Iesācēja darba meklēšanā

Reitings 199
Reģ: 29.10.2012
Uz kādām vakancēm ir vērts skatīties, lai atrastu Rīgā darbu? Ņemot vērā, ka man nav krievu valodas zināšanas un oficiālas iepriekšējās darba pieredzes, man ir 21 gads.
Ko man CV norādīt darba pieredzē? Un kā ar izglītību, norādīt tikai vidusskolas izglītību, ja šobrīd esmu paņēmusi akadēmisko bakalauros?
09.04.2013 16:10 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
singup
Tur gan nevienu mans CV neinteresēja, bet iepriekšējo darba pieredzi, pienākumus izdomāju. Es gan labi apzinājos, ka ar visu tikšu galā. Nerunāju gluži tādas lietas, par kurām man nav mazākās sajēgas.
09.04.2013 17:20 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
http://www.e-skola.lv/public/52196.html
09.04.2013 17:54 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Nez, es nezinot krievu valodu savā laikā strādāju apkalpojošā sfērā, pat vairākās vietās. Samācijos attiecīgās jomas vārdus, un aiziet! Tagad jau strādaju citā sfērā, nopietnākā darbā, kur krievu valodu vispār ikdienā nepielietoju, jo sadarbības partneri un klienti, arī krievvalodīgie, runā latviešu valodā.
Tā kā nevajag ieciklēties uz to krievu valodu.
Ieteiktu iesaistīties brīvprātīgo darbā, lai ir ko ierakstīt CV, piemēram, palīdzēt organizēt Dziesmu svētkus vai ņemt dalību Rīga 2014 rīkotajos pasākumos.
Cik esmu bijusi klāt darba intervijās, daudz ko nosaka cilvēka attieksme kā tāda, spēja komunicēt ar darba devēju, pārliecināt par savām prasmēm un vēlmi strādāt.

Lai veicas!
09.04.2013 17:57 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nezinu, ko ieteikt... Kad es savulaik meklēju savu pirmo darbu (administratori vai lietvedi), tad biju uz vairākām intervijām, bet neviens mani neņēma. Tas iedzina mani pamatīgos kompleksos, jo es tiešām nesaprotu - ko tie darba devēji TĀDU meklē?... Jā, biju bez pieredzes, bet taču uz interviju tiku uzaicināta. Izskatam arī nav ne vainas. Neesmu nekāda modele, bet normāla vidusmēra meitene. Godīgi atbildēju uz visiem jautājumiem. Nebija pat nekādu dižo prasību no manas puses. Lai nu kā - nesaņēmu nevienu darba piedāvājumu. Laikam biju pārāk neinteresanta, vai? Bet to es arī nesaprotu - ko gan darba devējs interesantu grib atrast administratores amatā? Kāpēc man jābūt interesantai? Dažreiz tās darba devēja vēlmes ir neizprotamas... Vienā no intervijām man pat pati personālatlases speciāliste atklāti uzbrauca, kāpēc es savā CV nesameloju par valodu zināšanām. Tas tak esot normāli!...

Lai nu kā - pirmo darbavietu pēc visiem CV sūtīšanas mēģinājumiem un neveiksmīgām intervijām dabūju caur paziņu. Un mana pirmā priekšniecība mani dievināja, jo visu spēju izdarīt ideāli.
09.04.2013 18:12 |

Reitings 300
Reģ: 20.06.2011
Man patreiz ir līdzīga situācija kā Neonam - tikai es strādāju - bet meklēju cita veida darbiņu - tikai nezinu ko tie darba devēji vēlas :@
09.04.2013 18:15 |

Reitings 11996
Esmu mēģinājusi iztēloties, kā būtu, ja man nāktos atlasīt personālu. Man tas liekas teju neiespējamā misija, jo reāli no CV un no intervijas diez vai var tiešām saprast, kas tas ir par cilvēku. To var saprast tikai darbībā...
Un katrā intervijā no tevis sagaida kaut ko citu, tāpēc nevar būt vienotas shēmas, kā jāuzvedās vai, kas būtu jāraksta motivācijas vēstulē. Viss drīzāk būs - kā paveiksies!

Raksti vien visu, kas ir CV un sūti, kur vien vari. Un tad ceri, ka tev paveiksies! ;)
09.04.2013 18:17 |

Reitings 300
Reģ: 20.06.2011
Man vsp reizem rokas nolaižas sūtīt CV - jo nevien sneatbild - lai ga man ir diezgan liela pieredze klientu apkalpošanā - un ar dokumentiem arī neesmu uz Jūs :) nesaprotu ko viņi īsti mekle ;)
09.04.2013 18:23 |

Reitings 11996
Mja... Vēl jāatzīst, ka ir ļoti nekorekti, ka pēc intervijas tev pasaka, ka noteikti dos atbildi dažu dienu laikā, bet rezultātā, tu reāli tās dienas gaidi un nekā! Tā arī nekādu atbildi nesagaidi... Tad kāpēc ir jāsaka, ka dos atbildi, ja tās ir muļķības?... Tas pats arī par tām vakancēm. Kādi gan cilvēki strādā uzņēmumā, ja izsludina vakanci un tad pat neatbild uz iesūtītu CV! Tiešām tik grūti atsūtīt jebkādu atbildi?... Vai arī darba meklētāji ir zemākā kasta, kas nav pelnījusi cienījamu attieksmi? Gaidīšana taču prasa daudz nervus...

Tās man tādas pārdomas un novērojumi.
09.04.2013 18:55 |

Reitings 11996
eliizaa, turies! Tu noteikti atradīsi darbu!!! Pat es atradu! :D
09.04.2013 18:59 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Ieteiktu izveidot CV Europass formā.
09.04.2013 19:02 |

Reitings 194
Reģ: 28.05.2012
man arī nav ne darba pieredzes, ne krievu valodas, bet vasarā mēģināšu dabūt sanitāra darbu mazpilsētas slimnīcā. studēju medicīnas jomā, ceru,ka tas būs kāds plusiņš. : )
09.04.2013 19:03 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
apkopejs. tur nevajag valodu zinasanas. citreiz ari kada sabiedriskaka darba panem pa smukam acim, piemeram, par administratoru, oficianti vai pardeveju.
09.04.2013 19:03 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Man arī šī ir liela problēma.
Kursus pabeidzu, ieguvu diplomu par to, ka esmu ieguvusi kvalifikāciju apkalpojošajā sfērā. Kaut kāda pieredze iegūta skolas prakses ietvaros, kad pāris mēnešus vajadzēja pastrādāt viesnīcās. Krievu valodā perfekti nerunāju, taču saprotu. CV izsūtīti tik daudz, ka jau vairs nezinu cik - ne tikai savā sfērā, bet arī citur - gan uz lielveikaliem, gan noliktavām, pat uz apkopēju un trauku mazgātāju vakancēm utt. Uz intervijām ir būts, bet, par spīti tam, ka liekas, ka intervija aizvadīta patiešām labi, beigās saņemu atteikumu, jo izvēlēts cilvēks, kuram bijusi lielāka pieredze.
Tiešām vairs nezinu ko darīt. Rokas jau nolaižas, jo situācija ir tiešām dramatiska - uzturlīdzekļi tikpat kā vairs nav, sāku aizņemties kredītus, kurus nezinu kā atdošu, bet daru to, jo vajag naudu pārtikai. Esmu viena pati bez draugiem un paziņām pilsētā, kurā cīnos, bet nu jau sāku zaudēt. Vairs nezinu ko darīt. Teju vai raudāt gribas par to, ka ar savu diplomu par kura iegūšanu pūlējos cik spēka, tagad varu sēdēt četrās sienās un slīkt aizvien lielākā bezcerībā un parādos.
09.04.2013 19:29 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Ja gribi par pārdevēju, aizsūti CV ar pieteikuma vēstuli H&M. Man zvanīja, teica,ka steidzami meklē pārdevēju.

Man gan ir darba pieredze, bet krievu valodas zināšanas rakstu CV tādas kādas tās ir - sarunvalodas līmenī.
09.04.2013 20:16 |

Reitings 338
Reģ: 03.02.2011
Atvainojies, bet par ko Jums maksāt? Ko Jūs protat?

Kāda vēl pieredze klientu apkalpošanā? Kas tas par murgu, kuru tas interesē? Ziniet, cik daudz cilvēku ir ar šādu pieredzi? Ar ko Jūs esat labākas?

Un krievu valoda ir jāprot ļoti labi, lai bez problēmām strādātu jebkurā amatā valstī, kurā ~40% iedzīvotāju ir krievvalodīgie!
09.04.2013 20:57 |

Reitings 738
Jānīti!
Pēc Tava rakstītā atliek secināt, ka cilvēki, kuriem nav mega liela pieredze, ir nederīgi un viņiem neviens nemaz negrasās dot iespēju. Tu jautā kāda vēl pieredze klientu apkalpošanā!? Zini!? Teikšu Tev tā - pieredze, ja arī neliela, bet ir. Bet nu ja pēc Tavām domām, tūristu apkalpošana viesnīcu restorānos, banketu rīkošana un viesu uzņemšana ir nekas, tad mani patiešām interesē kas Tev skaitās "kaut kas"!
Un par to valodu nevajag gan tik asi! Vispirms argumentē to kāpēc mums obligāti perfekti jāpārzin valoda, kamēr liela daļa krievvalodīgi man nespēj uz mani interesējošajiem jautājumiem atbildēt latviski. Vai man viņu valoda būtu jāzin perfektāk, nekā viņiem mūsu VALSTS valoda?!
Atvainojos, ja par šerpu, bet mani patiešām aizskāra, ka var kaut ko tādu rakstīt. Gan es, gan šīs diskusijas autore, gan vēl daudz jo daudz jaunu sieviešu ir līdzīgās situācijās un vēlamies kaut kā uzsākt savu dzīves ceļu un iegūt pirmo pieredzi, bet te uzrodas kāds, kurš sāk runāt par to, ka neviens neko neprot, ka nevienu nekas neinteresē utt. Murgs.
09.04.2013 21:08 |

Reitings 338
Ja balsti visu uz savu pieredzi klientu apkalpošanā, tad tur nepastāv tāds variants: "Es ar Tevi runāšu latviski! Ja nesaproti, pats vainīgs!"

Un, jā, tas, ko uzskaitīji, darba devēja acīs ir "nekas".
09.04.2013 21:17 |

Reitings 738
Varbūt kaut kā ne tā izteicos, jo nu man noteikti nav tā, ka ir princips runāt tikai latviski. Krievu valodas zināšanas nav perfektas. Precīzāk - saprotu ļoti labi, runāju ne tik labi, taču par spīti tam cenšos un ja arī kāds vārds aizmirstas, tad ar mīmiku un žestiem var daudz ko mainīt un parasti krievu tautības cilvēki mani arī ir sapratuši.

Protams, tas nav daudz. Tas pierādās mirkļos, kad izvēlas kādu, kam pieredze ir lielāka, taču te sākas apburtais loks, jo pieredzi iegūt nevaru, ja nav iespēja mēģināt.
09.04.2013 21:24 |

Reitings 944
Reģ: 12.03.2013
Meklē darba vietu ar elastīgu darba laiku?
Tu augstu vērtē jauniešu darba kolektīvu?
Vēlies strādāt uzticamā ģimenes uzņēmumā?
Esi aktīvs, uzņēmīgs un gatavs apkalpot klientus?

PIEVIENOJIES HESBURGER KOLEKTĪVAM RĪGĀ, SIGULDĀ, ĀDAŽOS, JŪRMALĀ!

Aicinām savā komandā enerģiskus, draudzīgus un atbildīgus klientu apkalpotājus sākot no 18 gadu vecuma. Neuztraucies, lai strādātu Hesburger nav jābūt profesionālām iemaņām- nepieciešamo apmācību piedāvājam uz vietas!

Strādāt ir iespējams uzņemoties daļēju vai pilnu slodzi, tāpēc darbu varēsi viegli apvienot, piemēram, ar mācībām.

PIEVIENOJIES!
Sūti savu CV uz epasta adresi [email protected] !

Redzi nevajag ne pieredzi.. un arī bez valodas var tīri labi iztikt :)
09.04.2013 21:32 |

Reitings 338
Fū, nē, tas par prastu.
09.04.2013 21:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)