Esmu iegrimis shajā forumā. Jāsaka, ka valoda ir forsha, eptieti un salīdzinājumi sniedz akurāt precīzu priekshtatu. Tomēr.
Tomēr mani neatstāj sajūta,ka shī bloga autore ir ieradusies Latvijā bez jebkādām priekshzināshanām par zemi, uz kuru dodas. Nezina, ne, kas ir latvieshi, ar ko atskiras no krieviem, nezina, kāda mums ir vēsture un atļaujās apgalvot, ka latvieshu valoda, "saprotams, nav tā "bagātākā" valoda pasaulē".
Protams, ir es jau saprotu, ka bērzu sulas un sēņoshana viņai liekas kaut kas kosmisks un nereāls, bet.. tāda ir Latvija.. Viņas tekstā es pamanīju tādu kā.. nu nez.. ne nu gluži nicinājumu, bet kaut ko uz to pusi..
Un jā.. es gandrīz gadu dzīvoju Londonā un joprojām nevaru pierast pie "How are you" un sekojoshajām bezjēdzīgajām frāzēm, kas patiesībā nevienam neinteresē un ir tikai kā tuksha skaņa gaisā, lai aizpildītu klusumu.
Jā, un es diezgan daudzos viņas skatījumos tomēr nepiekrītu- kaut vai skaidrojumā- brother-in-law, manuprāt, latvieshu valodā patieshām viss ir izteikts daudz skaidrāk, nekā angliski. Tāpat arī citos punktos, bet tad jau būs par garu iztirzāts..