Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

!

Reitings 8
Reģ: 29.01.2009
Kad nav kam izstāstīt, uzreiz ienāk prātā uzrakstīt šeit. Varbūt jums būs kādi ieteikumi.

Ir tā, ka man pēdējā laikā ir tāda kā melnā svītra dzīvē, saistībā ar veselību.
Man ir 22 gadi, jau vairākus gadus man ir artrīts(locītavu slimība), tas vēl būtu sīkums ,jo pie tā jau esmu pieradusi un iemācījusies sadzīvot, bet no novembri man ir muguras problēmas, tagad atklājās ,ka ir neliela cista mugurā un dažādu starpskriemeļu sarežģījumi. Tas viss ir ārstējams un jaiet pie fizioterapeita un tagad arī sāku kārtot invaliditātes grupu, lai kko man atmaksā, jo visas vingrošanas nevaru atļauties.
Un vēl man īsi pirms Z-svētkiem atklāja žultsakmeni. Tas arī jāoperē ārā, taču tas nenotiks tik drīz un operācija ir plānveida, jāstāv rindā un maksā dārgi.

Un tad es sāku domāt, dēļ to akmeni man jāietur tāda kā diēta , visādus asumus un sacepumus nevaru ēst un jāēd bieži, bet man ir tā, ka ēst nemaz negribas. Varu neēst kaut visu dienu, bet vakarā saēdos.
Zinu ka tā nav labi, tapēc tā nedaru, bet ļoti bieži arī neēdu.

Man ir liekais svars.
Vienu brīdi jutos lieliski un biju nokritusies, bet šobrīd es jūtos kā baļķis un pašpārliecinātība arī zūd. Veikalā mēru drēbes ar tā jau lieliem izmēriem, taču kkas atkal neder. Uz tusiņiem ar vairs pa negribas, jo jādomā, ko varētu vilkt utt.

Es arī eju uz baseinu, bet tas, es nezinu, man liekas, ka labumā nav gājis, taču vairāk to daru muguras dēļ.

Man draudzene tagad pieķērusies kkādai diētai + treniņiem,sastāda ēdienkārti visai nedēļai utt, bet man personīgi tie ēdieni neliekas baigi veselīgie, un viņa arī teica, ka viņai patīk labi pāēst, bet tur uz kalorijām utt.
Bet viņa tik ļoti iespringst uz to gatavošanu un ēšanu, ka man negribējās viņai pievienoties.
Es gribu sākt dzīvot veselīgi- gribu to kā dzīvesveidu un tā nostiprinot arī raksturu un pašpārliecinātību. Bet galvenais tas būtu veselībai.
Lasu visādus veselīga dzīvesveida ēdienkartes, bet tur tik daudz parādās produkti, ka ir dārgi un atkla atnāk doma, ka tas viss sanāks ļoti dārgi utt.
Un man arī nekad neizdodas sabalansēt uzturu , sastādīt ēdienkarti. Es jau smējos, ka mamma man visu sataisītu , tad man būtu viegli visu ievērot:D Bet tas nav nopietni.

Varbūt man vajag iet pie dietalogo? Es pat nezinu..Es gribu darīt, bet tik daudz nezinu un man vajag visu vienkāršāk.

Varbūt tas ir stulbi, ka es neuzņemos un nedaru, bet tā jau ir bijis un nekad nekas neizdodas, jo iespējams nav izpratnes par visu, ka jāzin veselīgam dzīves veidam.

Un veselībai man vajag arī aktivitātes,kājas arī daudz biežāk sāp, jo ir liekais svars, taču daudz ko dēļ veselības arī darīt nevaru, tāpēc man pagidām tikai baseins un vingrošana.

Un zinu, ja es uzsākšu un redzēšu rezultātus tad es to turpināšu darīt un dzīve ies uz augšu!
Jo daudz jau arī ir galvā un slimības arī daudzas rodas no sliktas omas un dzīvesveida kvalitātes.

Ceru, ka būs kāds padomiņš, sava pieredzīte. Bet lūdzu nepārmetiet..
12.03.2013 14:43 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Varbūt man vajag iet pie dietalogo? Es pat nezinu

Pilnīgi noteikti tas ir vienīgais pareizais variants.
12.03.2013 14:52 |

Reitings 161
Reģ: 06.09.2011
Lai tev izdodas sasniegt to ko vēlies un lai veselība uzlabojas cik vien ātri tas iespējams. Saaudzē sevi. Nezaudē apņemibu par labu veselīgam dzīvesveidam.
*Never give up on something that you can't go a day without thinking about.*
12.03.2013 15:01 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Tik daudz pretrunu un slinkuma, čīkstēšanas, ka pat negribas neko ieteikt.
Reāli, vienīgais, kas tev ir šajā melnajā svītrā ir veselības problēmas. Viss pārējais ir vienkārši tavs slinkums.
Nepievienojies draudzenei, jo jāskaita kalorijas un tu esi par slinku, lai to darītu, turklāt nostādi sevi upura lomā - tusēties neiesi, jādomā ko vilkt, neiepirksies, jo esi ar lieko svaru, ak tu nabadzīte! Gribi čīkstēt un būt upuris - neiepērcies, netusējies un neēd! NEKAS veselības uzlabojumos un veselīgā dzīvesveidā nenāk uzreiz.
Ja tu gribi veselīgu dzīvesveidu, tad dari visu, lai tāds būtu. Audzini sevi. Ja zini, ka jāēd bieži, tad ēd normālas, veselīgas porcijas, nevis aprij 10 kotletes pirms miega.
Slinkum, slinkum, laid mani vaļā..
12.03.2013 15:03 |

Reitings 8
Vakar iedomājos GI diētu, kas it kā arī īstenība nav diēta , bet gan dzīvesveids. šodien ieraudzīju žurnālu, kur par šo ir rakstīt, bet atkal parādās tik daudz produkti katrai dienai un liekas, ka tur izies kaudze naudas.
Man vnk negribas dzīvot un domāt par to, kas man atkal bij vajadzīgs tagad ēst utt.
Negribas kā manai draudzenei- no rīta domā, ko ēdīs vakarā un varā domā, ko taisīs rīt..Nu vnk viss prāts tik ap ēdienu.
12.03.2013 15:04 |

10 gadi
Reitings 8191
Nu bet tad neēd vispār, kur problēma? Un nesaki tikai `bet veselībai vajag!` Simtpunkt esi vienkārši izdomājusi miljons atrunas, lai tikai nebūtu jāpārvar slinkums un pārāk ērti upura lomā; sadomājusies, ārprāc, ārprāc, kā es tagad ēdīšu sabalansēti?
12.03.2013 15:07 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Diezgan nopietnas un galvenais - daudz veselības problēmu, acīmredzot liekais svars ir diezgan ievērojams. Kā Tu nonāci tik tālu?

Dietologs + psihologs, ceru, ka abi palīdzēs Tev pārvarēt aizspriedumus, negatīvo pret ēdienu un vispār dzīvi.
12.03.2013 15:14 |

Reitings 161
Reģ: 06.09.2011
Manuprāt tas tieši interesanti sastādīt savu ēdienkarti. Varbūt pieķeries kādai interesantai grāmatai par veselīgu un sabalansētu uzturu, kas pieejams ik katram? Svarīgi ir arī noteikt konkrētus laikus un ēdienreižu skaitu katrai dienai un pie ta pieturēties.
Un Kautkur dzirdeju ka organisms pierod pie noteikta ieraduma un domāšanas veida 27 dienu laika.! Un tā ir tava izvēle vai 27 dienas pēc kārtas padoties momenta kārdinājumam un slinkuman vai 27 dienas pielikt pūles, palīdzopt savam organismam saprats, ko viņam vajag, un, tici man, tikko tu sapratīsi, ka tas dzīvesveids, kurš tev tiek ieteikts, kuru apzinies kā risinājumu savai problēmai liek tev justies 100 reiz labāk, enerģiskāk un vieglāk, tu vairs negribēsi atgriezties pie veciem ieradumiem, bet tikai pilnveidoties un uzlabot savu situāciju ar katru dienu!
Lai veicas! :)
12.03.2013 15:22 |

Reitings 8272
es domāju, ka'ņemot vērā tavas veselības problēmas, tev noteikti vajag aiziet pie dietologa. bet ne tikai. vsp jādomā, kāpēc tavā vecumā tev ir tik daudz veco cilvēku slimības? varbū ttavs svars iepriekš bija ļoti liels? tā ir mana vienīgā doma, kāopēc tev tik daudz to problēmu.
nu bet vsp man arī tā ir, ka katru dienu domāju, ko taisīšu ēst, bet ja tu esi gatava vairākas dienas ēst visu dienu vienu un to pašu, tad tāda problēma atkrīt. nedomā, ka dietologs tev sastādīs ēdienkarti, ka tev nekas nebūs jādomā. tev tāpat būs variācijas, ko izvēlētēs no kkādiem produktiem un būs jādomā, ko gribi vai ko negribi, ko vari atļauties un ko nevari.
12.03.2013 15:49 |

10 gadi
Reitings 8191
Sany, artrīts un muguras skrimšļu problēmas nav nekāds brīnums vairs jauniem cilvēkiem. Teju katram piektajam vismaz viena no šīm ir. Un ar svaru tur var nebūt nekādas saistības.
12.03.2013 15:52 |

Reitings 8
Man iepriekš nav bijis liekais svars. Tas parādījās, pirms kādiem četriem gadiem, kad saslimu ar artrītu un nevarēju nodarboties ar sportu un darīt visu ko pārējie.

Tagad mans svars ir 86kg
12.03.2013 15:52 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Noteikti ieteiktu griezties pie dietologa. Izskatās, ka esi palaidusies + slikta pārtika + neapmierinātība ar sevi (no kā radās problēmas ar žultspūsli).
12.03.2013 15:54 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Lai cik skarbi tas nebūtu,bet tas ir slinkums.Mani tāds arī mocīja,bet man ir raksturs tāds "ja gribu,tad dabūšu".Tagad eju skriet gan pa lietu,gan pa aukstumu un tās visas ir tikai atrunas,ka nevari,jo līst,nevari,jo auksts.Protams,kaloriju skaitīšana man sākumā arī likās garlaicīga,bet ar laiku tu iemanīsies un nevajadzēs neko rēķināt!
Par veselību gan varu pateikt...Man arī veselības problēmas bija un ir vēl līdz šim,BET ir jārunā ar ārstiem (ķirurgu) šajā gadījumā (ja pareizi saprotu),dietologu un ģimenes ārstu,JO ar veselību jokot nedrīkst ar tik nopietnām problēmām-ārsti pateiks,ko labāk nedarīt un ko labāk darīt.Tagad man sports un labs uzturs ir dzīvesveids un jūtos krietni labāk-vitamīnus uzņemu daudz,organisms arī sāk sakārtoties (bija problēmas ar kuņģi).Viss ir lieliski!Pēc tava teksta te tikai pretrunu pretrunas!Saņem sevi rokās,jo liekais svars nepazudīs pats no sevis :)
12.03.2013 16:01 |

Reitings 55
Reģ: 25.01.2013
es saprotu, ka tev ir daudz problēmas līdz ar to vairāk ar sevi jāstrādā un jābūt apzinīgākai nekā citiem, kam tādas problēmas nav.
Tu jau zini ko tev vajadzētu darīt, ko ēst un kā kustēties. Varbut jau ir lietas ko tu ievēro un dari, paslvavē sevi un turpini. Ar katru dienu kaut ko vairāk, kaut vai divi soļi uz priekšu viens atpakaļ. Slinkums ir visu cilvēku problēma, tikai ar gribasspēku to ir grūto uzzvarēt, vajag vēl iedvesmu. Iedvesmo grāmatas, draugi, deju kursi, joga un darbs, kur var izpausties:)
13.03.2013 11:40 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Gluži melnā svītra tā nav, drīzāk artrīta komplikācijas, muguras disku problēmas, dēļ artrīta sāp kājas, tapēc izvairies no fiziskas slodzes, tapēc svars sāk augt, palielinātā svara dēļ izveidojas žultsakmeņi... tā diemžēl ir :( Bet intensīvi piestrādajot pie veselības uzlabošanas tu noteikti uzlabosi veselību :) un tavā gadījuma par jebkuru lietu ko dari saistība ar veselību ir jākonsultējas ar speciālisu!

Veselību un izturību :)
13.03.2013 11:49 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits