Vīrietis un nauda.

Reitings 61
Reģ: 08.04.2013
Pēc jūsu domām, kādi maksājumi vīrietim būtu jāuzņemās nopietnās attiecībās (nedomāju studentu attiecības, kad abām pusēm trūkst naudas). Ko domājat par naudas dalīšanu vienādās daļās? Vai tomēr vīrietim jāuzņemās lielākie tēriņi?
10.04.2013 11:54 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Mans tēvs saka, "vīrietim ir jānodrošina savai ģimenei miteklis, ērtības un drošība, un, lai to nodrošinātu ir jāsāk strādāt jau kopš jaunības gadiem, nevis kā mūsdienās to jaunieši dara, nosēž pie datora un pat nemāk sienu nošpaktelēt vai kaut ko salabot". Lieki teikt, ka esmu meitene un drošības labad jau kopš bērnības ģimene pieradināja strādāt, ko es arī daru mācoties pilna laika klātienē, reizē strādājot 2 darbos.
Iepriekšējās attiecības - puisis bija no bagātas ģimenes, kurš man pārmeta to, ka nebaudu dzīvi, līdz ar to attiecības tā arī nesaprašanās dēļ izbeidzās. Jā, viņš maksāja restorāna rēķinus, kino biļetes, pirka dāvanas. Bet, kad nonācām līdz kopā dzīvošanai, viņš nevēlējās dzīvot parastā dzīvoklī, bet gan tādā, kur īre ar komunālajiem ziemā būtu ap 500 LVL. Tas mani nepārsteidza, jo viņš ir pieradis pie gaumīgiem apstākļiem, bet šoks iestājās brīdī, kad viņš pateica, ka dalīsim 500 lvl īres maksu uz pusēm. No vienas puses, loģiski, no otras puses, 250 lvl priekš manis ir vājprātā daudz, jo esmu studente, kura vēl vecākiem atliek naudu no algas.
Tā ir mācība. Viss aizgāja šķībi, jo manā ģimenē vienmēr ir bijis cits attiecību modelis starp vecākiem, kaut arī tēvs nav bagāts, nekad, lai cik grūti nebūtu, tēvs visu nodrošināja pats. Jā, iespējams mūsu attiecībām bija loģisks iznākums, jo tas vēl pašsaprotami nebija tik nopietni kā ģimenes dzīve. Viens ir skaidrs, dzimumu līdztiesība nekad nebūs visa sadalīšana 50/50, jo sieviete tik un tā būs sieviete, vīrietis paliks vīrietis, tas, ka vīrietim ģimenē ir lielāka nozīme naudas ziņā, nenozīmē, ka sieviete automātiski netiek cienīta vai ir pakāpienu zemāk. Uzskatu, ka vīrietim ir jāpelna vairāk nekā sievietei, un sieviete nedrīkst sēdēt un neko nedarīt, bet tas neizslēdz varbūtību, ja kādu reizi sievietei ir jāuzņemas finansiālas grūtības, kad iet švaki. Turklāt es līdztiesību attiecinu tikai uz darba tirgu, ģimenē katram ir savs uzdevums, ja kāds kādu sāk necienīt, tad sākas savas taisnības uzspiešana ar tekstiem kā "vīrietis ir ģimenes galva, viņš visu lemj" vai "dzimumu līdztiesība, tātad visu 50/50", "sievietēm ir jāļauj vairāk" ( un visi pārējie murgi)
*Garš komentārs sanāca..
10.04.2013 21:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
es pelnu nedaudz mazák ká vírs, vírs maksá pilnígi visus maksájumus, pártiku. mana naudinja praktiski visa krájas kontá, reizém, kad viena eju uz vveikaliem nopérku pártiku, kaut ko májai. reizém drébes pérku sev un víram. ja gribam celjojumá - njemam no mana konta. bet més nedalam - mana/tava nauda. mums viss ir kopígs, vienkárshi érták krát naudinju viená kontá un méginát dzívot no vienas algas.

Aha, protams. Tik nez cik "kopiigs" tas buus lauliibas skirshanas gadiijumaa un vai tas tiks godpraatiigi daliits uz puseem. Katraa zinjaa malacis sieviete. Vismaz nedraud sliktaakajaa gadiijumaa palikshana uz ielas.
Manaa gadiijumaa maajaas ir ko dariit plus paraleeli tagad arii studeeju. Man ir daarzs, kuraa audzeeju daarzenjus, ir pukju dobes, paliela platiiba ap maaju, ko uztureet kaartiibaa, maajas izmeers arii nav no mazajiem, piedevaam pati konserveeju, marineeju, ik pa laikam restaureeju kaadu meebeli, gatavoju eest mums pashiem, speciaalus dieetai atbilstoshus eedienus viirateevam. Dziivoklii laikam tieshaam aiz garlaiciibas atdotu galus.
10.04.2013 21:40 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Atkal sabojājāt manas doomas par bagātiem puišiem. Līdz šim domāju, ka bagātie visu apmaksā :D izrādās, ka ne. Tad kāds tolks no viņiem. :D
10.04.2013 22:28 |

Reitings 338
Reģ: 03.02.2011
skaistais uzzīmēja pareizu vīrieša vajadzību piramīdu! Nauda un sievietes, pie tam tieši tādā secībā.
Ja jūs to nesaprotat, tas norāda tikai uz to, ka neesat vīrieši.
10.04.2013 22:30 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Agrāk, kad biju muļķe vīrieši mani izmantoja, tētis man bagāts, dzīvokli man nopirka, puiši dzīvoja pie manis, par komunālajiem negribēja/nepiedāvāja maksāt, būdama mīļa gatavoju ēst par savu naudu. Tad iepazinos ar vīrieti un aizkrita širmis ciet, bijām kopā 1,5 gadu, es ieķīlāju savu dzīvokli mūsu kopīgas mājas celšanai, kas bija uz viņa vārda, sākās krīze, viņš nevarēja samaksāt par majas kredītu un dzīvokli man atņēma. Tā ir nepatīkama pieredze, esam šķīrušies.
10.04.2013 22:33 |

Reitings 9169
Agrāk, kad biju muļķe vīrieši mani izmantoja, tētis man bagāts, dzīvokli man nopirka, puiši dzīvoja pie manis, par komunālajiem negribēja/nepiedāvāja maksāt, būdama mīļa gatavoju ēst par savu naudu. Tad iepazinos ar vīrieti un aizkrita širmis ciet, bijām kopā 1,5 gadu, es ieķīlāju savu dzīvokli mūsu kopīgas mājas celšanai, kas bija uz viņa vārda, sākās krīze, viņš nevarēja samaksāt par majas kredītu un dzīvokli man atņēma. Tā ir nepatīkama pieredze, esam šķīrušies.

Tas ir viens ljoti labs piemeers, kaapeec sievietei nav jaabuut turiigaakai par viirieti. Zjeel dzirdeet taadus staastus.
10.04.2013 22:36 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
es ieķīlāju savu dzīvokli mūsu kopīgas mājas celšanai, kas bija uz viņa vārda,

Es nekad ne uz ko tādu neparakstītos, vienmēr ir jāatstāj atkāpšanās ceļš.
10.04.2013 22:39 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Toreiz tiešām biju muļķe, tēvs par to nosodija, jo tā nauda manam dzīvoklim bija sūri grūti pelnīta, dzīvoklis mans maksaja 86 tūkstoši. Tagad man ir tāds draugs ar kuru nedzīvoju kopā, viņš dzīcvo Danijā, tiekamies reizi mēnesī, sūta man naudu 600Ls mēnesī un dzīvoju viņa īpašumā ļoti skaistā dzīvoklī. Manī nav uzticības un mīlestības, dzīvoju aiz aprēķina.
10.04.2013 22:43 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
kas tas par modeli dot vecākiem naudu? škiet jau otro reizi lasu pēdējā laikā.
10.04.2013 22:46 |

Reitings 131
Reģ: 14.10.2012
Zini kā ir... kad tev ir 16 gadi, tu vari būt laimīga ar savu otru pusīti, kurš tev ir uzdāvinājis ziedus, kurus salasījis pa ceļam uz randiņu ejot, braukt tramvajā, ēst lētus čipsus un dzert lētu kolu, bet līdz kādam brīdim!
Līdz brīdim, kad Tev pie sāniem ir tāds vīrietis, kurš Tev var nodrošināt labu dzīvi, lutināt, dāvināt skaistas dāvanas un skaistus ziedus, un likt justies kā princesei, tad vairs nekad negribas vīrieti, kurš nevar samaksāt par dzīvokli !:)
10.04.2013 22:48 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
mums tagat lidzigi ka Sancho, dzivojam mana dzivoklii un taisamies pirkt maju uz hipotekaro, bet lai samaksatu pirmo iemaksu mans dzivoklis japardod! lai ari ka man gribetos ticet, ka vis bus skaisti un muzu dzivosim kopa, es tomer painteresejos ka majokli ari neprecetie var njemot kreditu raxtit kaa kopipasumu! mamas rugtas pieredzes del esmu sapratusi ka lai ir vis skiet skaisti un jauki, neliela nodrosinasanas pret paliksanu besaa nekad nekaites!
10.04.2013 22:52 |

Reitings 93
Reģ: 08.04.2013
skaistais uzzīmēja pareizu vīrieša vajadzību piramīdu! Nauda un sievietes, pie tam tieši tādā secībā.

Paldies :D

Līdz brīdim, kad Tev pie sāniem ir tāds vīrietis, kurš Tev var nodrošināt labu dzīvi, lutināt, dāvināt skaistas dāvanas un skaistus ziedus, un likt justies kā princesei, tad vairs nekad negribas vīrieti, kurš nevar samaksāt par dzīvokli

$$$ = LOVE

Paldies par atklātību ! :)
10.04.2013 23:44 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Īstenībā man neliekas normāli tie apgalvojumi, ka sievietes alga ir tamponiem un zeķbiksēm, bet vīrieša alga ir visam (ar pamatojumu, ka tā sieviete ļoti maz nopelna). Te pilnīgi noteikti ir jāmeklē labāk apmaksāts darbs, jo kur mūsdienās ir garantija, ka tas vīrietis būs uz mūžu? Pat ja lielā mīla ir, dzīvē var visādas lietas notikt un ko tad - rastos jauni potenciālie nabagi un čīkstētāji, jo no algas jau tikai tamponiem pietiku?
Es, protams, nerunāju par sievietēm, kas mājās audzina mazus bērniņus (nevis skolniekus) vai arī par attiecībām, kur ir vecumu atšķirība, ka, piemēram, vīrietis jau vairākus gadus kāpis pa karjeras kāpnēm, bet sieviete vēl studente.
11.04.2013 06:55 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
precēti, dzīvojam kopā, maksā viņš, es maksāju par tiem komunālajiem, kuri ir uz mana vārda.
11.04.2013 07:12 |

Reitings 338
Reģ: 03.02.2011
Neskatoties uz to, ka nepārtraukti kladzinat par materiālā stāvokļa nesvarīgumu (lai tik cilvēks labs!), šajā diskusijā tomēr parādījās, kādas materiālistes ir lielākā daļa šeit mītošo.

Kā jūs novērtējat turīguma stāvokli? Es ieteiktu jau uzreiz sākumā prasīt konta izdruku un ienākumu deklarācijas kopiju, lai nepamanīts garām nepaslīd no jums noslēptais naļiks. Šādi lieki netērēsiet ne savu, ne vīrieša laiku.
Mēs sapratīsim ;)
11.04.2013 08:37 |

Reitings 9169
Любовь приходит и уходит, а кушать хочется всегда. :)
11.04.2013 08:41 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
vot da :D:D:
11.04.2013 08:43 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Ea ar savu viiru iepazinos peedejaa pagrabaa!
Varda tieshajaa nozime - dzivoklis - pagrabs, komunalka! Pirms tam dziivoju ar savu bijusho 2 miljonus vertaa dziivokli, bet arii aiz lielas un patiesas milestibas!!!! Un neskatoties ne uz ko, lai kaads komforts man bija pirms tam, es iemileju cilveku, kursh bija ar lieliem paradiem, aizraavies ar alkoholu un paris reizes nedeljaa uzpipeja! Pec pus gada vins atrisinaja savas finansialas paradsaistibas, mes noirejaam mazu - leetu dziivokli, izkraasojaam sienas, piekarinajam papira lampas.... Vins atrada ljoti labu darbu, jo vienigaa kaisle, kas vinjam bija bija augstskola un lidz ar to vinjam ir ljoti laba izglitiba, kad nomainija manu darbu nacas stradat man, jo uztureju muus abus, veelaak jau tikam pie savas majas, mashinas, vins attistija savu iznemumu un sobrid vinam ir 2 stabili ienakumi!
Sieviete un virietis delj mileatibas speej jebko! Tas laiks nebija mans pats vieglakais, jo pagaja laiks kameer vins mani iemil un ir gruti dzivot ar kadu, kursh tevi nemiil... Es izciniju visas atkaribas kopa ar vinju, es vinju mudinaaju un atbalstiju ieguut to darbu, es pirms katras intervijas izcietu to, ka vins ir atreaaa un vinjam nav laika man, bet es vinju milu tieshi tadu kada vins ir, es pienemu vinju tiesi tadu kads vins ir, es pienemu visus nikjus un aiz sevis nenovaakto bardaku!! Tiesi taada milestiiba ir visstipraakaa un noturoigaakaa, kad kopaa iziet kartiigien suudiem!
11.04.2013 09:02 |

Reitings 91
Reģ: 14.03.2013
Dzīvojam kopā jau gandrīz gadu manā dzīvoklī, ko mantoju no mammas.
Maksājumus par dzīvokli, TV, internetu, elektrību un komunālos dalām uz pusēm. Pārtiku iepērkam kā kuro reizi - dažreiz viņš, dažreiz es. Kad ejam ārpus mājas, visu apmaksā viņš.
Otrajā dzīvoklī (no vecmammas) taisa remontu pēc darba - neko neprasot pretī - to novērtēju.

Domājot par nākotni, vēlamies māju.
Attiecību sākumā viņš ieminējās, ka varētu pārdot manu dzīvokli, uz ko atbildēju, ka esmu pilnībā pret un, ja arī pārdotu dzīvokli, tad tā būtu tikai un vienīgi mana nauda. IT KĀ piekrita ...
Ja vēlas māju, lai meklē labāk apmaksātu darbu, un tikai tad domāsim par kaut ko tādu, jo neuzskatu, ka man savs mantojums būtu jāpārdod ... es nezinu, kas būs nākotnē.

Pagaidām ienākumi man ir lielāki nekā viņam.
Paziņas/draugi vispār nesaprot, kāpēc esmu ar šo cilvēku kopā, jo uzskata, ka viņš ir labi iekārtojies ... nezinu, vai tā ir ...
11.04.2013 09:14 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Tas ir viens ljoti labs piemeers, kaapeec meičām nevajadzētu pie sevīm aicināt večus, labi iekārtojies, nav nepako jādomā. :D
11.04.2013 09:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)