dabīgā kosmētika vs. ''nedabīgā''

Reitings 482
Reģ: 02.02.2010
Dāmas, man sasāpējies jautājums. Biju nesen drogās man uztaisīja to ādas testu Loreal pārstāve un kad parunājām par to kā kopju savu ādu pateica ka tas var teikt ka nav labi. Tātad-es ādiņu cenšos kopt ar dabīgajiem krēmiņiem, maskām uz skrubjiem. Un tad šī sieviete man saka, ka tas nav labi, šie produkti dod tikai īslaicīgu efektu un dziļi ādas slāni nemaz neiesūcas utt...nu pa lielam-nesmērē tos dabīgos, efekts būs kādas 2h, smērē Lorealu :D ok minēja, ka parcik man ir sausa āda tad no dabīgajiem varētu eļļiņas smērēt tik jāskatās lai ir barojošās...tad ko jūs zinat un domājat par to dabīgo krēmu iedarbību utt? :))
10.03.2013 15:08 |

Reitings 57
Reģ: 17.01.2013
Ļoti interesants temats!
Izsaku savu viedokli arī.
- Ņemot vērā apkārtējo vides ietekmi, ļoti kritiski jāizvērtē eko/bio/dabiskais reālā esamība, arī tajā ir "iekļuvusi" apkārtējā vide (izplūdes gāzes, ķimikālijas, piesārņoti gruntsūdeņi utt.), tā kā reāli 100% tīru produktu nav. Protams, ir mazāk un vairāk tīri, bet ne ideāli.
- Es pati dodu priekšroku organiskajām vielām (nejaukt ar bio/eko) - māli, minerāli, dūņas, sāļi, kas savā konsistencē ir veidojušies jau izsenis. Izvēle šajā sektorā gan nav liela, bet ja pameklē, tad arī ko labu var atrast.
- No dabiskās kosmētikas bieži var būt alerģijas, jo dabiski ekstrakti biežāk izsauc alerģiskas reakcijas kā ķīmiski savienojumi. Un atliek vienam ekstraktam būt tādam, kas izsauc alerģiju, lai visu krēma trauciņu būtu jālidina ārā.
- Lai dabisko kosmētiku (krēmus, maskas utt.) saglabātu (tā nerūgtu, nepelētu, neskābtu), ir vajadzīgas palīgvielas un tās jebkurā gadījumā nebūs tīrs avota ūdens.
- Tāpat ja krēms nav vakumā ar dozatoru, nevajadzētu krēmu ņemt ar rokām (ielaižot klāt dažādas svešas baktērijas), bet ņemt ar speciālu lāpstiņu vai kociņu.
- Sastāvs ir būtisks. Un ir daudzas vielas, kuras lētajā sektorā vienkārši nepiedāvā, jo tās ir pārāk dārgas. Un, manuprāt, ap 95% krēmu patiešām strādā tikai uz ādas virskārtu. Tādēļ, lai panāktu rezultātu, jālieto vitamīni, dažādi mikroelementi, kā arī jāļauj ādai elpot (ja ādas poras ir visu laiku nosprostostas ar pūderiem, pūderkrēmiem, ķepīgiem krēmiem, tām ir ļoti grūti) un saņemt vajadzīgo mitrumu.
P.s. Sanāca gari! :)
11.03.2013 20:26 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Provokācijās iesaistīties nav mans stils ;)
11.03.2013 20:38 |

Reitings 2728
- Lai dabisko kosmētiku (krēmus, maskas utt.) saglabātu (tā nerūgtu, nepelētu, neskābtu), ir vajadzīgas palīgvielas un tās jebkurā gadījumā nebūs tīrs avota ūdens.

Par A vitamīnu vai, piemēram, greipfrūtu sēklu eļļu kā konservantu dzirdējusi esi?
Tāpat arī šis klasiskais jautājums:
Ņemot vērā apkārtējo vides ietekmi, ļoti kritiski jāizvērtē eko/bio/dabiskais reālā esamība, arī tajā ir "iekļuvusi" apkārtējā vide (izplūdes gāzes, ķimikālijas, piesārņoti gruntsūdeņi utt.), tā kā reāli 100% tīru produktu nav. Protams, ir mazāk un vairāk tīri, bet ne ideāli.

Ir tāda lietiņa kā ekoloģiski sertificētas lauksaimniecības, kuras tiek kontrolētas un ik pa 2 gadiem jāiziet atkārtota sertifikācija - tur arī tiek ievākti augi ekstraktiem, ēteriskajām eļļām, ko pēcāk izmanto sertificētajā eko kosmētikā. Manuprāt, ja arī kāds nobezdās šī lauka vidū vai uzšķauda kādam ziedam savu pilsētas bacili, tas ir mazāk kaitīgs nekā SLS un citi naftas pārstrādes produkti, ko priecīgi zieķēt sev virsū.
Varbūt arī visi tie krēmi neiedarbojas uz ādas dziļākajiem slāņiem, bet pat mātes pienā ir atrasti ķīmiskie elementi, kas tur nonākuši no ķīmiskās kosmētikas/sadzīves ķīmijas dzīves gaitā. Manuprāt, ir par ko aizdomāties?
11.03.2013 20:39 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Piekrītu visam, ko raksta chanely.
Ādas kopšana sākas no tā, ko mēs ēdam un dzeram. Tieši tik vienkārši un ģeniāli.
11.03.2013 21:06 |

Reitings 57
Skaya, es ļoti labi zinu par sertifikāciju, bet tur jau tas fakts, ka sertifikācija ir, bet 100% pārliecība nav. Jo nav 100% tīru produktu, ir tīrāki, ne tik tīri.
Zirgu gaļu un olīveļļu arī kontrolēja, sertificēja un ko tik vēl nedarīja... :D

Un par dabiskajiem saglabātājiem ir dzirdēts, bet ne visiem tas der, ne visu saglabā.
Arī sāls ir labs konservants, bet ne vienmēr to var pielietot.

Man patīk dabiskā kosmētika, lietoju pēc iespējas dabiskākus produktus uz sevis un sevī (ja tā var teikt), bet nedzīvoju ilūzijās, ka dabisks patiešām ir 100% dabisks un nekaitīgs!
11.03.2013 21:19 |

Reitings 2728
Relī, bet kurš tad dzīvo pārliecībā, ka viss ar etiķeti eko ir sterils? Un kam tas vispār būtu vajadzīgs? No ķīmijas nevar izvairīties pat elpojot, kur nu vēl ēdot u.tml. Bet piekrīti, ka labāk tomēr ko (kaut vai it kā) kontrolētu, nekā Polijā ražotu Loreal, kam sastāvā viss tas, ko parasti liek sarakstā "no kā izvairīties kosmētikas sastāvā"?
11.03.2013 21:26 |

Reitings 57
Skaya, es cenšos lietot LV ražoto! :)
Un, pati esmu eko/bio atbalstītāja par visiem 100%. :)
11.03.2013 21:29 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Chanely, ja papēta etimoloģiju, tad provokācijai Tu ļaujies regulāri.
11.03.2013 22:15 |

Reitings 131
Reģ: 16.03.2009
Iherb kodiņš VPG411
25.09.2013 23:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits