Mana atzīšanās par brīvību!

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 23.03.2013
Sveikas!
Ārā spīd saule un reizē arī snieg sniegs.
Man galvā skan kāda veca, lēna 70'gadu dziesma, un acīs lēnām saskrien asaras- veroties ārā pa logu.
Man ir 19 gadu, un klusām vēlos atzīties, ka esmu brīvībholiķe.
Ir pienācis pēdējais laiks, tāds kā pagrieziena posms manā dzīvē.
Es jūtu, kā viss un visi, kas ir man apkārt spiež mani ar vārdiem pie zemes.
Drīz beidzas vidusskola, atzīmes labas, bet es vēlos pēc vidusskolas būt brīva. Vēlos savu dzīvi apgleznot kā mākslasdarbu.
Taču, protams, viss slēpjas apkārtējos. Nāku no koncervatīvas ģimenes, kur uz to vien, ka pasaku, ka vēlos darīt kaut, ko savādāku kā citi uz mani skatās jau ar šķību aci. Šie teksti- ka tādēļ vien, ka nevēlos stāties augstkolā,koledžā mani uzskata par pilnīgu st*lbeni,kas tiek klaji arī pateikts.
Taču manī visu mūžu ir bijusi sajūta, ka esmu savādāka, mani nesaista studiju programmas, ko piedāvā augstkolas ( ne tikai Lv), es neesmu slinka, man ir sajūta, ka esmu uz pasaules, lai izzinātu to,uzkrātu pieredzi, palīdzētu. To ir tik dīvaini izskaidrot, bet es esmu nogurusi no spiediena, kas ir apkārt.
Un stundām ilgi vēroju ārā pa logu horizontu un domāju, cik lieliski būtu būt brīvai- bez interneta, televīzijas, kaut kur tālu prom (Protams, atgriežoties Lv).

Tātad mani jautājumi ir sekojoši:
Vai man pakļauties spiedienam, mācīties tos 2,5-3gadus un vēl sevi smacēt,
Darīt kaut ko, ko liek sirds, BET es vēl aizvien nevaru saprast kā, ar kādām metodēm to panākt. Iespējams, visa mana fantāzija aprobežojas ar brīvprātīgo darbu, bet jēziņ nē, es domāju, ka vienkārši nevēlos būt viena no sistēmas.

Vai maz no šī apļa ir iespējams izspraukties? Vai ir iespējams būt tik stiprai... un vai šeit ir vēl kāda, vai varbūt es vienkārši ar visu naudu, cilvēku uzmanību esmu no tā tā nogurusi, ka jūdzos nost?
23.03.2013 17:42 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Tad jājautā - Tu Into the wild vispār līdz galam noskatījies? Ja Tev nav naudas, nav pajumtes, nav ēdiena,nav sabiedrības beigsi dzīvi kā viņš.

Kopš bērnības jau zināji - KO ? Ka bezpajumtniekam nav mainstream dzīve? :D

Darīt kaut ko, ko liek sirds

Nu glupa Tev sirds, ja liek lekt pa logu - lidojums sākumā uzsitīs adrenalīnu, piedzīvojums, ne tā kā visi, beigās, nu beigās apdauzīsies labākajā gadījumā.
Sāc dzīvot realitātē.
23.03.2013 18:42 |

10 gadi
Reitings 361
Pievakare, Nē es netaisos uzdzīvot par vecāku naudu.
Viņi to pat nepieļautu, un es nevēlētos,lai mani vēl turpina zāģēt.
Es neteicu,ka es vēlos dzīvot bez naudas un gulēt 24 st. 7d. zem klajas debess.
Ir daudz draugu,paziņu apkārt pa pasauli, es nekad neesmu teikusi,ka negribu strādāt un pelnīt naudu/ Tu te kaut ko no nez kurienes izvelc.

PinkPanda Paldies par info, noteikti paskatīšos. :)
23.03.2013 18:47 |

10 gadi
Reitings 361
pepe, jā tā arī jūtos es. :)

Queen, Jēziņ, cik te dažas ir aprobežotas :D Saliec kopā tekstus, tad ar savām augstskolām. Es teicu,ka gribu doties uz Aļasku (kas ir filmas jēga, pēc kuras no zila gaisa varēji izraut arī šo), es teicu, ka vēlos dzīvot bez naudas, vai mirt nekurienes vidū?
Es teicu,ka filma pastāsta par to, kā jūtos es.
Es nevienā brīdī neteicu,ka vēlos dzīvot tā!
23.03.2013 18:50 |

Reitings 178
Reģ: 06.10.2012
Zinu kā tu jūties. domāju, ka lielākā daļa cilvēku nekad nesapratīs un centīsies panākt, lai dzīvo pēc "normām", kuras vispār neeksistē, ja tā padomā. vienkārši ieteiktu tev darīt to, ko tu gribi. un ko, vecāki no tevis tagad atteiksies jo tu nebūsi kā pārējie? es saprotu, ka tu vēlies ceļot, piedzīvojumus. saprotu, ka arī nedomā to aprobežotā veidā, kādā to iedomājas citas. es arī šādas vēlmes dēļ esmu strādājusi eiropas brīvprātīgajā darbā un meklējusi diendienām caur internetu iespējas ceļot/iepazīt jaunus cilvēkus/mainīt vidi/paplašināt redzesloku. ir atrasti dažādi projekti, iespējas, tikai grūti atrast kādu domubiedru, jo lielākoties visiem interesē klasiskais "pabeigt vidusskolu, augstskolu, strādāt, atpūsties klubā, precēties, bērni utml. rutīna".
23.03.2013 18:59 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
es noteikti nedzīvoju pēc normām un baudu dzīvi, jo tā ir mana dzīve :) kamēr tu nevienam ar savu dzīves veidu nenodari pāri (nerunāju par salauzto vecāku sirdi), tikmēr dari to, kas tev patīk!!!

kā es parasti saku : baisi ir nevis mirt, bet nedzīvot!
23.03.2013 19:04 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tu esi jocīga! Nopietni! Un tas nav kompliments. Tavi prātojumi liek domāt, ka vai nu mucā augi vai ir problēmas ar intelektu. Līdz 18 gadiem parasti jaunieši apgūst šīs divas sakarības:

Nav izglītības-> nav darba-> nav naudas-> nav pajumtes un ēdiena-> kā bomzis dzīvo kartona kastē zem tilta un ēd no miskastes.

Ir slikta izglītība (vidējā ir vispārēja un nekādu arodu neproti)->zemu atalgots darbs (veiksmes gadījumā)-> strādāšana no rīta līdz vakaram, slikta darba devēja attieksme-> maz naudas -> vienīgā doma, kā lai savelk galus kopā- vai lai ēd, vai maksā komunālos.

Un tā doma par dzīvi bez naudas- apgaismo mani, tumsoņu, kā tā izpaudīsies? Mežā alā dzīvosi un ēdīsi ogas un sēnes?!

Izklausās, ka esi slinka un bez jebkādām interesēm (LV piedāvā pietiekami plašu izglītības spektru, lai katrs varētu atrast kaut ko savām interesēm atbilstošu).
23.03.2013 19:05 |

10 gadi
Reitings 206
Reģ: 27.01.2013
Eh, "uzsiti" manas ilgas par šo pašu tēmu. Daudzus gadus arī biju pārliecināta, ka došos brīvprātīgajā darbā, bet vienmēr zemapziņā ir bailes un kaut kas, kas "piesien" pie šejienes - ja iepriekš tā bija vēlme nepamest novārtā to, kas ir iesākts - iegūt augstāko izglītību, tad tagad nevaru iedomāties situāciju, ka es dodos prom, bet mans draugs paliek šeit.
23.03.2013 19:07 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Tādai dvēselei ķa tev ir apeicies ar laikmetu, kurā dzīvo. Ir TIK daudz iespēju mūsdienās šādām avantūrām. Brīvprātīgie darbi (kuros arī kabatas nauda tiek nopelnīta), couchsurfings... aaaa, man pat slinkums rakstīt. Un, es domāju, kamēr esi jauna, tikmēr var to izmēģināt. Varbūt ar laiku tava ērgļa sirds norims un vēlēsies mierīgāku, stabilāku dzīvi. Un, bļin, ko var muldēt, ka tā dzīvot nevar - un kā vēl var. Protams, ir jābūt stiprai gribai un vienkārši stipram cilvēkam, bet var. Zinu ap kādiem 5 cilvēkiem, kas ļoti veiksmīgi kādu laiku ir šādi brīvi ceļojuši, kādus ašos darbiņus pastrādājuši un sveiki un veseli atgriezušies mājās. VISS ir iespējams, un, ja tiešām tava sirds pēc tā raud, tad dari. Nesen pie mums mājās pa nakti (caur couchsurfing) palika franču puisis, kurš šobrīd ceļo ar stopiem, ar riteni pa eiropu. Nauda viņam tika iekrāta, bet nu jau palikusi tik maz, ka tiešām tērē tikai ārkārtas gadījumos. Savu ceļojumu viņš sāka pirms diviem gadiem vasarā, kad ar riteni no savas francijas aizbrauca uz vāciju. Tur nedaudz ar stopiem paceļoja. Tad atbrauca uz Dāniju, pārdeva riteni, un šeit ceļo ar stopiem, paliek pie couchsurfing cilvēkiem, kur dažreiz arī paēd (cilvēki savā būtībā ir labi un dāsni), stāstīja, ka jā, arī pa musarņikiem ir est meklējis, bet reāli jau divus gadus šādi dzīvojās un vss ir kārtībā. Šobrīd lēnām mēģina tikt līdz norvēģijai, kur ir atradis skolu, kurā vēlas izmācīties par ''Carpenter''. Nevis tāpēc, ka grib par to strādāt, bet viņa mērķis ir uzbūvēt pašam savu kuģīti un laist jūrā. UN puisis ir tiešām ļoti gudrs un izglītots. Pirms tam izstudējis matemātiku un fiziku, bet sapratis, ka nevēlās savu dzīvi vadīt balstoties uz naudu. Tāpēc atkārtošos - VISS ir iespējams.

Man arī ir varbūt ne gluži ērgļa, bet vismaz delfīna sirds :D delfins, jo tomēr man vajag cilvēkus vai savu cilvēku. vēlos redzēt un izzināt pasauli. Doma, par būšanu piesietai kādai vienai konkrētai vietai vai savādākas milzu saistības mani biedē. Un es arī noteikti izmantošu ķadu no daudzajām lieliskajām iespējām, lai kādu laiciņu tā brīvi padzīvotos pa šo pasauli.
23.03.2013 19:09 |

Reitings 7497
nezinu, cik ļoti tas var derēt meitenei :

viens paziņa šādi pus pasauli ir apceļojis - viņš pieteicās uz jahtām un kuģiem par palīgu :)
23.03.2013 19:13 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Autore,
Pievakare, Nē es netaisos uzdzīvot par vecāku naudu.
Viņi to pat nepieļautu, un es nevēlētos,lai mani vēl turpina zāģēt.
Es neteicu,ka es vēlos dzīvot bez naudas un gulēt 24 st. 7d. zem klajas debess.
Ir daudz draugu,paziņu apkārt pa pasauli, es nekad neesmu teikusi,ka negribu strādāt un pelnīt naudu/ Tu te kaut ko no nez kurienes izvelc.

Es piekriitu, ka viss ir iespeejams, es atbalstu shaadu dziivesveidu, sevis mekleeshanu, kas neapshaubaami ir ljoti interesanti un dazhiem ljoti nepiecieshami, ar vienu nosaciijumu - cilveekam ir savs iztikas avots vai savi naudas uzkraajumi. Vinjsh neseezh vecaakiem, pazinjaam, draugiem uz kakla. Preteejaa gadiijumaa - neatbalstu. Tieshi taapeec es arii uzdevu jautaajumu, nevis izvilku kaut ko no kaut kurienes vai attiecinaaju personiigi uz tevi. Savukaart mana otra atbilde shajaa diskusijaa bija atbilde uz tavu "bez naudas ir interesantaak" - tie bija tieshaam tavi vaardi, neko nepiedomaaju.

Vispaar es tev ieteiktu mazaak lekties, tava atbilde man un Queen ir kaut kaadas.. mjaa.
23.03.2013 19:17 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
*tavas atbildes
23.03.2013 19:18 |

Reitings 438
Reģ: 18.03.2013
Iesaku pēc skolas aizbraukt Eiropas brīvprātīgajā darbā, būs forši. Daudzi līdzīgi domājošie tā arī dara, lai padomātu, lai atbrīvotos no stresa, spiediena un domātu out of the box.
23.03.2013 19:20 |

Reitings 438
Reģ: 18.03.2013
Un tur arī nevajag finanses, viss ir apmaksāts.
23.03.2013 19:21 |

10 gadi
Reitings 361
PinkPanda, Man jau tie puiši, kas mēness gaismā grib turēt roku ir daudz, bet es pēc tā nekliedzu. Vēlos savu dvēseli piepildīt ar sapņu realizāciju, un tad jau otra puse ar uzradīsies kaut kad . :)

Saujā Krītiņš, redz tam puisim kaut kas līdzīgs man, ka negrib balstīties uz naudu, lai gan, protams, gluži bez tās ar negribētos dzīvot. Bet cepuri nost, ka puisim savu sapņu piepildīšana tik veiksmīgi iet uz priekšu.
Un izklausas tiešām DZĪVOT ĀRPUS RĀMJIEM.

Lancaster, nu ir jā varianti arī meitenēm, piemēram, stjuartes :)
23.03.2013 19:25 |

Reitings 7497
ToBeFree,
stjuarte gan ir kaut kam piesaistīta. Viņa neizvēlas kur lidot un cik ilgi tur palikt, savādāk viņa nevienam nebūs vajadzīga...

bet ar tām jahtām ir savādāk ;) tu pie privātā pasūtītāja ej, pie kura vēlies un uz cik ilgu laiku vēlies
23.03.2013 19:29 |

10 gadi
Reitings 361
Pievakare, bez naudas IR interesantāk. Teicu tā. Kas tā par savu sapņu piepildīšanu, ja tie nav saistīti ar naudu? Kam man tūkstošus kabatā, tad tik pat labi es varētu strādāt un vienreiz gadā par gada sapelnīto naudu braukt ceļojumā.
Jūs ar Queen mainat attieksmi kā rakstat par mani, sākumā noskaidrojat, un tad arī es savu attieksmi mainīšu.

shopaholike, jā pašlaik šķiet, ka tā ir arī visreālākā iespēja. :)
23.03.2013 19:30 |

10 gadi
Reitings 361
Lancaster, jā stjuartes arī, cik lasīju diezgan maz redz no tā, kur lido.. vairāk tik tajās apmaksātajās brivdienās. ;/
23.03.2013 19:31 |

Reitings 3022
nelasīšu komentus, bet mācīšanās neierobežo brīvību. Es esmu brīva, kaut katru dienu eju uz darbu. Mans darbs ir mans hobijs - tā ir viena mana brīvība. ir man vēl lietas, kas nodrošina manu brīvību. Brīvību es sev radu pati un esmu laimīga. Esmu nedēļu dzīvojusi pie ezera bez interneta bet sev tīkamā vidē.
katrs pats savas laimes kalējs. radi sev brīvību :) Es to šodien un vakar sajutu, esot uz aisaluša ezera, kad apkārt klajums, plašums....
23.03.2013 19:36 |

Reitings 130
Reģ: 03.07.2011
Domāju, ka Tu jau pati esi atbildējusi uz saviem jautājumiem. Citiem šāda atklāsme nāk piecdesmit gadu vecumā, citiem neatnāk nekad.
Brīdī, kad atļaujies būt patiešām brīvs, atnāk arī nauda un nodarbošanās, tā ir liela uzdrīkstēšanās- dzīvot dzīvi esot tev pašam. Ceru, ka klausīsi savām sajūtām! :)
23.03.2013 19:37 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Ui, kā te daudzas sacepās, pierādot savu uzskatu pareizību :D
Nu bet lai tak meitene padauzās pa pasauli bez naudas un izglītības!!! Kamēr uz savas ādas neizbaudīs, tikmēr nesapratīs..... kamēr pašam nav jāmaksā rēķini, nav jādomā kur un kā dzīvot, kā rēķinus nomaksāt, tikmēr jau var spriedelēt, cik jauki būt brīvam!
Un pārējām- mums mazāka komkurence darba tirgū :D
23.03.2013 19:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits