Problēma! Pieraduši būt apčubināti.

Reitings 438
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, kā Jūs tiekat galā ar saviem vīriešiem, ar kuriem dzīvojiet attiecībā uz sīkajiem mājas darbiem. Zinu, ka ja skata šo problēmu globāli, tad skaidrs, ka tas ir sīkums, ta4u nenormāli kaitinoši.

PIEMĒRAM:
*Man patīk kārtība un tas, ja lietas ir savās vietās, tad nu man arī gribas, lai otrs cilvēks pie tā piedomā. Man gribas, lai vīrietis pats, redzot, ka kkas ir bardakā, nevietā - savestu to kārtībā, bez iniciatīvas no malas. Kaut vai tikai tpc, ka katrai lietai mājās IR sava vieta.

*Ja ir izmazgātas drēbes, tad man ir vēlme, lai katrs novāc savas drēbes tad, kad tās ir sausas, nevis tad, kad ir pagājusi nedēļa un jau mazgājas nākamā tūre...

*Kad atnāku no skolas mājās vēlu vakarā, tad ir vēlēšanās, lai vismaz tēja uz to laiku būtu silta un izvārīta. Es parasti, kad sēdēju mājās, viņu vnm no skolas sagaidīju ar siltām pusdienām... Līdz ar to man tā šķiet norma.

*Tā kā agri ceļos uz darbu, tad pēdējais viņš ceļās un noguļ līdz laikam, kad ir jāskrien uz skolu un gulta netiek saklāta un tā var paiet nedēļa, līdz pienāk brīvdienas un man ir brīvs un vedu māju kārtībā. '

*Ja māja nav kārtota, slaucīta, tad ja ir pilnīgi brīvdienas, tad vēlos, lai to uzkopj un negaida mani, kad es to visu darīšu.

*Paēdot traukus noliek izlietnē un tur tos atstāj.

*Kad eju gulēt, tad skatās pc filmu, bez austiņām, jo tās nevar atrast un es jau tāpat pēc min aizmigšu.

Kad es šo visu aizrādu, man atbilde tiek dota - "Nu tas ta4u sīkums, ko cepies???"

Un visu laiku sanāk vai nu aizrādīt vai staigāt pakaļ un teikt izdari to un šito, ja to visu nevēlos, tad neko nesaku un daru pati.

Lieki piebilst, ka ja tas būtu mans vīrietis, tad domāju, ka nespētu šos sīkumus pieņemt, bte tā kā tasir mans brālis, kas visu laiku ir dzīvojis pie mammas, ir šāda rakstura problēmas.

No vienas puses es domāju - Ok, ar kādām tiesībām es noteikšu kā kuram dzīvot? Bet no otras puses - varētu neteikt un neaizrādīt, ja dzīvotu viņš 1 pats, bet tā ir telpa, kur dzīvojam kopā. 1 istabā. Līdz ar to nesaprotu kā veiksmīgāk ar to tikt galā.?

Jo kad es aizrādu, tad bieži tas tiek uztverts nevis kā veselīga kritika, bet gan kā viņa noniecināšana - viņš saka - nu jā esmu tev slikts, nekam nederīgs, kur vēl tādu atrast, utt.???

Meitenes - jūsu viedokļi, iespējamie- saudzīgākie risinājumi!!!!

Vrb tik tiešām es par velti cepos????
14.03.2013 09:38 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
cloo zinu jau, ka ir, kas ar prieku palīdz, kaut arī veļasmašīna jādabū ceturtajā stāvā un apzinās, ka viņa tur tikai pa kājām maisīsies:D Tā tāda random piebilde no pretējās ierakumu puses:) Vienkārši var būt kāda noķers sevi šai situācijā un tā rezultātā mazāk cepsies par vīrieša palīdzēšanu iekš "sieviešu" lauciņa, kas būtībā uzlabos attiecības ..

Iz pieredzes ..
Tā kā esmu dzīvojis viens pietiekoši ilgstoši, tad esmu pieradis darīt visus mājas darbus .. vienīgais, ko nu es galīgi neciešu, ir gludināt drēbes .. tad nu to daru tikai ar saviem krekliem.
Esmu arī vairāk par 4 gadiem nodzīvojis kopā ar sievieti un bija daudzi darbi, ko darījām kopā, tomēr es viņai ļāvu arī sievišķīgos darbus darīt vienai, jo vīrišķīgos darbus arī darīju viens un dzinu viņu prom, ja nāca palīdzēt.
Manuprāt, ir normāli, ja ģimenē (kopdzīvē) ir darba dalīšana - daļa darbu ir kopēji, daļa atsevišķi.

Un vienmēr ir knifiņi, kas kaitina otrā cilvēkā mazliet un ar tiem vienkārši jāmāk sadzīvot. Piemēram, ja 100 reizi būs aiz mīļotā jānovāc atstātā tējas krūze guļamistabā, tad gribot negribot nāksies vismaz vienā no 100 reizēm iedomāties:"Nu tiešām ATKAL?"
14.03.2013 13:20 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Runājot par brāļiem, esmu sapratusi: 1) viņš nekad netaisītu man ēst; 2) viņš nemazgātu manas drēbes; 3) viņš nevārītu man tēju, jo tā būtu pēdējā lieta, par ko viņš iedomātos.
Viņš visu izdarītu manā vietā tad, ja man vairs nebūtu ne roku, ne kāju :D
14.03.2013 14:08 |

Reitings 51
Nevajag citas saukt par sušķēm tikai tāpēc, ka viņas nav pedantiskas. Manuprāt, pedantiem vispār dzīve ir daudz grūtāka, jo jāiespringst par dzīves sīkumiem! :D Un viņi pat nenojauš, cik nereti mājiniekiem un arī ciemiņiem ir grūti pedantu ''uzburtajā'' vidē, gandrīz stresot, ka tik nekas nenokristu, ka tik kaut kas netīšam nesasmērētos un tml.! :D Bija reiz situācija, kad pasēdēšana notika pie vienas draudzenes, kas ir tiešām LIEEEEELA pedante, viņa bija izgājusi no istabas un vienam ciemiņam netīšām izlija glāzes saturs uz zemes un nedaudz uz dīvāna. Tā tik bij panika, organizējot pasaulē ātrāko salvešu dabūšanu un uzkopšanu, ka tik mājas ''māte'' neredzētu un nesaceptos! :D Un pārējie ciemiņi, pazīstot mājas ''māti'' pilnībā saprata ciemiņa sacelto paniku un mājas mātei atgriežoties - visi klusēja kā partizāni! ... Tie ir tie mīnusi, ko trakie pedanti pat nenojauš! Ka citus mēdz turēt saspringumā ar savu ''viesmīlību'' pārmērīgi sterilajā vidē! :D
14.03.2013 14:23 |

Reitings 8272
tie tiešām ir sīkumi un tu tiešām piekasies.'tāda sajūta, ka par dažām lietām tiek rakstīts par mani :D nu un mēs arī dažreiz traukus vakarā atstājam izlietnē. kas par to? nākošajā dienā tie tiek nomazgāti un virsū nevienam neskrien. galu galā - nestāv jau tur viņi nedēļu. dažreiz mēs arī nenovācam drēbes uzreiz, kad viņas ir sausas. ir dienas, kad mēs abi satīram māju un miers.
tikai tāpēc, ka tu 'viņi sagaidīji ar pusdienām mājās, nenozīmē, ka viņam tevi ir jāsagaida ar tēju. jūs par to vsp esat vienojušies? tu esi izteikusi tādu vēlmi, jo šķiet, ka viņš nemaz nenojauš, ka tu to gaidi. nu bļin, varētu padomāt, ka tev pašai roku nav, piespiest viņu podziņu un pagaidīt minūti. otrkārt, varbūt tu kādu vakaru nemaz negribēsi tēju, bet siltu pienu. ko tad?
katrai lietai ir sava vieta, bet nevar prasīt no otra, lai tās lietas visur tiktu ideāli saliktas. protams, būtu muļķīgi sālstrauku turēt istabā, bet ir lietas, kuras var mainīt vietas.
tu esi diezgan pedantiska, bet viņš nē. tādēļ arī rodas tāda situācija. un tu viņu nepārmācīsi. un es pat teiktu, ka vaina ir pat nedaudz tevī. nu nav jābaksta visu laiku otrs par visām lietām. par atseviškām lietām kā piemēram gultas sakārtošana nu gan vajadzētu saprast, bet ir lietas, ko tu pati vari izdarīt, piemēram, sausās drēbes salikt skapī un nav jāgaida uz otru, kad tas tiks izdarīts
14.03.2013 15:38 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vienkaarshi cilveekam ir citas prioritaates un vinjam ir vienalga, vai maaja ir kaartiibaa vai nee. Vinjsh pieder pie tiem, kuri var dziivot meeslu kalnaa un justies labi. Ja tu juuties kaa kalpone, sarunaa ar vinju, ka vinjsh maksaas vairaak iires naudu un elektriibu vai kaa citaadi tev atliidzinaas par to, ka tu vaac maaju. Vinjsh buus laimiigs, ka tu nepilini uz ausiim un tev buus beidzot noveerteejums par tavu darbu.
14.03.2013 17:26 |

Reitings 4298
Hm, domāju, ka dažām meitenēm te viegli teikt "tas, ka vakaros skatās filmas bez austiņām, ir sīkums". Man, piemēram, ir medicīniskas miega problēmas un es nevaru gulēt, ja kāds tur pat blakus trokšņo! Turklāt, ja māsa strādā, ceļas agri no rītiem, bet brālis visu nakti/pusi nakts skatās filmas - tad tas tiešām nav normāli!
15.03.2013 06:51 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
"Nu tas ta4u sīkums, ko cepies???"

Tieši tā, pareizi tavs brālis saka, ka tas ir sīkums, es ar nevaru šrubēt māju un katru puteklīti aiz sevis savākt, jo man tam nav LAIKA. Kad ir brīvs laiks, visbiežāk nedēļas nogales, tad arī visu savācu. Ja es neko nedarītu un spļautu griestos svilpodama, tad, protams, varētu aizrādīt, bet tā kā man daudz lietu ko darīt, tad aizrādīt ir lieki.
Un tēju pati vari uztaisīt, saprastu no otrās pusītes to varētu gaidīt, bet ne jau no brāļa. Labi, neesmu nekad dzīvojusi kopā ar saviem brāļiem, tāpēc nezinu, varbūt tas ir normāli taisīt tēju. :D
15.03.2013 07:34 |

Reitings 557
es ieteiktu šķirties
15.03.2013 07:35 |

Reitings 10333
daplis, no brāļa? :D
15.03.2013 07:44 |

Reitings 10333
lola_15559, labs, sasmējos. Gluži kā Burkā :D
15.03.2013 07:47 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Jaunāko brāli jau nu toč var audzināt un audzināt :D
Uztaisi kārtības uzturēšanas grafiku - kad kuram kādi darbi jādara.
15.03.2013 08:15 |

Reitings 8272
ar brāli mēs gan sadalījām darbus. bija jau problēmas, bet tikām galā.
nu nezinu, vai tie ir medicīniska rakstura traucējumi vai iedomas, bet ja klusiņām skatās filmu, lai skatās. mums vakaros iet tv, un citrreiz draugs skatās, kad esmu aizgājusi gulēt. nu neko. ja nāk miegs, tad guļu.
nedomāju, ka autores draugs ir tāds, kas dzīvo mēslu kaudzē un kuram patīk tādu taisīt. daži neizdarīti darbiņi neliecina par to. vnk, ja kāds pedantisks līdz ārprātam, ar tādu ir grūti sadzīvot, ka visam jābūt ir ideāli noliktam vnm un uzreiz vietā, nedod dievs, ka kkur būs kkas ne tā nolikts vai viens nabaga šķīvītis netīrs. ja tev tik šausmīgi patīk ideāla kārtība, tad arī pati visu vāc. parunā ar viņu, vienojieties, jo nedomāju, ka viņš pa visu šito tik traki iespringst kā tu.
15.03.2013 08:33 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Es nesaprotu kā jūs varat dzīvot kopā ar brāli? Es ar saviem brāļiem nespētu. :D Nu vienkārši, es nespētu. Man pietiek ar 18 gadiem ko pavadīju diendienā kopā ar viņiem.

Bet ko var cepties par sīkumiem. Nu man tā nepatik tie pedanti. Man rados tante saprecējās ar vīrieti pedantu, tam mamma visu dzīvi bija apčubinākusi, un, protams, nabaga tantei ari viņš jāčubina katru dienu un ne savādāk. Lieki teikt, ka viņš neko mājās nedara, jo mamma mīļā nebija iemācījusi, ka jāpalīdz mājasdarbos. Un viņš pats uzskata, ka mājas uzkopšana ir sievietes darbs. Tā, ka labāk mācīt brāli, lai palīdz mājasdarbos. Un navajg būt tik iespringtau uz kārtību. Savādāk viņa sievi būs kā manai tantei.:D
15.03.2013 08:49 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Nez, es autores nosauktās prasības sauktu nevis par pedantiskām, bet gan par saprātīgām. Es zinu, kas ir pedantisks, ir bijušas kopā ar tādu attiecības. Vienīgā prasība, kas man likās ļoti jocīga, ir uzvārīta tēja. Tu vienmēr atnāc mājās precīzi minūti minūtē?
Protams, katram ir savas prasības pret tīrību, bet saklāta gulta, nomazgāti trauki un novāktas drēbes ir mājas kārtības minimums, manuprāt. ļoti tālu no katra puteklīša vākšanas.
Bet nebrīnos, ja šeit meitenēm šķiet normāli kārtot dzīvokli retāk par reizi nedēļā, tad nesaklāta gulta tiešām ir sīkums.
Un nesaprotu, kā var uzskatīt par sīkumu filmas skatīšanos skaļi, ja otrs guļ.
15.03.2013 13:00 |

Reitings 218
Reģ: 28.02.2013
Ja dzīvotu viena, 100 Punkti būtu pedantiska kārtība, bet tā, kā ir draugs, tad atļaujos lielāku tīrīsanu veikt 1x nedēļā, ģenerāltīrišanu 1x sezonā, bet trauki, drēbes, gulta- tie man stāv kārtība katru dienu :)
15.03.2013 13:06 |

Reitings 6299
bet kā situācijas risinājumu ieteiktu brālīti sūtīt uz kojām, tur viņam īstā vieta. un tu arī esi liela meitene, kam vajag savu privāto telpu.
15.03.2013 13:15 |

Reitings 8272
donata- bet kā kurš to uztver - skaļi klausīties filmu. var arī klusi klausīties un nelikt uz austiņām. mēs piemēram vienmēr pajautājam viens otram, vai nav pa skaļu. otram arī stulbi sēdēt ar ausīm vismaz 2h. bet var jau rast kompromisu. un tāpat arī pārējās lietās, ja abi nav vienoti. nu nebūs tajā mājā ideāla kārtība, kādu autore grib, ja vien pati to nevāks. un pārējais jau arī, cik katram ir daudz - varbūt tā neklātā gulta ir reizi nedēļā vai reizi 2 nedēļās, varbūt trauki nenomazgāti arī tik reizi nedēlā, bet pārējā laikā tie ir tīri. jau grib, lai vienmēr ir tīri, atkārtošos, pašai jāvāc. protams, ja katru dienu ir visi minētie faktori - netīri trauki, neklāta gulta, nenovākta veļa, tad gan ir kā ir. galu galā viens nenomazgāts šķīvis nav vesels kalns, kas nedēļu smird izlietnē.
15.03.2013 13:17 |

Reitings 6299
Sany, īsti nesapratu, ja 6 dienas nedēļā gulta ir saklāta, kādas problēmas to izdarīt arī septīto dienu? Kāpēc ir jāatstāj viens nenomazgāts šķīvis?
Kāpēc ir stulbi sēdēt ar austiņām 2 h? Neērti? Jāpērk normālas austiņas... Un gulēt kamēr kāds traucē nav stulbi?
15.03.2013 13:25 |

Reitings 6299
Priekš kam tad austiņas ir domātas ja ir stulbi sēdēt tajās 2 h?
15.03.2013 13:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits