Cilvēks

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Zinātnieki un pētnieki ir izveidojuši 4 versijas par to, kā mēs esam radušies un kāpēc mēs esam radīti.
Šīs versijas ir:
1.Ārpus zemes spēku teorija – cilvēku ir radījuši citplanētieši eksperimentējot uz zemes;
2.Muldaševa teorija – pirmie cilvēki ir bijuši eņģeļveidīgi. Kaut kur Tibetas kalnos atrodas gaismas pils, kurā ir trīs zelta plāksnes, kura ir rakstīts par mūsu pagātni, tagadni un nākotni;
3.Evolūcijas teorija – mēs esam cēlušies no pērtiķiem un ļoti ilgā laikā esam pārtapuši par tādiem kādi mēs esam tagad;
4.Bībeles teorija – mūs un visu kas ir mums apkārt ir radījis Dievs, kurš mūs visu laiku novēro un skatās ko mēs darām.
Kurai no teorijām piekrīti tu? Viedokļi?
16.03.2013 14:26 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
Neviena teorija nešķiet gana ticama. Man nav ne jausmas, kā radāmies, šī lieta man paliks mistērija līdz mūža galam :D
16.03.2013 16:02 |

Reitings 3376
Personīgi mani visvairāk mulsina daudzas lietas, kuras tikai tagad tiek atklātas cilvēcei. Piemēram, kā vienādi mīti par cilvēces rašanos var būt dažādu kultūru mitoloģijā, ja tajā laikā viņi pat nenojauta par citu eksistenci? Kā radušās un ar kādu nolūku ir veidoti zīmējumi Naskā? Izrādās, ka Bībele ir sarakstīta jau ilgu laiku pirms mums zināmā laikā un to ir izdarījuši šumeri. Kāpēc visu lielāko nāciju mītos un leģendās ir minēts, ka Dievs vai Dievi ir nolaidušies/nokāpuši no debesīm? Galu galā, kā viņi uzcēla piramīdas, ja pat mūsdienās ar mūsdienu tehnoloģiju to nebūtu iespējams izdarīt?
16.03.2013 16:12 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Ne ticīgie, ne, manuprāt, normālie

psc :D
16.03.2013 16:18 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Mani atkal nepārliecina arī tā pati evolūcijas teorija, jo kāpēc tagadiņās lapsa joprojām ir lapsa, kāda tā ir bijusi un orangutāns ir orangutāns? Vismaz nu pērtiķveidīgajiem vajadzētu būt cilvēkveidīgajiem, ja reiz cik tur miljonus gadus atpakaļ viņi tapa par cilvēkiem, kāpēc pēc tās evolūcijas vairs neviena dzīvnieku suga nav kļuvusi par ko citu?? :D
16.03.2013 16:23 |

Reitings 188
Tāpat arī zinātne nevar pierādīt vai noliegt unikornu, santa klausu, supermenu un citu varoņu eksistenci, tomēr liecību neesamība ir liecība par labu tam, ka tādu būtņu nav. Bet, runājot par Dievu, tad tur principā var pietikt ar analītiskiem slēdzieniem, lai pierādītu viņa neeksistenci, tieši tāpat kā mēs varam pierādīt to, ka nevar eksistēt, piemēram, divstūrains trijstūris. JaDieva jēdziens satur pretrunas, tad Dievs nav iespējams.

Izlikšos, ka pirmo "argumentu" par unikorniem u.c. zvēriem nemanīju :D

Par otro punktu, man ir žēl, ka tu un daudzi tā uzskata, bet tā ir brīva izvēle ticēt vai ne.

Vari minēt kādu konkrētu piemēru tādai informācijai?

Visa vecā derība, kuru sarakstīja dažādi autori, satur vienotu vēstījumu bez pretrunīgiem faktiem, kas, starp citu, daudzās lietās saskan ar Korānu, kuru, protams, sarakstīja pavisam citi autori.
16.03.2013 16:25 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Riot!

Pēc idejas arī tagad būtu jātop Homo Sapiens 2.0 :D Tikai tik lēni, ka mēs to neredzam. :D Un vēl ilgi neredzēsim.
16.03.2013 16:25 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Pirmais sievišķi :D man grūti saviem vārdiem aprakstīt tur baigais kašmars,es ja atradīšu info netā iekopēšu,bet nu kr4 titāni n šit :D

anrie tavu veco profilu izdzēsa jeb paroli neatceries? :D
16.03.2013 16:27 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Man liekas, ka katrā no šīm teorijām var atrast kādu patiesības graudu, bet vispār visas no tām ir tikai vāja atblāzma tam, kā viss ir noticis patiesībā. :) Mūsu rīcībā ir tikai kaut kādi puzles fragmenti, no kuriem visu bildi salikt nevar.
16.03.2013 16:28 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Es siecos uz Darvina teorījas pusi.
Mans tētis gan ir svēti pārliecināts, ka mūs "nometuši un veidojuši" citplanētieši :D
16.03.2013 16:34 |

Reitings 3376
Nazīc - zinu par, ko runā. :) Sievišķis. :D
16.03.2013 16:39 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Saujā krītiņš, saproti, kā gribi! Varu derēt, ka tas, kā saprati, nav pareizi. Pirms sākās evolūcija, varbūt mēs atlidojām ar meteorītu pirms dinozauriem? Un tad atlidoja vēlviens meteorīts, kurš nogalināja dinozaurus un izdalījās vielas, kuras ļāva rasties mums? :D Varētu sākt rakstīt savu reliģiju.. :D
16.03.2013 16:41 |

Reitings 23
Reģ: 16.03.2013
Piemēram, kā vienādi mīti par cilvēces rašanos var būt dažādu kultūru mitoloģijā, ja tajā laikā viņi pat nenojauta par citu eksistenci?

Vienādu mītu nav. Tas, ka ir kaut kas kopīgs dažādās kultūras, tas ir saprotami, jo visi apdzīvo vienu un to pašu realitāti un visiem pie vienādas zināšanu bāzes rodas līdzīgi skaidrojumi. Kolīdz zināšanas kļūst vairāk, tā arī parādās problēmas šajos skaidrojumos.

Izrādās, ka Bībele ir sarakstīta jau ilgu laiku pirms mums zināmā laikā un to ir izdarījuši šumeri.

Tas ir absolūti neiespējami un var tikai apbrīnot, ka kāds kaut kam tādam spēj noticēt. Piemēram, kā šumeri varētu precīzi aprakstīt politisko situāciju Romas impērijā Kristus dzīves laikā?

Kāpēc visu lielāko nāciju mītos un leģendās ir minēts, ka Dievs vai Dievi ir nolaidušies/nokāpuši no debesīm?

Pirmkārt, tā nav patiesība, ka visu lielāko nāciju mītos ir kaut kas tāds minēts. Otrkārt, izskaidrojums tam varētu būt tas, ka cilvēki dievus uztvēra kā pārākas būtnes, kas dzīvo attiecīgi kaut kur pāri cilvēkam - debesīs. Attiecīgi vienīgā iespēja tikties ar cilvēkiem ir nolaisties no dievu valstības.

Galu galā, kā viņi uzcēla piramīdas, ja pat mūsdienās ar mūsdienu tehnoloģiju to nebūtu iespējams izdarīt?

http://www.sciencedaily.com/releases/2008/03/080328104302.htm
16.03.2013 16:44 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
varbūt, kurš to lai zin :D ja pastāv dzīve pēc nāves, varam visas satikties kaut kur un šo tēmu vēlreiz apspriest. Tad tam būtu lielāka jēga :D
16.03.2013 16:44 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
krītiņ, gan jau citās dzīvēs atkal visas tupēsim kādā forumā un klukstēsimies par to pašu. :D
16.03.2013 16:46 |

Reitings 23
Reģ: 16.03.2013
Izlikšos, ka pirmo "argumentu" par unikorniem u.c. zvēriem nemanīju

Var izlikties, tomēr tas nemaina faktu, ka liecību neesamība par kaut ko ir liecība par to, ka tādu būtņu nav. Tas atteicās gan uz unikorniem, gan arī citām būtnēm.

Visa vecā derība, kuru sarakstīja dažādi autori, satur vienotu vēstījumu bez pretrunīgiem faktiem, kas, starp citu, daudzās lietās saskan ar Korānu, kuru, protams, sarakstīja pavisam citi autori.

Un kas tevi izbrīna faktā, ka kopumā Vecā Derība satur samērā vienotu stāstījumu? Tautai ir bijuši savi mīti, kas ir paaudžu paaudzē mantoti, izplatījusiešies, modificēti, laboti un beigu beigās apkopti vienā grāmatā kā viens stāstījums.

Korāns jau balstās uz to pašu Veco Derību. Islāms nenoliedz Veco Derību.
16.03.2013 16:47 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es nekad nedomaaju ,ka vareetu saakt ticeet citplaneetiesiem,bet peec peedeejiem jaunumiem ,saaku domaat ,ka noteikti ir kaads kaut kur ,kas muus vada,novero ,ietekmee!Domaaju ,ka noteikti arii pasaa saakumaa ,kaada energija iespaidoja zemi ,taas iedziivotaajus!
Es veel tagad nevaru nomierinaaties par to gadiijumu Floridaa,kur cilveeks iekrita sinkhole!Notiek tik daudz neizskaidrojamu lietu.
16.03.2013 16:48 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
ticu tikai Bībeles teorijai
16.03.2013 16:52 |

Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
kādu laiku aizrāvos ar Muldašovu. šī teorija līdz kādai viņa 3.grāmatai šķita ok,bet tad sākās pārlieks marazms.
ticu ārpuszemes civilizācijām.
16.03.2013 16:54 |

Reitings 7743
Emmanuelle, kas tas bija par gadījumu?
16.03.2013 16:54 |

Reitings 3376
anrie - tie visi ir tikai tavi pieņēmumi un neviens tavs apgalvojums manī neizraisa ticību.
Par mītiem - jā, protams, pilnīgi vienādi mīti nav sastopami, bet pamatdoma visiem ir viena. Ja tu saki, ka "visi apdzīvo vienu un to pašu realitāti un visiem pie vienādas zināšanu bāzes rodas līdzīgi skaidrojumi", tad paskaidro arī to, kā, piemēram, maiji, kuri bija salīdzinoši attīstīti, ir tie pašie nostāsti, kas pirmajiem idiāņiem, kuru attīstības līmenis bija krietni vien zemāks par maijiem?
Par Bībeli - mana kļūda, nevis visu Bībeli, bet gan Veco derību. Cilvēcei tā tikai pasniegta tikai ar kristietības sākšanos pasaulē, turklāt šie šumeru raksti tika atklāti pavisam nesen pazudušā pilsētā.
Par Dieviem no debesīm - tagad tu kļūdies. Tas ir minēts visu lielāko nāciju mītos un leģendās sākot ar grieķiem un romiešiem, beidzot ar jau pieminētajiem maijiem, ķīniešiem un indiešiem. Papēti pirms kategoriski apgalvo, ko tādu.
Par piramīdām - un kā tu man paskaidrosi to, ka materiāli, no kuriem tika celtas piramīdas, atradās 1000km no pašu piramīdu atrašanās vietas? Pārvest ar kuģiem tādus smagumus ir neiespējami, ja viltu pa zemi, tad vēl līdz mūsdienām būtu palikuši šo vilkšanas ceļu pēdas.
Par Nasku neko neteiksi? :D
16.03.2013 16:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)