Marles autiņi kā senāk

Reitings 22
Reģ: 09.03.2013
Kā pašrocīgi izveidot marles autiņus bērnam? Tā, kā to agrak darīja mūsu mammas. Varbūt kāda vēl atcerās un var pamācīt?
30.03.2013 17:41 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
akula, ne jau visas to dara tikai tāpēc, bet liela daļa gan. Ja paseko līdzi viņu diskusijām, kurās spriež, kādu brendu rotaļlietas, apģērbu, ratus, gultiņas, knupjus utt.. utjp. pērk, tad ne tādas domas vien nāk prātā. Jo
Nekādā gadījumā nesaku, ka kokvilnas autiņi ir fui pē.:) Vienkārši pirms 4 gadiem visas diskutēja, kuri pamperi ir labāki- Pampers vai Huggies.:)
02.04.2013 19:51 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
marchixa

Paldies! Pačekošu internetā!
02.04.2013 19:52 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ir beerninji, kuriem ir alergijas pret visiem pamperveidiigajiem autinjiem, jo tie ir sinteetiski. Ir netaa paardoshanaa ekologiskie kokvilnas autinji, tie ir ljoti eerti lietoshanaa un izturiigaaki par marleem. Daudzas zalji domaajoshaas maaminjas un alergjisku mazulju mammas izveelaas taadus. Pievienoju linku ar vienu no firmaam, kas taadus razjo. http://www.thirstiesbaby.com/
02.04.2013 20:54 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Paštaisīti autiņi ir lētāki, bet ja tos mazgās, žāvēs u.t.t tad nāks klāt ūdens, mazgājamo līdzekļu izmaksas un darbs. Ja metīs ārā izmantotos tad nekāds lielais lētums nesanāks.
Kad piešaujās pamperus izmantot, vidēji sanāk - 3-5 diennnaktī.
03.04.2013 09:51 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
kā saka, viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, tāpēc jau notiek tā atgriešanās pie agrākajām vērtībām. arī es esmu dzirdējusi daudz negatīvu seku, kas rodas no pamperiem, un arvien vairāk modē nāk eko pamperi, vienīgi tie esot dārgi. Protams, ciemos ejot var lietot parastos, bet mājās noteikti labāk staigāt elpojošos autiņos
03.04.2013 10:02 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Par tām līkām kājām runājot - man pašai bernībā bija līkas kājas tieši no marles autiņiem, jo samērā agri sāku staigāt un marle traucēja, tad nu bija man līkas kājas, kuras ar masāžām izmasēja un man tagad nav līku kāju. Tā kā pamperi nav vainojami.

Kā arī meitenes jau minēja, ka puisīši neauglīgi, ja dibenu sutina visu dienu pa pamperiem un nemaina. Tikpat labi tālbraucēji šoferi ir riska grupa uz neauglību, jo silda olas visu dienu, kā arī vispār vīriešiem nav ieteicami apsildāmi krēsli mašīnām. ;)
03.04.2013 10:41 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Quattro kāpēc tu domā,ka tie nav veselīgāki?

Parastajā marlē takš sut viss kas sačurājies un sakakājies. Tas vis tur sutinās gar bēbja dupsi un neabsorbējas. Tāda ziņā pamperi šķidrumu izolē no dupsīša. Un pamperos ir dezinficējošs parklājums, kas neļauj tik aktīvi vairoties baktērijām. Autiņos būs lielāka baktēriju vairošanās.

Pie tam mana mamma stāstīja, ka trakākais bija bērnībā, ka bēbis daudz kustās un to autiņu nomačkā nost. Viņā stāstīja, ka tā gandŗīz katru nakti bija, ka autiņs nomačkājās un vis saturs pa gultiņu. Ar mazo masu jau bija pamperi un tadu problemu nebija.
03.04.2013 10:47 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Parastajā marlē takš sut viss kas sačurājies un sakakājies.

Pamperā tas pats vien ir. vates pikucis ar īpašiem pārklājumiem. Kad viss sačurāts, piesūcies, tad bērnam nav viegli tāpatās.
Vispār es esmu par abiem variantiem...pameri ir okej, no tāda viedokļa,katu vari ar mazo iziet sabiedrībā un navjādomā,ka tas pamers no ārpuses būs slapjš,nekritīs nost...vienkāršāk..noņem, izmet un staigā tālāk.
Autiņus es izmantotu pa laukiem..vaia rī vienkārši palaistu pliku dupsi,lai skraida pa āru..
Man brālēnam ar pameriem sataisīja līkas kājas. Ilgi kājiņas taisnojās. Vispār visam ir savi plusi un visam var atrast mīnusus.
03.04.2013 10:55 |

Reitings 1681
P.S. protams ar nosacījumu, ja pamperi bieži un regulāri nomaina, nevis sutina vienā amperī pusdienu, tad protams ir mīnusi. :)
03.04.2013 10:56 |

Reitings 1681
Man vsp liekas, ka tgd modē ir pievērsties visam senajam! Tai skaitā atgriezies pie vecajām vertībām un noliegt novitātes. Es pati gan nesaprotu kāpēc tiek uzskatīts, ka tas kas bija senāk uzreiz ir labāk un veselīgāk. :) It kā jau progress iet uz attīstību, šķiet neloģiski atgriezties pie senām, novecojušām lietām.
03.04.2013 11:01 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ella bet autiņu taču vajag uzreiz mainīt,kad tas tiek piešmucēt nevis ļaut bērnam pa saviem labumiem dzīvoties :D
03.04.2013 11:16 |

Reitings 1681
Es gribēju arī klāt tapēc pierakstīt, bet nepierakstīju, ka tad mammai ir visu laiku tam bēbim jāstāv klāt burtiski un jāmaina. Un pa nakti jau tas nav īsti reali - tad mammai ik pēc stundas jāčeko tas autiņš. :) Pamperis ir ērtāks tādā ziņā. Bet ja māmiņai nu pilnigi nekas cits nav jādara pa mājām vai nav citu mazu bērnu, kurus jāskatās, tad tas viņai liksies ērti.

Pamperi jau arī ir beiži jāmaina, bet dzirdēts, ka daudzas ļauj bērnam vienā pamperī pusdienu staigāt. :) Ne jau visi saprot tādas elementāras lietas.
03.04.2013 11:20 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man vsp liekas, ka tgd modē ir pievērsties visam senajam! Tai skaitā atgriezies pie vecajām vertībām un noliegt novitātes. Es pati gan nesaprotu kāpēc tiek uzskatīts, ka tas kas bija senāk uzreiz ir labāk un veselīgāk
Kaapeec? Jo dabiigaak. Un paldies dievam, ka taa. Man vispaar patiik, ka viss eko, bio un paareeejais ir modee
03.04.2013 11:22 |

Reitings 1681
Visus tos neauglības un līko kāju pētījumus es vsp neņēmu galvā. Tas ārsvarāir uzpūsts no zila gaisa. Vīŗiešiem arī saka, ka pirtī et nedrīkst, jo olas karsējot par daudz, bet nu mēs taču zuskatam, ka pirts ir laba un veselīga organismam lieta. Un neauglīgu zēnu skaits vienmēr ir bijis vienlīdzīgs dažādos laikos. Vienīgi tgd leikas, ka to ir daudz vairāk, jo uzlabojās diagnostikas iespējas, daudz vairāk gadijumu atklāj. Agrākajos laikos pat nepieļāva domu, ka bezbērnu ģimenēs vaina varētu būt vīrietī, vienmēr vainoja sievieti. Tgd tā vairs nav. :)

Un pētījumu grupa ir parāk maza, lai novēltu vainu uz pamperiem, tie nemaz vēl tik ilgi nepastāv ikdienā, lai pētījumos varētu testēt pietiekoši daudz vīriešu, kas ļautu tiem skaitīties ticamiem.
03.04.2013 11:23 |

Reitings 1681
Kaut kas ir labs tajā visā, kaut kas ne visai. :) Galvenais, lai tā modes lieta neaiziet galējībās. Tā jau eko pārtika, nomodificeti ēdieni un zaļā kosmētika nav slikti. Protams nepārkāpjot veselo saprātu un lai nekļust par apsēstību.
03.04.2013 11:25 |

10 gadi
Reitings 565
Man mamma darīja tā, ka pa dienu izmantoja marles autiņus, bet pa nakti lika pamperus, līdz ar to pa nakti bērns arī mierīgāk gulēja, jo viss bija sauss
03.04.2013 11:28 |

Reitings 1109
Reģ: 17.10.2009
http://www.ekobebe.lv/ Nelasīju visus komentārus, bet man tuviem draugiem mazulim ir gan tās eko autiņbiksītes, gan merino vilnas bikses. Viņi ir ļoti apmierināti. Tiešām labs ieguldījums. Ļoti ilgi kalpo. Tā kā bērns viņiem ir super alerģisks, tad varu droši apgalvot, ka šie produkti viņam dzīvi tikai atvieglo. Viņiem, kad pirka, arī stāstīja, ka, kad mazais piečurā biksēs, tad vienkārši nomaina uz otrām (viņiem ir divas šīs bikses), izliek žāvēties un nemaz nemazgā, jo viņas nesmirdot, līdz ar to arī ātri nenomazgājās. :)
04.04.2013 18:29 |

Reitings 2258
Visa pamperu problēma (jubkuru maximas vai marles vai eko) ir tikai tad, ja pamperu/autiņu maina reti, kā mūsdienās daudzi dara, jo redz nekur nekas netek. Principā es pamperu uzskatu kā izgudrojumu, lai tad, kad mazulis pačurā nebūtu slapjas džinsas, siltas ziemas bikses, gultā segas un palagi. Tas ir tāpēc, lai nav jamazgā visa māja, tiklīdz bērns ir pačurājis. Bet pašas slapjās bikses (pampers vai autiņš) tā pat uzreiz ir jāmaina. Un man ir tiešām liela pieredze ar bērniem, lielākā daļa no viņiem ir normāli, un paši neviens negrib staigāt vai gulēt ar piečurātu un piekakātu pamperu. O veida kājas rodas no piepampuša pampera, kas sver 2kg, ne jau no sausa pampera, kuru māte vai tēvs savam bērnam nomaina ik pēc stundas vai pēc vajadzības. Šobrīd es katru dienu ģērbju vismaz 10 bērnus, kas lieto pamperus, un tiem pamperiem nav ne vainas, viņi ir plāni, un zem brīva apģērba nemaz nevar pateikt vai ir pampers, vai bērns vairs tādu nelieto. Liels un briesmīgs tas pampers ir tad, kad pačurā viņā vairāk kā 3 reizes. To var just, paņemot bērnu klēpī, vai vnk pasaktoties un tad arī nomainīt to pamperu.
04.04.2013 20:03 |

Reitings 1681
Pilnībā piekrītu sunset!
04.04.2013 22:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits