Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Puķkāposts

 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Ko, lai pagatavo no puķkāposta? Vakar uz akciju bija, nopirku. :D
Pagājušo reizi taisīju ar saldo krējumu un tad pie kartupeļiem.
Kādi vēl varianti? ;)
23.03.2013 11:58 |
 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Salātos
23.03.2013 12:00 |
 
Reitings 143
Reģ: 29.01.2009
Puķkāpostu krēmzupa ar kausēto sieru un garnelēm....mmmm mēli var norīt. :)

Mans mīļākais ziedkāpostu pasniegšanas variants - izvāru, bet lai nav pavisam mīksi, bet vēl nu tādi, uz robežas. Tad uz pannas izkausēju sviestu un tajā apgrauzdēju rīvmaizi, lai tā brūngana. Tad lieku klāt puķkāpostus un nedaudz apmaisot apcepu.

Varianti ar siera mērcēm man ne pārāk, bet var arī tā dažādībai. Tb pagatavo labu, pikantu siera mērci un kāpostus iekšā, apmaisi un gatavs.
23.03.2013 12:01 |
 
Reitings 806
Reģ: 29.01.2009
Puķkāpostu novāra, pēc tam uz pannas apcep ar sieru, olu, papriku un citiem dārzeņiem pēc izvēles. Ņamm.
23.03.2013 12:02 |
 
10 gadi
Reitings 2671
Reģ: 25.05.2012
Es apvāru puķkāpostu, tad apcepju eļļas vietā izmantojot sviestu un nedaudz pieberot vegetu.

Tāda ņamma (l)
23.03.2013 12:02 |
 
Reitings 97
Reģ: 06.07.2009
Vienkārši ēd svaigu - uztaisa mērcīti,līdzīgu kā dipī mērcīti :)
Tad tikai pamērcē un mutē iekšā :D
Mūsmājās ļoti iecienīta uzkoda.
23.03.2013 12:04 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Laikam pamēģināšu to ar rīvmaizi.
23.03.2013 12:11 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es apvāru puķkāpostu, tad apcepju eļļas vietā izmantojot sviestu un nedaudz pieberot vegetu.
Es tapat tiikai bez vegetas. Un parleju ar siera merci.Tāda ņamma.


Kur akcija viņiem? Rimi?
23.03.2013 12:12 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Es bieži izvāru un tad apcepu rīvmaizē. Citreiz vēl sieru uzrīvēju mazliet pa virsu. Ļoti garšo.
Arī svaigi man garšo. Uztaisu tikai mērcīti klāt un gatavs :)
23.03.2013 12:12 |
 
10 gadi
Reitings 6199
Reģ: 01.04.2009
Es parasti izvāru un tad mazliet apcepinu pannā. Beigās pārkaisu ar sieru un kaltētām dillēm.
23.03.2013 12:18 |
 
Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Sautēju pannā kopā ar burkāniem un sviesta pupiņām, kad gatavi uzrīvēju sieru.
23.03.2013 13:28 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Sakārojās man puķkāpostu salāti.
Puķkāposta ziedus sadala smalki.
Sagriež tonātus, bez sēkliņām kubiņos.
Mazus burkānus ripiņās.
Sakapā pētersīļus.
To visu sajauc kopā ar olīveļļu, citronu sulu un baltvīna etiķi + smalki malti pipari.
Ideāli iet kopā ar gaļu un zivīm.
23.03.2013 13:46 |
 
10 gadi
Reitings 182
Reģ: 26.02.2009
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
man arī garšo puķkāpostu krēmzupa ar burkāniem, ķiplociņiem un grauzdiņiem un rīvetu sieru pa virsu :)
23.03.2013 14:57 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Lancaster, lūdzu recepti studijā:)
23.03.2013 15:00 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
izvāru puķkāpostu ar burkāniem
iemetu blenderī
pieliku blenderī veselu svaigu sīpolu un pāris ķiploku daiviņas
nedaudz saldā krējuma un piena
zaļumiņi
samaļ
ielej bļodiņā, pārkaisa ar baltmaizes grauzdiņiem ar garšaugiem un mīļāko sieru

un bauda :) ļoti sātīgs un gards ēdiens :)
23.03.2013 15:04 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Paldies. Noteikti jameģina. Liekas tāds feins aukstas zupas variants.
23.03.2013 15:10 |
 
Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
http://zitinja.blogspot.com/2012/12/pukkaposta-sacepums-ar-sieru.html#more

pati neesmu izmēģinājusi, bet domāju, ka būtu garšīgi.
23.03.2013 15:14 |
 
Reitings 212
Reģ: 29.01.2009
Mana ome gatavo līdzīgi kā nina ieteica, ar rīvmaizi. Tiešām ir garšīgi.
Es šad un tad uztaisu salātus:
Veselu puķkāpostu sagriež mazos gabaliņos, lielo Ādažu diļļu čipšu paku sadrupina un ar majonēzi. Nevajag nekādas garšvielas. Jājauc īsi pirms pasniegšanas, lai čipši vēl kraukšķīgi.

Pievienošos jautājumam kurā veikalā puķkāpostiem ir akcija? :)
23.03.2013 15:21 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Man liekas, ka man īsti nesanāca. Sanāca gandrīz vai putra un to rīvmaizi vispār nevarēja just. :(
Bet paldies par idejām. :)
23.03.2013 16:05 |
 
Reitings 3
Reģ: 25.03.2013
Mans jaunākais atklājums - puķkāpostu pica, tur nav miltu, kas ir ļoti veselīgi un diētiski. http://www.mammu-maksla.lv/index.php/pavarmaksla/vegetarie-pamatedieni/415-pukkapostu-pica
25.03.2013 11:05 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits