Darbs un dzīve UK

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Sveikas!
Jau labu laiku nevaru izlemt,ko darīt. Latvijā šobrīd izskatās,ka nekas uz labo pusi neies. Ļoti gribu palikt Latvijā,bet tikpat ļoti gribu skaisti dzīvot un nodrošināt augstskolu un daudz ko citu savam maziņajam. Nav tā,ka esam ar vīru nabagi. Dzīvoklis,darbs ir.Bet nu strādā par smieklīgu algu kā jau lielāka daļa šeit.
Gribu doties uz UK. Meitenes,kas tur strādā,dzīvo,lūdzu,padalieties kā jūs visu sākāt? Kā nonācāt pie šāda lēmuma? Vai nenožēlojat savu izvēli?
Piebildīsu,ka angļu valoda ir ļoti labā līmenī.
13.03.2013 12:05 |

Reitings 21
Reģ: 13.03.2013

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Mi Amor - 1.kārt, lai aizbrauktu uz citu valsti, ir nepieciešami līdzekļi, tēva manam brālim nav, mammai arī naudas nebūtu tik daudz, tāpāc būtu jākrāj pašam, labi, to vēl iespējams var izdarīt. Bet tu saproti, ka tas jau arī nav viņa sapnis - aizbraukt no visa un visiem, un būt tur vienam.. Tagad raujās pa rezidentūru+NMPD, tad jau var nopelnīt vairāk, bet gulēšana nekāda, pacienta aprūpes līmenis ļoi krīt no šiem nogurušajiem ārstiem. Jā, viņš domā doties prom, bet nelabprāt, jo zina, ka svešumā viņš nekad nebūs pa īstam mājās.

Par manu stāstu(radinieku), jā tas varbūt ir izņēmums, bet tomēr jauks, ka var atrast arī savā profesijā, ja esi izcils. Nē, viņš nav tur piecus gadus, mazāk. Ir bijis iepriekš peridosiki. Viņš pat uzcēla māju no koka un saņēma gada dizaina balvu Skotijā :)Es teiksim domāju, ja man draugs teiks tagad, ka ir ko darīt, ir projekti - brauc šurp, dzīvosim, pat nezinu kā rīkotos tagad. It kā nav nekas tāds man LV(darba ziņā), ko būtu neprātīgi žēl zaudēt..
14.03.2013 09:08 |

Reitings 13796
Par tām algām LV pāri 1.5tk - jā tādas ir, BET nu es kamēr zinu pāris cilvēkus un tas darbs ir kā būt maukai, smags, daudz jāmelo(es par tirdzniecību.) Neteikšu konkrēti veikalu, bet piena nodaļas vadītājam, iepircējam - kas ir ļoti, ļoti atbildīgs darbs, ja par daudz iepirksi, ne to sortimentu izvēlēsies, rieksti tev nost! Nu jā un par to - 400ls. Nav tā liela alga par vadītāja amatu, nu nav. Par ārstiem tas pats. Arī savā uzņēmumā, tas ir TIK smagi, nu man kādreiz arī bija šādi naivi sapņi, ka visu var, bla bla bla, bet citreiz šķiet, ka LV bez zagšanas ne s.da nevar. Ko, mans brālis ķipa necenšās, nestrādā, nav izglītots? Bet alga lielāka no tā nav - tās visas ir valsts prioritātes, nekas vairāk. Ziniet, nu smieklīgi, ka es ar savu amatu nopelnu vairāk kā ārsts.
14.03.2013 09:15 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Nez, es padzīvoju ārzemēs, sapratu, ka nekur nav tik labi kā mājās :D banāli izklausās, bet taisnība, vismaz man :D Nekāda nauda nav tā vērta, lai neredzētu izaugam savus radu bērnus un nebūtu kopā ar saviem mīļajiem diendienā :) Iespējams, ka, ja LV pazaudētu darbu, tad arī uz laiku kaut kut aizbrauktu, ja apstākļi spiestu.
14.03.2013 09:22 |

Reitings 80
Reģ: 09.03.2013
neciešu šos cilvēkus, kuri sūdzās, ka Latvijā slikti, un Latvijā vēl nez kas!!
cmon mīļās meitenes ja neko negrib tad arī neko nevar sasniegt, ja gaida ka ar karoti kāds mutē ieliks!
kamēr nēesat izsūtījušas vismaz 100 CV tad var teikt kad nevar atrast labu darbu, vai labāk atmaksātu darbu...
kaut vai pats var darīt, sākt ar mazumiņu, var tak sākt taisīt pats kaut kādas skaistas lietas, šūt, adīt, veidot, visu ko! internets ir tik pilns ar visādām pamācībām, iet uz kursiem apgūt ko jaunu, un beigās sāc ar mazumiņu, un atver savu biznesu, zinu tik daudz tādus cilvēkus... vai arī, ja līdzekļi ver vaļā biznesu!
bet protams daudziem no mums jau trūkst gribasspēka un vēlmes kaut ko darīt tādu, tākā ja pats grib tad arī būs, ja nē, tad nē!
14.03.2013 12:35 |

Reitings 13796
deilly- bet kā rīkoties labiem speciālistiem(es tagad projecēšu no savas dzīves), kurie maksā neko? :) Mēs jau te varam filosofēt daudz, bet pa to laiku labi ārsti jau sen, sen ir tālēs zilajās. Un te nelīdz - izsūti cv.
14.03.2013 12:40 |

Reitings 80
acīmredzot tad varbūt nav labi speciālisti!
protams ka mēs varam filosofēt nezin un sazin ko, bet šobrīd ir tādi laiki ka citiem grūtāk un citiem viegļāk! bet tieši tāpēc vajag pašam domāt un darīt!!! ja labiem speciālistiem nav laba alga, tad lai ver vaļā savu tirdzniecību, biznesu ;)
14.03.2013 12:45 |

Reitings 13796
deily - pag, kāds sakars ārstam ar tirdzniecību? Ārsts nav labs speciālists, ja viņam maksā 10x vairāk citā valstī un viņš tur dodās? Nesabrauci auzās? Tu saproti, ka tieši labākie aizbrauc?(arīdzen)
14.03.2013 12:47 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
un kur lai ņem naudu biznesam, ja bankas vairs nedod? tik daudzi biznesi jau noplok pēc pāris gadiem un aiziet bezpeļņā.
14.03.2013 12:48 |

Reitings 80
beidz PILNĪGAS MUĻĶĪBAS, labākie aizbrauc! :D:D ne jau labi speciālisti brauc prom! labi speciālisti normāli pelna, tas ka tev ir viena izglītība nenozīmē ka esi labs speciālists, ar pieredzi tāds vari kļūt!
un ārzemēs nav nemaz tik viegli nekur ārstam tik par ārstu strādāt ar Latvijas diplomu, tv3 ziņās bija viens gadījums kad viena sieviete ar ārsta kvalifikāciju no tukuma laikam aizbrauca uz angliju un knapi dabūja darbu par māsiņu, ļoti liels retums, ka tu dabūsi darbu par ārstu citā valstī ;)
14.03.2013 12:50 |

Reitings 13796
deily - var redzēt, ka esi ļoti tālu no tā visa, jo nav TIK grūti aizbraukt un dabūt darbu kā ārstam ārzemēs(kā minēju, vajag tikai naudu sākumam), jo vismaz, kad mans brālis iet uz konferencēm, ārzemnieki bez maz aicina līdzi. ;) Lūdzu, neuztver TV3 ziņas kā patiesības avotu.
14.03.2013 12:53 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
deily-pati tu pilnīgas muļķības sarakstīji!
14.03.2013 12:54 |

Reitings 13796
deily - palasi diskusijas sākumu. Minēju arī citu sev zināmu ģimeni, kur vīrs ir perfekts savā jomā un strādā UK par ļoti labu atalgojumu.
14.03.2013 12:54 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Oi,deily nerunā te muļķības. Šeit Latviā medicīnas studijas ir augstā līmenī (RSU) un tie,kuri aizbrauc uz Vāciju nu ļoti labi pelna un darbu nav grūti atrast.
Tātad pēc tava sacīta ja ārsts LVā slikti pelna,tad pats vainīgs-slikts speciālists. To,ka valsts apgriež visam naudu,tas nekas,ja. Veriet savus uzņēmumus un pēc tam bankrotējiet.
14.03.2013 12:55 |

Reitings 80
paskaties uz to pašu Lielbritāniju, 90 % aizbraukušie strādā fabrikās! mīļā mana tas ka tev viens brālis ticis pa ārstu vai ko tur- nu lūdzu apsveicami!!! bet muļķības pilnīgās ka labi speciālisti Latvijā tiek ārzemēs labos speciālistu darbos! pati tu esi ļoti tālu no visa!! un vispār izbeigsim šo diskusiju, mans mērķis bija nevis gudri runāt par šo tēmu, bet vienkārši uzrakstīt savas domas un viss! :))
14.03.2013 12:56 |

Reitings 80
Mi Amor,--- ko meitenes Jūs tad čīkstat te, nesaprotu, ka naudas nav un kas vēl, nu tad braucat uz ārzemēm un pelnat tūkstošus, kā esat sadomājušās :))
14.03.2013 12:57 |

Reitings 13796
deily - kur teiksim es teicu, ka braukšu prom? Runa ir par to, ka tu saki - speciālists ir muļķis, ja neplena te daudz, bet pati nemāki argumentēt - tad visi LV ārsti ir lohi? Nu, kas par sviestu? Un pedagogi? Tu iesaki nodarboties ar tirdzniecību, kas vispār ir smieklīgi! Mēs neko neražojam, varam tikai importēt un tas ir smags tirgus, nopelnīt ar to var, bet viegli nav. To vien mākam kā tirgoties..
14.03.2013 13:02 |

Reitings 80
es nesaku ka speciālists ir muļķis, bet labs speciālists pelnīs VAIRĀK!!! tā tas ir! un jau teicu ir tādi laiki citam vieglāk citam grūtāk, vienkārši nevajag savā galviņā sadomāties ka ārzemēs ir NEENORMAALI labāk!! tas arī viss. nomierinies un atslābstam :)) un beidzam šo diskusiju, tev būs savs viedoklis, man savs un citam savs :)
14.03.2013 13:06 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Jā, lidošana ir mazs mīnuss dzīvei ārzmēs. Man arī sākotnēji patika lidot, bet tagad pavasarī sanāks, ka gada laikā bijuši 8 lidojumi, ļotene biežāks transports nekā mikroautobuss, vairs nav tas. Protams, ka būtu boeings ar mīkstiem ādas sēdekļiem, tv un citiem pribambasiem, caurām dienām varētu lidināties. :D
14.03.2013 13:18 |

Reitings 13796
deily - man mērķis nebija strīdēties ,kā arī neesmu bijusi cilvēks, kas ļoti atbalsta aizbraukšanu līdz vienam mirklim, kad sāku redzēt reālas situācijas. Es zinu divas pilnas ģimenes un vēl divi atsevišķi - kas ir ir UK un nu nav tā, ka viņi ir melnstrādnieki. Viņi ir speciālisti un strādā par daudz lielāku atalgojumu, un ja man cilvēks vaicā - vai braukt, nu ko teikt? Nē, paliec, ka tikai atbalsti šo valsti, esi patriots? Vai nav tā, ka vispirms ir jādomā par sevi? Es domāju, ka ir. Protams, ja tev nav izglītības šeit, tad UK jau nekas nemainīsies, nepelnīsi miljonu, bet starpība, deily, ir tajā, ka tur ir iespēja arī zemākajam slānim strādāt, jo tavs ieteikums atvērt biznesu ir ļoti muļķīgs vien tā iemsla dēļ, ka visiem NAV jābūt uzņēmējiem. Nevajag smīnēt par to, ka tie ir melnstrādnieki, tā ir normāla proprcija, ka vairums dara melno darbiņu. Mums jau reāli nav pat darba vietu, kur asimilēt visus ar augstāko izglītību. Katrs nevar atvērt uzņēmumu, katram tas nav dots un nav arī tā jābūt.
14.03.2013 13:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits