Parunāsim par Ziemeļkoreju

Reitings 996
Reģ: 07.05.2011
Varbūt kāda tagad aiz šausmām noelsīsies, bet es kaut ko nesaprotu visā tajā padarīšanā ar ZK un it kā draudošo kodolkaru. Zinu, ka ZK ir komunisms, nenormāls, pārspīlēts vadoņa kults, nav sakaru ar citām valstīm utt. BET- kāpēc tai valstiņai vajag kādam uzbraukt, draudot ar kodolsprādzienu? Kāds ir mērķis? Ko viņi iegūs? Viņiem kāds uzbrūk, aizskar viņu suverenitāti vai neatkarību? Vārdu sakot, kas tā ZK par zvēru?
08.04.2013 21:20 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nevis nauda, bet VARA. Taa ir kaa narkotika un ir speejiiga dazus cilveekus uzbudinaat. Labi piemeeri ir tie pashi mafijas bosi - dziivo kaa zurkas, no naudas jeega nav, jo to neizbauda, bet galvenais, ka ir kontrole paar paareejiem. Un visbiezjaak to varas miileeshanu ieaudzina gjimenee, taapeec ir taadas dikatoru un magnaatu paaudzes, kuraas no cilveeciibas ir paari palicis gandriiz nekas.
09.04.2013 02:10 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Sophie.. Ulmaņlaikam nebija ne vainas.. Tāpat, arī komunismam nav ne vainas. Un arī demokrātijai nav ne vainas. Problēmas rodas tad, kad TAS aiziet par tālu.
Minot piemēros-
Kad VIENS cilvēks izlemj VISAS valsts likteni. (NEVIENA demokrātiska valsts NEKAD nav nobalsojusi par sveša karaspēka ielaišanu savā teritorijā)
Kad komunisms nespēj attīstīties pietiekamā ātrumā un nodrošināt cilvēkiem patiesi vienlīdzīgu situāciju, salīdzinot ar citām valstīm(PSRS gadījums- un, ļoti iespējams, drīz arī Ķīnas gadījums- tāpēc tagadējie pirmie 100 ķīnieši Latvijā ir tikai pats, pats, pats, pats mazītiņais iesākums MILZĪGAI emigrācijai.. )
Kad demokrātija iznīcina neatkarīgu valstu tiesības uz SAVU neatkarīgu politiku. (paskatamies spoguli un sakam- Latvija! :D )
09.04.2013 02:12 |

Reitings 11
Reģ: 08.04.2013
Un tas arī ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc es negribu bērnus ! Gluži vienkārši man nepatīk pasaule kādā man viņi būtu jālaiž laukā. Sagatavo jaunus vergus kādam citam. Nē paldies !
09.04.2013 02:27 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
neizteikšu domas par Ziemeļkoreju, jo tad visdrīzāk kāds mani nomušīs, bet tā jau šķiet tas vadītājs valsts pamuļķis un tauta tāda pati stulba, ja par to visu sajūsminās
09.04.2013 07:02 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Kims pārdzīvo pubertitāti, vismaz tā sāk šķist.
Bet visu laiku saisitībā ar viņu nāk prātā filma "diktators" :-D
09.04.2013 07:58 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Noteikti neapskaužu Ziemeļkorejas iedzīvotājus, jo viņi dzīvo nabadzībā un ir noslēgti no ārpasaules (piemēram, internetā var skatīt tikai vietējās mājaslapas un ar pārējiem medijiem līdzīgi). Nav brīnums, ka pie pirmās iespējas iedzīvotāji bēg uz kaimiņvalstīm, kas, protams, nav viegli, jo ja noķer tad ir attiecīgās sankcijas, tā pat kā mutes palaišana nav atļauta, nu kā jau komunismā.
Kims cenšas vietējiem parādīt kāds kruts un dižens vecis ir. Viņš protams visus līdzekļus novirza armijai (tāpēc arī iedzīvotāji dzīvo badā), taču reālas karadarbības uzsākšana būtu stulba, jo zaudētu viņš jebkurā gadījumā.
09.04.2013 09:26 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
ASV, Dienvidkoreja, Ķīna un Krievija grib atstāt visu kā ir. Ja gadījumā sāktos konflikts, tad bēgļu miljoni no ZK metīsies uz visām pusēm. Un neviena no kaimiņvalstīm negrib ņemties ar bēgļu nometnēm un visām saistītajām klapatām. Un lai apturētu emigrāciju visām valstīm nāksies investēt ZK milzīgas summas. Neviens to negrib.
Tāpēc ZK režīmi piecieš, nomet dažus simtu tonnu pārtikas un tur visu robežās.
09.04.2013 09:37 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
ļoti patīk Excite komentāri. Tā kā par politiku neinteresējos, tad ļoti noderīgi.
09.04.2013 10:56 |

Reitings 428
Reģ: 01.12.2012
Man liekas, ka to visu - karu un Z-Korejas draudus - īstenībā provocē ASV. Līdzīgi, kā bija Irākas gadījumā - te nu nāks labās ASV un atbrīvos tautu no diktatorisma! Kaut kā līdzīgi varētu būt arī Z-Korejas gadījumā.

Vispār, no politikas neko daudz nesaprotu, bet tā mani interesē.
09.04.2013 11:24 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
ASV, Dienvidkoreja, Ķīna un Krievija grib atstāt visu kā ir. Ja gadījumā sāktos konflikts, tad bēgļu miljoni no ZK metīsies uz visām pusēm.
Kādi vēl bēgļi? Ziemeļkorejā visi, kuri var pakustēties ir tiks iesaukti obligātajā karadienestā, jo pilnīgi visi valsts iedzīvotāji, kuriem nav galīgas kustības vai vecuma problēmas, ir rezervistos, kas tiks mobilizēti. Ne velti mazās Ziemeļkorejas armija cilvēku skaita ziņā sit pušu ASV un citu valstu armijas.

Man liekas, ka to visu - karu un Z-Korejas draudus - īstenībā provocē ASV.
Pilnīgi piekrītu.
09.04.2013 11:50 |

Reitings 1493
Paldies, Excite un King-Jong par saturīgo diskusiju! Bija interesanti palasīt! Kā redzam, autores diskusijai tomēr bija jēga, lai kā to negribētu atzīt Dio :D

Es līdz šim arī tikai garāmejot esmu palasījusies informāciju par ZK. Ciktāl tos iemeslus naidam pret ASV saprotu es, tas ir mākslīgi radīts ienaidnieks, līdzīgi kā tas bija PSRS laikā, kad visas valstis aiz dzelzs priekškara bija naidīgas varenajai roģinai, tikai tāpēc, lai cilvēki neredzētu, kā dzīvo citur, kā ir - dzīvot normāli, un, ka viņi dzīvo propogandas ietekmē. Kā arī galvenais iemesls - lai cilvēki savu neapmierinātību varētu skaidrot ar ārējo, nevis valsts iekšējo ienaidnieku.
09.04.2013 11:52 |

Reitings 11
Reģ: 08.04.2013
LV jau ir ASV sabiedrotie mēs arī esam imperiālistu suņi :D

Kad nomira, Kim-Jong-IL tad tie cilvēki kuri nespēja valdīt smieklus viņus sabāza cietumos.

Vispār šitas ir labs video par aizkulisēs notiekošo ZK http://youtu.be/GZgKt-8fQXA
es pat ar muti vaļā paliku noskaties šo radījumiņu !
09.04.2013 12:40 |

Reitings 428
Reģ: 01.12.2012
Ne velti mazās Ziemeļkorejas armija cilvēku skaita ziņā sit pušu ASV un citu valstu armijas.

Un es piekrītu (laikam tā nav piekrišana, bet apstiprinājums) šim. Cik mlj Z-korejā iedzīvotāju?

ASV vispār pazīstamas ar savu ekspansiju - lien visur. Kaut vai tas pats Vjetnamas karš.
09.04.2013 12:52 |

Reitings 874
Visam pamatā ir nauda un vara, jo ja nebūtu šāds dzinulis, diez vai cilvēki, kuri dzīvo 21.gadsimtā, ir attīstīti savā domāšanā, darbībā, sadomātu rīkot karu, kā pārsimts gadus atpakaļ!
Arī pirmais un otrais pasaules kars ir tikai un vienīgi - naudaskāres un varaskāres rezultāts! Vajadzēja sadalīd zemes, kurās ir vērtīgs, ko iegūt, utt, lai pēc tam varētu dzīvot zaļi, un jo lielāka vara, jo lielāka peļņa!
09.04.2013 12:55 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ziemeļkorejas varenā armija ir uzpūst burbulis. Var jau kliegt lozungus, vicināt vecus kalšņikovus un pašiem priecāties par sevi. Tur ir tāds pats princips kā PSRS 2.pasaules karā, kad lielākā daļa sastāvēja no soda bataljoniem. Tos nu mugurpuses uzmanija ložmetēji kuri nošāva ikvienu kurš neklausija pavēlei. Pie pirmās izdevības lielā armija pārbēgs pie pretinieka un padosies.
Pentagonam jau sen ir informācija par ZK armijas izvietojumiem, ieroču arsenāliem, tehnikas izvietojumu, lidostām, iznīcinātājiem un visu pārējo. Tas viss var tik nolikvidēts pirms ZK kareivīši izskries no kazarmām.
09.04.2013 13:23 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Viena no retajām diskusijām, kuru izlasu no sākum līdz beigām. Manuprāt, ļoti interesanti. Pati nevaru izteikt nekādu sakarīgu viedokli, jo zinu maz par viņu vēsturi un dažas lapas tik delfos izlasīju. Vakarā painteresēšos vēl.
09.04.2013 16:10 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
radical

http://www.youtube.com/watch?v=w2pV8LU5_r8

No kurienes ir zinams, ko korejiesu valoda runa? No tulkojuma? Kur ir garantija, ka tas ir tulkojums nevis pa virsu uzrunats teksts?
10.04.2013 14:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!