Nu Vecāķu pludmalē ir zonas kur suņiem aizliegts, bet tālāk uz Mangaļsalas pusi, cik saprotu tā suņu aizlieguma zona vienā vietā beidzās.. ir kaut kādas zīmes...
Bet vienalga neatbalstu nekur suņus pludmalē, JO nu negribētu sauļoties un pēc brīža uzpūš vējiņš un parādās kaka zem smiltīm... fuuuii....
http://www.likumi.lv/doc.php?id=242655&from=off - te uzskaitītajās peldvietās it kā nedrīkst. Pēc noteikumiem, jābūt ir uzliktam aizliegumam, bet pie katras ieejas pludmalē gan jau nav, tur jau var mēģināt pastrīdēties (visticamāk gan bezjēdzīgi).
Es nekur vēl neesmu redzējusi, ka kādam liek sodu, laikam īstajos mirkļos esmu pludmalē.
Negribu te rakstīt, bet varu Tev pastāstīt vēstulītē, kur savējo aizvedam paskriet bez pavadas un iemauktiem. :)
Es gan nesaprotu tik muļķīgu aizliegumu. Var taču uzlikt vairāk miskastes, lai saimnieks var sūdus savākt un izmest. Aizliegt dzīvniekam staigāt pa brīvu zemi ir patiešām stulbi :(
Esmu redzējusi kā Liepājas pludmalē glābēji trenkā un ķer dāmas ar mazajiem sunīšiem. :D
Suns vēl nebija nolikts zemē, kad jau bija bļāviens, bet es piekrītu tam, ka vajag kaut kādas zonas, tāpat kā pliko, tā vajag suņu staidzināšanas zonas. :)
Tik pat labi tām kaijām un vārnām arī jāaizliedz lidot pa pludmali, mazums sauļošos uz muguras, uznāks žāva un tieši kaija lidos pāri un palaidīs savu pļeku brīvajā kritienā. :D
Tāpēc, ka lielākā daļa cilvēku ir tādi cūkas kas savus atkritumus aprok smiltiņās, čurā gan jūrā gan smiltīs un benčikus arī ierok turpat blakus savam dvielītim.. cik lielas ir izredzes, ka visi šie stulbeņi savāks arī aiz saviem suņiem???
Nī_Mo - kaijau kakas mani nesatrauktu tik ļoti cik, liela suņa, lielā kaka, kad nevar saprast -cilvēks kluci nolicis vai kas par desām?
Omg, žēl,ka pavasaris katru gadu pienāk ar aizdirstām ielām...
Ja jau tā kaku tēma ir aizsākta. Man vispār besī, ka mums normālas miskates nevar salikt, pavasarī visi čīkst, ka kakas visās malās, un tik vaino suņu saimniekus..a, kur tad, lai mēs tās kakas nesam? Es vācu kakas, bet, nu, tad, kad man nav ar to maisu jāvazājas pa rajonu un jāmeklē miskaste, kurā tā smaciņa nebojās visiem dienu :D Es laikam 1x mūžā tikai esmu redzējusi to brīnumu, tiešām biju šokā :D
kad bijām vecāķu jūrā, mēs speciāli gājām uz mangaļsalas pusi aiz zīmes, kur beidzas vecāķu pludmale, meitene teica, ka tur varot ar suni. vienīgi tas bija pagāšgad vai pat aizpagāš, tagad īsti neatceros. :D
Tāpēc, ka lielākā daļa cilvēku ir tādi cūkas kas savus atkritumus aprok smiltiņās, čurā gan jūrā gan smiltīs un benčikus arī ierok turpat blakus savam dvielītim.. cik lielas ir izredzes, ka visi šie stulbeņi savāks arī aiz saviem suņiem???
Nu tur jau ir ar stulbeņiem jācīnās. Bet ja es esmu normāla, ar pilnām kabatām maisiņu, kur savākt sūdus, stulbeņu dēļ nedrīkstu staigāt gar jūru ar suni.
Ja visur jūrmalā būtu nodrošinātas tualetes, tad neviens jūrā nečurātu un sīkie tur nekakātu. Nebūtu arī piedirstu kāpu utt. Problēma jau ir tajā, ka
1) nav miskastes
2) nav tualetes
Ja arī kkur ir tualete, tad tā pieder bāriņam, kurš tur ir un viņi atslēgu nedod, ja vien kko nepērc (loģiski). Tagad nav izvēles- ja gribi nokārtoties tad, kā omes, lien jūrā līdz viduklim, vai arī ej kāpās. Nu, vai arī velc pamperu. Jūrmalā komfortabli pavadīt visu dienu nav iespējams.