Darbs un dzīve UK

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Sveikas!
Jau labu laiku nevaru izlemt,ko darīt. Latvijā šobrīd izskatās,ka nekas uz labo pusi neies. Ļoti gribu palikt Latvijā,bet tikpat ļoti gribu skaisti dzīvot un nodrošināt augstskolu un daudz ko citu savam maziņajam. Nav tā,ka esam ar vīru nabagi. Dzīvoklis,darbs ir.Bet nu strādā par smieklīgu algu kā jau lielāka daļa šeit.
Gribu doties uz UK. Meitenes,kas tur strādā,dzīvo,lūdzu,padalieties kā jūs visu sākāt? Kā nonācāt pie šāda lēmuma? Vai nenožēlojat savu izvēli?
Piebildīsu,ka angļu valoda ir ļoti labā līmenī.
13.03.2013 12:05 |

Reitings 80
Reģ: 09.03.2013
labi varbūt tev taisnība par manu ieteikumu atvērt biznesu ir muļķīgs, ne katrs ir uzņēmējs, tas tā tiešām ir!
bet vienkārši viss ko es vēlējos pateikt ka neciešu cilvēkus kas noliek savu valsti, ir tie apstākļi sliktāki vai nav, ja nepatīk un nav labi nu tad nečīkstam un brauc prom! tas ir viss ko gribēju pateikt... ;)
14.03.2013 13:21 |

Reitings 612
Reģ: 11.09.2012
Lūdzu, lūdzu neizcelt RSU kā labāko med. augstskolu!

Tā nu diemžēl mūsu valstī viss ir iegrozījies. Ne visiem dzīvē notiek tā, kā paši vēlētos.
Deily, Tu nevari kādam pārmest, ka viņš dodas prom peļņā. Tu domā, ka šis cilvēks to dara no labakās gribas? Ka viņam neplēš sirdi pušu, pametot savu dzimteni? Jā, ne visi tādi ir. Personīgi pazīstu pretīgus latviešus, kuriem tagad ārzemēs dzīve ir iekārtojusies un nu tik var gāzt žulti Latvijas virzienā.

Jāpiekrīt gan ir - LV var nopelnīt, tikai ir jāprot sevi realizēt. Mani arī pēc 2 gadiem sagaida nabadzība rezidentūrā, bet pēc tām visas iespējas man ir nopelnīt labu naudu. Jāīsteno savas idejas, tad viss būs bumbās!
14.03.2013 13:48 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Deily, mīļā, tu taču runā kā pilnīga aita! Par tiem speciālistiem pastāstīšu vienu piemēru - pāris mēnešus atpakaļ vienai no Rīgas slimnīcām nomainīja visu vadību un atlaida vairākus labus speciālistus, tikai tāpēc vien, ka Saemas krēslā sēdošai tantei kāds bija pateicis, ko domā par medicīnai piešķirto finansējumu, algām un visu murgaini birokrātisko sistēmu. Iespējams arī, ko domā par viņu pašu. Un - bladāc - desmiti cilvēku ir atlaisti, tāpēc, ka tantēm nepatīk, ja kāds runā patiesību un šo cilvēku vietā var iekārtot tādus, kas ne vien pretī nerunās, bet palīdzēs savas "ģēlas" bīdīt. Kapēc vieni no Latvijas labākajiem ķirurgiem strādā 2-3 slimnīcās vienlaikus? Tāpēc, ka labi maksā? Vismaz medicīnas jomā profesionalitātei ar atalgojumu ir maz sakara. Diemžēl.
Un tu tiešām domā, ka tie 90% latviešu, kas stradā fabrikās ir izglītoti profesionāļi? Jā, daži no viņiem, bet tad es varu lietot tavus vārdus - "acīmredzot, nav gana profesionāli." Tomēr lielāko daļu no aizbraucējiem sastāda ģimenes tēvi un jaunieši ar pamata, labākajā gadījumā vidējo izglītību no laukiem, kur darba vietu vienkārši nav. Es domāju par savas vecmāmiņas ciematu, kur vēl pirms 8 gadiem bija ap 1000 iedzīvotājiem, tagad ir ap 300- vecāki un vecvecāki tiem, kas aizbrauca. Skola ir aizslēgta, pagastā ir 2 mazi veikaliņi, 2 krogi, pasts un pagastmāja. Cik darba vietu tur var būt. Palikušie nodarbojas ar zemkopību, dzer un gaida vēstules no aizbraukušajiem bērniem.
14.03.2013 17:47 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Samaara vien liels pluss.Malacis.

Dakter RSU ir vislabākā augstkola medicīnas jomā. Tā nu viņš ir.
14.03.2013 17:58 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Mi Amor esi mācījusies LU un RSU,ka vari salīdzināt?
14.03.2013 17:59 |

Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Tagad nav labākais laiks lai dotos uz UK ;) tie kas tagad iekārtojušies, tiem ir pastāvīgs darbs, bet tiem kas tikai tagad atbrauc nekā spīdoša darba ziņā nav!
14.03.2013 17:59 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Izgliitibai vajaga naudu..un ne visi var ieguut labaakas izgliitiibas...tie kuri nevar tie brauc uz uk straadaa fabrikaa,bet tie kuriem ir izgliitiibas..lielaaka dalja seez majas jo nav darba un par setnieku vinji nestradas vai fabrikaa,jo luuk izgliitiiba ir baigi krutaa..
Un es nekad nenoverteju cilveku peec izgliitibas..var buut tads kurs knapi izvilcis,tads kuram neintrese,bet vecaki liek utt citi varianti....Muusu valstii retais peec augstskolas beigsanas sevi var saukt par speciaalistu,jo tikai retais to dara taapeec,ka tiesham to grib!
14.03.2013 18:01 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Jebkura gadiena ja LV sanem minimalo kas ir 144,75 uz rokas, un nav kas palidz.Labak UK sanemut minimalo laikma 6 paundi stunda. Jo...var izdzivot. Ire+ēšana+ceļš+apgērbs. Nu iznak UK par minimalo. TE ARI IR TA STARPĪBA.
14.03.2013 18:01 |

Reitings 1308
Es noteikti nesaku,ka LU ir slikta. Pati mācijusies neesmu,studēju LU :D
Bet man rados un draugos ir daudz dakterīšu.
14.03.2013 18:02 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Man arī apkārt ir gana daudz ar medicīnu saistīti cilvēki(gan ģimenē,gan ārpus tās),nevienam nav tik kategoriska attieksme ;) Patiesību sakot par RSU es vienmēr dzirdu par vienu mīnusu vairāk kā par LU.

Bet nu tas tā,tēma jau nav par to.
14.03.2013 18:05 |

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Tiešī tā! Ne no labas gribas vēlos doties prom. Apvaicājos,lai zinātu kā tur īsti ir. Meitenes,paldies par viedokļiem. :)
14.03.2013 18:06 |

Reitings 80
Samaara es izteicu SAVU viedokli, un man ir pilnīgi pie vienas vietas kāds ir tavējais :D
Es nenosodu nevienu un neko nesaku ka kāds ir kaut kur aizbraucis. Vienkārši viss ko gribēju pateikt lai nesēž un nečīkst dažas cik slikti ir u,tt , LATVIJĀ ARĪ VAR ATRAST DARBU, UN ARĪ VAR PELNĪT! Meitene kas uzsāka šo diskusiju vienkārši uzprasīja kā ir UK, bet dažas citas meitenes uzreiž runā sliktas lietas cik Latvijā slikti, nu ja slikti nu tad jābrauc prom, ko vairāk :D
14.03.2013 18:09 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
deily, ko Tu esi savas,tik ļoti aizstāvētās,valsts labā izdarījusi,lai varētu tiesāt tos,kuri izsaka savu neapmierinātību ar valstī valdošo situāciju? Kā,bez plikas-man riebjās visi tie čīkstētāji-skandināšanas,Tu vēl realizē savu patriotismu? Vai Tu esi radījusi darba vietas tiem speciālistiem,kurus sauc par neprofesionāliem,lai tie nebrauktu prom,nečīkstētu,un,kas vēl svarīgāk,nečīkstētu,jo saņēmtu cieņpilnu atalgojumu par to,ko viņi dara-glābj dzīvības, skolu mūsu bērnus, aprūpē mūsu õpīšu un omes,un par melnstrādniekiem runājot-kaut vai-pēc tevis satīra,lai telpās(vienalga-skolā,darbā)būtu patīkami atgriezties,lai Tev būtu veikali,kuros iepirkties,jo tur sēž tās kasieres utt. Lūk,kur ir atšķirība,aizbraucot,ir iespēja saņemt atbilstošu atalgojumu darbam,ko dari,jo Latvijā pat ļoti labi speciālisti nesaņēm atbilstošu atalgojumu. Un tad,kad būs mazāk tādu,kas bļuuj-riebekļi visi,kas čīkst,bet vairāk tādu,kas patiesi dara kaut ko,lai Latvijā būtu patīkami dzīvot,nevis tikai censties izdzīvot(protams,ir arī daudz izņēmumu,tomēŗ runa iet par procentuālo pārsvaru),tad kaut kas sāks iet uz labo pusi. Tikām-neviens nevar aizliegt,kādam stāstīt savu sāpi,jo,pēc taviem tekstiem,Tev patiešām NAV priekšstata par to kā dzīo daudzbērnu ģimenes, cilvēki laukos,pensionāri utt. Un šeit nav runa par negribēšanu,bet elementāru nevarēšanu,jo darba NAV. Vienkārši NAV,daudz kur,līz ar to vecāki nevar pat bērniem bieži izglītību nodrošināt,lai tie varētu kļūt par tevis nozākātajiem sliktajiem speciālistiem.
14.03.2013 18:14 |

Reitings 27552
Ja no LV azibrauks prom visi kam alga mazaka par 250, kas bus? Kas tiris ielas,telpas,sanitares,pardevejas? kas to visu darīs? Ja strada loģika tad skaidrs ka melnstradnieki ir ļoti svarīgi arīdzan kā citi.
14.03.2013 18:17 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Nu baac :D
Kubiete...tu to uzrakstiiji taa....
Nu vinji jau arii ir svarigi,jo,kas aiz manis manus suudus tiiriis,kaut kur jau vinjus vajag..
Melnstraadnieki,kaa tu vinjus sauc arii ir cilveeki tadi pasi..un ,kas vinjuss par melnstradniekiem padara?!...kas iisti ir melnstraadnieks tavaa uztveree?!
14.03.2013 18:22 |

Reitings 80
dan_dan nezināju lai būtu patriots Latvijā, ir jāatver darbavietas, un vot tad var teikt ka esi patriots. žēl, acīmredzot tu nezini ko nozīmē patriotisms. es nesaku ka visiem ir labi, vai ka visiem ir slikti, un pa sliktiem speciālistiem- ne jau es vienīgā šajā diskusijā to saku, un ir cilvēki kas piekrīt manam viedoklim , cmon ko var cepties!!!!
14.03.2013 18:23 |

Reitings 80
un sūdzās ka slikti iet, bet šitajā cosmo.lv forumā tik čato, bet neko citu nedara :))
14.03.2013 18:25 |

Reitings 1308
Patriots ir tas, kurš sēž un gudri muld,cik laba valsts,visi,kas brauc prom ir slikti,runāsim latviski un sūkasim pirkstu.
14.03.2013 18:26 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Joks tāds, ka, ja vēlies būt pilvērtīgs ''melnstrādnieks'' Latvijā, tad tev ir jāizsūta daudzi, dauzi CV, visbiežāk ar foto, un jāiziet vairākas atlases kārtas. Kā arī ļoti, ļoti vēlama ir vismaz 2 gadu pieredze. Lūk, tad tu būsi tiesīgs saņemt savus 140ls un dzīvot cepuri kūldams!

Reitings 27552
BesS, ka tad es to pateicu? Ta ka ir. man patiešām svarīgi lai būu sētniece, apkopejas,sanitares un pardeveja tuveja bodē. Tie man svarīgi cilveki. Un algu zem250 ka tas tagad tie cilveki tadu likteni nav pelnijusi. Kamer vien minimala uz rokas bus LV mazak ka 400, tauta masveida brauks prom.

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!