Ja man kāds ar reālu zinātnisku pētījumu pierādīs, ka mēs visi dzīvojam neprātīgā avitaminozē un vienīgā iespēja ir šāds uztura veids, sāktu domāt, bet man pāris domas un argumenti, kāpēc nē. Pazīstu dažus svaigēdājus. Es uzskatu, ka šāds uzturs ir pilnīgi pret visu, jo tas pat pašā pamatā tā nevar būt paredzēts, jo ko gan mēs ēstu ziemā bez importa? Svaigēdāja ēdienkarte ir ļoti nepārdomāta no tā aspketa, ka daudzi uzņem kaudzēm importa augļus un daudz, daudz riekstu, pavisam nepadomājot vai organismam ir vajadzība pēc 1. tik daudz fruktozes un 2. tik daudz taukiem. Vienā raw blogā pat izlasīju pērli - dārzeņi negaršo, ēdu tikai augļus. Tas ir pilnīgi pret dabu, jo ziemā mēs vispār pārtiktu no mežacūkām un saknēm - kādreiz. Vispār mani interesētu kā viņi sadala uzturvielas, uzņem olbaltumvielas, jo zināms, ka kvinojā, prosā un citos graudaugos OB ir ap 12g/100g, bet klāt nāk kaudzēm OH.. Kamēr biezpienā ir 20g/100g, skaidri redzama atšķirība un neviens neieskaidros, ka biezpiens nav veselīgs. Nu vispār ļoti, ļoti apšaubu šādu uztura plānu. Bet, cilvēks-parastais, var mācīties caur šo ēšanas formu, savā ikdienā uzņetm dārzeņus, ar ko vairums grēko. Rezumē - neredzu pamatotus ieguvumus šādam dzīvesveidam, drīzāk pārlieku pārspīlēts kategoriskums, jo kā minēju, nu nedīvojam mēs tādā avitaminozē - ko daudzi min par argumentu, ka uzņem vairāk vitamīnu. Es esmu ar perfektu veselību arī tāpat, manai gremošanas sistēmai, ādai, matiem, viss patīk, esmu enerģiska - jo visa atslēga kā vienmēr ir uzturs, kurš pilda visas organisma vajadzības. Ceļi ir dažādi, tāpat kā reliģijas, katrs izvēlās savu.