Mans tēvs saka, "vīrietim ir jānodrošina savai ģimenei miteklis, ērtības un drošība, un, lai to nodrošinātu ir jāsāk strādāt jau kopš jaunības gadiem, nevis kā mūsdienās to jaunieši dara, nosēž pie datora un pat nemāk sienu nošpaktelēt vai kaut ko salabot". Lieki teikt, ka esmu meitene un drošības labad jau kopš bērnības ģimene pieradināja strādāt, ko es arī daru mācoties pilna laika klātienē, reizē strādājot 2 darbos.
Iepriekšējās attiecības - puisis bija no bagātas ģimenes, kurš man pārmeta to, ka nebaudu dzīvi, līdz ar to attiecības tā arī nesaprašanās dēļ izbeidzās. Jā, viņš maksāja restorāna rēķinus, kino biļetes, pirka dāvanas. Bet, kad nonācām līdz kopā dzīvošanai, viņš nevēlējās dzīvot parastā dzīvoklī, bet gan tādā, kur īre ar komunālajiem ziemā būtu ap 500 LVL. Tas mani nepārsteidza, jo viņš ir pieradis pie gaumīgiem apstākļiem, bet šoks iestājās brīdī, kad viņš pateica, ka dalīsim 500 lvl īres maksu uz pusēm. No vienas puses, loģiski, no otras puses, 250 lvl priekš manis ir vājprātā daudz, jo esmu studente, kura vēl vecākiem atliek naudu no algas.
Tā ir mācība. Viss aizgāja šķībi, jo manā ģimenē vienmēr ir bijis cits attiecību modelis starp vecākiem, kaut arī tēvs nav bagāts, nekad, lai cik grūti nebūtu, tēvs visu nodrošināja pats. Jā, iespējams mūsu attiecībām bija loģisks iznākums, jo tas vēl pašsaprotami nebija tik nopietni kā ģimenes dzīve. Viens ir skaidrs, dzimumu līdztiesība nekad nebūs visa sadalīšana 50/50, jo sieviete tik un tā būs sieviete, vīrietis paliks vīrietis, tas, ka vīrietim ģimenē ir lielāka nozīme naudas ziņā, nenozīmē, ka sieviete automātiski netiek cienīta vai ir pakāpienu zemāk. Uzskatu, ka vīrietim ir jāpelna vairāk nekā sievietei, un sieviete nedrīkst sēdēt un neko nedarīt, bet tas neizslēdz varbūtību, ja kādu reizi sievietei ir jāuzņemas finansiālas grūtības, kad iet švaki. Turklāt es līdztiesību attiecinu tikai uz darba tirgu, ģimenē katram ir savs uzdevums, ja kāds kādu sāk necienīt, tad sākas savas taisnības uzspiešana ar tekstiem kā "vīrietis ir ģimenes galva, viņš visu lemj" vai "dzimumu līdztiesība, tātad visu 50/50", "sievietēm ir jāļauj vairāk" ( un visi pārējie murgi)
*Garš komentārs sanāca..