Augsto aprindu slimība - MIGRĒNA

Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Sveikas meitenes.

Vai šeit ir vēl kāda migrēnas slimniece? Gribētos zināt, kā cīnaties. Mani spēki sāk izsīkt. Esmu izgājusi visas pārbaudes kādas vien iedomājamas, cenšoties piemeklēt labāko ārstēšanas vai novēršanas veidu, esmu izgājusi 10 buram tantiņas, pēdējā paldies Dievam vismaz uz pusgadu novērsa šīs drausmīgās lēkmes. Bet jau vairākus mēnešus šīs lēkmes ir atkal atpakaļ un krietni nopietnākā variantā. Pēdējās pāris reizes pat ar ātro palīdzību.

Gribētos lai padalaties ar savām metodēm, varbūt esat kaut kā strauji mainījušas dzīvesveidu un tas viss ir ja ne pārgājis, tad vismaz nomierinājies.. Uzklausīšu jebko, jo ar šo drausmīgi mokošo slimību slimoju, jau kopš sevi atceros, un tas noteikti nav tas ko es gribētu nodot saviem bērniem. Līdz ar to darīšu jebko.

Paldies jau iepriekš!
27.03.2013 07:36 |

Reitings 1055
Jā, Bante, jau minēja par masāžu. Es arī izgāju kursu pie osteopāta. Izstaipīja, izlocīja, izlauzīja visus kaulus. Bija labāk, jā, tas jāatzīst. Lēkmes likās vieglāk panesamas. Bet $$$ anormāli gāja. Un arī, pēc kursa dakteris solīja, ka mēs vairs netiksimies, jo nebūs vajadzības.. bet kā tad... pēc dažiem mēnešiem - esi sveika mana draudzene migrēna.
27.03.2013 10:00 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Man un manai mammai ir migrēna. Sāpējis ir tik ļoti, ka ir saukti ātrie. Arī analīzes veiktas visas iespējamās. Vislabākās zāles - 50g laba konjaka. Nopietni! Es te jau to bieži esmu minējusi, bet konjaks nestāv klāt nevienām pret sāpju zālēm, tikai ar noteikumu, ka tas tiek iedzert pie pirmajām sāpēm uzreiz. Mamma agrāk smēķēja, atmeta, tagad ar migrēnas lēkmēm mokās daudz retāk.
27.03.2013 11:27 |

Reitings 52
Reģ: 22.03.2013
Man ir, lielākoties, kad ilgāku laika periodu "noriju" emocijas. Tad nu nākas vemt visas iekšas ārā aiz sāpēm. Šobrīd jau esmu iemācījusies noķert īsto mirkli, kad nomākt tās sāpes. Es uz pirmajām sāpēm dzeru ļoti saldu tēju un vienmēr pa 2 Ibumetin, ja vēl turās vēl vienu, bet tad parasti pazūd sāpes. Ja nenoķeru mirkli, tad gan ir vai vai, ir gadījies slimnīcā pabūt.
27.03.2013 11:35 |

Reitings 52
Vai un ja jūs zinātu cik sāpīgi ir vemt... Galva burtiski plīst.
27.03.2013 11:36 |

Reitings 1055
Zinām, Supermeitene, zinām!! Ak kā zinām..
Pats šausmīgākais patiesībā ir tas, ka šī migrēna var iedzimt arī bērnos. Es savā ģimenē esmu pirmā migrēnas nēsātāja (vismaz cik tālu var dzimtas kokā izpētīt).. Ļoti ceru, ka būšu arī pēdējā.
Ārsti vēl saka, ka pēc bērna piedzimšanas migrēna varot pazust, bet garantijas jau nav. Un ja nu tā migrēna man pazūd, bet bērnam iedzimst.. Šausmas....
27.03.2013 11:41 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
taisi prakšalanu, internetā ir informācija un atsauksmes tieši migrēnas lietā
27.03.2013 11:44 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Man pusaudzes gados tas sākās, kad biju apzinīga skolniece, kura pie mācību grāmatām sēdēja 4 h dienā :D Nedrīkstēju daudz sēdēt ar noliektu galvu, vispār nedrīkstu daudz sēdēt arī tagad, tāpēc cenšos vienmēr izkustēties, jo savādāk man atkal tas sākās...:( Man ir mugurkaulā tāds radziņš, kas uzspiež uz asinsvadiem un tāpēc tas viss rodas, ja jūtu, kad var sākties atkal, intensīvi pati sev pamasēju sprandu un cik varu aizsniegt, arī muguru. Esmu iemācījusies ar to sadzīvot, zāles man nelīdz, tikai šī piesargāšānās, nu jau arī retāk uznāk, salīdzinot ar to, kā bija kādreiz.

Reitings 52
Ai, es arī tad esmu pirmā, nevienam citam nav! Galīgi negatīvi izklausās

Reitings 3376
Jā, man tas ir iedzimis no mammas. Diemžēl.
Starp citu pakausī ir tāds punkts, kuru masējot katru dienu var samazināt iespēju piedzīvot migrēnas lēkmi. Mēģināšu apmēram apskaidrot - kur pakausī ir tā bedrīte, aptuveni 5cm uz labo un kreiso pusi (abās pusēs) jābūt tādam punktam, uz kura uzspiežot sāp. Sāpēs vienmēr, arī tad, kad galva nesāp. Tad nu jāuzčamda tas punkts un jāmasē dienā apmēram 5 minūtes. Man gan nav sanācis to ikdienā izdarīt, taču galvassāpju brīdi, masējot to punktu, sāpes patiešām mazinās.
27.03.2013 11:50 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Mums abiem ar vīru ir šīs briesmīgās migrēnas. Mūsu migrēnas vienīgi atšķiras ar to, ka vīram ir arī aura, t.i., priekšvēstnesis migrēnai, līdz ar to var ātri iedzert migrēnas tabletes. Taču mums abiem tās nav saistītas ar ēšanas paradumiem.

Kā tikt no migrēnām vaļā nemācēšu pateikt, jo katram tie ierosinātāji ir dažādi, tad ar tiem arī būtu jāstrādā, bet varu ieteikt labas homeopātiskās migrēnas zāles, kuras parūtu no iherb.com. Saucas NaturalCare Migraine. Iedzerot vairākas tabletes man viņas palīdz pat tad, kad ir slikti no migrēnas.
Otra laba lieta ir cooling patches, bet kādas firmas Latvijā ir nopērkami gan nemācēšu pateikt.
27.03.2013 12:00 |

Reitings 1055
Pirmā Sieviete, man neiroloģe un osteopāts tieši teica, ka pie migrēnas nedrīkst neko masēt, pasarg Dies, varot vēl sliktāk palikt... Tā nu es cenšos lēkmju laikā nepieskarties galvai, tik vien, kā uzlikt slapju dvieli uz pieres.
27.03.2013 12:35 |

Reitings 22
Reģ: 30.03.2012
''Ārsti vēl saka, ka pēc bērna piedzimšanas migrēna varot pazust, bet garantijas jau nav''
Man tiešām pēc bērna piedzimšanas pazuda migrēna!!!!
28.03.2013 14:28 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man galva saka sapet, ja es parpulejos, t.i daudz stradaju, macijos, mz guleju. veseliba nav to atzimju verta, lai vinu bojatu. tapec tagad lidz kam tadam nemaz nenonaku. un divaina karta si veseliga dzives filosofija nebut nav pasliktinajusi manas darba spejas, sekmes.
28.03.2013 14:36 |

Reitings 3376
Atigita - man arī to ierādīja ārsts. :) Tā kā, kuram taisnība, kas lai to zina. Galvenais, ka man palīdz. :)
Man nepazuda pēc bērna piedzimšanas.
28.03.2013 14:45 |

Reitings 11
Reģ: 28.03.2013

Reitings 57
Reģ: 17.01.2013
Tevi saprotu!
Ko es daru?
+ Galvenais kopumā labi izguļos un izvairos no stresa situācijām
+ Pastaigas, sports ar mēru, bet ļoti vajadzīgs
+ Kad nāk virsū lēkme, tūlīt jāpaspēj iedzert pretsāpju tablete vai aizmigt (ja ir tāda iespēja)
+ Uz pieres pret migrēnas (aukstais) plāksteris vai ja nav - slapjšs dvielis
+ Daudz dzeru ūdeni, zāļu tējas
28.03.2013 14:57 |

Reitings 1055
Varat mani apsveikt ar atgriešanos no hospital! "Draudzene" migrēna atkal to paveica. Pusi nakts un līdz šodienas pusdienlaikam notusējos pie WC poda ar šausmīgām sāpēm un neapturamu vemšanu. Vīrs beigās apžēlojās, aiznesa uz mašīnu un aizveda uz ātrajiem. Sašpricēja, iedeva miega zāles un atsūtīja atpakaļ mājās. Tā nu esmu pamodusies. Galva vēl dulna, bet par gulēšanu domāt negribās.
Rokas trīc kā narkomānam un sirds ar šausmīgi sitas.

Bet jautājums ne par to. Rīt būtu jāiet nodot analīzes uz hormonu pārbaudi. Kā ir vai pēc migrēnas lēkmes tur analīzēs neuzrādīsies briesmu stāsti. Vai varu iet?
Pilnīgi noteikti rīt vēl arī uzzvanīšu dakterei un paprasīšu, bet kā Jums šķiet?
01.05.2013 19:53 |

Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
Man uznāk reti, kādas 4-5 gadā tikai. Tajā brīdī iedzeru Ibumetīnu un eju pagulēt, aizvelku aizkarus, lai netruacē gaisma un pēc tam jau ir labāk.
01.05.2013 19:56 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
man arī ir migrēna.

vienīgais līdzeklis, kas nomāc lēkmi gandrīz pavisam, kā jau teicu te arī agrāk, ir orgasms.

ātros nekad neesmu saukusi, bet kopumā lēkmes mēdz būt trakas, ar visu poda apskaušanu ik pa laikam.

migrēnas laikā man arī nokrīt temperatūra līdz 35°.

no zālēm pēdējā laika atklājums ir trigan D, kas stipri samazina lēkmiun sliktu dūšu.
01.05.2013 20:08 |

Reitings 55
Reģ: 10.03.2013
Man migrenas ir gandriz tapat ka MR cikls. Reizi meenesii uz kadu nedelju vismaz. Sausmigs laiks. Ir bijis ari brauciens ar atrajiem,kad no rita mostoties no galvas sapem asaras birst un acis nevar atvert, ne pirkstinju pakustinat. Es jau saku pierast.
01.05.2013 20:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits