Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dārzeņi.

 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Sveikas. Man jau ir apnicis visu laiku pie ēdiena piegrauzt burkānu, puķkāpostu, papriku vai lapu salātus dažādās variācijās.
Tāpēc varat, lūdzu, ieteikt dažādas dārzeņu salātu receptes?
Vai esat pagaršojušas un kā, piemēram, pagatavot fenheli, rāceņus, baklažānus, topinambūrus, rutkus, puravus un visus pārējos dārzeņus, kas nav tomāti, gurķi un pārējie klasiskie? Kurus no šiem visiem var ēst svaigus un kādās kombinācijās tie ir visgaršīgākie?
19.03.2013 20:12 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es visu to ko tu piemini seit ,lieku daarzenu sacepumaa!Esmu iesaakusi tagad varieet ar daarzeniem-uzcepot,ne sauteejot, tiesi uzcepot ,ka kartupeli!Lieku uz pannas vispirms tos loti cietos un tad pakaapenski klaat tos "miikstos"...beigaas lieku klaat spinaatus un visus zalumus!Eedot uzkaisu veel grauzdeetus riekstus!Nekad nedomaaju ,ka var garsot uzcepts rediis...:DGurkis garso loti diivaini visaa kompoziicijaa:D,liidziigs kaut kas kabacim!Cepu oliivellaa.
19.03.2013 20:19 |
 
Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Vari gatavot arī stir fry.
19.03.2013 20:22 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Es tomēr pacelšu šo tēmu, jo tiešām gribu zināt, kā tos dārzeņus ēd :D Gaidu atbildes no n-tajām tievētājām, lūdzu.
20.03.2013 15:45 |
 
Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Sarīvēts kolrābis ar gurķi. Ļoti svaigi un garšīgi salāti.
20.03.2013 15:48 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Zinu, ka rutkus var sarīvēt un sajukt ar krējumu - būs salāti.
Puravu var griezt klāt dažādiem salātiem, man garšo puravu-pupiņu salāti.

Droši vien diētiskāk būs ar kaut kādu bezpiedevu jogurtu nevis krējumu vai majonēzi.
20.03.2013 15:49 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Demoiselle-es tiesi vakar atkal taisiiju daarzenu sacepumu!Es neesmu meeginaajusi rutkus likt klaat,bet puravi ,sagriezti ripinaas,loti labi piedod garsu visam "kokteilim".Manaa sacepumaa bija paaksu pupinas,burkaani,rediisi,gurkis,tomaati,spinaati,petersiili un rieksti!:)
20.03.2013 15:51 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Fenhelis garšojot pēc anīsa, tā ka - neiesaku mēģināt, ja negaršo anīss un lakrica.
20.03.2013 15:53 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Puķkāposta ar rīvētu burkānu, saulespuķu sēkliņām un krējumu.
Rīvēts kolrābis ar rīvētu burkānu un apelsīna sulu.
Vispār jau variantu ir daudz un dikt, meklē recepšu lapās ;)
20.03.2013 15:53 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es taisu dažādās variācijās, visvienkāršākais un iecienītākie salāti
1. Svaigs gurķis, tomāts, salātu podiņš vai ledus salāti, paprika, olīveļļa, etiķis, soja, čili pipari
2. Visas iepriekšminētās sastāvdaļas bez sojas + citronu sula, šampinjoni, kaltēti tomāti (var pielikt arī sieru vai trikātas bumbas, vai kādu citu)
3. Kāpostgalva sarivēta ar olīveļļu, burkānu nedaudz un parasti pielieku piparus, nedaudz etiķis
20.03.2013 15:54 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es arii domaaju ,ka tik speciigu garsvielu ,kaa fenhelis laikam neriskeetu likt klaat arii savam jaunizgudrojumam,jo tas vareetu nonemt visa paareejaa eediena garsu.
20.03.2013 15:57 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Baklažānu var sasautēt ar tomātu, baziliku un beigās pāri pārbērt maliet kādus rieksus.

ratatouille- plānās šķēlītēs sagrieztus kabačus izkārto traukā un pāri pārlej mērci, kas gatavota uz tomātu bāzes un tad cep cepeškrāsnī.



Vari pačekot te dārzeņu receptes, tieši kāļi un topinamburi ir.

http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/darzeni/
20.03.2013 15:59 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Paldies, paldies :) Vienkārši nesen tā cītīgāk nostaigāju gar dārzeņu stendu un nesapratu, kā tos brīnumu pagatavot atskaitot dārzeņu biezzupā savārīt :D Paldies par idejām :)
20.03.2013 15:59 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Tiešām paskaties tās četras sezonas, tagad eju pāri, tur ir labas receptes ar viem Tevis pieminētajiem dārzeņiem.
20.03.2013 16:01 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Fenhelis - spēcīga garšviela? es piegraužu to pie ēdiena tāpat kā burkānu :D bet var arī sasautēt ar spinātiem, būs maigs.
puravus vienkārši piegriežu pie svaigiem salātiem, un baklažāni ir lieliski sagriezti plānās loksnēs un sacepti, sarullēti ar pildījumu iekšā, kā uzkodas. un sasautēti kopā ar tomātiem un cukīni kā piedeva pie gaļas. kā arī alla parmigiana, kārtoti sacepumā ar tomātiem un cieto sieru.
rutki savārīti un aplieti ar eļļu, manas bērnības ņamma.
20.03.2013 16:18 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Sautētus dārzeņus samaisīt kopā ar grūbām (starpcitu, ļooti gardi) vai rīsiem:


Vēl tas pats variants- sajaukt kopā ar pastu.
20.03.2013 16:27 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Donata-man taa aniisa garsa laikam "traucee"!:DEs eedu vairaak kiplokus -gandriiz pilniigi visur lieku klaat.
20.03.2013 16:27 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nu jā, man patīk anīsa garša :D
20.03.2013 16:30 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es nekad neko nesauteeju arii.Atceros ,ka mamma visu gatavoja taa loti ilgi!Arii zupas vaarija loti ilgi.
Man vakardienas saknu sacepums bija ghatavs 20min:)Censos nekur nelikt lieki klaat sieru(eedu tikai svaigaa veidaa) un kreejumu-tas ir noteikti daudz par treknu manam veederam.Paarsvaraa visas saknes ,daarzenus zalaa veidaa, eedam tikai ar oliivellu un mazliet etiki(red wine vinegar).
20.03.2013 16:37 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Baklažānu salāti ar tomātiem

3 baklažāni
2 tomāti
2 daiviņas ķiploku
1 sīpols
zaļumi
burkāni, rīvēti
4 ēdamkarotes eļļas

Baklažānus saliek uz pannas, cepeškrāsnī izcep, sīki sakapā, pievieno sīki sagrieztus tomātus, sarīvētus ķiplokus, sīpolus, zaļumus, eļļu.

20.03.2013 16:40 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Par dārzeņu pagatavošanu fenheli - piemēram fenhelis labi iederas kā dominantais dārzenis salātos un lai nenojauktu garšu, vislabāk tas garšos kopā tik dažiem produktiem, piemēram mana mīļākā versija ir fenhelis, apelsīns un marinēti astoņkāji, pa virsu mazliet olīveļas un voila. Baklažāni, cukini, te nu bez variantiem, tikai cepti, sautēti, grillēti, vārīti. Vislābākā kombinācija man garšo kopā ar tomātiem kā ratatouille versija par šiem dārzeņiem, kam čut čut pa virsu uzkaisa labu parmigiana sieru. Rutks, rācenis un topinbabūrs man negaršo garšā (nevienu no šiem dārzeņiem neesmu iekļāvusi savā ēdienkārtē)... ja gribas ko neikdienišķāku, tad jārīvē klāt salātiem ir ingvera sakne, jāliek selerija (otro dievinu klāt salātiem), gatavot ātros sacepumus iekļaujos salātus ceptus. Eksperimentēt ar sēķliņām un dārzeņus jaukt ar augļiem un ogām kopā. Piemēram dikti gardi sanāk rukola, cherry tomāti, zemenes un plānās šķēlēs parmigiana, ļoti gardi. Tagad labi manā pusē nopērkami avokado, izmantojam daudz salātos.Kāpostus rīvē kopā ar dzērvenēm labi garšo, burkānus rīvē jauc ar saulespuķu seklām ļoti garda kombinācija. Bietes ar ķiplokiem un baltvīna etiķi. Vārdu sakot eksperiments eksperimenta galā. Un puravs r dievīgs gan svaigs, gan cepts, gan zupās ... mmmmmmm
20.03.2013 18:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!