Vīrietis bērna kopšanas atvaļinājumā

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Čau, čau! :)

Meitenes, vai kādai ir bijusi situācija, kad bērna kopšanas atvaļinājumu paņem bērna tētis, nevis mamma? Varbūt zināt kādu šādu situāciju? Kā jūs uz to skatāties?
26.03.2013 11:21 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
dionysus, protams, jūtas kaut kādas ir, bet ne tas, ko izjūt māte. tēvam tā lielā mīlestība nāk tikai ar laiku, proti, tad, kad mazais ir pietiekami izaudzis, lai abi varētu nodibināt ciešas attiecības. tas jau nav nekas slikts.

Tā ir ļoti personīga lieta. Piemēram, kā ir ar mātēm, kam vispār nav mātes instinkta un pēc bērna dzimšanas neko pret šo mazo radībiņu nejūt?
27.03.2013 09:59 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
atstāstīju sausu pētījumu datus, viss. ;) protams, ka katrs gadījums ir individuāls.
27.03.2013 10:03 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
piebilstot melns komentāram, esmu lasījusi no drošticamiem avotiem, ka mātei piemīt beznosacījuma mīlestība jau no sākuma, bet tēvam - nē. tā rodas pamazām. mātei, kā jau pirmā sieviete minēja, ir saikne ar bērnu, tēvam nekas taml. nav. tēvs savu bērnu pa īstam mīl tad, kad bērns attaisno kaut kādas cerības, proti, bērnam ir jāpierāda sevi, lai tēvs varētu mīlēt.
Ja avoti ir droši ticami, tad varētu būt arī tā. Pats nezinu, vai ir tieši tā, bet sievietes un vīrieša mīlestība pret bērnu zīdaiņa vecumā tik tiešām atšķiras. Mana mīlestība ir nevis barot ar pudelīti, mainīt autiņus, ucināt un aijāt, bet gan - iziet no mājas nolūkā nodrošināt to, lai zīdainim blakus būtu apmierināta, paēdusi un nodrošināta (ne - stresaina un puspaēdusi) mamma, kura viņam var veltīt visu savu brīvo laiku. Un lai viņam manas nespējas sagādāt nepieciešamo dēļ nebūtu jau no pirmās dienas jāaug kopā ar pilnīgi svešu aukli. Tā, lūk, ir manas mīlestības daļa, ko tas bļāvējs saņem. Un tikai nesakiet, ka tā nav mīlestība un ka es neesmu mīlējis nevienu no saviem bērniem!
27.03.2013 12:44 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Kad mani bērni bija mazi es biju apņēmies darīt visu kas ir vajadzīgs zīdaiņa aprūpē.
Negribēju būt tēvs kuru ar zīdaini nevar pat stundu atstāt, kurš pats paliek kā mazs bērns ar bērnu rokās. Es varu aprūpēt zīdaini lai ļautu sievai atpūsties, pagulēt vai kaut kur aizbraukt.

Uzskatu ka vīrietim ir jāapgādā un jānodrošina ģimene, un vajadzības gadījumā pilnībā jāprot parūpēties par bērniem, nevis jāmeklē kāda aukle kas apmainīs pamperu vai noslaucīs degunu.
Un vīrietim jāprot iepirkties, gatavot est, sakopt māju un pārējie saimniecības darbi.
Un tas nemaz nav tik grūti. Bet parasti jau vīrietim jau patīk patēlot neprašu lai varētu paslinkot mājās.

Nazinu kas gudrs ir atklāts par tēva jūtām, bet man mīletība, atbildība un pieķeršanās bija no bērnu dzimšanas brīža.
27.03.2013 13:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits