Šefs pataisa par vainīgo

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Tiešais šefs uzliet kaut ko darīt. Tiek izdarīts. Atnāk pats bosu boss un brūk man virsū, kas par muļķībām, kāpēc vispār kaut kas tāds tiek darīts. Un kurš man kaut ko tādu vispār licis darīt? Pasaku, ka tiešais šefs. Tiešais šefs (šefene) blisina acis un saka, kādas muļķības, ka lai neapsūdzu viņu un netaisot intrigas.
Ko darīt šādā situācijā? Ļauties, lai lielais boss mani strostē, tādējādi saglabājos normālas attiecības ar tiešo bosu. Vai aizstāvēties un apsūdzēt tiešo bosu, bet tad man ikdienā dzīves vairs nebūs.
Bosu vienu pret otru sarīdīt būtu nereāli, jo tiešā šefene stipri koķetē ar lielo bosu... pārāk tuvas attiecības viņiem :)
28.03.2013 11:00 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Kaut kādi dīvaini padomi... Ierakstīt diktofonā, likt parakstīties, LOL! Es konkrēto darbinieci laikam izlidinātu pa durvīm par intrigošanu.

Man jau izlasot pirmo rindiņu bija skaidra atbilde. >>>

Seko līdzi uzņēmuma stratēģijai, mērķiem, izpēti uzņēmuma iepriekšējo pieredzi un domā līdzi - kas ir jāpilda un kas ir pēdējais fufelis. Ja uzdod darīt fufeli, dodies pie galvenā priekšnieka (vai gtalk) un uzjautā, vai to darīt. Manā darba vietā tā ir regulāra prakse, ka kāds no tiešajiem priekšniekiem pašrocīgi ražo sviestu.
28.03.2013 14:55 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Nedomāju, ka, pavisam sačakarējot attiecības ar priekšnieci, būs vieglāk dzīvot. Tad vēlāk kagtra reize, kad izdarīsi kaut mazāko kļūdu vai pieļausi kādu nepilnību savā darbā vai kaut vai attieksmē pret darbu, tiks iztēlota kā neprofesionalitāte augstākajā mērā. Atrast iemeslu atlaist no darba var vienmēr (jo neviens nav ideāls), nu un dikti gribas tikt atlaistam pēc kaut kāda panta par to, ka neveic darba pienākumus / izdari kļūdas / radi zaudējumus uzņēmumam?
28.03.2013 14:56 |

Reitings 57
Reģ: 17.01.2013
Var jau paciest "ļauno priekšnieci", bet es nevēlētos strādāt uzņēmumā, kur mani kā darbinieci klaji neciena. Bet ja šajā uzņēmumā tomēr gribas palikt un "lielajās priekšniecības" (parasti lielie intriganti ir tieši vidēja līmeņa vadītāji, kuri pārprot savas varas robežas) acīs nepadarīt sevi par muļķi, tad diktofons, parakstīti pienākumi, ir tikai normāla prakse.
Vārdiem, situācijas smalkam izklāstam jau mūsdienās netic, vajag pierādāmus faktus.
28.03.2013 15:06 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
bet es nevēlētos strādāt tādā uzņēmumā

Skaidrs, kāpēc dod tādus padomus... Ātrākais veids, kā panākt, ka nestrādā tādā uzņēmumā.
28.03.2013 15:16 |

Reitings 57
Reģ: 17.01.2013
:D Varbūt laiks (jeb spēriens no ārienes), lai dotos sava sapņa saniegšanas virzienā, nevis strādātu, lai pelnītu naudu citiem! Esmu strādājusi gan lieliskos kolektīvos, gan ne tik lieliskos. Un ļoti daudz bija atkarīgs tieši no vidējās priekšniecības, ne pašas augstākās.
Bet ja nopietni, Ewane, gribēs, tāpat atlaidīs, tiks vaļā. Katrs cilvēks ir individuāls, vienam pietiek ar sarunu, citam vajag diktofonu (to arī piekopj paši vadītāji, noklausīšanās ierīces arī nav tikai filmu cienīgi rīki!) A citam, tas tiešām palīdz pašam sapurināties un uzsākt ko savu. Un es priecājos par tiem, kas izvēlas uzsākt ko savu un dot darbu citiem, nepieļaujot viņu priekšnieku iepriekšējās kļūdas. :)
28.03.2013 15:23 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es pateiktu, ka protams, pati izdomāju, jo redz, sāp sirds par uzņēmumu, centos izrādīt iniciatīvu... Bet ar sarkasma pieskaņu. Ja šefs nav idiots - sapratīs, ja nē - nu tad vienalga ko tu neteiktu, esi starp divām ugunīm un ja grib atlaist, tad nekas nelīdzēs
28.03.2013 16:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits