Varda maiņa!

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Vai pazīstat kādu cilvēku, kas ir vārdu mainījis vai pašas varbūt? Vai tādiem cilvēkiem, mainot vārdu mainās dzīves ceļš? Ko par to domājat?
05.04.2013 13:13 |

Reitings 523
Reģ: 12.05.2011
Ieva Roģe paldies par info.

es mainīt nevēlos ne vārdu, ne uzvārdu.

Gribas pielikt klāt otru vārdu.
05.04.2013 14:14 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Vārda maiņa, manuprāt, likteni nemaina, bet cilvēkam tiešām var dot pašapziņu, ja viņša nav mierā ar vecāku doto vārdu. Vienīgais, ja netiek mainīta vide pēc tam - darbs, uiniversitāte, tad vairums turpinās saukt ierastajā vārdā. Zinu vienu sievieti, kas nomainīja no Tamāra uz Kamilla, un lai arī visus uzjautrina jautnais vārds - neesmu dzirdējusi nevienu kolēģi, kas sauktu jaunajā vārdā - sauc tāpat par Tamāru!
05.04.2013 14:15 |

Reitings 1681
Mamma vēl stāstīja, ka vēlāk uzzinājusi, ka viņas radiniece pēc mātes līnijas, kuru arī sauca Elīna ir tragiski beigusi dzīvi - visu mūžu nespēja atrast laimi, staigājusi no vīrieša pie vīrieša - ne ar vienu neatrodot normālas attiecības. Vsp esot bijis smags cilvēks un izdarījusi pašnāvību 40 gados, jo neturējusi spidienu, ka esot bez bērniem, neprecējusies un vientuļa, nelaimīga, nerealizējusies sieveite. Tas gan bijis ļooti sen - tā bija manas vecmātes tante laikam. Ja mamma būtu to zinājusi, nedotu man šo vārdu.

Kad došu bērnam vārdu - nedošu kas patīk tikai, bet skatīšos kāds tam skaidrojums.
05.04.2013 14:15 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Un, ja būs sarežģījumi arī ar jauno vārdu, ko tad? Vai tu savu horoskopu skaties pēc Saules kalnedāra? Ja jau tici visiem šiem brīnumiem, tad Mēnes kalendāra horsokops ir vēl nozīmīgāks.
05.04.2013 14:18 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Jāsaka, ka es zinu kā minimums 5 Elīnas, visām ir draugi, laimīgas un divām bērniņi.

Ja padomātu, tad katram vārdam var atrast kādu negatīvu piemēru, un ār Elīnām jau nu problēmas arī sliktos piemērus nav sameklēt, jo man klasē vien 4 bija vienu brīdi.
05.04.2013 14:20 |

Reitings 8407
Un šajā skaidrojumā nekas slikts par vārdu Elīna nav. ;)

Pirmais tips. Modē nācis vārds. Jo Elīna ir mūsdienīga, izteikti enerģiska būtne, kas egoistiski laužas pa dzīves brikšņiem, lai uzvarētu. Paļaujas uz savu izstrādāto plānu, sprigani ielec labākajās aprindās un māk veidot karjeru. Prieks, bēdas, vilšanās, zaudētas un laimētas kaujas nerada Elīnā par noguruma pēdas. Vinā greizsirdīgi pārdzīvo konkurentes veiksmes.
Otrais tips (ap 17%). Šī Elīna labprāt atzīst ačgārnu dzīvesvietu.
05.04.2013 14:21 |

Reitings 1681
Tā kā esmu krieviete skatos aprakstus krieviski un saistītus ar pareizticīgo ticību.

Un šajā latviskajā aprakstā ir minētas manas dazas iezīmes, bet minēts tikai labais! :D Tas sliktais tur ir noklusēts.

Nu manī ir arī daudz labu īpašību, bet dažbrīd liekas, ka tām traucē pilnībā izpausties tās īpašības, kuras raksturīgas manam vārdam.

Es agrak arī tādam lietām neticēju un neticetu arī tālak, ja vien nebūtu tik precīzi! Pie tam katram cilvēkam iezīmes raksturā izpaužas dāžados veidos - arī no audzināšanas atkarīgs. Aprakstā ko iekopēju skaidri rakstīts kā tādus cilvēkus kā mani ir jāaudzina, diemžēl mana mamma savulaik VISU izdarīja pretēji. Iespējams arī tas izvilka no manis tieši to negatīvo vairāk. Mamma pati atzīst to, jo atceras, ka es biju tik stūrgalvīga, ka mani varēja sodīt visādi un nepārktraukti, bet es paliku pie sava, nepiekāpos, runāju pretī. Mamma saka, ka ja būtu rīkojusies gudrāk, nevis centusies mani bērnībā salauzt un pakļaut iespējams mans raksturs būtu izveidojies maigāks un labāks. :)

Es uzskatu, ka vārds neveido cilvēku 100%, bet iedod kaut kadu īpašību, tikumu komplektu - enerģētisko bagāžu, kas tālak dzīvē dažadu apstākļu (manuprat tieši bērnībā audzināšanas) dēļ cilvēkam kaut kas izpaužas vairāk, kaut kas mazāk. Domaju, ka daudzām Elīnām tieši šīs sliktās lietas neizpaudās tik ļoti - audzināšanas, bērnības, apstākļu dēļ.
05.04.2013 14:38 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Manuprāt, tas vārds, kas ielikts bērnībā, tikai tas var ietekmēt dzīves gaitu, ja, piemēram, tagad nomainīsi, nekas daudz vairs nemainīsies!

Ja nu vienīgi celsies Tava pašapziņa, līdz ar to Tu pati būsi tā, kas izmainīsi savu dzīvi uz labo pusi! :)
05.04.2013 14:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Bez aizvainojumiem, bet sliktai baleriinai griida buus ne taa un apgaismojums traucees. Paziistu daudzas Eliinas un neviena neatbilst tam aprakstam, turklaat veel mammu vainot tajaa, ka luuk neiedomaajaas njemt pamataudzinaashanas vadliinijas no graamatinjas par vaardu skaidrojumiem, ir galiigi tizli. Turklaat gandriiz visiem beerniem, arii Kaarliishiem, Anninjaam un Peeteriishiem visbiezjaakaas saslimshanas bija faringiiti un bronhiiti. Visticamaak, nevis tevi ietekmee vaards, bet tu pati salasies shitos visus horoskopus un maini savu raksturu, lai atbilstu aprakstam. Ieteiktu beigt mekleet vainiigos un saakt straadaat ar sevi, lai izveidotu no sevis taadu personu, kaada veelies buut.
05.04.2013 14:48 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Es teiktu, ka vārds jāmaina. Es neticu visādām likteņa padarīšanām, tomēr ticu, ka apmierinātība ar sevi (savu darbu, vārdu utt.) ir īstā atslēga veiksmīgai dzīvei :)
Nomainot vārdu, kļūsi kaut tikai morāli laimīgāka un viss pārējais vienkārši aizies pats par sevi :)
Katrs pats savas laimes kalējs. Un ja jaunais vārds tev nes prieku, tad lūdzu.

Ja nav noslēpums, kādu vārdu gribētu? (Nelasīju visus komentārus, varbūt esmu palaidusi, ka esi jau to uzrakstījusi).

Personīgi nepazīstu nevienu, kas ir mainījis vārdu. Bet zinu cilvēkus, ka smainīja uzvārdus (neprecoties). Pamatā gan iemesls banāls - uzvārds no tēva, kuru nekad cilvēks nav pazinis. Es, piemēram, arī būtu mainījusi uzvārdu, bet nu sanāca apprecēties 20 gadu vecumā, tad nu tiku pie jauna uzvārda :)
05.04.2013 14:59 |

Reitings 175
Reģ: 02.03.2013
Manuprāt, Elīna ir ļoti skaists vārds, bet Tev pašai labāk spriest. Par tā ietekmi šaubos!
Patiesība vai nē, bet vidusskolā skolotāja stāstīja, ka kādam zēnam vecāki ielikuši vārdu Stīvs(angļu valodā normāli izklausās, bet latviešu divdomīgi), bet tas jau nav nekas īpašs, galvenais ir tas, ka viņam uzvārds ir Gailītis. Stīvs Gailītis!(wtf, ko vecāki domāja!?) Tā kā ir arī gādījumi, ka vārds ar uzvārdu nesapas.
05.04.2013 15:32 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Cik maksā vārda maiņa? Uzskatu , ka ja var likt pupus iekšā n mainīt dzimumus tad vārda maiņa...
05.04.2013 15:47 |

Reitings 1681
Bez aizvainojumiem, bet sliktai baleriinai griida buus ne taa un apgaismojums traucees. Paziistu daudzas Eliinas un neviena neatbilst tam aprakstam, turklaat veel mammu vainot tajaa, ka luuk neiedomaajaas njemt pamataudzinaashanas vadliinijas no graamatinjas par vaardu skaidrojumiem, ir galiigi tizli. Turklaat gandriiz visiem beerniem, arii Kaarliishiem, Anninjaam un Peeteriishiem visbiezjaakaas saslimshanas bija faringiiti un bronhiiti. Visticamaak, nevis tevi ietekmee vaards, bet tu pati salasies shitos visus horoskopus un maini savu raksturu, lai atbilstu aprakstam. Ieteiktu beigt mekleet vainiigos un saakt straadaat ar sevi, lai izveidotu no sevis taadu personu, kaada veelies buut.

Tik kategoriski. :)

Bet ir cilvēki kam džīvē neiet un viss. Un dari ko gribi, bet liekas, ka džīve ir iedalījusi sliktas kārtis (ne par mani tgd bet vsp). Un mēs paļaujamies tikai uz vēsu saprātu un sakam, ka cilveks pats kaut ko dara ne tā! Bet citiem viss izdodas bez piepūles, raksturs labs, veicas visās ziņā. Un kāpēc gan tam visam par iemeslu nevarētu būt tieši veiksmīgs vārds? Veiksmīga zvaigzne pie dzimšanas?

Galu galā senatnē ne par velti senči visās tautās deva vardu ar kadu nozīmi, jo ticeja, ka tas var atnest bērnam kādu notektu likteni. :) Ļoti uzmanījās, lai neieliek sliktu vārdu ar negatīvu enerģiju. Gan jau, ka ne bez iemesla to darīja.

Es zinu cilvēkus, kam dzīvē var teikt viss krīt rokās, veicas katrā iesakumā un visās jomās tikai pozitīvais - visi šie cilvēki arī saka ka netica nekam tādam un uzskata, ka viss jāsasniedz pašiem. Tie kam viss ir labi, nemaz neaizdomājas kāpēc gan viņiem ir labi. Meklē risinājumus un iemeslu tiem, kam ir kaut kādas problēmas un raizes.
05.04.2013 15:51 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Man ir brāļa meita Elīna. Vārdu ielika tikai tāpēc, ka viņas mamma meklēja vārda skaidrojumu. Acīmredzot jau nekas slikts tur nav, ja būtu, neliktu taču. Tieši šī iemesla dēļ savam dēlam mēs meklējām vārdu ilgi, lai būtu arī labs pēc raksturojuma.
Zinu meiteni, kura nomainīja vārdu no Kristīnes uz citu. Nešķiet šis vārds briesmīgs, taču meitene nejutās ar to ērti.
05.04.2013 15:52 |

Reitings 539
Ella, ieliksi, luudzu, linku uz tiem vardu skaidrojumiem krievu valodaa? skatos, ka ljoti plashs apraksts, nekad neesmu lasiijusi tik garu vaarda aprakstu.
05.04.2013 16:09 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Ella, apraksts, ko tu ieliki krievu valodā, atbilst daudziem cilvēkiem, jo īpaši tā daļa par bērnību. Piemēram, man arī bija/ir sarežģītas attiecības ar mammu, labākas ar tēvu, bērnībā neēšanas dēļ biju slimnīcā, arī esmu privātīpašnieciska, vājā vieta ir slimības saistītas ar kaklu utt. utt. - un es ne tuvu neesmu Elīna. Un tādu cilvēku ir daudz! Par audzināšanas metodi - 70% bērnu labāk sapratīs, ja viņiem mierīgi izskaidros, nevis morāli vai fiziski iespaidos, nemaz nerunājot par to, ka tādā vārda aprakstā būtu savādi rakstīt, ka šim cilvēkam der tikai fiziska izrēķināšanās. Par labo/slikto priekšstatu radīšanu - ja cilvēks ir spilgts, sevi parāda, nevis klusa, pelēkā pele, visos gadījumos apkārtējiem būs pozitīvs vai negatīvs viedoklis, nevis neitrāls. Profesiju spektrs vispār izvēlēts ir ļoti plašs - sākot ar eksakto zinātni, beidzot ar literāro pusi un māksliniecisko. Tur taču iekļauts gandrīz viss! Tādus aprakstus speciāli izveido tik plašus, lai katrs cilvēks izlasītu un padomātu - jā, tas ir par mani.. Kaut patiesībā tas ir par visiem. Neesam mēs tik unikāli, kā paši gribam domāt.

BET ja tu domā un tici, ka cits vārds padarīs tavu dzīvi vieglāku - noteikti maini! Domām ir liels spēks.

Man pret vārda, uzvārda mainīšanu vai otra vārda pielikšanu nav negatīvu domu.
05.04.2013 16:18 |

Reitings 1681
Nu galu galā, ja atmet to, kā es uztveru varda nozīmi, tad vards Elīna man nekad nav paticis un licies kā nevis daļa no manis, bet kaut kas svešs! Protams pagaidam esmu tikai šādu maiņas domu paša sākumā. Ja to darīšu, tad rūpīgi apdomājot ko vēlos. Bet zinu, ka vardam ko ņemtu būtu jaūt ar pozitīvu enerģetiku tieši komunikāciju ziņā. Man no Elīnas piemīt arī spēcīgas īpašības, bet kaut kā jūtos vientuļa pa dzīvi. Gribētos būt cilvēkiem tīkamākai.

Es lašīju no citas lapas, bet nevaru atrast no kuras vairs. Šeit ir par manu vārdu tikpat plaši. Bet internetā pilns ar tām siatēm - visās viens un tas pats par vārdiem rakstīts, tik kaut kur īsāk, kaut kur plašāk.
http://www.nameinfo.ru/names/?c=1
05.04.2013 16:41 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Jasmīne maksā 50 ls + pases maiņa, īpašumu dokumentu maiņa, auto vadītāja apliecība, visi banku dati, ja ir kredītkartes, kredīti jāmaina pilnīgi visi dokumenti kas tev ir
05.04.2013 16:46 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Ella man liekas, ka Tev ir pilnīgi skaidrs un jau esi izlēmusi, ka vēlies mainīt savu vārdu tāpēc, citu viedokļi ir tīri informatīvi un tie tevi nespēs pārliecināt nemainīt savu vārdu.
Vienīgais, kas tevi varētu atturēt ir atteikums no valsts iestādes puses, jo lai mainītu vārdu/uzvārdu ir jābūt nopietnam pamatojumam.
Mans viedoklis ir neintrāls šajā lietā, īpaši jau tāpēc, ka pati grasos mainīt uzvārdu
05.04.2013 16:52 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Vau , lēti gan .
05.04.2013 16:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits