Melns,
1) Izklausās, ka tu esi tas vērīgais. :) Līdz juristei man vēl neiedomājami garš ceļš ejams, tad jau vēlāk redzēs, kas sanāks.
Jā, tev ir taisnība par likumu veidošanos. Bet tik krasas pārmaiņas (daudzsievība), manuprāt, pēc 20 gadiem noteikti netiktu pieņemtas. Nav tā, ka viens, divi cilvēki izdomā - gribam daudzsievību! - un tagad tas tiks pieņemts. Ir jāaiziet cauri noteiktai procedūrai un es šaubos, ka mūsu dabas dēļ vairākumam tas šķitīs pieļaujami. Tāpat pastāv tiesību saimes, Latvija nav vienā plauktiņā ar arābu valstīm. Es tiešām nespēju tagad apgalvot, cik daudz tas nozīmē, bet, manuprāt, būtu savādi, ja pēkšņi Latvija, kas tik ļoti atsaucas uz Vācijas parauga, pasludinātu daudzsievību, kas ir raksturīga arābu valstīm. Tā nedaudz neloģiski.
2) Kāpēc nevarētu oficiāli saieties? Ja viņi gribētu visi trijatā tikt uzskatīti par ģimeni pēc likuma, protams, nevarētu, bet kas viņiem varētu aizliegt satikties vienkārši tāpat? Tāpat kā tagad satiekas un dzīvo, un, piemēram, adoptē bērnus homoseksuāļi? Svarīgākais jau ir visu iesaistīto pušu vēlme. Bet es stipri šaubos, ka latviešu vidū šī vēlme ir tik izplatīta. Es šādi noteikti negribētu dzīvot.