Pamatskolā mācījos kristīgajā skolā. Nekādi nedarbi pat prātā neienāca, klasē bijām vien 10 bērni un tikām ļoti stingri audzināti. Atzīmēm bija jābūt izcilām, nu vismaz teicamām, savādāk tas bija kauns. Par puišiem bija jāaizmirst.
Plusi bija tādi - tikām audzināti "tikumīgi", daudz mācījāmies, brīvajā laikā nevis vazājāmies apkārt, bet lasījām bībeli, mācījāmies, viens ar otru runājām, jo TV arī mājās tika ierobežots, arī internets.
Mīnusi - pabeidzot pamatskolu un pārceļoties uz dzīvi LV, ieguvu neizmērojamu brīvību - ārpus baznīcas un vecāku kontroles, puiši, vidusskolas ballītes... āaaaa... Un tad bija brīdis, kad gandrīz, gandrīz nogāju no ceļa... Bija grūti atteikties no tā, kas bija pietrūcis visu savu mūžu -14 gadus...
Ja man kādreiz būs bērni, es viņiem nekādā gadījumā neliktu augt tik stingos apstākļos, kā es tiku audzināta, jo agri vai vēlu, cilvēkam būs kārdinājums iekrist otrā galējībā..
Starp citu, es nestāstu par padomju laikiem, bet tas bija vien 10 gadus atpakaļ, kad pabeidzu pamatskolu...