Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Perfektā kūka - pašas gatavota

 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
iepriekš bija diskusija par mīļāko kūku, kas nopērkama veikalā vai kur pasūtāma, bet tagad jautājums čaklajām - kāda ir Jūsu mīļākā Jūsu gatavotā kūka?
Padalamies ar iemīļotākajām receptēm, kas vienmēr izdodas :)
Man ļoti patika un izdevās lieliska - http://skinnyzucchini.blogspot.com/2010/08/svarcvaldes-kirsu-torte.html
09.04.2013 15:47 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Manas kūkas ir siera kūkas - viena ir cepama, kuru pagatavoju pēc Ilzes Jurkānes receptes, bet izdomāju, ko nākošo reizi darīšu pa savam, otra vienkārši sajaucama siera kūku.
09.04.2013 15:51 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Šokolādes kūka bez miltiem! Ņamm!
Medus kūka- pati izveidoju recepti, lai mīkla ir šķidra un nav jāčakarējas ar rullēšanu/smērēšanu formā.
Receptes nedošu, esmu skopa :D
09.04.2013 15:54 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Jā, man arī favorītos ir necepama siera kūka (ceptajām, šķiet, pazūd visa tā siera kūkas "sāls" un labums)
Mana mīļākā ir ar brūnajiem selgas cepumiem+sviestu apakšā. pamatā-svaigais siers, konservēti persiki utt. un kūkas virskārta ar blenderētiem persikiem+želatīnu.
Fantastisks garšu salikums un krāsas (brūns+balts+oranžs)
09.04.2013 15:54 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
http://spoki.tvnet.lv/receptes/Bananu-kuka-mana-stila/579749
On nom nom....bet diemžēl biežāk kā reizi gadā nevar tādu bombu taisīt! :D
09.04.2013 15:55 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Siera kūka, ka nav jācep:

Pamatne - 1,5 paciņas selga cepumu sajauc kopā ar puspaciņu sviestam, kas tad sanāk 100g, ieklāj veidnē.

Virsma - 3 filadelfijas sieri (esmu ņemusi arī kārumu); 200 g saldais krējums; 1glāze cukura, puse citrona, paciņa želantīna, persiku pusītes kompotā.

Putukrējumu saputo ar cukuru, pievieno visu svaigo sieru, sarīvētu citrona mizu, puscitrona sulu, izmaisa viendabīgā masā.
Pusglāzē ūdenī izšķīdina želantīnu un uzbriedina (var darīt arī tā kā uz paciņas rakstīts, lai labāk sanāk), ja sacietē par daudz, tad jāpatur siltā ūdens peldē, pusi glāzi želantīna pievieno klāt masai, kuru uzliek uz pamatnes. Otru pusi želantīna sajauc kopā ar persiku pusīšu sulu, taču ne visu. Persoku pusītes sagriež gabaliņos un liek kūkai pa virsu, smuki izkārto, tad to sulu un želantīnu uzlej pa virsu.

persiku vietā var mēģināt arī citas ogas.
09.04.2013 15:57 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Un man jau likās, ka mana Banoffee pie recepte ir bomba :D
Es parasrti viņu taisu ar cepumi+sviests, banāni, vārīts iebiezinātais piens (nopirkts gatavs bundžā), putukrējums un bieza kārta uzsijāts kakao.
09.04.2013 15:58 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Jurkānes grāmatā "Dzīves garša" ir tā cepamā Ņujorkas siera kūka, bet tā ļoti laba kūka un viegli pagatavojama.
09.04.2013 15:59 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Es pēdējā laikā taisu 100 variācijās šo te - http://aannija.wordpress.com/2013/04/03/kirsu-cirulputenis/
09.04.2013 15:59 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Jā, man arī favorītos ir necepama siera kūka (ceptajām, šķiet, pazūd visa tā siera kūkas "sāls" un labums)

Tu pareizi taisi cepto? Vai zini, ka viņai pēc cepšanas ir jānostāvas ledusskapī vairākas stundas? Tikko izņemta no krāsns un atdzesēta man arī liekas diezgan pretīga.
Es gan vispār kūkas ar krējumsieru un želatīnu neuzskatu par siera kūkām- tas tāds fiksais variants un pēc manām domām tā ir želatīna kūka, jo no īstās siera kūkas tur ir tikai smaka.
09.04.2013 16:00 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
biežāk taisu šo....on nom nom Nr.2
http://www.say7.info/cook/recipe/569-Tiramisu.html
09.04.2013 16:04 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Tu pareizi taisi cepto? Vai zini, ka viņai pēc cepšanas ir jānostāvas ledusskapī vairākas stundas? Tikko izņemta no krāsns un atdzesēta man arī liekas diezgan pretīga.


Es neteiktu pretīga, bet ceptais variants vienkārši nav mans. Esmu taisījusi vairākas variācijas, citi slavē un priecājas, bet tas nav mans.
Siera kūku variācijā man labāk patīk, kā Tu saki, "želatīna kūka", laigan es želatīnu lietoju cik maz vien iespējams, tikai, lai satur kopā, jo želejas kūkas man arī nepatīk...
09.04.2013 16:07 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man arī bija aizspriedumi pret želantīnu, bet, ja viņu pieliek tikai tādā daudzumā, lai neizskatītos pēc želejas, bet vienkārši cieta siera/biezpiena, ir baaaigi labi. Mājinieki arī sajūsmā :)
09.04.2013 16:08 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Pilnīgi piekrītu, Parfait :)
09.04.2013 16:09 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Man arī ir ideālā siera kūka :D

Tumšie Selgas cepumi
sviests
skābais krējums
iebiezinātais piens ar cukuru
citrona sula
zemenes
želatīns
cukurs mazliet
svaigais siers Kārums/Mascarpone/Philadephia siers
09.04.2013 16:18 |
 
Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Siera kūka.. :) bet cepamā.. :)
09.04.2013 16:31 |
 
Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Piebildīsu, ka neesmu meginajusi necepamo :)
09.04.2013 16:32 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Ar kūkām neaizraujos, taču mafini un panna cotta gan man sanāk izcili. Žēl tikai, ka ļoti ātri beidzas.
09.04.2013 16:33 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Vulpes - vai vari padalīties ar iecīnītākajām mafinu receptēm?
Tie arī man ir topā, bet ne kā svētku "kūkas" vietā, bet gan ikvakara saldais pēc vakariņām :)
09.04.2013 16:37 |
 
Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Ceptā siera kūka ar mellenēm.
09.04.2013 16:37 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man nav aizspriedumi pret želatīnu, vienkārši kā jau teicu: "kūkas ar krējumsieru un želatīnu neuzskatu par siera kūkām".
09.04.2013 16:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits