Vīrieši-par sieviešu tiesībām

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Labs vakars.
Tikko izlasīju tvnet diskusiju par sieviešu tiesībām un jutos šokēta.
Teksti tādi komentāros: Lai viņas iet strādāt,es labprāt sēžu ar bērniem mājās. Sievietes tik māk ar savu p*** naudu pelnīt. Kāpēc viņas sūdzās, ka pēc nodokļu apmaksas zemāka alga, lai iet mācās fiziku,ķīmiju,matemātiku. Tā viņas iestājās darbā, aiziet degrētā un novelk līdz 40 gadiem fufeli.!

Tādi komentāri (un pārsvarā, cik sapratu no vīriešu puses), ka man žokliks atvērās pilnībā.
Kas tas tagad par stilu? Es jau kuro dienu pa internetu atrodu tik to, cik sievietes ir lielas m** un dzīvo tikai uz nabaga vīriešu kakliem, un vēl atļaujas viņiem skalot smadzenes.

Bļāviens,man gribas godīgi lamāties. Vīriešiem nav patstāvīgas garastāvokļu maiņas, jo Dievs mūs ir radījis ar patstāvīgām hormonu izmaiņām, vēl sāpīgās (daudzām) mēnešreizes,bērnu iznēsāšana, visu dzīvi jārūpējās par vīriešiem,kas tā īsti arī var neizaugt (ne visi), man godīgi paliek skumji.

Sajutos tik nevērtīga, nesaprotu kāpēc tad viņi nekļūst par gejiem, vai arī tīri kaut kādi nolifer dzīvojas pa tiem ziņu portāliem.

Vai mēs kādā musulmaņu valstī dzīvojam, ka mūs šitā ar s*** jāapber? Vai tiešām sievietes nav pelnījušas būt novērtētas?
11.03.2013 22:16 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Tāpēc komentārus tvnet, delfi un līdzīgos cenšos nelasīt, pārāk negatīvi. Pat rakstam par laika ziņām nedēļas nogalē mēdz būt komentāri par politiku, Šleseru un ekonomisko krīzi. Tad ir tāds WTF???
12.03.2013 08:21 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Pēc tā, kāds Vīrietis ar lielo burtu ir mans puisis, nonācu pie atklāsmes - viss atkarīgs no audzināšanas. Viņam tā bija stingra, ko tēvs pateica, tas bija jādara. Arī mamma neļāva ar hui*u nodarboties, lai gan, protams, vidusskolā bijis posms, kad mājās rāpus pārradies...
Bet rezultātā - ir strādīgs, ir cieņa pret sievietēm, ko pasaka, to izdara. Ne tā kā vairums lupatu, ko nereti mātes vienas pašas audzina. Protams, nav 100% viņu vaina, bet uzskatu, ka vīriešu audzināšanā jābūt stingrai rokai. Jo sievietes jau no dabas ir veidotas stipras, pat sāpju slieksnis ir augstāks. Ja vīrietim ļauj tādu memļaka vaļu, tad arī veidojas šādi kadri, kam viss slikti, sievietes sliktas (jo zemapziņā jūt, ka spēcīgākas par pašu) - un tas viņu morāli grauj.
12.03.2013 11:14 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Summer -
Ja vīriešiem būtu jādzemdē, cilvēce izmirtu

Uzreiz atcerējos - apollo.lv bija raksts - divi vīrieši Holandē, piekrita kesperimentam. Tika pieslēgti ierīcei, kura simulēja dzemdību kontrakcijas. Izturēja, ja pareizi atceros, divas stundas. Pēc tam secināja - sievām vairs dzemdēt neļaus, jo tās sāpes neesot iedomājamas. :D
12.03.2013 12:20 |

Reitings 251
Es piekrītu Summer.
Tiešām vīrīešu mammai uz dēliem ir liela ietekme, un dažas pamanījušās izaudzināt apčubinātu mammas dēļiņu, kurš dzīvē negrib pārpūlēties, jo pieradis, ka sieviete ir tā, kura atvieglos dzīvi

Bet....neaizmirstam, ka tās mammas pārsvarā ir vientuļās mammas....līdz ar to lielāko paldies Tiem vīriešiem, kuri nevēlējās uzņemties atbildību par saviem bērniem
Manā draugu lokā ir labi, ja 3 draugi, kuriem ir abi vecāki vēljoprojām kopā, pārējiem vecāki sķīrušies, tēvi aizgājuši pasaulē, un 90% ir palikuši mammas apgadībā.

Es reti eju izklaidēties, bet varu teikt, ka 5 gadu laikā vīrīeši ir mainījušies kardināli
Pēdējo reizi kad biju, man viena vakara laikā 5 reizes vīrīeši prasīja cigareti ( slim cigaretes viņus nemulsināja, pīpēja laimīgi :D:D) + vīrieši nekatrējas , ka meitenes par viņiem maksā.

Es saprotu, ka grūtāki laiki..utt, bet varbūt tomēr ,lai katrs spēlē savu "lomu"sabiedrībā?
12.03.2013 13:36 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nevis sievietes kļūst līdzīgākas vīriešiem, bet otrādi.
12.03.2013 13:45 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Manuprāt, viss ir atkarīgs no audzināšanas. Nedomāju, ka ir nozīmes tam, vai māte ir vientuļa vai arī dēlu audzinājuši abi dzimumi, audzināšana kā tāda jau tāpat notiek un māte var iemācīt dēlam principus tādus pašus kā tēvs.
Viss savstarpēji ir saistīts, stulbi, bet atkal nākas pieminēt, dzimumu vienlīdzības izcīnīšana arī pie vainas! Pelnam tagad vairāk, feministes iestājas par to, ka sievietes var jebko ko vīrieši, kāds tur brīnums par to, kas tagad notiek? Sievietes zaudējušas savu pašlepnumu, cieņu, eleganci, pašas karas kaklā vīriešiem, tajā pašā laikā vīrieši neizjūt to `sievietei mani vajag, man jābūt vīrietim` un tā tas viss arī pūst tālāk. Var teikt, ka savu esam panākušas, drīz nonāksim mainītās lomās - sievieši būs vīrieši un vīrieši sievieši! Nekur tālu no šīs galējības nemaz sabiedrība nav. Lai kā negribētos kādai to atdzīt vai ar to samierināties, sievietēm dots rūpēties, savukārt vīriešiem lutināt! Tas ir neizbēgami un ar to nākas sastapties ātrāk vai vēlāk, tikai tagad skaisti spurinās pretī, lai rūpējas vīrietis, tagad mums laiks lutināt un iepriecināt. Ja kādreiz sievietes valdīja pār pasauli zemtekstā (kaut vai elementārās pieklājības normas - atvērt durvis sievietei utt., vīriešu centība, aplidošana, kad tam bija jēgas un bija svarīgi vīrietim atrast sievieti), tad tagad mums ir vārti vaļā, varam valdīt pār visu burtiski. Pilnībā saprotu tos negatīvos komentārus un no kurienes nāk šis "naids" no vīriešiem pret sievietēm. Viņu lomu esam pārņēmušas mēs. Tā vietā, lai laimīgi darbotos savās karjerās un arī vienlaicīgi rūpētos par vīrieti, tas otrais aizmirstas un visu paņemam pašas.
Protams, daudzas pārpratīs un gan jau iestarpinās tekstus - vai tad sievietēm jāpazemojas? vai mēs neesam tiesīgas pelnīt tik pat daudz? Bet es šeit nerunāju par to. Elementāras lietas, kuras mainās un kuras sabiedrībā tiek izskaustas. Kaut kādā mirklī jau tāpat tika atmests ar roku - aij, viņš man durvis tak netaisīs vaļā, pasteigšos pati priekšā un ataisīšu pirmā. Un tajā pašā laikā vīrietis domā - acīmredzot viņa pati visu var, nu tad arī lai maksā savu pusdienu daļu!
P.S. Es runāju par normāliem vīriešiem, nevis tiem memmesdēliņiem, kuri nejēdz neko vairāk kā uzdirst sievietei un paņirgt par kādu paklupušo, nevis pajautāt, vai viss kārtībā.
12.03.2013 13:54 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man patika Winterras rakstītais :)
Neskatoties uz ''vienlīdzības'' gaišajām pusēm.. tomēr sievieti nevar pietuvināt vīrietim un otrādi.
12.03.2013 14:00 |

Reitings 152
Winterra, un tomēr, sievietes iespējams tuvojās vienlīdzībai, nevis darba vairākumam.
Ja būtu vienlīdzīgums tad vīrieši nesēdētu netā un nenoliktu sievietes, bet gan palīdzētu savām mīļotajām mājas darbos. ne tā? Tā būtu vienlīdzība. Strādā abi un arī mājās darbus sadala vienlīdzīgi.
12.03.2013 17:44 |

Reitings 1017
Who runs the world - GIRLS... Tas jau tikai dziesmā tā...
12.03.2013 17:52 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Kas ir tie, kas raksta? Mūsdienās to ņem par pamatu, kā argumentu "Internetā komentāros bija rakstīts bla bla bla". Es nerakstu komentārus un mana ģimene to nedara, domāju, ka ir vēl neskaitāmi daudz tādu cilvēku, kas nesaskata vajadzību komentēt (īpaši visus ziņu portālu un dzelteno rakstus).
Gan jau, ka kādi pieci dzīvē vīlušies indivīdi visu laiku maļ vienu un to pašu - savu rūgto pieredzi par mantrausīgajām sievietēm. Ja gribi nopietnus argumentus, paprasi pazīstamiem puišiem dzīvajā, ko viņi domā par šo tēmu. Varu derēt, ka atbildes nebūs gluži tādas kā komentāros. ;) Vismaz es personīgi tādus tekstus esmu dzirdējusi no puišiem, kas katru dienu cilā alus pudelītes, nu tie arī tomēr nebūs galvenie sieviešu tiesātāji :D
12.03.2013 17:54 |

Reitings 1017
Gan jau, ka kādi pieci dzīvē vīlušies indivīdi visu laiku maļ vienu un to pašu - savu rūgto pieredzi par mantrausīgajām sievietēm.

70-90% komentāri nāk no valsts pārvaldes darbiniekiem. Kaut kad bija Latvijas gemius audience pētījums.. Tā ka diez vai var piekrist.
12.03.2013 17:57 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ah, tak sitos interneta nugus, kuri dzive visticamak ir resni un negliti(vai tiesi preteji atbaidsi kaulaini) dracitaji, bezdarbnieki vai vienkarsi nabagi, dzives apbizotie...nevajag nemt galva!

ari man ir bijis dzive, ka virietis 40-50 gadi bridi, kad auksta ziemas diena ar somam prasu, lai autobusa pabidas talak, lai ir vieta, kur iekapt, atrec preti, lai es jauna meitene eju ar kajam. neko jau. tas vienkarsi ir limenis.

p.s un ja vsp pavero lv komentarus, tad ur tik viena liela nodirsana ir.
12.03.2013 19:38 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Ko tur brīnīties?! Palasi tepat diskusiju darbs-grūtniecība-attieksme. Un to raksta sieviešu dzimums! Tāda sajūta, ka daudzām meitenēm olas starp kājām izaugušas

+++tik labs!tiesi desmitnieka. nu tad ari tam vecenem ar pautiem es novelo visu to, ko vinas pasas tik loti velas:)
12.03.2013 19:40 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
70-90% komentāri nāk no valsts pārvaldes darbiniekiem. Kaut kad bija Latvijas gemius audience pētījums.. Tā ka diez vai var piekrist.

Nu? Tas, ka strādā valsts pārvaldē neko nenosaka. Īgņas strādā visur.
12.03.2013 19:46 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
sieviete, Strādā abi un arī mājās darbus sadala vienlīdzīgi. , ja vien tā vienlīdzība tā iegrozītos! Un atbildot uz tavu, iespējams retorisko, jautājumu, teikšu nē!
12.03.2013 19:58 |

Reitings 152
Marta, šausmas.
Tādā ap vīriešu sabiedrībā mums jādzīvo.

Es, protams, daudz vairāk aptiesībā šokējos tagad par to, ka 15-18 gadīgajām pusēm jau ir bērni, bet otra puse kaujās kā sētas čigāni, bet redz pieauguši vīrieši noliek strādājošas, grūtas un galu galā mīļotās sievietes. Līmenis :/

Cerams,ka tiešām tas ir tikai interneta vidē, lai gan kā jau te dažas minēja un arī es, esam saskārušās ar stipri līdzīgu attieksmi arī dzīvē no šāda tāda gudrinieka.
12.03.2013 20:01 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Vienu dienu saskāros ar kārtējo, mūsdienu vīriešiem tipisko izgājienu:
Tātad, stāvu pastā. Pa durvīm cenšaas ienākt māmiņa ar ratiņiem, un, tajā pat laikā pa durvīm tūliņ, tūliņ izies ārā vīirietis. Viņš, acīmredzami pamanījis sievieti, sāk ķiperēties savā maisiņa un izlikties, ka neko neredz. Sieviete knapi, knapi iegrūžas pa durvīm iekšā, viņš momentāli tās pārtver un laimīgs soļo ārā. Atliek vien nobrīnīties.
12.03.2013 20:12 |

Reitings 7743
LustForLife, pieņemu, ka māmiņa nemaz nebrīnījās, jo tāda parasti ir ikdiena.
12.03.2013 20:13 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es gan uzskatu,ka tā ir nevis vīriešu vaina,bet gan pašu sieviešu. Cik gan nav redzēts,ka sievietes izvēlās labāk pašas VISU izdarīt nekā lūgt palīdzību vīrietim. Pašas uzņemas visu vilkt uz saviem pleciem un tad čīkst,ka vīri blakus izlaidušies un nemāk pat sev ēdienu uz šķīvja uzlikt! Tad pēc tam pašām nevajag čīkstēt un tēlot cietējas,ja pašas ir vainīgas pie tā. Jā iespējams čalim vajadzēs 5 reizes,lai saprastu kā pareizi veļas mašīna ir jāieslēdz un ka poda brilli būtu vēlams nolaist,bet tā vietā, labāk jau izdarīt pašai un tad pēc 10 gadiem attapties ar resnu un slinku kuili sev blakus,paraudāt draudzenēm uz pleca un vainot slinko vīrieti!
Ja vēlaties būt sievietes,tad tādas arī esiet un nevajag uzņemties vairāk kā vajadzīgs,it īpaši ja ir blakus cilvēks, kurš var palīdzēt ikdienas darbos.
Es,protams,neesmu vīrietis un ļoti iespējams,ka mans viedoklis ir pilnīgi aplams,taču man šķiet,ka arī normālam vīrietim būtu patīkami piedalīties ar sievieti kaut vai mājas uzkopšanas darbos vai bērnu audzināšanā.
Tā žults rodas no iekšējā aizvainojuma,jo neļaujam vairs vīrietim būt par vīrieti,veikalā pašs kā kamieļi stibīsim iepirkuma maisus,veikala garajam pārdevējam neprasīsim makaronu paciņu no augšējā plaukta utt
Es kad strādāju TIKAI ar vīriešu kolektīvu praktiski NEKAD(ja vien mani vīrieši nebija pīpauzē un es nepaliku strādāt)neņēmos pacelt,aiznest vai izdarīt jebko,kas man kā sievietei varētu būt apgrūtinošāk,vispār ļoti bieži arī vīrieši no citiem depārtmentiem gāja garām un piedāvāja palīdzību vai ja redzēja,ka cenšos pati kaut ko izdarīt mani kārtīgi nobāra.
Es pati līdz 17 gadiem(jo tad mani vecāki izšķīrās)uzaugu ģimenē,kur tētis sapņoja nestrādāt kamēr mamma rāvās 2 darbos,lai visu pavilktu. Jā mans tēvs dzīvoja ar nepareizu,manuprāt,skatu uz dzīvi,taču es vairāk vainoju(iespējams vainoju nav īstais vārds,bet citu nespēju atrast)savu mammu tajā,ka tā tika pieļauts,jo vienmēr ir izvēle-BŪT PAR SIEVIETI! Arī tagad pēc daudziem gadiem,kad runājam citreiz par dažādām tēmām(arī par šo),es viņai nebaidos to pateikt un paldies dievam,ka tagad mana mammīte ir sapratusi,ka sievietei ir jābūt sievietei.
Lai viņas iet strādāt,es labprāt sēžu ar bērniem mājās. Sievietes tik māk ar savu p*** naudu pelnīt. Kāpēc viņas sūdzās, ka pēc nodokļu apmaksas zemāka alga, lai iet mācās fiziku,ķīmiju,matemātiku. Tā viņas iestājās darbā, aiziet degrētā un novelk līdz 40 gadiem fufeli.!

Kaut ko šādu var pateikt tikai resns un pumpains dročītājs,kurš dzīvē tālāk par savu riepu neredz,bet uzskata sevi par baigo donžuanu un to,ka ir pelnījis sev blakus modelu,taču kā zināms normāla meitene pie tādiem lohiem neiet!
12.03.2013 22:10 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Tos, kas raksta tādus komentārus es neuzskatu par vīriešiem. Arī tos, kuri uzskata, ka sievietei ir jāstāv pie plīts 24/7.

Katram ir sava vieta dzīvē, tā tas ir un būs. Daba ir apveltījusi sievieti ar iespēju iznēsāt bērnus, un vīrietim tas ir jārespektē. Patiesibā daba ir sieviete, jo tāpat kā sievietei, tai ir nepieciešami gadalaiki, kur miera periods mijās ar darba periodu. Turpretim vīrietis ir tīra enerģija.

Man ir paveicies, mums ar vīrieti ir kopējs uzskats par katra vietu dzīvē. Un jā, vēl jo vairāk, esmu pateicīga viņa vecākiem-audzināsanai, kas ir izveidojusi tieši tādu cilvēku.

Par komentāriem, jā, tiešām pēdējā laikā tie ir palikuši tik negatīvi(apollo,tvnet,spoki utt.), ka nemaz negribās nevienu rakstu lasīt.
12.03.2013 22:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits