problēma

Reitings 264
Reģ: 28.01.2013
Ko jūs darītu ja vīra māte negribētu skatīties mazmeitas?
situācija apmēram sekojoša- gada laikā vīrs (tobrīd draugs) pajautāja mammai paskatīties mazo, (meitiņa viņa reāli paēda un gulēja nerāpoja vel utt. ) mamma vnk pasaka ka NĒ neskatīšos. tai pašā laikā viņa grauž sememes, skatās tv, iedzer aliņu,lasa grāmatas. tobrīd bija bez darba. kādas 3 reizes laikam vīrs vai brālis jautāja paskatīties mazo, ka aizbrauksim uz boulingu, uz filmu kino, vai vnk uz ezeru turpat pie majām pabraukt ar laivu, viņas atbilde vienmēr bija Nē.
nau tā ka es dzīvojot viņas māja nedarītu neko. mājas darbus un ēst gatavošana bija ikdiena.
darīju visu. stāvoklī dariju visu, pēc meitas piedzimšanas arī visu dariju.
komunikācija bija ok. bet kad palūdzu mazo pieskatīt tad nau kam.
ko jūs darītu šādā situācijā??
man reāli sāp ka ir vecmāmiņa nu jau divām mazmeitiņām, bet ar tādu vecmāmiņu es nezinu.
saprastu ja es staigāju pa tusiņiem, vai kkāda mauka būtu bet tā nav.
25.03.2013 10:03 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Ok, tas ka vīrs tik daudz pelna, nenozīmē, ka pati negrib kādu naudiņu nopelnīt, kaut vai gandarījums par latiņu, kas ieripo kontā. Ne visur vīrs dod naudu kam un kad vien sievai ievajagas, es arī negribētu par katru santīmu atskaitīties vai katru reizi lūgt naudu. Jā, summa iespaidīga, bet - par visu ir jāmaksā un nauda aiziet tā, ka maz neliekas, kaut vai - ja darbs nav blakus mājai, degvielā vien aiziet simti nevis desmiti latu.
25.03.2013 11:35 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Runājot par sausajām tualetēm, daudzas būs pārsteigtas, bet tādas vēl joprojām ir arī Rīgā, ne tikai "čuhņās". Turklāt arī centrā. :)

Par autores problēmu runājot, es piekrītu tām meitenēm, kas saka, ka vecvecāki nav domāti tam, lai auklētu bērnus. Lieliski, ja viņi to grib un var. Bet, ja negrib un nevar, tad nevienam nav tiesību viņiem kaut ko pārmest. Ja vīrs nedod naudu auklei, bet tikt kaut kur ārā no mājas gribas (un tas, protams, ir saprotams), jādomā citi varianti. Piemēram, var taču sarunāt barteri ar citām māmiņām, piemēram, viena pieskata otras bērnus un otra pieskata pirmās bērnus. Bet vispār nedomāju, ka šajā gadījumā tā ir sūdzēšanās vērta problēma, jo autore pati raksta, ka tiek gan pie friziera, gan drēbes nopirkt...
25.03.2013 11:41 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
normāls vīrietis jau sen būtu izdomājis, kā jūs varētu abi tikt izklaidēties un paņemot bērniem aukli.
Tieši tā.
Normāla sieviete darītu tāpat. Nevis sēdētu un čīkstētu.

Es visu darīju pati. Sameklēju aukles, bērnu dārzu utt. Kad sīkais bija maziņš mēs visu darījām uz maiņām : vienu nakti viens cēlās, otru otrs vai pa nedēļām. Vakarā pēc darba draugs gāja saigāt ar sīko. Pat pus 1/4 daļu Eiropas paspējām izbraukāt ar zīdaini utt...
Turklāt neviena ome mums nepalīdzēja ( abām smagas veselības problēmas ).
Tagad tikai, kad sīkais ir lielāks aizbrauc paciemoties uz dažām h.

Pašai sava dzīve jāorganizē, tad arī nesēdēsi 24/7 4 sienās.

Turklāt labs variants ir slings - piesien sīko pie sevis un vasarā var ogot, sēņot vai vienkārši iziet pastaigāties turot otru sīko pie rokas.
25.03.2013 11:44 |

Reitings 10509
Piemēram, var taču sarunāt barteri ar citām māmiņām, piemēram, viena pieskata otras bērnus un otra pieskata pirmās bērnus

Arī labs variants. Mums tā ir ar kaimiņiem. Ja kaut kur vaig uz h atstājam pie kaimiņiem vai kaimiņi pie mums vai vienkārši sīkie atnāk/aiziet ciemos.
25.03.2013 11:48 |

Reitings 10509
P.s.
Turkāt ja Tev vīrs kaut kādu mistisku man nesaprotamu iemeslu dēļ, negrib maksāt auklei, Tu pati to vari darīt no savas māmiņalgas ( cik sapratu Tu iepriekš strādāji ).
25.03.2013 12:08 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Neredzu neko šokējošu. Savus bērnus izaudzinājusi, vairs nevēlas ikdienā auklēties.
25.03.2013 13:08 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
(lai gan ja tāpat sēž mājās, man arī nešķiet nekas tāds, ja katru darba dienu pieskatītu
Stulbākais arguments kuru nācies dzirdēt. Domā cilvēkam sava dzīve nav? Tikai tādēļ, ka sēž mājās, jāuzgrūž kāds darbs ko viņš darīt nevēlas? Nu nevar uzskatīt, ka kādam ir pienākums vākt tavus bērnus tikai tādēļ, ka asinsradinieki. Arī vecākiem cilvēkiem ir sava dzīve jums par brīnumu. Lai arī tā vbarbūt ir sēdēšana mājās, cilvēks visu mūžu nostrādājis, savus bērnus izaudzinājis un vēl viņam miera nav.
25.03.2013 13:19 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Ja mani kāds nosodītu, ka sēžu pie tv un neko nedaru, nevis pieskatu radinieku bērnu es laikam iedotu pa muti. :D Besī, ja citiem labāk zināms, kā sakārtot manas prioritātes manā dzīvē.
Tas nav vecmammas pienākums būt svilpiena attālumā, kad Tev ievajagas, viņai ir arī sava dzīve.
25.03.2013 13:30 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man ne tik loti izbrina tas, ka nevelas skatities bernu, bet jus. kapec jus uzbaziet mazmeitu sievietei, kura suc alinu pie tv??? neizklausas diez ko atbildiga. vai tiesam ir vienalga kam atstaj, ka tik aiziet uz to kino?
25.03.2013 13:34 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Pēc dažu komentāriem - tad jau mūsu pienākums nav palīdzēt vecākiem, apciemot viņus utt, ja jau viņi nevar pasēdēt ar mazajiem. Es pat nevaru iedomāties tādu vecmammu, kas pati negribētu, lai mazbērni biežāk apciemo, biežāk ir klāt. Šausmas.
25.03.2013 13:53 |

Reitings 3022
Pirmkārt, noņirdzos par to, kā jūs visas pieķērāties sausajai tualetei ārā :D Vajag izlasīt visus komentārus un autores atbildes, nevis kko sagramstīt un tad bļaut :D

Otrkārt, štrunts par lamu vārdiem, bet NAU un TOLETE un pietruzīmju neesamība ļoti apgrūtina lasīšanu.

Treškārt, par pašu problēmu - lasot autores komentārus, secināju to, ko te viena meitene jau minēja - lielākas problēmas, manuprāt, ir ar vīru, nevis vīreni. Kas viņam tā par paranoju negribēt meklēt aukli un neļaut sievai strādāt, ja sievas vecāki ir ar mieru skatīties bērnus?
25.03.2013 14:12 |

Reitings 3022
*pieturzīmju
25.03.2013 14:13 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Baibiņa, no sākuma iesaku tev savu brīvo laiku pavadīt, pārlasot latviešu valodas gramatikas grāmatas. Tam, ka raksti drausmīgi, nav nekāda sakara ar uztraukumu un stresu, jo, ja cilvēks nezina, ka vārdu NAV raksta ar V, nevis U, tad tā nav kļūda, bet nezināšana. Turklāt, par tādām lietām kā komati un lielie burti, tu vispār neesi dzirdējusi.
otrkārt, neuzvel savus bērnus vecmāmiņām. Viņas savus ir izaudzinājušas - labi vai slikti, tā ir viņu problēma. Ja nespēj ar saviem bērniem tikt galā, tad tā ir tikai tava problēma. Nevajag dzemdēt, ja zini, ka netiksi galā viena pati. Ir sen zināms teiciens, ka sievietei vajag tik bērnus, cik viņa spētu uzturēt un izaudzināt viena pati. Tev jau ar vienu ir bijis par daudz, ja prasi palīdzību citiem.

P.S. - bildē kāds no zēniem ir tavs draugs? Ja jā, vajadzēja paaugties, lai bērnus meistarotu.
25.03.2013 20:55 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ja pie manis atnāktu mans bērns un prasītu palīdzēt tik svētā lietā, kā mazbērnu pieskatīšanā....
Kādas nu kuram tās vērtības
27.03.2013 09:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits