Lētas ēdienreizes

Reitings 22
Reģ: 09.03.2013
Labdien!

Man šobrīd ir pagrūtāka finansiāla situācija izvērtusies. Kā pietiekami normāli paēst 2 cilvēkiem par naudu ( 40-50ls ) kas paliek pāri pēc visu rēķinu nomaksas? Nevajag nekādas karbonādes, tikai normālu ēdienu, lai nav akurāti kartupeļi cepti 2x dienā. Piebildīšu, ka esmu grūtniece pēdējos mēnešos.

P.S. šajā summā arī iet higiēnas preces iekšā ( šampūns, dušas želeja, zobu pasta u.tml, bet lētākais gals ), kādreiz kāda autobusa biļete ( dzīvoju palielā pilsētā, nav tik viegli izstaigāt pēdējos mēnešos pie ārstiem ), kā arī ir suns un kaķis ( kaķim smiltiņas lētās 1.85ls un paika abiem, kaut suns ēd to pašu ko mēs un kaķim Optima paika maksā vien 40 santīmus un ēd labāk kā Darling un citu )
09.03.2013 21:35 |

Reitings 22
Ar analīzēm viss kārtībā, tikai hemoglobīns nedaudz par zemu ( 2 vienības ). Lai to paceltu, kādu laiku ēdu bietes un granātābolu sulas dzēru. Tuvākajās dienās atkal nodošu analīzes, bet domāju, ka viss kārtībā. Jūtos es labi un grūtnieču vitamīnus lietoju pagaidām.

Par laukiem - ir omei mazs dārziņš, ir arī zaptes jau savārītas no pagājušā gada, ievārījumi, sasaldētas zemenes, piparmētru tēju no dārza var dabūt utt. Dārzeņi gan tur neaug, ja neskaita kabačus un ogas. Vasarā jau tos vitamīnus saēdīšos, šis periods ir jāiztur, kas ir smagāks. Tad nāks vasara, sezona, varēs kādu haltūru dabūt vismaz, ja darbs neatradīsies. Bet līdz tai vasarai kaut kā ir galus jāvelk pagaidām.

Par to mērcīti - jā, es tieši tā ar tiem apceptajiem sīpoliem tagad arī taisu un man garšo. :) No rītiem taisu sev kviešu putras, paka maksā 60 santīmus un pietiek tiešām ilgam laikam - mēnesim gandrīz. Man daudz tos kviešus nevajag, garšo, ka ir šķidrāka tā putra. Un es esmu vienīgā, kas ēd brokastis, tā kā par otru bēda atkrīt.

Par palīdzību no ģimenes - uz to nevaru paļauties, man mamma pensionāre. Var man palīdzēt bērnu pieskatot, kas arī ir vairants. Sliktākā gadījumā bērnu mammai došu auklēt un kaut uz pusslodzi kādā krogā vasarā iešu strādāt. Bet gribas jau to mazo pēc iespējas ilgāk paucināt, ar pienu barot utt.
09.03.2013 22:30 |

Reitings 972
Reģ: 18.02.2011
Piedod, bet nekad nesapratīšu vīriešus kas sēž bez darba, vīriešiem ir daudz lielākas iespējas atrast darbu kaut nedēļas laikā. Fizisks darbs ir atrodams ļoti ātri. Arī ja strādās par sētnieku, tā jau ir liela nauda lai Jūs nomāli ēstu un mazajam viss pietiktu, jo kad piedzims redzēsi pati, ka nejau tikai pamperi nepieciešami.

Man pašai ir bērns un par laimi man nav jādomā kā iztikt ar 40ls, kad biju grūtniece biju parūpējusies jau iepriekš par normālu māmiņalgu, šobrīd nevaru atrast darbu, bet mans vīrietis strādā 2 darbos lai mēs vismaz normāli paēstu.
09.03.2013 22:30 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Atceros, ka ome savam sunim vārīja miežu putraimu putru ar pienu + klāt deva vistu muguriņas, kas maksā diezgan lēti, ja nemalodos, tad zem Ls/Kg un kaut ko no sava galda.
09.03.2013 22:31 |

Reitings 75
Reģ: 28.08.2011
uhh, nu diezgan traki, nevarat pieteikties uz maznodrošinātajām ģimenēm, tur pārtikas pakas arī kaut kādas dod, vismaz kaut kas vairāk.
09.03.2013 22:36 |

Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
vistas ragū Rimii maksā zem Ls0,50, bet tirgū vispār pēdējo reizi pirku pa Ls 0,27 kg.
No tiem var vārīt zupas, labs buljons un tur vēl gaļiņa arī nedaudz klāt. Sunim vispār nav peļami, labs variants putrās vārot. Ko varu ieteikt, brokastīs putras - auzu, miežu u.c. minētās zupas, sautējumus, vistas gaļu. Nezinu, kas kuram lēts, bet nav dārga un garšīga ir pelmeņu zupa - kartupeļi, burkāni, buljons, pelmeņi - savāra un zupa gatava :)
kaut kādas pupiņas, gaļas konservi. Maximā konservus redzēju pat par 30 santīmiem (aptuveni). Jāšķirsta akcijas avīzes un jādodās uz tirgu iepirkties, tikai ņem līdz vīrieti, lai pašai nav smagumi jānes. Un saudzē sevi!!
09.03.2013 22:38 |

Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
brokastīs,kā jau meitenes teica- putras.
auzu pārslas,prosa. mēnesī ne vairāk kā 3 Ls tajās iztērēsi.
nopērc klāt aprikozes. šobrīd maxima akcija- 0,5kg par latu. uzlabos garšu,turklāt tajās daudz dzelzs,grūtniecēm svarīgi.

atlikušo naudu jāsadala prātīgi:
a) dārzeņi
b) gaļa
c) putraimi/makaroni/rīsi/griķi

ļoti noderīgas ir lielveikalu akcijas. ja ir lēti makaroni,pupiņas, malta gaļa, griķi- iepērciet visam mēnesim.

gaļu nav jāpievieno daudz,taču tās klātbūtne ēdienu padara krietni pievilcīgāku.
jādodas uz tirgu, kur lētāk vai jāmeklē akcijas. pērciet vismaz nedēļai uz priekšu- atlikušo saldētavā.

maltā gaļa, manuprāt, viens no vislabākajiem ieguldījumiem. ēdieni ātri pagatavojami,droši vien ar lielu punci arī pie plīts pusi dienas negribas stāvēt vienkāršu cūkgaļu sutinot.
tad nu maltā gaļa ir ap 2,5 Ls kg un pat 200 g, kas izmaksās tos 50 sant, var padarīt ēdienu krietni baudāmāku un aizdzīt sajūtu,ka ir bads un jāēd minimums.

griķi+maltā gaļa. neticami sātīgs ēdiens. vāra griķus. paralēli uz pannas apcep sarīvētu burkānu (burkāni ir lēti un ļoti laba piedeva, lai, kā saka, pagarinātu gaļas ēdienus.
maltā gaļa:burkāni, attieecībā 1:3- palielina apjomu krietni un garša laba un arī veselīgi.

apcep maltu gaļu,, pievieno rīvētus burkānus, pacep mirkli. tad pievieno pusglāzi ūdens un liek vāku virsū lai sutinās. tikmēr vāra griķus. kad burkāni izsutinājušies,sajauc visu kopā- lielisks un sātīgs ēdiens. ja vēl krējumu pielej- izcili.

tāpat griķus var veidot kopā ar pupiņām un maltu gaļu. vai vienkārši pupiņām. un makaronus tāpat

līdzīgi var gatavot rīsus. tā sauktie viltotie kāpostu tīteņi. vārīti rīsi+vārīts kāposts+druska maltas gaļas. var pievienot kādu kečupu vai tomātu mērci,bet labi garšo arī tāpat. malto gaļu nemaz nevajag daudz,galvenais,lai ir tā gaļas smarža.

labi vārīt arī zupas. ja esi Rīgā, CT ļoti lētas vistu muguras, tiešām,pa santīmiem. bet pievienojot pāris burkānus un kartupeļus vai rīsus- lieliska zupa.

uz akcijām arī biezpiens nav nemaz tik dārgs un Tev vaadzētu rūpēties par sevi un kādu reizi nedēļā arī to ēst,lai pietiek kalcija organismā un olbaltumvielu.

tagad ziemā vitamīnus,manuprat,vislabāk salasīt ne no ārzemju augļiem,kas ar vellsziņko sašpricēti,bet vietējiem dārzeņiem. kartupeļi,burkāni,kāposts, sīpoli. kādas sēklas var padiedzēt.

arī olas ir labs produkts. vakarā var uzcept ar pankūkām,tāpat sacept ar kartupeļiem vārītiem,padarot ēdienkāri dažādāku. tāpat izmantojamas brokastīs.

turies!
09.03.2013 22:42 |

Reitings 512
Reģ: 08.11.2012
Ej uz kaut kādu iestādi,kur vari pieteikties uz tām saucamajām "zupas virtuvēm" kur kaut kādu ēdienu dod pa brīvu. Plus vel,ja esi stāvoklī, tad tev būtu jasaņem kaut kādu palidzību no valsts. Tikai sāc,kaut vai mēģini kaut ko darīt. Protams,ka man te viegli murmināt ir,bet ieklausies citos.

Es nezinu kas tieši ir jādara,kur jāveršas,bet domāju,ka izeju vai palīdzību var atrast.
09.03.2013 22:45 |

Reitings 251
Reģ: 29.01.2009
Sveika Exkursante!

Ja jums ir blenderis, vari taisīt biezzupas: puķkāposti, kartupeļi, puravi, krēms utt...veselīgi un būs dažādība salīdzinot ar parastajām zupām. Kartupeļi- burkānu pankūkas. Risi, griķi ar krējuma/ karija mērci
Ieskaties receptes.lv- noteikti atradīsi labas receptes, kuras neprasa daudz līdzekļus.

Ja ir balkons vai terase, vai kaut vai palodzes- audzē garšvielas pati: baziliku, dilles, lociņus, man mamma pat tomātus audzē.

Meitenes! Tiešām viņai jābrūk virsū?
Tās kuras ir pašas jau mammas zinās, ka mātes instinkts ir kaut kas unikāls. Autore un viņas vīrs izklausās pēc labiem cilvēkiem, kuriem ar atbildības sajūtu viss ir kārtība, atradīs izeju, darbiņu un arī mazulis netiks apdalīts ! ( daži pārtikuši cilvēki rēķinus, kredītus nemaksā, bet dzīvo kā karaļi)

Sargi sevi, un izvairies no stresa un negatīvām emocijām un ceru, ka ātri tiksiet pāri šim periodam!!:)
09.03.2013 22:47 |

Reitings 22
Paldies, meitenes!

Vai tagad jau var sīpolus likt uz palodzes, lai aug lociņi, ir īstais laiks tam?
09.03.2013 22:58 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Jā, laiks ir īstais! Man pilns plastmasa trauciņš ar mazajiem sīpoliņiem zemē salikts. Katru dienu asniņi arvien lielāki un lielāki stepjas.
09.03.2013 23:02 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Exkursante - jā, man jau aug un tagad ir tik spoža saulīte :)
09.03.2013 23:03 |

Reitings 439
Reģ: 02.10.2011
diezgan traki! Labi - Tu ka sieviete vēl uz putrām un dārzeņiem vēl vari iztikt,diezgan veselīgi tas viss, bet nez cik ilgi vecis sedēs bez kotletēm, ceru, ka viņš izjutīs to trūkumu un sāks strādāt.... es turu īkšķus par šo!
Neaizmirsti par piena produktiem ar, tirgu pērc lauku pienu pudelēs, lētāk nekā veikalos, un zaļumus audzē uz palodzes, bet kamēr nav sadīguši, dilles un lokus par dažiem santīmiem var paķert, pei tām pasām putrām klāt lai kreftīgaks, jo cik tad ar to ievārījumu un žāvētiem augļiem ēdīsi!
Veiksmi! Ja nu galīgi traki, dodies uz calis.lv sadaļu atdodu un labdarība...tur ir daudz labu siržu kas spēs palīdzēt, ja ne ar pārtiku tad ar labu padomu kur to dabūt!
09.03.2013 23:22 |

Reitings 1493
Kaķim pērkamo smiltiņu vietā, pastaigā kaut pa vakariem, ja kauns, pa kādu parku, saskrubini sasalušo zemi, izžāvē. Aromātu tik labi nenoslāpēs, bet derēs. Var sapluinīt vecas avīzes.

Piekrītu Rožainajai un Persix - izmanto palīdzību no malas. Pieļauju, grūti tam pārkāpt pāri, ka jāmeklē palīdzība, bet, ja pieteiksies pārtikas pakām, tie paši 60 sant. putraimiem utml. ietaupīsies.
Tāpat zupas virtuves. Nu sorī, ja uz tām var vilkties tikai bomži un dzērāji? Vismaz mūsu mazpilsētā zinu, ka ir arī it kā cilvēki ar ienākumiem, kas aiziet uz to zupas virtuvi. Jo tas tomēr ir ~1 ls, ko no dienas izdevumiem var ietaupīt. Ja negribas tur ēst uz vietas, paņem līdzi spainīti. Tur pārsvarā strādā sievietes - vai tad nu nesapratīs? Noteikti ielies līdzņemšanai, to pat ierastajiem apmeklētājiem daudzviet dara.
Tiešām, aizej pie sava sociālā darbinieka un izstāsti šo situāciju.
Ne jau tas, ka no meiteņu ieteiktajiem ēdieniem un produktiem nevarētu iztikt, bet to ietaupīto naudiņu varētu izmantot citiem produktiem, tā bagātinot savu ēdienkarti un uzņemtās uzturvielas, kas, stāvoklī esot, ir tik svarīgi.
10.03.2013 09:49 |

Reitings 1493
* spainīti - es domāju tos 1L-īgos, kuros, piemēram, štovētos kāpostus iepako.
10.03.2013 09:51 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
aizbrauc uz tirgu saperc kkadas letakas galas uz 15ls (sadali pa maisiniem un saldetava liec), tagat rimi ir 5kg makaroni pa 2,50 +10kg kartupeli aptuveni 2ls+burkani, sipoli! uz akcijam noperc kadus risus, grikus, auzu parslas utt!
un tur jau so to var pagatavot - sautejumi (dazadas variacijas), zirnu, pupinu, vistas, frikadelu, darzenu zupas! makaroni ar malto galu, maltas galas merce, kartupelu pankukas, kartupelu biezenis, darzenu placenisi (kartupelis, kaposts, burkani un sipoli), kartupeli krejuma mercee utt!
ka jau ieprieks meitenes mineja galu daudz klat nliec tik bet ta ap 200-400gr :)
10.03.2013 10:17 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Neticu,ka virietis nevar atrast darbu!Slinks vienkarsi.
10.03.2013 17:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits