Es nosauktu par zudušo paaudzi tikai tāpēc, ka bojājas cilvēciskās īpašības. Jā, viss modernizējas, bet nezinu vai kādreiz kāds vēl sacerēs tādus dzejoļus kā Ziedonis, rakstīs tādu mūziku par mīlestību un cilvēkiem, kā to darīja citi komponisti citos laikos. Vai pastāvēs vēl romantika, kad sieviete varēja atļauties būt vāja, nevis piekaut dažu labu stiprāk nekā to būtu izdarījis vīrietis. Bet nu, katram laika periodam ir savi mīnusi un plusi. Galvenais ir nepazaudēt sevī cilvēku un tad viss izdosies. Priecīgas un sirds siltas Lieldienas!
Šim varētu piekrist. Man 44, varu teikt tikai to, ka arī mana paaudze savulaik daudziem likās zudusī (lai cik tas šodien smieklīgi neliktos) - mēs vairs nestrādājām tā, kā to darīja mūsu vecāku - pēckara paaudze, tāpēc mēs viņiem likāmies slinki. Nerunāju par jāņa pieminēto narkotiku lietošanu, bet arī mūsu laikā tolaik pieejamais alkohols plūda platā straumē. Arī tolaik daudzās ģimenēs ar to bija lielas problēmas. Arī tolaik bija jaunieši, kuri nemācījās un augām dienām slaistījās pa Rīgas centru (centristi). Pie sevis domāju par to, ka mani vecāki un arī es savu dzīvi nocīnos (mācos, strādāju, utt.), lai bērniem būtu labāk un vieglāk, ir muļķīgi pēc tam viņiem pārmest to, ka viņi nedzīvo tikpat smagi un grūti, kā savulaik es. Jūsu paaudze, protams, ir savādāka par mūsējo. Redzu, ka daudziem jaunajiem vīriešiem būtu "neciešami nepieciešami" padienēt PSRS armijā! Tur ļoti ātri saproti, ka neesi pasaules naba, ka ir pienācis laiks atrauties no mammas pupa un ka ir jāiemācās pašam sevi aprūpēt. Armija ļoti labi pildīja vienu funkciju. Es to saucu "Aizgāja - bērns, atnāca - vīrietis." Jūs esat brīvāki, atvērtāki un komunikablāki, kas, atklāti sakot, reizēm nedaudz skauž. Kādreiz mana vecmamma vecākajai māsai esot stāstījusi, ka savulaik, kad sākuši dejot VALSI (!!!), arī tad no vecāko puses tā esot tikusi uzskatīta par ļoti piedauzīgu deju ("Ārprāts! Viņi stāv tik tuvu viens otram!")
Vienīgais, ko gan lieku Jums, jaunieši, pie sirds, - viemnēr šķirot, kas ir mode un kas ir tās gadu tūkstošiem nemainīgās vērtības, kuras aiztikt un mainīt nedrīkst. Lai kas varētu likties, lai kā mainās mode, tēva aizvietotājs bērnam nav izgudrots. Vīrietis ir bijis, ir un viņam ir jāpaliek - vīrietim, par sievieti - tieši tāpat.