babulienes lur ratos

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Labrīt.
Vakar ar savu rausi mazo gajam staigāt. Mazajam tik 3 mēneši. Sargāju no svešo acīm (esmu ļoti māņticīga šajā ziņā). Jau 2 reizi pienak babuliene un sāk skatīties ratiņos iekšā. Vienai pateicu pieklājīgi,ka nedrīkst,vienalga lūr,aizstūmos ātrāk prom. VAkar stavu pie kases un tas pats,prasa cik mēnesi utt. Pēc tam sāk lūrēt ratos,pagriežu mugur lai neredz un vienalga lien jau tuvāk. Es tad šai uzbļāvu laipni; "atvaliti,pozalusta":D NU vnk nervi jau neturēja. Lieki teikt,ka uz mani skatījas visa rinda pēs tam.
VAi jus ir tādi gadījumi bijuši?Manuprāt,ar laipnību šeit nekādi.
05.03.2013 09:34 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Mi Amor - es pati dzīvoju Purvciemā. Kādēļ neej staigāt uz mežiņu? No Pļavniekiem vien kādas 15 minūtes sanāk, ja ir kā saki un dzīvo uz tās robežas, tad vēl ātrāk. Gaiss tur tomēr svaigāks, arī apstākļi klusāki un mierīgāki. Katrā ziņā - vide ir daudz labvēlīgāka kā uz ielas. :)

Bet tagad par to tēmu - oi, oi, oi - jūs protams esat tiesīgas lamāt vecus cilvēkus, BET ko lai dara ar jaunajām māmiņām? a? a? :D Man ne vienu reizi vien sēžot pie ginekoloģes (katru nedēļu) un uz USG (divas reizes) ir nācies saskarties ar tām gaidībās esošajām sievietēm kuras lūr uz mani kā uz necilvēku. Un vēl no rindas cenšas izstumt, tad aplaužās, jo man vienmēr ir pieraksts. Un nedod dievs ilgāk nākas pabūt ginekoloģijas kabinetā - oi, viena vienreiz vispār man novēlēja, lai bēns izkrīt. :D
Es nesaku, ka tādas ir visas un saprotu dusmas par to, ka lien privātajā telpā, tomēr arī jaunās māmiņas nav no zelta, lai katru tanti sūnītu un gānītu par ļaunu aci.

P.S. Un iestāde ir normāla, arī cilvēki no skata sakopušies.
05.03.2013 13:12 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Man liekas smieklīgi tas, ka jaunās mammas te visi uzskata par veco cilvēku nīdējām! Tā nav. Jebkurš cilvēks, kas nav radinieks vai draugs izrāda pastiprinātu interesi par bērnu, liek uzmanīties. Delicious vispār auzās iebrauca ar to tantuku ienīšanu. Nemeklēšu tagad citātu, bet tu teici, ka nemainīšoties pēc dzemdībām un kaut ko par to, ka ja jaunās māmiņas ienīst tantinas, būšot vecumdienās īgnas un nevienam nepatiks. Nu, muļķības! Atkārtoju - nav tāda "kara"- mammas pret omītēm. Bet sabiedrībā to tik ļoti pretnostatī... tas ir muļķīgi. Esmu arī 7 gadus vecam bērnam, 14 gadus vecam skuķim un vīrietim ap 30 pateikusi, lai izvāc savu purnu no mana bērna ratiem. Nevienam, kas pajautājis atļauju, lai apksatītos, neesmu atteikusi. Savādāk tā ir nekaunība. Jūs taču būtu sašutušas, ja kāds, piemēram, bez atļaujaslīstu jūsu somā, lai apskatītos, kāds jums smuks telefons, ne? Tad pareiziniet to sašutumu ar 100, pievienojiet klāt bailes un uztraukumu un tad sapratīsiet, kāpēc mammas sargā savus bērnus. Tas bērniņš taču ir tik maziņš, ka viņam vieglāk ir nomirt nekā izdzīvot - pats taču viņš neko nevar. Protams, ka viņš ir jāsargā!
Un runājot par, to, ka "jūsu domas nemainīsies pēc bērna dzimšanas un jūs nesāksiet ienīst vecus cilvēkus" - nu neviena pēc bērna dzimšanas nesāk ienīst vecus cilvēkus, to jau kuro reizi atkārtoju. Taču domas jūsu mainīsies gan, esmu pat gatava uz to saderēt.
05.03.2013 13:12 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ne tik ļoti mānticība,kā tas,ka katram cilvēkam ir sava enerģija, un kamēr vienam tā der otram-nē. Jā var būt,ka tā vecmāmiņa nedomā neko sliktu,bet tikko dzimušam bērnam,šī nemitīgā enerģiju apmaiņa var būt nelabvēlīga.
Es arī nevēlētos,ka manu bērnu grib apskatīt kā tādu lelli izstādē,katrs garāmgājējs.
Un jā ticu arī dažām mānticībām,jo no zila gaisa viens nogarlaikojies cilvēks,tos neizdomāja. ;)
Zinu kaut ko,ka spogulī nevar mazs bērns skatīties?!

Par tikko dzimušiem bērniem sociālajos tīklos vispār neizteikšos,tur vecākiem ir tikpat daudz prāta,cik iedot bērnam vārdu Žvaktikonis.
05.03.2013 13:14 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Sibilla
Nu bāc! Aizture vai kas? Rādīt var PAŠIEM TUVĀKAJIEM! Nu kādiem radiem, jopcik?! :D Paši tuvākie ir bēniņa vecāki un vecvecāki!!

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
čāča, es pēc dabas rupja neesmu un arī būtu labs skats, ja māmiņa ar rupjiem vārdiem noliktu tantes pie vietas, laipni gan esmu pateikusi, lai neskatās. :D Es dzīvoju pilsētā, loģiski, ka cilvēku ir daudz un gluži uz mežu aiziet pastaigāties nav iespējas.

Reitings 8171
stellaglmr ak dievs! Kas tā par iestādi,kur tādas pērles apgrozās?
05.03.2013 13:16 |

Reitings 577
Bet vai neviena nepadomā ka tā ir vienkārši ir veca un jauka tante kurai patīk bērni, nav savu bērnu vai kā savādāk ?

Uzreiz ir jādomā veca tātad ragana ?

"superīgs " padoms vispār tantukam vienkārši pateikt kko rupju !

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Piekrītu Ancei.

Lai gan bērnu man pagaidām nav, skaidri zinu, ka neļaušu ikvienam svešam cilvēkam pie katras iegribas līst mana bērna sejā. Nekad! Tā ir nekaunība augstākajā pakāpē.
Un piekrītu arī par sociālajiem portāliem - arī tas man šķiet debīli, ka liek bēbju bildes.. pat tikko dzimušu! Bet vēl smieklīgāk ir tad, ja uztaisa bērnam atsevišķu profilu, kur tāpat dežūrē tikai vecāki. Nu priekš kam??

Reitings 2805
Reģ: 25.07.2011
Bet paši tuvākie, kaut vai pati vecāmāte arī var uzmest to ļauno aci! Cilvēki jau dažādi...

Reitings 577
konnca jā es esmu riktīga aizture ļaunai acij neticu :D :D
05.03.2013 13:18 |

Reitings 7743
Nazi - par spoguli, tā esot māņticība, reiz Diāna Zande par šo ļoti labi izteicās. Ir, kuri nerāda bērniņam spoguli, ir, kuri neko sliktu tajā nesaskata. Tur domas dalās. :)
05.03.2013 13:18 |

Reitings 2186
Sibilla
Nu tieši tāpēc ir vecāki, kuri izvērtē kam rādīt un kam ne.
05.03.2013 13:19 |

Reitings 8171
marchixa jau teicu,ka ir lietas,kurām tomēr ticu,jo no zila gaisa jau tas nav radies :) Manā ģimenē par spoguli ticam. Katram jau sava izvēle ticēt vai nē,es tikai pasaku kāpēc,es par atsevišķam lietām ticu. :)
05.03.2013 13:20 |

Reitings 2805
Reģ: 25.07.2011
Medicīniskais personāls arī varbūt dažādi apvārdotāji, sametīs ļaunas acis visos virzienos!
05.03.2013 13:21 |

Reitings 2186
LiigaLiiga
Es atkārtošu vēlreiz, jo aiture tev tomēr ir. Neiet runa par ļaunu aci, bet, kā te viena meitene teica, par enerģijām, kuras neimūnam un trauslam zīdainim ir kaitīgas!

Reitings 7743
LiigaLiiga, tā nav mana problēma un tas nedod viņai tiesības līst pie mana bērna. Nedomāju, ka visas ir raganas, vnk. nepatīk, ka uzbāžas.

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Nu bet ja māmiņām ir TĪĪĪĶ nenormāli nepatīkami,ka bāžas tajos ratos. Pasaki pieklājīgi, bet šiem nepieliec. nu ko citu darīt? Vienīgasi,kas paliek ir atņemt tantukam kūju un aizmest pāra metrus nostāk un tikmēr kamēr šī steberē tai pakaļ notīties, vai mazliet rupjāk (te nav obligāti jāsaprot - pasūtīšana na*uj, dirsu utt.)) norādīt īsto vietu.
Protams es te pārspīlēju un nekādā gadījumā kūjas tantukiem neņemiet nost, bet nu ja tā ir tik milzīga problēma - pastāviet par sevi, tad, iespējams, tantes liksies mierā. bet ja vienmēr ļaujat skatīties - protams,ka viņas to darīs,jo interesē.
05.03.2013 13:22 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Bet vai neviena nepadomā ka tā ir vienkārši ir veca un jauka tante kurai patīk bērni, nav savu bērnu vai kā savādāk ?

Nu un?Kaut vai jaukākā tante uz pasaules. Tas viņai dod tiesības nelūgtai līst svešas jaunās māmiņas ratos un lūrēt uz bērnu? Es domāju, šai jaunajai māmiņai nav nekādas pienākuma svešai babenei rādīt savu bērnu.
05.03.2013 13:22 |

Reitings 7743
Man varbūt mājās nav maizes, es taču nemetos veikalā pie viņas maizes kukuļa.
05.03.2013 13:23 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nazīc - iestāde ir pilnīgi normāla. Pie slikta ārsta arī neietu. Bet fakts kā tāds, ka jaunās māmiņas, viena daļa, ir ārkārtīgi neiecietīgas un rupjas ir fakts. Un šeit nu reiz ir jāsaka, ka no tādām es savu bērnu vairāk uzmanītu, nekā no tantiņām uz ielas. Visu viņas uztver tik... agresīvi un nenosvērti.
Viens ir skaidrs - šeit viena meitenes rakstīja, ka saskārušās ar mutisku nosodījumu, to es saprotu - ne viņai kāda daļa, cik gadu, nedz arī "kas tur iznācis". Bet šaujiet mani nost, es neticu, ka tik daudzas tantes ir spējīgas staigāt līdzi, saliktu muguru galvu iebāzušas ratos, ja arī rati tiek stumti uz priekšu. Loģiski domājot, ar bērnu taču staigā/ir kustībā. Nevajag apstāties un ļauties lūrēt - veciem cilvēkiem ir pārāk daudz dažādu kaišu, lai viņi tēlotu sprinterus 90 grādu leņķī. Šis vienkārši man vairāk atstāj iespaidu, ka viss tiek uztverts saasināti, bailīgi un pārspīlēti.
05.03.2013 13:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits