Meitenes- par cik man stāv vēl neizmantota prēmija no Z-svētkiem un mans digitālais fočiks jau ir morāli un fiziski novecojis, vēlos iegādāties sev jaunu. Iesakiet uz ko ir jāskatās, varbūt jau varat ieteikt kādu "ok" modeli līdz +/- LVL 100. Fotoaparātu, protams, iegādājos, lai iemužinātu jaukus mirkļus, nevis ar to darbotos "profiņa" līmenī.
Modeļus neieteikšu, bet labāk izvēlēties fotoaparātu ar firmas zīmi, kas nav arī TV, virtuves agregātu un citu brīnumu ražotāji. Tā tad izvēlies tādu ražotāju, kam fotoaparātu ražošana ir pamatfunkcija - Nikon, Canon vai Pentax.
Kāds no Canon powershotiem.
Pat lētākie, 2003.-2005. gadā populārie modeļi fotogrāfēja lieliski.
Un ņem vērā, ka nevajag pārmaksāt par pikseļiem. Nav nepieciešamības pēc vairāk kā 8.
Lielāks skaits par 8 nedos labāku kvalitāti, tikai cenu paaugstinās.
Man viens gudrs cilvēks reiz teica, ka jāņem vērā esot optiskais zoom pirmām kārtām. Man jau nav ne jausmas kādi parametri ir jāskatās, tapēc rokos cauri netam un meklēju info, un, protams, kur nu bez cosmo meiču aptaujas
Man šāds ir, nu jau vairāk kā gadu nedarbojos ar viņu , ta viņš maksāja kkur 150 Ls +/-
Tagad jau cena nokritusies kkur zem 100 Ls .
Diezgan labs, man patika
Nu ja!
Ja labs telefons, bildes jau arī sanāk kvalitatīvas.
8 ir optimāls pikseļu skaits uz matricas.
Kompaktkamerā matrica ir tik liela, cik ir. Vairāk virsū sabāzti pikseļi bildes kvalitāti ved otrā grāvī.
Ja gribās kvalitātē nākamo soli, jāskatās spoguļkameru virzienā.
Pie reizes, vai man kaada vareetu ieteikt labu spoguljkameru? Kaa ir ar Nikon D7000? Par cik man manu superiigo fotoaparaatu nozaga, pamazaam jaameklee kaut kas jauns.