Negribu bērnus.

Reitings 225
Reģ: 07.01.2012
Sapratīs noteikti vien tās, kuras domā līdzīgi, (ja tādas vispār šeit atrodas, maza cerība) citādi - gatavojos publiskai noriešanai.
Atklāti sakot, nezinu kā tā sakarīgāk izstāstīt, bet šovakar tik skumīgs noskaņojums un vēlos izkratīt sirdi...

Jau kopš bērnības atceros, ka pārsvarā nesakrita domas ar citiem vienaudžiem. Dažādās sfērās. Nē, tagad nesākšu lielīties, cik es stilīga, ka neesmu kā visi, cik man alternatīvi uzskati utml. Šoreiz runa ir par ko konkrētu - bērni. Es tos nevēlos. Nevēlos būt māte. Nekad neesmu vēlējusies un neteiktu, ka īsti gaidu to brīdi, kad sākšu gribēt, ja tas kādreiz pienāks. Nu ko, nav jau nekāda dižā problēma - nevēlies, netaisi ij miers, ne? Bet apkārtējo ''spiediens'' kaut kā liek visu laiku par to iedomāties un tad ir kā ir.
Varbūt neesmu vēl pieaugusi, nav atplaukušas mātišķās jūtas? Bet, piemēram, jau pamatskolas laikos, visas kā viena starpbrīžos čaloja cik ļoti vēlās sev mazo, nevar vien sagaidīt, kad satiks savu īsto un piedzemdēs daudz bērniņu. Ko es? Sēdēju stūrī un klusēju. Nav jau tā, ka vienkārši pagadījos tādā bērnu gribētāju bariņā. Visām taču patīk, visām taču gribās, visas taču jūsmo par mazu bērnu bildītēm un drēbītēm. Izņemot mani, kurai šermuļi iet pāri kauliem dzirdot bērnu brēkšanu.
Un neesmu arī kaut kāda ļauna fūrija, bez dvēseles, nebūt ne. Ja pret visiem būtu nepatika, tad neveidotu šo diskusiju un nesāktu to jau uzskatīt par kaut kādu problēmu.

Laikam nomiršu viena pati ar septiņdesmit kaķiem apkārt, eh.
28.02.2013 19:11 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Es vienreiz rēķināju excel tabuliņā viens bērns izmaksā 30,000 Ls līdz 18 gadiem izaudzināt, apmēram par tādu naudu var šādu smukulīti nopirkt.

Un komplektā nāks stulba 20 gadīga blondīne. Nevis pārresnējusi sieva, kas vairs negrib. Vīrieši ilgtermiņā tikai vinnē ja viņiem nav bērnu.

Zini, tāda mašīna jau pēc 5 gadiem vairs nebūs kruta :D vnk smieklīgi. Domā vienu reizi nopirksi mašīnu un visas uz tevīm skatīsies, kā uz iekārojamāko veicpusisi... tādā gadījumā ar vienu mašīnu nepietiks.

P.S. Manā paziņu lokā tikai 1 sieviete no 5 ir pieņēmusi svaru pēc grūtniecības. Pārējās tāpat ir foršas un savus vīriešus neabižo... Tākā tev nav ko uztraukties. Gan jan jau tev trāpītos arī tāda, kas tevi neaižotu ar došanu un būtu tikpat skaista, kā vienmēr :)
01.03.2013 02:52 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Visaam taam, kuras uzskata, ka beerni glaabj vecumaa no vientuliibas - a vot nekaa nebija, taapat buusim visticamaak vientuljas. Videeji viirieshi dziivo mazaak un sievietes parasti piedevaam izveelaas par sevi vecaakus viirieshus, taatad visticamaak vecha pie saaniem nebuus un beerniem arii buus sava dziive. 9 gadiijumos no 10 beerni neseedees un neizklaidees muus diendienaa. Taapat vinjiem buus darbs, savi beerni, miiljotie un veiksmiigaakajaa variantaa redzeesim paaris stundas sveetdienas riitos. Tendence vecaakus likt pansionaatos tikai aug. Turklaat, ja beerni redzees, ka viira vai pashu vecaaki tiek ielikti taadaa instituucijaa, vinji pienjems to kaa normu un noteikti arii muus ieliks turpat.
Sievietes, kuras beernus dzemdee deelj baileem no vientuliibas, manupraat nedara labu darbu, jo peec tam nespeej palaist beernu savaa dziivee un to terorizee liidz peedeejam elpas vilcienam. Cik nav redzeetas maaminjas, kuras jaucaas 40 un 50 gadiigu beernu dziives, izjauc vinju lauliibas, riiko histeerijas, teelo mirshanas leekmes, lai tikai beerninjsh seedeetu vinjaam klaat. Un parasti taadaam maaminjaam ir vienalga par to, ka vinju beerni juutaas nelaimiigi un ka vinju dziives ir izjauktas maaminju egoisma deelj.
Laist pasaulee beernu - tam ir jaabuut altruisma aktam, nevis egoistiskai investiicijai.
01.03.2013 05:40 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Vienīgi- vientuļš vecumdienās negrib būt neviens.

Tas, ka tev būs bērni 100% nenozīmē, ka tu vecumdienās nebūsi vientuļa!
01.03.2013 06:22 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Winterra un pārējās,kas negrib un NEKAD negribēs bērnus(un lielākā daļa to apgalvo vēl pirms 25 gadiem mjaa),kādas problēmas veikt sterilizāciju?
Palasies atpakaļ, es šajā diskusijā uzrakstīju, kāpēc to nedaru.
Ja esi pārāk slinka, lai izlasītu iepriekšējos komentārus, tad vismaz neuzdod jautājumus, uz kuriem jau ir atbildēts.
01.03.2013 06:57 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Lai gan to iemeslu (ka baidos no iespējamām blakusparādībām operācijai) vēl varu papildināt:
* nealkstu pēc jaunām rētām (man ir nosliece uz rētu veidošanos un pat no pēdējiem sīkumiem rētas paliek);
* ja šobrīd būtu lieka tāda naudas summa, tik un tā būtu ne viena vien lieta, ko vajadzētu pirms tam;
* sava mūža laikā jau 8 reizes esmu bijusi zem narkozes, - un tas nav nekas veselīgs. Saka, ka katra narkoze samazina mūža ilgumu par kādu bišķi.

Saliekot to visu kopā - sanāk pietiekami pārliecinošs "pret" operācijai. Lai gan pilnībā pietiktu arī tikai ar pirmo iemeslu, ko minēju diskusijā iepriekš (un Tu, dan_dan, vienkārši palaidi garām)
01.03.2013 07:10 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Esmu noveerojusi savaa iestaadee,ka tie jaunie nemaz taa neskrien apciemot savas vecmaaminas!Domaaju, ka dzemdeet beernu ar domu,ka vecumdienaas buus ,kas pienesiis uudeni pie gultas ,buutu nepareizi...
01.03.2013 07:22 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu īsti normāli nav jau skolā par tādām lietām sapņot :D nezinu skolas laikā bija citas lietas, par ko domāt. un tie noteikti nebija bērni. nu neesi tu vienīgā, kas negrib bērnus. tādas ir vairākas sievietes. ja negribi, tad labāk nevajag, nekā pēc tam būt pašai sevi šaustīt, ka esi slikta māte tādēļ vien, ka negribēji bērnu.
es gribētu bērnu vai pāris bērnus, bet nu noteikti ne veselu baru :D
varbūt kādā brīdī, kad satiksi savu īsto mīlestību, tev ienāks domas prātā arī par bērniem.
ne jau bērnus dzemdē, lai cilvēki vecumdienās nebūtu vieni :) un nav jau arī tā, ka bērni tikai bļauj. viņi nes arī daudz prieka.
ja tev bērnus uzspiež dzemdēt radinieki vai draugi, tad pasaki stingri savu nostāju, ka nevēlies, lai tev to visu laiku atkārto un ka pašlaik nevēlies. ja grib tik ļoti viņus, lai paši dzemdē. nav pareizi apkārtējiem uzspiest - tev jādzemdē bērnus! tā nav viņu dzīve.
es šajā gadījumā atbalstu autori. viņa jau nerunā par kkādiem abortiem, bet vnk, ka nevēlas. es ceru, ka tādā gadījumā tu arī dari visu, lai tu nepaliktu stāvoklī :)
01.03.2013 08:31 |

10 gadi
Reitings 246
Reģ: 12.11.2012
Man arī tā ir, ka bērnus kā tādus nemīlu un man viņi nepatīk. Ļoti ilgi negribēju, bija labi tā pat. Bet, protams, apkārtējo spiediens, tomēr cilvēcīgā loģika, ka bērnu, vismaz vienu, vajag, un arī gadi rāda savu, tomēr nonācām pie secinājuma, ka vienu vajag. Un tagad, kad ir, neesmu mainījusi domas par bērniem, man sveši bērni vēljoprojām nepatīk un nevaru ap viņiem ucināties, bet savējais ir labākais pasaulē un mīlu viņu vairāk par visu :)
01.03.2013 09:07 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Lai nu kā, bet sievietes pēc bērnu dzemdēšanas peliek sievisķīgākas, seksīgākas un jaukākas.
No viņām pilnīgi staro siltums un mīlestība.
01.03.2013 09:43 |

Reitings 8272
dionysus- nu ne visas :D citas pēc bērna piedzimšanas sāk nerūpēties par sevi. un tas nav 2 mēnešus vai pusgadu bet ievelkas jau gadiem. tas protams nav par visām, bet nu daļai noteikti tā ir.
01.03.2013 10:30 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Man'bērni kā tādi patīk (uz stundu), ilgāk nē, mani nervi to nevar vienkārši izturēt. Un es nebūt neesmu ļauna vai riebīga, bet laikam neesmu tam gatava.
Es esmu miermīlis, nepatīk nemitīgs stress..
Laikam jau ir tādi cilvēku tipi, kam karjera dod visu piepildījumu....
01.03.2013 10:33 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ak jel, 21 gads un jau pārdzīvo, ka bērnus negrib, saprastu, ja tev būtu pāri 30.
01.03.2013 10:35 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Tavs stāsts ļoti atgādina mani skolas laikos. Es arī nevarēju ciest mazus bērnus, izvairījos no jebkāda kontakta ar viņiem un visiem apgalvoju, ka man bērnu nebūs.
BET lietas mainās un uzskati arī! Nu labi, arī šobrīd man nav izteiktas simpātijas pret svešiem bērniem, bet savus es gribu ļoti ļoti.

Gribu pateikt, ka nevajag ļauties apkārtējo "spiedienam". Galvenais būt harmonijā ar sevi! Un ja Tu jūti, ka nevajag bērnus, tad arī nevajag! :)
01.03.2013 11:09 |

Reitings 284
Reģ: 09.11.2012
Es nemainu savus uzskatus. Bērnus savus mūžam negribu, par dzemdībām nemaz nerunājot. Bet lieta tāda, ka bērnus gribu, ne savus. Adoptēt/ paņemt aizbildniecībā kādu bērniņu gan vienmēr esmu gribējusi, tikai bailes ir no tā, ja, kad man būtu draugs, viņš gribētu savus bērnus un neatbalstītu manu ieceri.. Es uzskatu, ka pilns ir bērnu namu ar dvēselītēm, kuras taču tā grib vecākus. Kāda šķirba, tu izspied savējo un palielini cilvēku skaitu uz pasaules vai paņem bērnu nama cilvēciņu un izaudzini par kārtīgu, labu cilvēku. Un ir gandarījums.
01.03.2013 11:13 |

Reitings 8407
Nu 'man nav tā, ka negribēju bērnus vispār, bet nekad viņi man nav patikuši, taču tas man nav nekādu šķērsļi nav radījis vai uzlicis spiedienu, un 21.gadā arī es bērnu nevēlējos - tieši liekas dīvaini, ka tādā vecumā var gribēt, bet nevienai to nepārmetu, katram savs ceļš ejams.

Un iesaku par to sākt domāt uz gadiem 40, jo tad pēdējais laiks vēl paspēt, ja nu domas mainās.

Ja kāds ko saka - priekš tam vidējais pirksts.

Problēma nav sabiedrības spiedienā, bet problēma ir tevī, ka tu nemāki atbildēt sabiedrības spiedienam ar savu viedokli, ka negribi un, ka ir arī normāli negribēt bērnus! ;)
01.03.2013 11:17 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
vai nu dzive visam pienak istais laiks un tev domas galigi mainas vai ari ta vienkarsi nav tava misija!
01.03.2013 13:12 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man vel pirms 2 gadiem bija ta, ka liktos, ka pienacis pasaules gals, ja butu stavokli. tagad-ja butu, tad butu, ok.
man ta negribesana bija pateicoties omes sausmu stastiem un iebiedesanai(mazpilseta nereti bija tada paradiba, ka 15 gadniecei kads bernelis piedzimst), ka ari tam, ka mate vasara regulari lika jaunako masu auklet(tad bija kadi 8-9gadi), kamer man gribejas ar draudzenem speleties, bet bija berns jaaukle. ta nepatika!
ari tagad(esmu jau pieaugusi sieviete) ome prasa ko es darisu pec augstskolas beigsanas. es ta ka ieminejos pa bernu...si sak brekt-jums tak mazs dzivoklitis, kur liksiet?suns ratinus apgazis, jums nav maja! ja, nav, bet mes ari tuvako 5 gadu laika maju nevaresim atlauties, lai ari manam virietim ir liela alga, bet ne tik liela, lai maju. un pietam tas musu dzivoklitis maksa 5 reiz dargak neka omes...ai, tads besis uznaca, ka man svarigs cilveks neatbalstitu....:(
01.03.2013 13:19 |

Reitings 40
Taisnība redhead. Arī man tā bija. Gribēju vēl viskko paspēt, bet pieteicās bēbuks, kamēr biju stāvoklī, nebija nekādas izjūtas, bet kad piedzemdēju un izlika man to mazo dzīvībiņu uz punci - viss mainījās.

Un, jā. attiecībā uz svešiem bērniem - nav nekādu izjūtu, dievinu tik savu :)
01.03.2013 13:21 |

Reitings 45
Reģ: 28.02.2013
98% bērnu negribētāju ir dēļ finansiāliem iemesliem. Turklāt 43% bērnu Latvijā ir uz nabadzības sliekšņa, bet Lielbritānijā tas nav labāks 20% ir zem nabadzības sliekšņa. http://www.anglobalticnews.co.uk/profiles/blogs/20-bernu-lielbritanija

Manchesterā 47% dzīvo nabadzībā. Tas kad Latvijā daudzas negrib bērnu ir valstiska līmeņa problēma. Lauki izmirs jo tur ir maz perspektīvu bērniem, bet Rīgu Rīgas rajonu mierīgi var saglābt.

Bērnu pabalstu celšana neko nedos, jo tas rosinās profesionālos pabalstu diedelētāju procentu pieaugumu, kas negatīvi iespaidos ekonomiku.

Vajag veicināt nodokļu atlaides bērnu vecākiem, neapliekamo minimumu par 1 bērnu pacelt uz 200 Ls. Ja pieņemsim ir 2 bērni un alga 400 Ls nodokļus nemaksā vispār.

Tas pats uz nekustamo īpašuma nodokli 3+ bērni un 50% atlaide ir par maz, 50% atlaidei jābūt jau no 1 bērna.

Pie kā tas novedīs ? Pie tā, kad ģimenes galvas kļūs produktīvas jo 80% algas aizies ģimenei un un būs motivācija strādāt ekonomika, piedzīvos strauju pieaugumu.

Demogrāfijas un ekonomikas pieaugums iet roku rokā, un kad vēstures gaitā tas ir noticis ? Par piemēru var minēt 50-60 gadus ASV, kad tēvs bija pelnītājs un sieviete rūpējās par ģimeni.

Es neko neaģitēju fakti ir fakti, bet līdz ar seks un maukpilsēta un sievietes karjeristes imidža spodrināšanu rietumu kultūrā, valstis jūk un brūk un Ekonomikā ir stagnācija.

Sievietes spēja palikt stāvoklī 35 gados ir zem 30% un 40 gados ir zem 9%, vai pat iestājās neauglība. Nemaz nerunājot par defektīviem bērniem http://decodingmen.com/why-men-are-attracted-to-younger-women/

Tā kā tas, kad daudzi negrib bērnus Latvijā ir valstiska problēma, kas jārisina 100 kāpostgalvām, bet viņi ir pārāk aizņemti ar sava biznesa problēmām, un līdz tam brīdim es arī nevēlos bērnus un manis pēc demogrāfijas līkne latvijā var ietriekties zemē. :D
01.03.2013 14:55 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Nekad neteikšu neko sliktu tiem, kas bērnus negrib - tā nav mana darīšana, jo iemesli var būt dažādi! :)

Bet pati gan zinu, ka gribētu 4 noteikti! :D
01.03.2013 14:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits