Sveikas,man ir sakrājušies daudz 1 santīmu un 2 santīmu monētas, gribētu izmainīt. Pēdējo reizi , kad gāju mainīt uz banku, noplēsa šausmīgo komisijas naudu , kaut gan esmu tai bankai piesaistīta(varbūt tāpēc , ka nebiju izšķirojusi). Vai ir iespējas , kur citur izmainīt, neprasot šausmīgo komisiju?
Ņem pa 200 monētām, par ieskaitīšanu kontā draugam atskaitīja 30 sant., citreiz atkal neatskaitīja, nezinu, kāpēc, bet nesa sašķirotu.
Nu, man citreiz pilns maks ar melnajiem, tā, ka normālai naudai vietas nav, tad mājās krājkasē sametu, lai maku neplēš, bet jā - sīknauda nereti ļoti vajadzīga, parasti benzīntankos un aptiekās. Parasti pārdevējas cenšos lieki nekaitināt, bet savu reiz melnajos pa 10-20 santīmiem uzberu, ātri sīknauda tā aiziet. :)
Man arī mājās ir kaste ar sīcene (ne tikai melnie), tā ir naudas maka tīrīšanas kaste: kad naudas makā sakrājies pārāk daudz sīcenes, tad viss saturs tiek sabērts kastē. Bet Euro laiki tuvojas, jātiek vaļā no tās naudas. :D
Veikalā pret preci- tur komisija būs pārdevējas nopūtiens un tikai.
Es nesaprotu- kāda jēga tos "melnos" krāt?
Piekrītu. Es ik pa laikam pakaitinu pārdevējas, atbrīvojoties no melnajiem. Kā redzu, ka makā sakrājušies diezgan daudz, tā apzināti cenšos tos izdot. Bet, ja ir kaudze ar dzeltenajiem un pāris baltie, tad es atkal pirmos dodu dzeltenos. Tā man tāda maciņa īpašā sistēma :D
Man arī ir sistēma. Kā makā parādās melnie, tā es viņus mēģinu izdot. Jau pirms kases sarēķinu precīzi, cik vajadzēs, un tad skaitu no mazākām monētām uz lielākām. Un ja tā dara visu laiku, tad pārdevējas nemaz nevar nokaitināt, jo tie melnie jau nesakrājas daudz. Vienīgi tagad krāju 2 eiro monētas. Vismaz var redzēt, ka nauda krājas, nevis kā no tiem melnajiem.
Komisija bankās tiešām ir par monētu skaitīšanu. Tas nav kaut kāds izdomājums, bet komisijas maksa tiek iekasēta pēc cenrāža!
Strādāju bankā un bieži vien nāk šādi melno krājēji, pēc tam uz darbiniekiem pukojas, ka tik liela komisijas maksa, kaut gan darbinieks tur ņipričom :D