Negribu bērnus.

Reitings 225
Reģ: 07.01.2012
Sapratīs noteikti vien tās, kuras domā līdzīgi, (ja tādas vispār šeit atrodas, maza cerība) citādi - gatavojos publiskai noriešanai.
Atklāti sakot, nezinu kā tā sakarīgāk izstāstīt, bet šovakar tik skumīgs noskaņojums un vēlos izkratīt sirdi...

Jau kopš bērnības atceros, ka pārsvarā nesakrita domas ar citiem vienaudžiem. Dažādās sfērās. Nē, tagad nesākšu lielīties, cik es stilīga, ka neesmu kā visi, cik man alternatīvi uzskati utml. Šoreiz runa ir par ko konkrētu - bērni. Es tos nevēlos. Nevēlos būt māte. Nekad neesmu vēlējusies un neteiktu, ka īsti gaidu to brīdi, kad sākšu gribēt, ja tas kādreiz pienāks. Nu ko, nav jau nekāda dižā problēma - nevēlies, netaisi ij miers, ne? Bet apkārtējo ''spiediens'' kaut kā liek visu laiku par to iedomāties un tad ir kā ir.
Varbūt neesmu vēl pieaugusi, nav atplaukušas mātišķās jūtas? Bet, piemēram, jau pamatskolas laikos, visas kā viena starpbrīžos čaloja cik ļoti vēlās sev mazo, nevar vien sagaidīt, kad satiks savu īsto un piedzemdēs daudz bērniņu. Ko es? Sēdēju stūrī un klusēju. Nav jau tā, ka vienkārši pagadījos tādā bērnu gribētāju bariņā. Visām taču patīk, visām taču gribās, visas taču jūsmo par mazu bērnu bildītēm un drēbītēm. Izņemot mani, kurai šermuļi iet pāri kauliem dzirdot bērnu brēkšanu.
Un neesmu arī kaut kāda ļauna fūrija, bez dvēseles, nebūt ne. Ja pret visiem būtu nepatika, tad neveidotu šo diskusiju un nesāktu to jau uzskatīt par kaut kādu problēmu.

Laikam nomiršu viena pati ar septiņdesmit kaķiem apkārt, eh.
28.02.2013 19:11 |

Reitings 225
Reģ: 07.01.2012
cubiana, laikam atkal pie vainas mana pārspīlētā rakstīšana? Nu nav jau tā, ka meitenes TIKAI par to vien domāja. Neesmu mācījusies jocīgā skolā, jel. Vēl aizstāvībai (izskatās, ka vajadzīga) - tā bērnu apjūsmošana sākās kaut kādā 8,9 klasē. Pamatskolas beigas.
Varbūt Jūs vienkārši esat vecas, hah? Tagad jau bērni ātrāk ''pieaug'' kā agrāk. (?)
28.02.2013 20:53 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
es arī nevēlos!
28.02.2013 21:03 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Infinity, zini, tik pat labi, man var arī nebūt, jo neesmu pārbaudījusies. Bet, protams, varbūt domas mainītos...

Katrs cilvēks protams ir individualitāte. bet kā pati saki, vēl neesi bijusi pārbaudīties. Līdz ar to loģiski ir domāt, ka tev var būt bērni, un zemapziņā Tu droši vien tā domā, tāpēc arī tik kategoriski spēj teikt ,ka nevēlies bērnus.
Bet domāju, sieviete uzzinot ka viņai nevar būt bērni,viņas viedoklis šajā jomā mainītos pa 180 grādiem.
28.02.2013 21:04 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Mēs varētu veidot savu klubiņu.. :D
28.02.2013 21:06 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
21 gada vecumā par tādām lietām satraukties ir stulbi. Ja tev 35 gados vēl negribētos, tad varētu sākt satraukties. Es vispār uzskatu, ka ātrāk par 32 nav ko dzemdēt.
21 gada vecumā es vispār par tādām lietām nedomāju, man bērnu tēma bija dziļi pie kājas un visus, kuri šo tēmu aizskāra sūtīju taisni. Tieši tāpat kā tagad. Man slikti paliek no domas vien, ka man varētu būt bērni, tikai man ir krietni vairāk gadu kā tev. Tā, ka chill out, ar tevi viss ir kārtībā!

Un man arī nepatīk ne sveši bērni, ne viņu aurošana. No radu/draugu/paziņu bērniem izvairos, sabiedriskās vietās eju bērniem ar līkumu. Ja kāds gadās kafejnīcā pie blakus galdiņa- vai nu pārsēžos vai eju uz citu kafejnīcu. Jā, dažas draudzenes saka, ka man nav sirds, bet reāli man ir vienalga. Es nevienu dzemdēt nespiedu un- ar varu mīļš nekļūsi.
28.02.2013 21:07 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
koshlene, pievienojies klubiņā... :D
28.02.2013 21:10 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
domāju, sieviete uzzinot ka viņai nevar būt bērni,viņas viedoklis šajā jomā mainītos pa 180 grādiem.

Kāpēc tad ir sievietes, kas izvēlas neatgriezenisku kontracepcijas metodi - sterilizāciju? Jā, ko tādu ne tikai ar zvēriem dara, bet ar cilvēkiem arī.
Vienīgais, ko domāju - parasti dzīvniekiem, kas tiek sterilizēti, parādās dažādas veselības problēmas (svars, audzēji). Nezinu, cik līdzīgas tās procedūras dzīvniekiem un cilvēkiem, un kā ar blakusparādībām.
28.02.2013 21:28 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Katrs cilvēks protams ir individualitāte
28.02.2013 21:36 |

Reitings 105
Reģ: 29.01.2009
Tu domā, ka būtu labāk, ja Tu sadzemdētu negribētus bērnus, nespētu pat lāgā ar viņiem darboties/audzināt, lai tikai citi nepadomātu, ka tu neesi normāla?? Ne tak! Comōn, tā tak ir Tava dzīve, Tu viņu dzīvo, un Tu dzīvo tādu dzīvi, kādu vēlies! Nepārdzīvo par to sabiedrības spiedienu! Gribēsi bērnus, sabiedrība atradīs kādu citu iemeslu, par ko tev uzbraukt. Man arī negribējās bērnus,līdz es satiku vīrieti,kurā es ieraudzīju savu bērnu tēvu. Varbūt kādreiz, kad Tu satiksi savu īsto LOVI, varbūt tad arī Tev sagribēsies! Varbūt arī nē. Kāda nozīme. Tu dzīvo, kā gribi! Bet man vēlaizvien nepatīk sveši bērni.
28.02.2013 21:45 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
negribi, nedzemdé. nekádu problému, tiem, kas lien virsú ar saviem - taisi átrák síci, pasaki, ka nav vinju dalja!

neredzu problému. es vienmér dzívé visiem esmu teikusi, ka noteikti nevélos bérnu, visi normáli pret to attiecás, arí vecáki. tagad ísti nesaprotu, gribu vai negribu, agrák biju kategoriski pret. neteiktu, ka nepatík visi bérni, riebjas izlaistie, kas veikalos krít uz grídas un bljauj it ká vinjus sistu nost. bet tur mátes/téva vaina.
28.02.2013 21:51 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Mani vienmēr interesē, kā izpaužas mistiskā bubuļa-sabiedrības spiediens - pilnīgi sveši cilvēki nāk uz ielas klāt un apjautājas par ovulāciju un pārošanās rituāliem? Nav mazliet pārspīlēta uztvere? 100%, ka svešiem cilvēkiem ir pilnīgi vienaldzīgi sveši bērni vai to nepiedzimšana.

Turklāt 21 gads, manuprāt, nav tāds vecums, kad par visām varītēm jāvairojas, lai pēcāk nesanāk, ka bērnus vecvecāki uztur un audzina. Man bērnus negribējās līdz 25 gadu vecumam un nekādu spiedienu nekad neesmu jutusi ne veikalā pie kases stāvot, ne autobusā braucot! :D
28.02.2013 22:14 |

Reitings 464
Reģ: 24.02.2011
Jā, man ir tieši tāda pati situācija kā tev. Neciešu mazus bērnus un labprātāk neuzturos vienā telpā ar viņiem. :D
Varbūt tāpēc, ka man patīk būt neatkarīgai un nevaru iedomāties, ka būtu piesieta pie maza knēveļa un man būtu jādzīvo viņam. Varbūt nākotnē kaut kas mainīsies, bet nu nezinu.
28.02.2013 22:19 |

Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
Neciešu mazus bērnus un labprātāk neuzturos vienā telpā ar viņiem.

++++++++++++
:D
28.02.2013 22:22 |

Reitings 17
Reģ: 09.11.2010
Mūsdienās sen jau vairs nav tāda spiediena un ar pirkstiem uz nevienu nerāda - viņa negrib bērnus vai viņai nav nopietnas attiecības! Ja Tu negribi, Tevi neviens nevar piespiest. Ir sievietes, kuras nav radītas, lai viņām būtu bērni! Vienīgi- vientuļš vecumdienās negrib būt neviens. Un neviens nebūs tik tuvs kā miesīgs bērns :)
28.02.2013 22:31 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Winterra un pārējās,kas negrib un NEKAD negribēs bērnus(un lielākā daļa to apgalvo vēl pirms 25 gadiem :D mjaa),kādas problēmas veikt sterilizāciju? Gan jau kaut kur to veic pirms 30 gadiem,turklāt arī naudai nevajadzētu būt problēmai,jo taču uz kontracepciju cik ietaupīsiet!!!
Kāpēc vēl nestāvat rindā? Pēc tam uz jautājumiem-kāpēc vēl nav bērnu,uz briezmīgo,baiso sabiedrīas spiedienu varēsiet atbildēt ar vēsu un pašapmierinātu smaidu seja-ha-es esmu neauglīga(kāda starpība,ka pašas izvēle)
Ja to vēl neesat izdarījušas,tātad nevajag tirst,ka bērnus nekad,nu nekad negribēsiet,blā-blā-blā.
28.02.2013 23:26 |

Reitings 45
Reģ: 28.02.2013
Es vienreiz rēķināju excel tabuliņā viens bērns izmaksā 30,000 Ls līdz 18 gadiem izaudzināt, apmēram par tādu naudu var šādu smukulīti nopirkt.

Un komplektā nāks stulba 20 gadīga blondīne. Nevis pārresnējusi sieva, kas vairs negrib. Vīrieši ilgtermiņā tikai vinnē ja viņiem nav bērnu.
01.03.2013 00:08 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Sonofabitch, un ko vīrietis dos tai blondīnei, kad pašam būs ap 70 un krāniņš necelsies? Ja vien tu neesi Hju Hefners, tad izdevīgāk tomēr ir kaut vienu uztaisīt, lai būtu, kas vecumdienās pamperu nomaina un zobu protēzi ziskalo, savādāk staigās visi veči apd... un ar smirdīgām mutēm, ha.

Tas vienkārši tāds jautājums intereses pēc.
01.03.2013 00:13 |

Reitings 537
Reģ: 27.08.2012
Es arī negribu un man viņi nepatīk - saku kā ir. Es pat jēdzīgi cilvēku mierināt nemāku, neesmu no tām kas ''jūt līdzi cita nelaimei/bēdai'' .. kur nu vēl bērnam. Neprotu apieties.
Man visapkārt vecās kursabiedrenes viena pēc otras savos (21-22 gados) tagad paliek stāvoklī un precās...- nesaprotu viņas.
01.03.2013 00:16 |

Reitings 45
Reģ: 28.02.2013
Vīrieši tik ilgi nedzīvo Ancīt, mēs esam kā zvaigznes kas spoži spīd un izdeg. Liekam sieviešu sirdīm sisties un beigās paši nositamies, bet tev paliek atmiņas kurās gremdēties un bimbāt......
01.03.2013 00:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits