Kad iepazināmies, izrunājam kā kuram gājis. Mums abiem iepriekšējās attiecības ir diezgan pabojājušas dzīvi un priekštatu par laulību/precībām, ka rezultātā nonācām pie secinājuma, ka ir labi tā, bez precēšanās. Nu jau gadi apkārt kopš esam kopā, bērni lieli (skolnieki), it kā viss ir labi, taču vīrietis mani pārsteidza nesagatavotu - sakot, ka šim dzīvē nav viss labi, ka trūkstot kautkas un vispār viņš likšot punktu un mainīšot dzīvi. Kad jau biju saķērusi kreņķi un jau pārdomājusi galvā tūkstošiem situāciju, kur mūsu attiecības ir aizgājušas greizi, aiz skumjām elpa sitās ciet, tad šis notājas uz ceļa manā priekšā un bildināja. Izrādās, ka viņš ļoti vēlas, lai kļūstu par viņa sievu, viņam tā pietrūkstot un ka izrādījās, jau labu laiku par to domājis. Būtu es agresīvākas dabas, noteikti šamais noķertu kādu zilu aci par šādu bildinājumu :D
Bet ne tur tā bēda. Bēda tajā, ka datums, kuru mēs izvēlējāmies (nozīmīgs mums), iekrīt ceturtdienā. Zagsos mums atbildēja, ka pilnīgi izlsēgts, ka esot jāprecas piektdien vai sestdien. Meklēju informāciju, vai kādu regulējošu aktu, par norises laiku ierobežojumu, taču neko neatradu. Zagsā paskaidroja, ka viņiem tā nav pieņemts. Bet vai tad tas nav viņu pienākums mūs sareģistrēt? Mēs maksājam nodokli ~30Ls+50Ls par uzvārdu maiņu+6Ls par iemūžināšanu. Pie tam, mēs vēlamies tik sareģistrēties un ar bērniem doties ceļojumā. Taču tuvākos (līdz15 cilvēkiem) vēlamies paaicināt uz zagsu, nekādu pasēdēšanu nebūs. Vienā zagsā pateica, sareģistrēt varam, bet bez viesiem.Pamatojums?! Tā arī nemācēja man paskaidrot, bet bija ļoti nelaipna. Starpcitu, precības jāpiesaka iepriekš -minimums 1mēnesis un 1diena, max 6 vai 7mēneši, mums vēl priekšā četri mēneši, bet nezinu ko darīt.
Zinu, ka kāda teiks, kas tev nevari piektdienā vai sestdienā? Vasarā tur ir konveijers, kuri visi viens otram min uz astes. Nu negribu tirgus variantu. Un pie tam, es taču maksāju nodevu par reģistrāciju un tur nav teikts, ka tas attiecas tik uz Zagsa darbinieku noteikto dienu.
Eh, viss īstenībā ir skaisti, ja vien nebūtu tik skumji.