Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jūsu firmas ēdiens

 
Reitings 558
Reģ: 22.08.2012
1. Kāds ir jūsu firmas ēdiens?
2. Cik bieži to gatavojat?
3. Kādas vidējās izmaksas un vidējais gatavošanas laiks?
4. Ja gribat,padalieties ar recepti!
11.03.2013 17:22 |
 
Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
No neveselīgajiem kādas 2x mēnesī gatavoju wrapu ar vistu. Vistas fileju cepeškrāsnī izcepu, bez taukvielām, ar garšvieliņām, sagriežu gabaliņos un kārtoju iekšā wrapā, klāt zaļos salātus un papriku svaigu, jo citi dārzeņi negaršo. Majonēžu un krējuma mērču vietā taisu mērcīti no bezpiedevu jogurta,kuram pievienoju mazliet čilī mērci u.c. garšvielas. Nenoliedzu,ka ēdu arī neveselīgi,jo gribas, bet tad cenšos to neveselīgo maksimāli veselīgāk pagatavot!
11.03.2013 17:26 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Vairāki firmas ēdieni, tagad skatoties topā ir:
vistu aknu muss jeb pastēte;
ceptas aknas ar krāsnī gatavotiem dārzeņiem,
vienkārši zaļie salāti ar pašgatavoto sinepju mērci un etiķiem,
panna cotta ar apelsīniem,
mīdijas buljonā;
krāsnī gatavots jēra un liellopa cepetis,
laša buljona zupa,
dažādi starteri.
(tas ir ne tikai man garšo, bet tieku ļoti slavēta par šiem ēdieniem no ciemiņu puses un protams arī pašai garšo).
11.03.2013 17:29 |
 
Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
cukgaljas gulash ar ananaasiem.
11.03.2013 17:32 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
DIO, Tu taisi to aknu musu ar šampanieti, kura recepti reiz ieliki?
ja jā, tad tā glāze nozīmē šampanieša glāzi? (vai graņonku? :D )

un papildjautājums-kāds ir optimālais laša cepšanas laiks krāsnī folijā? (filejas gabali, ne vesels)
11.03.2013 17:37 |
 
10 gadi
Reitings 4815
Reģ: 29.01.2009
1) parasti gatavoju kaut ko no vistas ēdieniem - vistu ķīniešu gaumē; vistu sinepju mērcē vai vistu teriyaki mērcē + rīsi ;) Vēl mēdzu gatavot vistas filejas kotletes ar sieru un cukini (sanāk gan vairāk kā maigas karbonādes)
2) 1-2 x nedēļā
3) nuu atkarīgs no konkrēta ēdiena, parasti 1h vai 1,5 h gatavoju, izmaksas varētu būt 3 - 6 ls atkarībā no ēdiena, ja tā ir vista sinepju mērcē, tad nopērku fileju un viss pārējais mājās jau ir :) ja tā ir vista teriyaki mērcē, tad 2 ls maksā pati marināde (pietiek 2 reizēm) + vēl jāpērk visas sastāvdaļas
4) receptes var atrast netā, negribu te piesārņot :)
11.03.2013 17:39 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Mājās taisīti vistas nageti ar sarkanajām pupiņām un saldskābo mērci.

tatler, šis jau veselīgi. lavaša vai parastās tortillas vietā pamēģini ar pilngraudu tortillu. Mērci arī taisu no bezpiedevu 0% jogurta, vienīgi klāt piespiežu ķiploku un pierīvēju gurķi. Melnās olīvas vēl klāt mmm. Sagribējās tagad tādu wrapu
11.03.2013 17:41 |
 
Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Brazil,man pēc Taviem nosauktajiem ēdieniem siekalas saskrēja mutē :)
11.03.2013 17:42 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
piparene,

uz 500 gr pastētes, pievienoju klāt apmēram mazliet vairāk kā 100 gr šampanieša, bet tas ir jāskatās pēc izjūtām, var likt pilnu 150 gr (kas ir vidējais šampanieša glāzes tilpums, ja nemaldos).

par lasi, es cepju līdz 30 min 180 grādos un tad atveru vaļā folliju un paturu krāsnī vēl 5 min.
11.03.2013 17:43 |
 
Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
demoiselle, paldies par ieteikumu. Tu svaigu gurķīti rīvē klāt tai mērcei? Pielikšu arī ķiploku,biju aizmirsusi par tādu opciju! Noderēs! ;)
11.03.2013 17:43 |
 
Reitings 383
Reģ: 27.10.2012
1. Sojas mērce, dažādas zupas (piemēram, zirņu biezzupa, biešu u.c.) un omlete.
2. Vienu brīdi sojas mērci taisīju diezgan pabieži, jo pašai ļoti garšo un vīrietim arī, tagad labi ja reizi mēnesī, zupas cik iznāk. Omleti gan vismaz reizi nedēļā.
3. Par cik esmu studente, tad izmaksas arī studentam atbilstošas. Piemēram, ja ledusskapī nekā nav un makā svilpo vējš, tad taisu zirņu biezzupu ar burkāniem, kartupeļiem un sāli :D Ja finanses atļauj, tad jau var pievienot arī kausēto sieru, olīveļļu, ķiplokuun citus apgreidus.
11.03.2013 18:13 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
1. Visdazaadaakaas pastas meerces, borschs, jeera galja tomaatu - rozmariina meercee un putotaas vistas - seenju kotletes ar siera pildiijumu.
2. Es nemeedzu gatavot vienu un to pashu eedienu biezjaak kaa reizi meenesii.
3. Cenas te nevienai neko neizteiks, gatavoshanas laiks - man daudz laika nevajag, virtuvee esmu ljoti, ljoti aatra.
4. Recepte vistas kotleteem:
samalta vistas galja 200 g
sariiveeti shampinjoni uz smalkaas riives un nedaudz nospiests uudens 100 g
sariiveets siipols (peec garshas, lieku apm pussauju sagrieztaa veidaa)
peetersiilis
pienaa izmeerceeta baltmaize (1 skeele)
uzputots putukreejums bez cukura (pusglaaze kaut kur)
1 ola
saals
pipari
milti
mozzarella
Visu sajauc kopaa, atskaitot putukreejumu,sieru un miltus, viendabiigaa masaa. Tad pieshauj klaat miltus liidz densitaate ir ir pietiekami stingra, lai vareetu izveidot kotletes. Uzmaniigi iecilaa putukreejumu. Saak veidot kotletes, pa vidu liekot mazus siera gabalinjus viducii un pashas kotletes apviljaajot miltos pirms cepshanas. Beigaas sanaak ljoti gaisiigas un vieglas kotletes ar patiikamu seenju aromaatu.
11.03.2013 18:14 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
tatler, jā, rīvēju svaigu gurķi klāt tam jogurtam (dažreiz ir grieķu jogurts), piepilinu mazliet arī citronu. Šitādus wrapus var taisīt visādu maizīšu vietā, ja kaut kur jābrauc.
11.03.2013 18:17 |
 
Reitings 12
Reģ: 11.03.2013
ja, perfektas ...)))
11.03.2013 18:20 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Prjaņiku ātrā kūka
saldētā torte
šašliku mērce- ķiploks,zaļumi,krējums+majonēze
salātu tortes bieži gatavoju
franču karbonāde
siera merce
limonades vasarā ar ledu dažādas

un īpašais saledjums. Pašgatavots krejuma saldejums+ zemenes vai ziema banāni+ pārlej ar 25 grami Rigas melno balzamu+rieksti+šokolādi pārle un lielu karoti putukrējuma klat. Dievsīga garša.
11.03.2013 18:20 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Kubiete, padalīsies ar paštaisītā saldējuma recepti, lūdzu?
11.03.2013 18:29 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Es lasha gabalinju nekad ilgaak par 12 min necepu. Jo lasim ir jabut suligam.
11.03.2013 18:31 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Mns firmas ediens ir pankuukas. Manupraat,man vienmeer garshiigas sanaak :)
Bet manam viiram garsho vistas fileja,cukini,puravs +saldais krejums.
Man miiljaakais ir makaroni ar gailenju meerci.
Visaadus maajas wrapus,burgerus un picas mes edam diegan biezhi.
No saldajiem edieniem man padodas macaron, neko citu nemaaku...

Sovakar megjinaashu quiche uztaisiit ar spinaatiem,galju un gruyere sieru.
11.03.2013 18:35 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vai recepšu ir daudz. Atkarīgs atri gribas gatavu dabūt vai tadu riktigaku.
5 olas ( tikai dzeltenumi ) 0,5 saldā krējuma,4 ed.k cukura,1 ēdamkarote vaniļas cukura.Saldajam krējumam pie­vieno 2 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti vaniļas cukura un sakuļ stingrās putās.Olu dzeltenumiem pievieno 2 ēdamkarotes cukura un sakuļ gogelmogel. Abas masas rūpīgi sacilā kopā. Sagatavoto saldējuma masu liek lēzenā traukā, vēlams ar plānām sieniņām un vāku. Ja vāka nav, trauku nosedz ar pārtikas plēvi. Trauku liek saldētavā .Ik pa 30 min maisa.
11.03.2013 18:35 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
šis ir pavisam vienkāršs, ņemta recepte no interneta.




Ērkšķogu saldējums.
Nepieciešams:
• 350 gr. ērkšķogu
• 1 pac. vaniļas cukura
• 200 gr. saldā krējuma
• 150 gr. cukura (pēc garšas)
Pagatavošana:
1. Ērkšķogas atbrīvo no kātiņiem. Ar blenderi blendē 3 minūtes.
2. Pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Neberiet visus 150 gr. cukuru. Masa jāgaršo, jo ērkšķogas atšķiras gan pēc šķirnes, gan atrašanās vietas un pēc laika apstākļiem konkrētā gadā. No zaļajām ērkšķogām sanāk brīnumskaistas zaļas krāsas saldējums. (Man sarkanas.)
3. Saputot putukrējumu līdz tas gandrīz gatavs. Putukrējumā iemaisa ērkšķogu masu. Liek saldējuma mašīnā. Ja tās nav, tad liek piemērotā traukā un liek saldētavā. Sasalšanas procesā masu ik pēc stundas samaisa, lai neveidojās ledus kristāli.
Lai labi garšo!
11.03.2013 18:38 |
 
Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
1. Dievīga ķiploku mērcīte, vistu kājiņas majonēzes matrinādē, kotletes mērcē.
2. Diezgan bieži.
3. Nav ne jausmas nerēķinu.
4. Majonēzes marināde vistām: sīpoli (lieku vismaz vienu, jo visiem viņi cepti garšo), ķiploks (3-4 daiviņas), sāls, pipari, krievu sinepes (tējk.), angļu sinepes (tējk, lieku piparu dēļ), adžika (ēd. k.), etiķis ( 2 ēd. k.), pus citrona sula, majonēze (puspaciņa vai mazāk).
11.03.2013 18:40 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits