Tētis

Reitings 293
Reģ: 19.02.2013
Nezināju, kurā sadaļā lai rakstu...
Lai nu kā.
Pirms neilga laika nomira mans tētis. Protams, ka no alkohola (kā jau mūstdienās tas mēdz notikt) Un diezgan nejaukā veidā. Vecāki 2 gadus bija šķīrušies un zināju, ka tā būs labāk, jo tēvs dzēra un man nepatika, ka mazais brālis redz, kā tēvs strīdās ar māti, piedzēries nāk mājās, kaut ko lamājas...
Reizēm pat kad viņš man zvanīja, es necēlu, uz sms mēdzu neatbildēt, bet ja uz vienu no tiem atbildēju (Zvans vai sms) tad tomēr jutos labi runājoties ar viņu. Satikt arī tēti mēdzu, bet ne tik bieži kā brālis...To arī nožēloju, ka necentos pavadīt vairāk ar viņu laiku...Jutu, ka esmu tālu no sava tēta, lai gan agrāk bijām ļoti tuvi, varējām runāt pilnīgas muļķības, smieties, ākstīties, varēju no sirds izstāstīt visu, kas man sāp. Viņš deva man padomus saistībā ar puišiem, un tie noderēja.
Reizēm pat ienīdu viņu, jo viņš nevienu neklausija, tikai vienmēr izvēlējās savus draugus. Mums meloja, solija ,laboties...
Bet...Tagad tēta vairs nav, un pēc viņa nāves es saprotu cik ļoti ļoti viņu mīlu. Nebeidzu sev pārmest, ka biju tāda pret viņu, ka neaizgāju pie viņa un viņa mammas ciemos ziemassvētkos, lai gan bija man tada doma...Jo 2. janvārī viņa vairs nebija...Nožēloju, ka nemēģināju ar viņu runāt, lai viņš pārstāj...Viņam bija vājš raksturs un draugiem viņš nespēja pateikt nē. Raudu bez maz vai katru nakti...Tagad es atradu disku kurā ierakstītas viņa mīļākās dziesmas.Skatoties visas bērnības bildes kurās esam mēs visi, kā ģimene, kur esmu ar tēti, asaras birst, jo nekad neredzēšu viņu, nekad nesmiešos par viņa jokiem... Es nebeidzu sev pārmest, ka varēju ko darīt lai novērstu to, kas notika...Vienkārši visā vainoju sevi, lai gan ir jau par vēlu. Ko lai dara lai sevi nomierinātu? Es reāli nevienam draugam to izkratīt nevaru, jo neviens nesaprot, nevienam nav bijusi tāda situācija...
08.04.2013 14:05 |

Reitings 293
Lai arī viņš dzēra, viņš bija labs cilvēks. Vienmēr centās visiem palīdzēt...Darba vietās bija uz neilgiem laikiem, jo norāvās no ķēdes un atkal sāka dzert..Tā viņš bija labs cilvēks, jauks, ar humora izjūtu, pat ļoti simpātisks, bet redz kā...
Arī es mēdzu domās runāties ar tēti, tas kaut kā nomierina...Lai gan atbildes nekādas nesaņemu, es tomēr spēju iedomāties to, ko viņš varētu man atbildēt.
Bija doma aiziet uz grēksūdzi baznīcā, bet nu, negribās īpaši mācītājam stāstīt to visu.
Vienkārši gribās atbrīvoties no tās pārlieku lielās vainas apziņas, ka es varēju ar viņu runāt, teikt, lai pāŗstāj dzert, jo gribu lai atkal ģimene ir kopā.
Viņam tikai 40 gadi bija. Būtu tagad aprīlī 41.
08.04.2013 14:26 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
es saprotu tevi un tavas ciešanas, bet tu neesi vainīga. ja varbūt toreiz tu būtu viņu izglābusi, tu taču nesēdēsi viņam blakus 24 stundas diennaktī. padomā par to. bet tavas lūgšanās un atrunāšana neko tāpat nebūtu līdzējusi. ja aģrāk nelīdzēja, tad pēc tam nelīdzētu ne tik. ne jau tu pieņem lēmumus, bet viņš pats. padomā par to :)
drīzāk tev būs pārdomas par to, ka nevajag ignorēt un vēsi izturēties pret cilvēkiem, kas mums ir dārgi, jo nākošajā dienā viņu vnk var nebūt. bet tas, ka viņš nomira, nebija tava vaina. tu viņu nenoindēji, ar krēslu pa galvu neiedevi kā arī morāli neterorizēji.
08.04.2013 14:28 |

Reitings 874
Autorei - tiešām, kā daudzas iesaka, atceries labo un ar laiku spēsi rast piedošanu sev, ka nebiji ar viņu pietiekami bieži kopā, ka neaizbrauci, nepiezvanīji, neparunāji! Ļoti labi saprotu, kā tu jūties, jo ar mani pirms neilga laika notika tieši tas pats, un es esmu gatava dzimteni pārdot, lai man būtu vēl tikai viena iespēja ar viņu parunāt. Bet tās nav un nebūs!

Tām ,kuras izsakās asi - nenovēlu jums to, bet kad zaudēsiet tēvus - vienalga alkoholiķus vai nealkaholiķus, tad varbūt sapratīsiet, kā ir, kad gribas viņu sev blakus, parunāt, gan gribēsies vēl reizi satikt! Nemeklējiet nezāles citu dārzos (sakot, ka viņs bija alkoholiķis, tad pats vainīgs, nomira un viss), pirms neesat pārliecinātas, ka jūsu dārzs ir tīrs no nezālēm!
08.04.2013 14:28 |

Reitings 8407
Ar to neaizmiršanu un kontaktēšanos pāri sev vien nodara, es vienmēr ar savu tēvu esmu kontaktējusies, jo kopā ar viņu dzīvo gan mana vecmamma, gan citi tuvi radinieki, kas man nozīmē ļoti daudz, tikai viņu dēļ esmu ar alkoholiķi cīnijusies - un vienīgais, ko esmu panākusi ir savu nervu bendēšana līdz pēdējam, kā arī kautiņš, kur mani izglāba tikai draugs, savādāk nezinu vai nebūtu vēl vairāk traumēta, bet ar visu kautiņu vienmēr svarīgāks tēvam ir bijis alkohols, nevis meita, un man jau no bērnības vienīgais kā viņš asociējas ir tukšīe solījumi, tad uzskatu, ka tādiem nav jāmēģina palīdzēt, ja viņš pats neatzīst, ka viņam problēmas.

Jāsaka, ka tikai pēdējo gadu man ir normālas attiecības ar tēvu, bet tikai tādā līmenī, ka varu normāli kontaktēties, jo viņam ir iemesli, kuru 'dēļ piebremzējis savu dzeršanu, līdz ar to mana nervu sistēma krietni uzlabojusies un neslimoju vairs tik bieži, taču, ja tēvs atsāks dzert, tad šoreiz vairs viņa mājās savu kāju vairs nesperšu, jo negribu redzēt to, ko esmu piedzīvojusi.
08.04.2013 14:31 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Becky, kāds no vecākiem ir mazliet kaut kas cits, nekā vienkārši pazīstams alkoholiķis. Es arī ciest nevar alkoholiķus, esmu redzējusi kā dzērumā tiek sisti bērni (runa nav par mani un manu ģimeni), ģimene izmesta uz ielas vienos naktskreklos, kāds emocionālais terors ir bijis gadiem ilgi. Es zinu, kādi mēdz būt alkoholiķi. Un viņiem nav attaisnojuma. Bet ja runa ir par tēti - tas ir savādāk. Es ļoti daudz viņam esmu piedevusi un zinu, ka piedošu vēl. Jo viņš vienkārši ir mans tēvs, es esmu vienīgais viņam tuvais cilvēks un atgrūšana to cilvēku iedzītu vēl lielākā purvā.
08.04.2013 14:32 |

Reitings 273
Reģ: 11.04.2009
Tām ,kuras izsakās asi - nenovēlu jums to, bet kad zaudēsiet tēvus - vienalga alkoholiķus vai nealkaholiķus, tad varbūt sapratīsiet, kā ir, kad gribas viņu sev blakus, parunāt, gan gribēsies vēl reizi satikt!

Tā, kas šito rakstīja, nezin kā tas ir, ja tēvs ir tāds cilvēks, ko par tēvu vispār nedrīķstētu saukt. Man ir prieks, ka māte mūs ir audzinājusi viena, par to es Dievam būšu pateicīga līdz mūža galam, ka bērniem nav jāaug ar tādu cilvēku. Un, ja man būtu iespēja dota satikt viņu, es to neizmantotu. Un man ir pilnīgi vai viņš ir dzīvs vai beigts vai pūst kādā cietumā.

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
Mans tētis arī pazudis ar galiem, ja vēl pirms 2 gadiem viņš vismaz bija draugiem.lv, tad tagad nekur... rakstīja vēstules, un tā.. vairāk man sāp ka man ir divi pusbrāļi no tēta puses, un pēdējo reiz satiku pirms 8gadiem, un otru nekad neesmu redzējusi, vismaz viens no pusbrāļiem man draugos ir. Pats tētis arī mīl alkoholu, azartspēles, bērnībā bija agresīvs pret mammu. Pameta kad man bija 1 gadiņš, pēc tam mammai bija cits, kurš joprojām ir kopā ar manu mammu un no viņu puses man ir pusmāsiņa ar kuru satiekos vislaik, pirms tam 8gadus kopā dzīvojām, nesen tik izvācos. Par savu tēti uzskatu patēvu, viņš man ir bijis tēva vietā. Varbūt mums nav bijis lielas emocionālas pieķeršanās, bet visu mūžu viņš mani ir cilājis uz rokām, palīdzējis un ucinājis , un arī tagad. Protams, man žēl ,ka manis pašas tēvs 2 gadus jau nav interesējies par mani, un pirms tiem 2 gadiem arī tik dažas vēstules uzrakstījas, kurās nebija nekā īpaša. Visvairāk viņu satiku 8-14 gadu vecumā, kad viņš mēdza sestdienās vest mammai naudiņu priekš manīm, bet tagad un visu atlikušo laiku, viņš ne zvana, ne palīdz neko, man ir skumji, es dažreiz aizdomājos, ka gribētu ka mans tētis par manīm painteresētos, bet viņam arī ir klaiņotāja daba un dzeršana viņam ir pirmajā vietā. :(

Reitings 206
Reģ: 22.11.2010
Varbūt kādai ir kāds padoms, kaut kas sakāms par manu situāciju, darīt kaut ko vai labāk nē. Saprotu, ka vajadzētu, bet kopš sakaru pārtraukšanas ir vismaz miers, nav depresija, sajūta, ka mani nemīl..
08.04.2013 14:33 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Libra, iespējams, ka tas tā arī ir, nezinu, Bet skaidrs ir viens, autore tāpat neko vairs nevarēs mainīt, jo tēvs ir miris, kāpēc tad sev pārmest? Bojāt savu dzīvi? Ir tālāk jāiet!
08.04.2013 14:34 |

Reitings 8407
nenovēlu jums to, bet kad zaudēsiet tēvus - vienalga alkoholiķus vai nealkaholiķus,tad varbūt sapratīsiet, kā ir, kad gribas viņu sev blakus, parunāt, gan gribēsies vēl reizi satikt!

uz šo gribas atbildēt, ka īstu sarunu man nekad nav bijis, jo tēvam vienmēr interesējusi dzeršana, tāpēc šaubos, ka skumšu pēc kaut kā tāda, ko neesmu piedzīvojusi, tēvs pats visu tā sabeidzis, ka iespējama tikai līdzās pastāvēšana, nevis kādas mīļas ģimenes attiecības.
08.04.2013 14:34 |

Reitings 103
Reģ: 13.03.2013
Lea aizej vnk uz banzīcu, noliec pie attiecīgās ikonas svecīti un vnk pasēdi kamēr viņa nodeg, Tev paliks vieglāk, kā akmens no sirds nokrītīs.. redzēsi.Lai gan es neesmu ticīga, neeju uz baznīcu ikdienā,arī man ir bijis, kad sirds plīst pušu un kad aizgaju, tiešām bija daudz vieglāk...
Redzi Becky, Lea gadījumā nebija, ka viņu pameta, negribēja redzēt un sita vai lamāja, kā Chica rakstīja, bet bija labs cilvēks, tomēr ar vāju raksturu un vel ir fakts, ka cilvēks tāpat nesāk dzert, kaut kāds dzīves posms šim cilvēkam bijis rupji sakot sačakarēts un kad viņš sāk jau dzert katru dienu, viņš paliek SLIMS, smadzenes tak nestrādā vairs kā normāliem cilvēkiem, man pašai šāds gadījums ir zināms, es to uzskatu par slimību, kuru kaut kas ir izraisījis un savējie palīdz risināt, ja cilvēks negrib atrisināt, tad tā ir cita lieta, bet uzreiz atmest ar roku.. tā nav izeja, tā ir bēgšana no situācijas, kura sava egosima dēļ nav uzskatāma par risināmu.
08.04.2013 14:35 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Tas ir briesmīgi, kad normāli cilvēki kļūst par alkoholiķiem un ģimenes vietā izvēlas dzerstīšanos.
Mans tēvs nomira tā paša iemesla dēļ, bet es sev neko neesmu pārmetusi. Taču, mana situācija savādāka - viņam es nebiju vajadzīga jau no dzimšanas brīža. Tāpēc man viņš bija svešs cilvēks un nekādas emocijas šī ziņa neraisīja. Taču, ja bērnībā ir bijis tēvs, labas attiecības un vēlākos gados izdarījis izvēli par labu pudelei nevis bērnam un ģimenei, tad varētu būt tiešām sāpīgi.
Esi stipra, jo tagad notikušajā neko vairs mainīt nevar. Šie scenāriji ''es būtu varējusi to vai šo'' šobrīd nevienam tāpat nepalīdz.Tev jādzīvo tālāk...
Nodrāzti, bet - laiks dziedēs visas brūces.

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nav jābojā sava dzīve mūžīgi glābjot alkoholiķi, nu nav, tas ir traģiski. - Atsauce uz Becky stāstu par radinieci.

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nē, nē. Autorei sev neko nevajag pārmest. :)
Es ieteiktu vienkārši domāt par viņu gaišas domas un atcerēties to labo, kas bijis.

Reitings 103
Reģ: 13.03.2013
Piekrītu Libra.
08.04.2013 14:37 |

Reitings 8407
chica - es ar tādu nekontaktētos, pat nezinu kāpēc viņš tevi pie sevis aicināja. ja tev labāk bez tēva, tad kāpēc sevi mocīt, dzīvo dzīvi laimīga tālāk un nevis meklē attiecības, kas tevi pazemo un iedzen kompleksos.
08.04.2013 14:37 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Swarovski, enivei, neatgiezenisks fakts ir noticis, autorei jāpārstāj sev pārmest, tā viņa bojā tikai savu dzīvi.
08.04.2013 14:38 |

Reitings 293
Jā..Par visu viss vairāk es gribētu pagriezt to pulksteni uz atpakaļu, vēl vienu reizīti satikt, parunāties ar viņu.
Mēs ar brāli viņam bijām viss svarīgākie. Vienmēr teica, ka mēs viņam dārgāki par paša dzīvību...
Paldies par viedokļiem, un ir vieglāk arī palasīt un saprast, ka es neesmu vienīgā un ir kāds, kas to saprot, kas notiek man sirdī un prātā...Saprotu, ka kādam ir vēl sarežģītāka situācija nekā man...
Tagad pēc tēva nāves man ir vēl lielākas bailes, ka kādreiz būs jāzaudē arī mamma...Sargāju viņu, kad noķer kādu vīrusu, palīdzu ārstēties, neļauju pārpūlēties..Laikam jau ir tā, kad esi mazs, tev tā visa tēva un mātes esamība liekas visai normāla, ka nekur jau viņi nepazudīs, vienmēr būs blakām...Bet ar gadiem kad paliec vecāks tu sāc novērtēt to, cik tomēr ir labi, ka ir vecāki...
08.04.2013 14:39 |

Reitings 206
Reģ: 22.11.2010
Liliii, viņš pat neaicināja, es jau pati gribēju. Cerēju, ka varbūt kaut kas mainīsies. Nē, viņš nekad nav gribējis, lai braucu pie viņa ciemoties. Lai sev jaunas, dārgas drēbes piktu nauda bija, bet lai mani kaut kur aizvestu, kaut uz Zoo vai kādu vasaras kafejnīcu saldējumu apēst, tur, lūk, nebija. Tā kā laikam jau neuzturēt sakarus ir prātīgāk, pārāk daudz sāpju bijis.
08.04.2013 14:42 |

Reitings 293
Swarowski - Redzi Becky, Lea gadījumā nebija, ka viņu pameta, negribēja redzēt un sita vai lamāja, kā Chica rakstīja, bet bija labs cilvēks, tomēr ar vāju raksturu un vel ir fakts, ka cilvēks tāpat nesāk dzert, kaut kāds dzīves posms šim cilvēkam bijis rupji sakot sačakarēts

Un tas dzīves posms sākās jau bērnībā - kad mātes vietā viņu audzināja omīte, kamēr pati māte dzēra. Un viss nonāca līdz tam, ka beigu beigās pati māte, kad tētim jau bija attiecības ar manu mammu, jaucās iekšā, mēģināja viņus izšķirt, jo viņai nepatika tas, ka mamma ir krieviete. Viņa negribēja lai es piedzimstu, un kad es jau šeit biju, vienmēr kad tētis sastrīdējās ar mammu vai arī citādāk, māte viņu vilināja pie sevis dzert. Lēja viņam mutē un kūdija viņu pret mammu.
08.04.2013 14:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits