Kad nav kam izstāstīt, uzreiz ienāk prātā uzrakstīt šeit. Varbūt jums būs kādi ieteikumi.
Ir tā, ka man pēdējā laikā ir tāda kā melnā svītra dzīvē, saistībā ar veselību.
Man ir 22 gadi, jau vairākus gadus man ir artrīts(locītavu slimība), tas vēl būtu sīkums ,jo pie tā jau esmu pieradusi un iemācījusies sadzīvot, bet no novembri man ir muguras problēmas, tagad atklājās ,ka ir neliela cista mugurā un dažādu starpskriemeļu sarežģījumi. Tas viss ir ārstējams un jaiet pie fizioterapeita un tagad arī sāku kārtot invaliditātes grupu, lai kko man atmaksā, jo visas vingrošanas nevaru atļauties.
Un vēl man īsi pirms Z-svētkiem atklāja žultsakmeni. Tas arī jāoperē ārā, taču tas nenotiks tik drīz un operācija ir plānveida, jāstāv rindā un maksā dārgi.
Un tad es sāku domāt, dēļ to akmeni man jāietur tāda kā diēta , visādus asumus un sacepumus nevaru ēst un jāēd bieži, bet man ir tā, ka ēst nemaz negribas. Varu neēst kaut visu dienu, bet vakarā saēdos.
Zinu ka tā nav labi, tapēc tā nedaru, bet ļoti bieži arī neēdu.
Man ir liekais svars.
Vienu brīdi jutos lieliski un biju nokritusies, bet šobrīd es jūtos kā baļķis un pašpārliecinātība arī zūd. Veikalā mēru drēbes ar tā jau lieliem izmēriem, taču kkas atkal neder. Uz tusiņiem ar vairs pa negribas, jo jādomā, ko varētu vilkt utt.
Es arī eju uz baseinu, bet tas, es nezinu, man liekas, ka labumā nav gājis, taču vairāk to daru muguras dēļ.
Man draudzene tagad pieķērusies kkādai diētai + treniņiem,sastāda ēdienkārti visai nedēļai utt, bet man personīgi tie ēdieni neliekas baigi veselīgie, un viņa arī teica, ka viņai patīk labi pāēst, bet tur uz kalorijām utt.
Bet viņa tik ļoti iespringst uz to gatavošanu un ēšanu, ka man negribējās viņai pievienoties.
Es gribu sākt dzīvot veselīgi- gribu to kā dzīvesveidu un tā nostiprinot arī raksturu un pašpārliecinātību. Bet galvenais tas būtu veselībai.
Lasu visādus veselīga dzīvesveida ēdienkartes, bet tur tik daudz parādās produkti, ka ir dārgi un atkla atnāk doma, ka tas viss sanāks ļoti dārgi utt.
Un man arī nekad neizdodas sabalansēt uzturu , sastādīt ēdienkarti. Es jau smējos, ka mamma man visu sataisītu , tad man būtu viegli visu ievērot:D Bet tas nav nopietni.
Varbūt man vajag iet pie dietalogo? Es pat nezinu..Es gribu darīt, bet tik daudz nezinu un man vajag visu vienkāršāk.
Varbūt tas ir stulbi, ka es neuzņemos un nedaru, bet tā jau ir bijis un nekad nekas neizdodas, jo iespējams nav izpratnes par visu, ka jāzin veselīgam dzīves veidam.
Un veselībai man vajag arī aktivitātes,kājas arī daudz biežāk sāp, jo ir liekais svars, taču daudz ko dēļ veselības arī darīt nevaru, tāpēc man pagidām tikai baseins un vingrošana.
Un zinu, ja es uzsākšu un redzēšu rezultātus tad es to turpināšu darīt un dzīve ies uz augšu!
Jo daudz jau arī ir galvā un slimības arī daudzas rodas no sliktas omas un dzīvesveida kvalitātes.
Ceru, ka būs kāds padomiņš, sava pieredzīte. Bet lūdzu nepārmetiet..