Mācību maksa - katras konkrētas augstskolas mājaslapas atrodamā informācija.
Mācīšanās, līdz gribas sev iešaut galvā - kā nu kuram. Ir vieglas galvas, ir smagas, ir cilvēki ar ļoti lielu motivāciju un gribasspēku, ir cilvēki, kam ik pa laikam tās trūkst vai vispār nav. Vēl ir veiksmes faktors - vismaz mājasdarbi, kontroldarbi utt. atkarīgi no pasniedzēja.
Kā un kāpēc izvēlējos? Vēl pirms varēja pieteikties latvija.lv portālā prioritātēm uztaisīju sev tabulu ar studiju programmām, kuras mani interesē, iekļaujot maksu utt. Beigās skatījos, kas man der un kas neder - tika pat līdz tādiem kritērijiem, kā - cik viegli būs tikt līdz universitātei (tādi muļķīgi kritēriji, jo principā jau veidojot tabulu sapratu, uz ko daudz vairāk sliecos, tas ir no monētu mešanas sērijas). Pēc tam jau skatījos, kur tieku budžetā. Gala lēmums tapa, jo sapratu, ka visvairāk mani interesē no piedāvātiem variantiem tiesību zinātne un par to man nav žēl atdot naudu (lasīt - mazāk žēl nekā par ko citu). Neesmu nožēlojusi, man patīk, tikai motivācijas gan trūkst, daži privātie apstākļi traucē.