es esmu lieliski iemācījusies iztikt ar mazām summām un saglabāt gudro naudas tērēšanu arī tad, ja rokās nonāk lielāka naudas summa.
vēl ņemot vērā, kad esmu studenta tips, kuram nedēļā iedod konkrētu summu un ir jāiztiek, nav man tevis minētie 30 ls, ir man daudz mazāk, pietiek - ceļam un ēdienam, un pat pāri paliek ;)
un nē - neēdu roltonus, pelmeņus un vēl visādus štruntus. liekas, ka ietaupu jau vien ar to, ka pati gatavoju, tad nu atleik vien izdevīgi iegādāties pārtikas produktus, pērku principā visu, ko sirds kāro, arī šokolādei nauda paliek :D tiesa gan, šad tad no mājām tiek atvesti kaut kādi dārzeņi, bet kopumā, ja izvērtēju savu naudas patēriņu, tad varu secināt, ka man ietaupīt palīdz:
1. tas, ka īpaši neēdu gaļu, gaļas izstrādājumus, dažādus produktus, tai skaitā - desas, līdz ar to, tās tiek iegādātas reti un pat, ja reti, tad mazos daudzumos, jo vēlme pēc gaļas uznāk reti un minimāli.
2. kā jau minēju, tas, ka izvēlos pati gatavot.. nopērku kaut vai sasaldētos burkānus un zirnīšus, pielieku sautējot klāt nedaudz kartupeļus un ir man garšīgs sautējums, izmaksas ir stabili zem 1 LVL.
3. tas, ka nemēdzu daudz tērēt uz saldumiem, jo sekoju līdzi uzturam. nedēļas sākumā tiek nopirkta tumšās šokolādes tāfelīte, tad vēl, piemēram, "studentu brokastis", kaut kādi jogurtiņi, pāris saldie sieriņi, ar domu, ka tas viss jādala nedēļai, patiesībā, sanāk veselīgāk dzīvot, jo saldumi patiesībā tiešām dažreiz sastāda pārsteidzošu summas daļu no veikalā iztērētā..
4. uz veikalu eju 1-2x ned. ar sarakstu galvā vai uz papīra, tam nav nozīmes! :D tad nu zinu, ko man vajag un ja sanāk tā, ka paliek daudz naudas pāri, tad nu vēl kādu nieku atļaujos sev paķert.
šādi darot, nedēļas beigās no iedotā, vēl paliek pāri naudiņa un sanāk sevi iepriecināt, tā, ka uzskatu, ka māku dzīvot tā, lai netērējas daudz, bet tai pašā laikā - ir kaut kāds prieks sev pašai.