Problēma! Pieraduši būt apčubināti.

Reitings 438
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, kā Jūs tiekat galā ar saviem vīriešiem, ar kuriem dzīvojiet attiecībā uz sīkajiem mājas darbiem. Zinu, ka ja skata šo problēmu globāli, tad skaidrs, ka tas ir sīkums, ta4u nenormāli kaitinoši.

PIEMĒRAM:
*Man patīk kārtība un tas, ja lietas ir savās vietās, tad nu man arī gribas, lai otrs cilvēks pie tā piedomā. Man gribas, lai vīrietis pats, redzot, ka kkas ir bardakā, nevietā - savestu to kārtībā, bez iniciatīvas no malas. Kaut vai tikai tpc, ka katrai lietai mājās IR sava vieta.

*Ja ir izmazgātas drēbes, tad man ir vēlme, lai katrs novāc savas drēbes tad, kad tās ir sausas, nevis tad, kad ir pagājusi nedēļa un jau mazgājas nākamā tūre...

*Kad atnāku no skolas mājās vēlu vakarā, tad ir vēlēšanās, lai vismaz tēja uz to laiku būtu silta un izvārīta. Es parasti, kad sēdēju mājās, viņu vnm no skolas sagaidīju ar siltām pusdienām... Līdz ar to man tā šķiet norma.

*Tā kā agri ceļos uz darbu, tad pēdējais viņš ceļās un noguļ līdz laikam, kad ir jāskrien uz skolu un gulta netiek saklāta un tā var paiet nedēļa, līdz pienāk brīvdienas un man ir brīvs un vedu māju kārtībā. '

*Ja māja nav kārtota, slaucīta, tad ja ir pilnīgi brīvdienas, tad vēlos, lai to uzkopj un negaida mani, kad es to visu darīšu.

*Paēdot traukus noliek izlietnē un tur tos atstāj.

*Kad eju gulēt, tad skatās pc filmu, bez austiņām, jo tās nevar atrast un es jau tāpat pēc min aizmigšu.

Kad es šo visu aizrādu, man atbilde tiek dota - "Nu tas ta4u sīkums, ko cepies???"

Un visu laiku sanāk vai nu aizrādīt vai staigāt pakaļ un teikt izdari to un šito, ja to visu nevēlos, tad neko nesaku un daru pati.

Lieki piebilst, ka ja tas būtu mans vīrietis, tad domāju, ka nespētu šos sīkumus pieņemt, bte tā kā tasir mans brālis, kas visu laiku ir dzīvojis pie mammas, ir šāda rakstura problēmas.

No vienas puses es domāju - Ok, ar kādām tiesībām es noteikšu kā kuram dzīvot? Bet no otras puses - varētu neteikt un neaizrādīt, ja dzīvotu viņš 1 pats, bet tā ir telpa, kur dzīvojam kopā. 1 istabā. Līdz ar to nesaprotu kā veiksmīgāk ar to tikt galā.?

Jo kad es aizrādu, tad bieži tas tiek uztverts nevis kā veselīga kritika, bet gan kā viņa noniecināšana - viņš saka - nu jā esmu tev slikts, nekam nederīgs, kur vēl tādu atrast, utt.???

Meitenes - jūsu viedokļi, iespējamie- saudzīgākie risinājumi!!!!

Vrb tik tiešām es par velti cepos????
14.03.2013 09:38 |

Reitings 438
Liels paldies meitenēm par ieteikumiem. Viedokļi atšķiras atkarībā no mūsu katras prasībām pret sevi pašu. Tā kā man tās ir samērā augstas - man patīk, ka viss ir sakārtots, tīrs, izmazgāts, smaržīgs, omulīgs - tad atliek vien līdz vasarai paciesties un tad meklēt savu dzīvokli.

Šim rītam pietiks cepties!

Lai visām izdevusies šodiena! :)
14.03.2013 10:32 |

Reitings 519
Reģ: 22.07.2010
Neputro prasības pret sevi ar prasībām pret citu !

Un nevajag iztaisīties,ka tev ir visaugstākās prasības un citas netīreles :D Tas,ka kāda nezāģē otru caurām dienām,nenozīmē,ka dzīvo kā sušķi :D
14.03.2013 10:34 |

Reitings 218
Reģ: 28.02.2013
Es arī esmu liela kārtībmīle, tāpēc reizem nesaprotu, kā draugs, piemēram, var nomest drēbes uz grīdas, atstāt galdu ar drupačām, ielikt tukšu kefīra paku atpakaļ ledusskapī :D
Bet nav tā, ka tikai es vācu, zinu, ka viņš pats kaut kā negrib iedomāties par visu savākšanu, tāpēc pirms nāku mājas uzzvanu- pasaku, lai nomazgā traukus, novāc drēbes, protams, es daru vairāk, bet nav tā ka ļauju izlaisties un neko nedarīt, pēdējā laikā , kad atnākam mājas, es vācu māju un raudu atmosfēru, bet viņš šai atmosfērai gatavo vakariņas :) :D
14.03.2013 10:35 |

Reitings 218
Reģ: 28.02.2013
radu atmosfēru tb
14.03.2013 10:36 |

Reitings 438
Par tēju - tas bija tikai tāds piemērs.

Vakarvakara piemērs: Vakarā pēc 10tiem ierados mājās, protams, viņš spēlē spēles, atnāk uz virtuvi, kamēr es vāru tēju, viņš sasilda vistiņas uzvārītās un visas sasildītās saliek savā šķīvī un ēd. To, ka es visu dienu neesmu ēdusi, viņu tas ļoti neuztrauc. pat nepajautā, vai es nevēlos...

Viņam ir 20 un man 26.
14.03.2013 10:36 |

10 gadi
Reitings 5181
Bet jūs tak neguļat vienā gultā. Lai tak viņš savējo atstāj kā grib. Nekārto un neklāj. Ja vienīgi viņa gulta nav izbīdāmā krēsla tips un traucē pārvietoties pa istabu. Tad gan centies vismaz pierunāt,lai vismaz pats pacenšas. Varbūt nesāc uzreiz ar visu - bet pa bišķiņam. Sāc ar traukiem - pievērs pastiprinātu uzmanību tikai šai lietai. Ka tā sāk atrisināties. ņem nākamo utt. Jo ja bērsi problēmas kā pupas, brālis nesapratīs un tik tiešām ir vieglak pateikt, "tie ir sīkumi, ko cepies".

Par drēbēm. es nesaprotu,kas tur grūts,ja viņa sausās drēbes arī pie reizes paņemsi, ja jau savējās Tu noņem no žavētāja...? Tad jau brālis Tev arī var piekasīties,ka Tev nav cieņas pret viņu, jo nekad viņa tīrās izžuvušās drēbes pie reizes nenovāc...?
14.03.2013 10:38 |

Reitings 438
Un nevajag iztaisīties,ka tev ir visaugstākās prasības un citas netīreles

Kpc lai es to nedarītu, ka šeit ir vairākas meitenes, kuras atzīst, ka bardaks viņām ir pieņemams un patīk tādā atrasties????
14.03.2013 10:38 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jo vairāk uzraksti, jo vairāk gribas teikt - Nabaga topošā draudzene.
Iespējams kaut kur ir bijusi kļūda audzināšanā, ka izzaudzis diezgan liels pofigists/ egoists.
14.03.2013 10:39 |

Reitings 438
Viņam ir valdītāja raksturs!
Egoisms arī, bet vrb vaina ir manī, ka man šis egoisms ir \loti par maz.
14.03.2013 10:44 |

Reitings 3022
Vakarā pēc 10tiem ierados mājās, protams, viņš spēlē spēles, atnāk uz virtuvi, kamēr es vāru tēju, viņš sasilda vistiņas uzvārītās un visas sasildītās saliek savā šķīvī un ēd. To, ka es visu dienu neesmu ēdusi, viņu tas ļoti neuztrauc. pat nepajautā, vai es nevēlos...

Nu riktīga sieviete :D Problēmu izraks jebkur :D Pati nevar paņemt ēdienu, bet gaida, kad brālis to piedāvās. Atrodi sev veci!
14.03.2013 10:45 |

Reitings 15092
Nu par sušķi sevi nesaukšu, bet man tiešām labāk, lai ir mazs bardaciņš nekā perfekta kārtība un perfekcionisms.
14.03.2013 10:46 |

Reitings 519
Get a life!
14.03.2013 10:49 |

Reitings 519
Man vēl gribās piebilst,ka tavam nākotnes draugam nebūs salda dzīve. Tā vismaz liekas.
14.03.2013 10:50 |

Reitings 7743
Viņam ir 20 un man 26.

Nopietni? :D

Izklausās, ka tu no mazā brāļa gribi vīra pienākumu izpildi - vakariņas, kārtību un vēl nez ko, jo pati arī pret viņu neizturies kā pret brāli, vismaz man tāds iespaids rodas.
14.03.2013 10:52 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Tā vien šķiet,ka tev ar steigu vajag vīrieti,lai tu brāli liktu svētu mieru.
Pašai savas dzīves nav un tad čakarē brālim. Kā tas nākas,ka 26 un 20 gados jums nevienam nav otrās puses? tieši tāpč jūs arī beidzat viens otra smadzenes nost :D tu prasi no brāļa to,ko vajadzētu prasīt no vīrieša.
14.03.2013 10:54 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Skiet, ka brali mekle virieti. Vismaz pec rakstita ta skiet. Lai tak dzivo savu dzivi ka pats velas, beidz piekasities par sikumiem. Skiet, ka problema nav gluzi brali, bet taja, ka savu brali gribi uztvert/parveidot ka savu velamo virieti?
14.03.2013 12:18 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Mani fascinē sievietes, kas grib, lai čalis visur palīdz, bet, kad vīrietis palūdz palīdzību savos darbos, tad uztaisa nevainīgas actiņas, paplikšķina un uzjautā:"Vai tad tas nav vīriešu darbs?" .. Bet ne par to stāsts :D

Bračka Tev jauns .. tas nāk ar gadiem;) Un audzināšanu ģimenē. Man, piemēram, mājās vienmēr valdīja kārtība, cik vien sevi atceros, un tagad arī pašam patīk, ka viss atrodas savās vietās un palīdzu mājas darbos, bet ir redzēti eksemplāri, kas uzauguši bardakā un viņiem tas šķiet gaužām normāli un omulīgi. Un vēl bračka pieradis, ka sieviete vienmēr blakus .. mamma, māsa .. būs draudzene/sieva, kas aiz viņa novāc .. vispār vīrietim vajag kādu gadiņu vienam padzīvot un visu darīt .. tas ļoti palīdz.
14.03.2013 12:57 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
^^ nu nesaki gan, ka visas plikskina acis un saka, ka viriesu darbus nedara. Esmu dzivs piemers tam, ka ari viriskigus darbus sieviete veic un nebaidas rokas smeret vai manikiru bojat. :D
14.03.2013 13:02 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
visu to murgu neizlasiju, bet varu viennozimigi tev iztikt lidzjutibu, jo pedantiskiem cilvekiem ir gruta dzive! uztver to visu vieglak! neboja sev un citiem garstavokli sikumu del!
14.03.2013 13:03 |

Reitings 7743
Es arī neesmu no cacveidīgajām, rokas smērēt nebaidos un patīk tādi vīriešu darbiņi, tiesa - ne visi man ir pa spēkam. Tādos gadījumos tiešām varu tikai stāvēt un acis plikšķināt. :D
14.03.2013 13:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits