Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

alerģiju noteikšana

Reitings 482
Reģ: 02.02.2010
Hellou. Aktuāls jautājums man tagad- vai var vienkārši aiziet pie ārta uz uzzināt pret ko ir alerģijas? es visu dienu piemēram šodien mokos ar to, ka man niez rokas...un metas smalkas punpinjas, kas drīzāk jau ir kā kairinājums...laiku atpakaļ tas pats bija gan ar augšstilbiem kājām, bet pēdējos gados reizēm uznāk kad sāk niezēt apakšstilbi...un es jau nevaru izturēt, kas saplēšu līdz asinīm...varbūt alerģija pret kādu krēmu utt...un varbūt kādai ir ieteikums kā to niezēšanu novērst jo tas jau paliek neizturami, jo arī pie dakterīšiem laiku netikšu :(
30.03.2013 04:11 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
mošk vr piezvanīt un noskaidrot cenas... http://www.egl.lv/index.php?lapa=diagnostika

bet vispār šeit minēta šāda lieta http://www.stradini.lv/page/402
Bezmaksas alergoloģisko konsultāciju e-pasta adrese (atbild alergologs dr. Māris Bukovskis): [email protected].

Tapat jau noteikti vispirms pie ārsta iesi, lai tas pasaka, uz ko vispār tās analīzes vērts taisīt.
30.03.2013 06:01 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nē, diemžēl tā nebūs, ka Tu atnāksi un voilā, ārsts pateiks, no kā Tev ir alerģijas.

Sāksim jau ar to, ka pašlaik Tev ir jāpārtrauc smērēšanās ar krēmiem, mazgāšanās ar ntiem dažādiem līdzekļiem un visa kā ēšana. Tagad Tu vari atļauties bērnu ziepes (arī galvas ādai) un kādu no tev atbilstošiem Essex u.tml. krēmiem. Tikai tad, kad viss pilnībā pāries, tu drīksti pievienot pa vienam līdzeklim klāt, lietot kādu laiku un saprast reaģē uz to āda vai nē.

Tāpat ar ēšanu. Alerģijas ienaidnieks ir aukstums un bads, jo vairāk sevi ierobežosi, jo ātrāk būs rezultāti. Pārtiku drīkst izvēlēties nekrāsainu, ja zini, ka tev nav celiakijas, tad tavas ir visu veidu putras, mazliet gaļas. Ir jāizvairās no spilgtiem un krāsainiem dārzeņiem, pārmērīga cukura daudzuma.

Par pašiem alerģijas testiem. Kontaktalerģiju tests ir ārkārtīgi plaša, tātad arī naudīga padarīšana. Ja pašai nav aizdomas par alerģijas iemesliem, tad tas vielas un kombinācijas var būt tūkstoš un viens, to tikpat kā nav iespējams visu pārbaudīt.

P.S. Ārstējos jau pie šeit pieminētā Dr. Bukovska.
30.03.2013 08:12 |

Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
Becky un Tev izdevās noskaidrot no kā Tev alerģija? Jeb esi tik tai procesā?
Ar mani ar kautkas nav īsti riktīgi. Pagājušo gad pavasarī,man bija tā nokasīta mugura,metās pumpas,ka beigās vēl infekciju dabūju. Biju pie vairākiem dermatalogiem. Viens man pasaka,ka kašķis,viens,ka nevajag tik bieži mazgāties,bet trešais,ka esmu sākusi kasīties uz nervu pamata. Špricēja mani nedēļu un tas murgs lēnām pārgāja. Šobrīd atkal sākas nieze,bet turos un nekasu,jo tad tik sāksies ballīte. Nav tā,ka man niez katru dienu,tpc.cenšos pati pamanīt kad man sācis niezēt un ko ieprekšē jā dienā ešmu ēdusi.
30.03.2013 08:42 |

Reitings 10475
Nē, neizdevās gan!

No visiem neskaitāmiem testiem man tikai viens deva neskaidru (!) reakciju - hroms. Viss pārējais negatīvs.

Ar tiem dermatītiem un alerģijām tiešām ir traki, nu nevar zinātne vēl atrisināt šo jautājumu. Man pašlaik atkal atopiskais dermatīts - kakls un mazliet seja. Bet iemesla nav bijis - dzīvoju bez stresa, neko kopšanā/mazgašanā utt. neesmu mainījusi, secinājums - autoimūns, organisms grib pats pastresot, nu man jānogaida, galvenais nepadoties kārdinājumam pakasīt un tā.
30.03.2013 08:47 |

Reitings 482
hmm..itkā neko drastisku neesmu mainījusi tajā ko lietoju un ēdu...un nekā tāda nebija, bet tagad hopā...laigan kas to organismu zin...vairākus gadus ik pa laiciņam biju lietojusi melnos mālos priekš ietīšanās..parasti viss bija ok...šogad alerģija-kasās visi augštilbi ka nelabs.
30.03.2013 14:19 |

Reitings 10475
Karamell, nu nekur nav izslēgst, ka ir kaut kāda sastāvdaļa, kas melniem māliem ir pievienota, pirmkārt. Otrkārt, alerģija pret produktu var rasties jebkurā dzīves laikā - nebija, bet, hopc, ir.
30.03.2013 15:21 |

Reitings 482
nu skaidrs..mīļš paldies par info meitenes! :)
30.03.2013 16:19 |

Reitings 4343
Bet Tev visu laiku tās pumpas tādas? Man, piemēram, kas līdzīgs sametas no saules; vienai paziņai uz ādas nejaucības metās laikā, kad priedes.. nu, ne gluži zied, bet kad viņām tie putekšņi izsējas pa gaisu. Tev tās pumpas visu cauru gadu?
31.03.2013 05:01 |

Reitings 482
nē, nav vislaik, tagad tikai pēdējās dienās...un no māliem arī nebija nekad, tikai arī pēdējā laikā :o
31.03.2013 07:19 |

Reitings 4343
Bet, ik saprotu no Tevis teiktā. alerģija ir jau ilgu laiku, tikai reizēm parādās un tad atkal noiet?
Nav sezonāla? (Kaut kas tāds, ko jau minēju - pavasarī no saules vai no citām mātes dabas izpausmēm)?
Vai varbūt saistīta ar kādām noteiktām aktivitātēm (baseina ūdens / solārijs)?
Vai, ja domā, ka pie vainas varēu būt tie māli - Tu viņus gan uz rokām, gan kājām smērē (ja saki, ka rokas arī niez)?
31.03.2013 07:29 |

Reitings 482
uz rokām pirmo reizi, kājām gan ir gadījies :)
njemāku teikt par sezonālo, bet itkā jā, parasti gadalaiku mijā novēroju kāju apakštilbiem to, īpaši pirms vasaras :)
nē uz rokām mālus neziežu, tikai kājām, bet nekad nekas tāds nebija, jo lietoju jau pēdējos 3 gadus ik pēc laiciņa un tagad tā pēkšņi sākās niezēšana, bet rokām kas un kā nav ne jausmas jo neko nlietoju :/
31.03.2013 07:40 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits