Runājot par kāzām, visi uzreiz par viesu skaitu un ēdināšanu. Bet liekas ka dārgākās izmaksas ir ar viesu skaitu nesaistītās izmaksas. Piemēram, gredzeni. Šodien garāmejot iegāju pāris juvelierveikalos. Viens laulības gredzens ap 300 ls, divi kopā jau 600 ls. Ja rib vēl kaut ko speciālu, gravējumus u.t.t., tad jau vēl dārgāk.
Cik jums izmaksāja laulību gredzeni?
Mums gredzeni izmaksāja 12 gramus zelta + 30 lati par darbu. Juvelieris pats atbrauca, pats samērīja, pats uztaisīja, pats atkārtoti atvera uzmērīt, pats aizveda provi uzlikt, pats arī atveda gatavus.
Peļņa jau laikam viņam no tā nekāda nesanāca, bet prieks par darbu gan bija acīmredzams. :)
Gribējām parastos klasiskos, bet kad ieraudzīju paša meistara laulību gredzenu tā ātri pārdomāju un pavaicāju, vai viņš nedusmosies ka arī mums būs tādi paši. Jo nekur un nekad tādus nebiju redzējusi. :)
Samaksājām 420 eur un dabūjām 100 eur atlaidi. Nopirkām parastus riņķīšus, abiem tādi patīk vislabāk. Draugam biezāks, man šaurāks, jo attiecīgi rokas, pirksti mazāki, bet cik mm atklāti sakot nav ne jausmas, mērījām un pirkām tos, kuri vislabāk uz rokām izskatījās :)
Kopumā lielākās izmaksas dilstošā secībā ir:
- restorāns (mums nebūs viesu nams, bet gan tikai svētku pusdienas, tur tad ietilpst ēšana, kūka, alkohols)
- ceļojums,
- gredzeni
- tērpi abiem, fotogrāfs, utt.
Gredzenus taisījām sudraba namā, izgatavošana par abiem kopā bija 50 lati un zelts sanāca kādi 210 lati.
Gredzeni mums klasiski, parasti.
Viens no mūsu kāzu viesiem (tas gan bija jau pēc kāzām), pajautāja, kāpēc mums tik prasti gredzeni, ka viņiem gan esot baltā un dzeltenā zelta kombinācija un iestrādāti briljantiņi..
Es kaut kur izlasīju teicienu/ticējumu, ka cik gludi laulību gredzeni, tik gluda būs laulību dzīve. Tā ka ar šo var atbildēt, kad izsaka kādu tādu komentāru :D
Savs zelts var būt kādas zelta rotaslietas, gredzeni, ķēdītes, kuras nenēsā, nepatīk utt. tad tās var aiznest pie juveliera un viņš viņas laikam izkausē (?) un no tām var taisīt ko vien sirds kāro, arī laulības gredzenus. Vismaz tā es to saprotu.