Sveiki.
Uzsāku skriet pirms divām nedēļām. Mērķis - sasniegt labus rezultātus un, protams, veselība. Kad skrienu vienmēr ir sajūta - vai nav par lēnu? Protams var dažādi skriet.
Gribēju pajautāt jums - kādā ātrumā jūs skrienat? Un cik ilgi? :)
Treniņos skrienu, cenšoties pulsu turēt 155-157 robežās. Tā ir mana pulsa apmlitūda rezultātu uzlabošanai, jo trenējas sirds, asinsvadu sistēma. Ja skrietu lēnāk, tā būtu amplitūda, kad dedzinās tauki. Man īpaši to nevajag.
Man tas sanāk kilometrs apmēram 5:30 līdz 6:00 minūtēs.
Es ar katru reizi pagarinu skriešanas garumu. Un tad skrienu, kamēr kājas un plaušas nav atteikušās :D Pareizas fiziskās aktivitātes ir tādas, pēc kurām vismaz ~2h negribas ne ēst, ne gulēt ;) !
Nessija, kas tas par vispārīgu, neobjektīvu rādītāju? Nedomāju, ka kāds treneris ieteiktu pēc tāda vadīties.
Sports ir cipari. Pulss, sirds kardiogrammas, grami, kilometi, minūtes, piegājieni un citi rādītāji., nevis sajūta gribas ēst vai nē.
Tas saucas pulsometrs. Nopērkams visos sporta veikalos, interneta veikalos arī. Cena atkarīga no prasībām un vajadzībām.
Uz rokas ir tikai pulkstenis ar datu rādītāju, zem krūtīm ir josta.
Nazīc, var aprēķināt pulsu, kāds jātur (ir kaut kāda formula), bet tad ir jābūt pulsometram. Ja nav pulsometra, tad ir tāds aptuvenais rādītājs- jāskrien tā, lai varētu mierīgi sarunāties.
Nezinu tavu sagatvotību, bet daudziem tas pulss ir dabūnams pat ar ātru iešanu vien vaii lēnu, lēnu tipināšanu. Tā slodze ir tāda, ka liekas nekas, nekas nenotiek.
lai es varētu mierīgi sarunāties, tad man tiešām jāskrien ļoti lēni. parasti esmu diezgan aizelsusies, vai arī kā man liekas, normālā skriešanas elpā esmu. šovakar pamēģināšu skriet lēnāk, lai nav tik grūti ar elpošanu.
Meitenes, ja pati par sevi esmu slaida, bet mana problēmzona ir vēderiņš, tad būs līdzēts ar skriešanu? Ļoti gribu smuku punci uz vasaru un taisos sākt skriet, tāpēc gribētu zināt, vai ar skriešanu būs līdzēts.