RSU eksāmeni

Reitings 175
Reģ: 02.03.2013
Vai ir tā, ka RSU arī ar medicīnu saistītajās programmās eksāmeni ir ik pēc 4 nedēļām???
Īpaši interesē vai tā ir zobārstniecības programmā, jo ļoti vēlos uzsākt studijas tur pēc vidusskolas. Manuprāt, ja eksāmeni ir ik pēc 4 nedēļām, tad ir vieglāk, jo gada beigās nav jāatceras viss gada apjoms.
06.03.2013 14:28 |

Reitings 221
Reģ: 27.01.2013
man atkal jautājums par žurnālistiku un komunikācijām - arī daudz tur ir jamācās? un eksāmeni arī tik bieži?
06.03.2013 17:18 |

Reitings 175
Manuprāt organiskā ķīmija ir viena no visvieglākajām ķīmijas sfērām, vismaz interesanta. Krebsa cikls, cik vidusskolā mācījos un uz olimpiādēm arī, likās samērā saprotams, bet augstskolā tas viss noteikti citā līmeni. Ar anatomiju u.c. ar cilvēku saistītos priekšmetos arī noteikti cits līmenis kā vidusskolā. Vai arī daudz kas ir no vidusskolas tas pats(vismaz 1.gadā). Cerams, ka jā, jo bioloģijā 12.klasē man tikai 9 un 10, vairākas 1. vietas olimpiādēs(bioloģ.), bet uz tām mācoties skolotāja deva arī sarežģītāku literatūru nekā vidusskolai,kur piemēram jāapr. sirdij kaut kas Voltos vai kaut kas tamlīdzīgs(katrā ciklā). Kaut kas tāds bieži RSU jāzina? Baidos ka tas varētu būt ļoti grūti to apgūt.
06.03.2013 17:21 |

Reitings 175
Saistībā ar multimediju komunikācijām, man draudzene tur mācās. Saka, ka esot diezgan viegli. Bieži mājās neesot pat ko darīt. Protams, regulāri jāgatavo prezentācijas un kopsavilkumi, bet viņa teica, ka ir viegli mācīties. Teica, ka pietiekot ar internētā RSU mācību materiāliem, obligātās grāmatas pat nevienu neesot lasījusi. Grūti spriest. Vidusskolā viņai vidējā atzīme bija virs 7, RSU arī līdzīgi. Vienīgi tas, ka tur daudz jālasa materiāli angļu valodā(priekšmetos kas nav angļu val.),bet nekas traks, jo angļu valoda skolā viņai ne pārāk labi gāja , bet tur labas atzīmes.
06.03.2013 17:29 |

Reitings 175
Eksāmeni mult. komunikācijā ik pēc 4 nedēļām, bet neesot īpaši grūti. 1 diena nedēļā brīva, eksāmenu laikā gan jau vairāk.
06.03.2013 17:33 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
devil_heartt
Žurnalistiem vairāk būs kaut kādi rakstīšanas darbi. Un vieglāk ir tur.

Laima

Nu, vajdzēs zināt visam formulas. Gan hēmoglobīnām, gan visiem vītamīniem, gan Krebsa ciklam. Ja tev patīk ķīmija - būs viegli, tici man.
Par anatomiju vari aizmirst visu, ko mācījies skolā. Jo tur pieeja pavisam cita. Jau no pirmas nodarbības būs jāmācās kaulu nosaukumi, to sastāvdaļas (visus izaugumus - piem. )

Kaut cik lidzīgs skolas vielai būs bioloģijā, bet arī pavisam citā līmeņi un pavisam citos apjomos. bet šeit daudz arī no pasniedzēja atkārīgs.
06.03.2013 17:34 |

Reitings 2308
tikai manā bildē viss ir angliski, bet būs jāzin latiniski. Kārtīgi neapskātījus.
06.03.2013 17:35 |

Reitings 175
Cik % apmēram ir jāzina, lai katru KD nokārtotu pozitīvi?
Vai vismazākās pārbaudes drīkst arī nenokārtot?
06.03.2013 17:54 |

Reitings 2308
Jzin vismaz 60% (vidēji), bet katra katedrā skaitlis mainās.
Ja tu neuzrakstīsi kontroldarbu - drošvien, varēsi to pārrakstīt. Bet kolokvijus un eksāmenus drīkst likt tikai 2 reizes. Ja ar 2. nenoliki - tad vai nu komisija tevi prasīs pa visu vielu (piem., tā notiek embrioloģijā), vai nu līdz nākamam gadam.
Ja iestājies budžētā un paliek uz 2. gadu - atkal esi budžētā.
06.03.2013 18:03 |

Reitings 175
Tās 4 A4 lapas ar latīņu valodas vārdiem ir kopā ar attēliem, vai arī tikai kādi vairāki desmiti vārdu vienā lapā??? Vai arī viena lapa aptuveni tāda kā attēlā iepriekš?
06.03.2013 20:35 |

Reitings 45
Reģ: 09.02.2013
Laima!

Attēlu nekur nav, tev ir anatomijā uz lielo eksāmenu jāzina visa grāmata, ja nemaldos bija kkādas 127lpp, nevienā lapā nav zīmējumu, tikai teksts, visi attēli ir atlantā! Viss ir jāzina perfekti, lai eksāmens liktos pupu mizas.
06.03.2013 20:42 |

Reitings 227
Reģ: 23.09.2012
4 lpp ir ziediņi :D
Mums beigās anatomijā, kad sākām ņemt orgānus, bija līdz 20lpp katru nedēļu jāiemācās. Un principā vienlaidu teksts.
Bet nav tik traki, ja sākumā nenoslinko, tad ar katru reizi, lai arī apjoms vienmēr palielinās, vieglāk iemācīties, šķiet loģiskāk.
Anatomijā, piemēram, arī atkarīgs no tā, kāds novirziens, uz ko liek lielāku uzsvaru. Mediķiem viss labi jāzina :D Fizioterapeitiem, piemēram, svarīgākie muskuļi un perifērie nervi. Zobārstiem - galva.. Man tā šķita briesmīgākais, kas var būt :D
06.03.2013 20:48 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Es tgd studēju 3. kursā - tgd ir cita programma nekā tad kad Julenok mācījās. Ķīmija 3 semestru vietā tikai vienu - nekādas formulas nav jāmācās - vis stā aptuvenos apmēros. Ķīmiju vsp maz aizskar mediķos - es noķīmijas neko nejēdzu un nav nekādu problēmu.

Jāmācās ne tas, ka daudz, bet regulari, sistemātiski, jo apjoms ir liels, bet ja proti plānot savu laiku, tad visu varēs paspēt! Galvenais neatlikt visu uz pēdējo dienu pirms kolokvija! Kolokviji ir aptuveni ik pēc 4-5 nedēļām. Pirmajos kursos katru nod ir kd par doto tēmu. Tgd mums piemerām nav kd ne LOR, ne kardioloģijā, ne ķirurģijā! Iepriekš visos priekšmetos bija!

Mediķos nav moduļi - moduļi ir humanitārajās programmās! Mums ir sesija, kurā ir eksāmeni. Visu var rakstīt divas reizes!

Laima, ja gribi kaut ko pajautāt - atbildēšū! :)

Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Interesanti palasīt ko jūs te runājat par Multi mediju kom. Pati tur studēju - jāraksta visādi referāti un kopsavilkumi ir patiešām daudz. Tie, kas nevar to pavilkt, parasti atbirst pirmā gada laikā jau.

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Tikai nevajag biedēt ar to - viss jāzina perfekti no galvas!

Lai labi ietu mediķos nav jābūt kaut kādam zaurētājam - jābūt ar asu pratu! Ir cilvēki, kas uz jebkuru jautājumu var tā atbildēt, ka pat neiedomāsies, ka viņš lej ūdeni par to, ko nemaz nav īsti lasījis! Tieši tādiem emdiķos iet visvieglāk.

Mediķos nav neaz baigi augstās prasības - daudzos priekšmetos pasniedzēji ir pielaidīgi un var izsprukt cauri zinot arī kādus 40-60% no vielas. :) Protams, ka ārsts ir svarīga profesija, bet pasniezēji jau visi zina, ka pirmajos kursos vispārīgie priekšmeti nav tik būtiski! Lūk kad sākas klīnika, tad viss saliekas pa plauktiņiem - kontekstā ar tēmu nāk baigi iekšā gan anatomija, gan orgānu fizioloģija, gan farmakoloģija liekas baigi easy, kaut gan kad visi priekšmeti bija atsevišķi likās baigi grūti!!!
06.03.2013 20:53 |

Reitings 2308
Manuprāt, viss bija tieši otrādi - pirmājos kursos katrs pasniedzejs savu priekšmētu uzskatīja par vissvarīgāko (it sevišķi bija segas plīšana starp histoloģijas, anatomija un filosofijas katedram). Vnk jums tagad nav cien. Krjukovas, kura kliedza, ka kāds students NEKAD nenoliks pie viņas kolokviju (un arī nenolika), pie kam lamājas rupji. Un droši vien nebija cien. profesores Pilmanes, kura ielika divniekus 15 cilvēkiem, kuri nevarēja preparātu "asins uztriepe" nosaukt par "asins uztriepi", bet sauca par "asins pilienu". Un droši vien jauna histoloģijas pasniedzēja neprasa, lai viss būtu vārds vārdā uzrakstīts ka grāmatā, bet kad tu lasīji no cita avota - jānorada ne tikai avots, bet arī lpp., no kuras tu izvilki šo teikumu...

Un es atceros, cik daudzi pasnidzēji vnk kliedza, ka mēs esiem stulbi un strādāsim par krāvējiem un apkopējām...

Godīgi sākot, ja es to visu zinātu pirms eju mācīties - mūžam neietu. Bet kaut ka izturēju (un vēl joprojam brīnos - kā?)
bet kad sākas klīnika - gandrīz visiem pasniedzējiem kļuva pilnīgi vienalga, vai mēs mācāmies un ka mācāmies.
06.03.2013 21:01 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
julenok es ar neietu :D :D mēs to izturējām! bet es ar lepnumu saku, ka esmu absolvējusi RSU MF :)
Ne tikai daudz galva vajadzīga, cik pacietība ;)
06.03.2013 21:06 |

Reitings 175
Tiešām ir tā, ka RSU anatomijai ir maz sakara ar vidusskolas?
Neprasa par hormoniem, smadzeņu zonām...
Vai ir ļoti daudz anatomijas saistībā ar fiziku, ķīmiju, piemēram,kā jau minēju, sirdsdarbības ciklā kaut kas jāmācās saistībā ar Milivoltiem vai strāvu???
Kā bija sākumā, kad sākāt studijas, vai nebija tā, ka tie, kas reitingā bija pirmie, vēlāk noslīdēja.
Skolā man ļoti labi iet bioloģijā, bet augstkolā varbūt tā nebūs, jo cits līmenis un savādākas tēmas.
06.03.2013 21:21 |

Reitings 2308
Anatomijā ir tikai anatomija. Tici man, tev pietiks. Jo būs jāmācās katra skriemeļa uzbuvi. Vari ielādēt anatomijas atlantu datorā un apskatīties. Tu mācīsies to, kas tur ir iekšā
06.03.2013 21:43 |

Reitings 134
Reģ: 05.06.2012
Viduskolā nemāca pat tuvu tam,ko RSU,sākumā būs daudz atsevišķi priekšmeti,kurus būs jāmācās/jāiezubra atsevišķi un tikai tad varēs vilk paralēles ar citiem priekšmetiem utt.
Zobārstiem nav moduļu,bet pieminētie kolokviji(tieši paši kontroldarbi,tikai lielākā apjomā),principā arī katram priekšmetam tik sastādīts plāns un būs zināms,kad ir kolokviji utt.,bet jāmācās ir uz katru nodarbību,jo ir mazie pārbaudes darbi,piemēram anatomijā jau uz 1.nodarbību jāzin dažu kaulu uzbūve un piemēram,ir jāuzraksta humerus uzbūve ar latīņu nosaukumiem.Līdzīgi ir arī ar citiem priekšmetiem.
Zobārstiem konkrēti anatomijā būs ļoti labi jāparzin galva(pat eksāmenā noteikti būs 1 vai 2 jautājumi par galvu)-nervi,muskuļi utt,jo pat 3.,4.,5.kursā tam būs pielietojums,piemēram,lai zinātu,kur špricēt anestēziju;kur var izplatīties infekcija utt.
Ķīmijā-it kā bija daudz maz bija haļava,jo bija pasniedzējs CUKURS,viņš neko nemācīja,pārsvarā lekcijās runāja tā,ka neko nevar saprast,puslekciju vispār norunā ne pa tēmai-par politiku,dzīvi...Pie viņa var teikt,visi nāca ar špiķieriem,jo savādāk nevarēja,piemēram iezubrīt Krebsa ciklu un u.c.Arī kontroldarbi bija zināmi.Ļoti daudz kas atkarīgs no pasniedzēja,piemēram,zinu Ķīmijas pasniedzēju,kurš normāli skaidroja un bija tiešām jāmācās traki utt.

Par Krjukovu,manuprāt,tājos laikos tas bija pats trakākais,kas vien var būt. Es pat zinu,kā Krjukova tika izraidīta no RSU,it kā no 1 puses bija žēl viņas,bet no 2.puses daudziem tas bija reāls atvieglojums,jo kā viņa pazuda,daudziem studentiem gan sekmes uzlabojās, gan mazāk izkrita. Pilmane gan interesants cilvēks,atceros,viņai ļoti patika puišus pratināt,bez maz vai flirtēt,jociņi tādi specifiski:D Bet kopumā ar Pilmani nebija tik traki.
07.03.2013 11:54 |

Reitings 175
Kā zobārstniecības studijās ir ar pacientiem?
Itkā tie esot jāmeklē pašiem, bet vai nav tā, ka SI daļēji tomēr nodrošina ar pacientiem?
23.04.2013 22:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits