Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Šķebina

 
Reitings 176
Reģ: 16.01.2013
Sveikas meitenes, tiek daudz runāts pa veselīgo dzivesveidu utt., arī es vēlos piekoriģēt savu augumu, tikai ir viena nozīmīga problēma- Man negaršo veselīgas maltītes.
Piemēram, auzas- jebkādā veidā man liekas pretīgas, pat auzu pārslu cepumi :D
Biezpiens - pat ar kŗejumu man negaršo, kur nu vēl ar to bezpiedevu jogurtu.. :(
Zivis tikai un vienīgi ceptā veidā, tas pats ar vistas fileju...
Dārzeņi- hmm varu ēst varu neēst, augļi arī neuzrunā. Visu dzīvi man ir garšojusi trekna, cepta cūkgaļa, cepti kartupeļi, desas, cīsiņi, čipsi, bulciņas, picas...Kā nomainīt paradumus?
Pagaidām to biezpienu lieku mutē un ar labi daudz ūdeni riju nost :D
Auzu pārslu putru ēdu līdzīgi, tikai bieži ēšanas procesā man nāk vēmiens, tāpēc cenšos ēst viena, lai neviens nedzird manu rīstīšanos..
Šķiet, ka esmu viena liela staigājoša konservantu bomba :D un vai var cerēt uz efektu, ja , piemēram, caur rīstīšanos dabū sevī tās olbaltumvielas utt., bet dienā panašķojās , piemēram, kaut ar vienu cīsiņu>? :D
25.02.2013 14:45 |
 
Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
viss atkarīgs, kā pagatavo ;)
25.02.2013 14:47 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Izklausās briesmīgi - ēst ēdienu, kas negaršo :(
25.02.2013 14:47 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es varu pateikt Neimanes vārdiem - visiem nav jābūt slaidiem, ja nevari pārvarēt, tad paliec, kur esi. Skarbi, zinu, bet patiesi.
Cīsiņus vari ēst, ja tie ir teiksim tītara filejas ar vismaz 70% gaļas. Labi nav tikai tāpēc, ka sāls daudz. ;) Veselīgs ir arī tuncis, lasis, tas tev arī riebj`?
25.02.2013 14:48 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
aj, nu beidz. Paroc dziļāk. ir tik daudz ēdiena,kas ir labs. ne tikai biezpiens un zivis.
25.02.2013 14:48 |
 
Reitings 176
Reģ: 16.01.2013
zili_rudzi, es jau mēģinu vairākās variācijās , bet garšo tikai tad, kad ir pamatīgs tauciņš klāt :D
neciešu vārītus produktus, visu laiku gribās ēst , kaut ko ceptu :(
25.02.2013 14:49 |
 
Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
varbūt problēma ir pagatavošanā?
Daudzreiz var palīdzēt garšvielas, ka vienu vai otru nesimpatizējošo garšas niansi noslāpē.
Tāpat, kombinē veselīgo (80%) ar ne tik veselīgo (20%). Piemēram, svaigie salāti ar šķiņķa šķēlītēm. Lielu tvaicētu dārzeņu šķīvi ar ceptu vistas fileju. Nu kaut kā tā.
Un kā pārvarēt ieradumus. Nu... :D ... vienkārši ar dzelžainu gribasspēku.
25.02.2013 14:49 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jā, man būtībā arī garšo cepti kartupeļi, čipši, picas, bet tas nenozīmē, ka man negaršo garšīgi pagatavots veselīgs ēdiens.
Atmet to, ko tiešām nevari ieēst un nespied sevi. (tas, ka ēd biezpienu, putru un uzdzer ūdeni, lai norītu, ir milzīga kļūda. Ne tikai tādēļ, ka nekošļā, bet arī tādēļ, ka ēšanas laikā ir jāizvairās no dzeršanas).

Gatavošanā izmanto garšvielas, atklāj sev jaunu pasauli, gatavo cepeškrāsnī, meklē jaunas kombinācijas, eksperimetē ar receptēm, ko iepriekš neesi gatavojusi.
Pamazām, pamazām un aizies tā lieta.
25.02.2013 14:50 |
 
Reitings 176
Reģ: 16.01.2013
Veselīgs ir arī tuncis, lasis, tas tev arī riebj`?
Nē, tie man garšo :)

bet vienkārši gribās vasarā normāli izskatīties peldkostīmā, ahh, mani pirmās saulainās dienas velk depresijā..
reizēm liekas, ka vieglāk ir vispār neēst, bet saprotu, ka tā var tikai sevi sagandēt..
25.02.2013 14:51 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
neciešu vārītus produktus, visu laiku gribās ēst , kaut ko ceptu


Nu tad bezcerīgs gadījums :D Man šķiet, ka ir arī cepeškrāsns uz šīs pasaules, un sanāk garšīgi. Inets pilns ar receptēm, ārprāts - taču ir miljoniem iespēju. Paņemt JEBKURU recepti un modificēt pa savam.. Ja nevari nekādi(kam neticu), tad ēd ceptu, bet skaiti kcal, ko citu padarīsi.
25.02.2013 14:51 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Rimma, pašlaik zinātnieki runā par reālu atkarību no garšas pastiprinātājiem, cilvēks vairs nejūt kā garšo auzu biezputra, vienkārša zivs vai vistas fileja, jo lielākai daļai no tā, ko mēs pērkam pusfabrikātos, ēdam ārpus mājas, nopērkam kulinārijās ir garšas pastiprinātāji, no kuriem mums, tāpat kā no cigaretēm, rodas atkarība.

Otrs, ka pieradums izveidojas 21 dienas laikā, moš mēģini pārlauzt sevi to 21 dienu un tad redzēs?
25.02.2013 14:52 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vai arī, kā _paris raksta -
visiem nav jābūt slaidiem, ja nevari pārvarēt, tad paliec, kur esi
25.02.2013 14:52 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka problēma vai nu tiešām pagatavošanā vai galvā - esi ieskaidrojusi sev, ka Tev negaršo. Es agrāk domāju, ka bez baltmaizes nevaru dzīvot, esmu ieskaidrojusi sev, ka man viņu vispār nevajag. Un auzu pārslu putra man, star citu, arī agrak ne īpaši garšoja.. kopš pati gatavoju, nevaru vien sagaidīt brokastis, kad varēšu tai ķerties klāt :D ar pienu, protams :)
25.02.2013 14:52 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Izklausās briesmīgi - ēst ēdienu, kas negaršo


+1
Savā ziņā apbrīnoju to meiteņu izturību, kuras spēj tā dzīvot, jo es tā nevarētu. Man gribas ēst to, kas man garšo, nevis šādi mocīties.
Varbūt vari pamēģināt sakopot savu ēdienkarti no lietām, kuras garšo un pievērst uzmanību daudzumam...samazināt to...
25.02.2013 14:52 |
 
Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
es visu sāku pamazām. tiesa, nebiju tik izteikta cepto ēdienu piekritēja, kā tu, bet arī nespēju iedomāties, ka kaut kādu auzu pārslu putru katru rītu varētu ēst brokastīts. (ir pat pētījumi par to, piemēram, ja ar prātu saproti, ka auzu pārslu putra ir jāēd, tad tā ar laiku sāk likties pat baudāma).
sākumā laikam atteicos no baltmaizes un nomainīju uz rupjmaizi. pēc tam atteicos no margarīna, sviesta, un sieru liku uz plikas rupjmaizes. nu galvenais - lēnām un pamazām. uztaisi vienu dienu ned., kurā ēd visu ko gribi. tā būs vieglāk. veselību galu galā arī tāds uzturs vēlāk ietekmēs. ;/
25.02.2013 14:52 |
 
Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Šķiet, ka viens no svara vērotāju pamatprincipiem bija beigt uzskatīt ēdienu par baudu. Ēdiens - tās ir vienkārši uzturvielas, lai tu izdzīvotu. Tā tas ir jāuztver un nekā citādi - nekāds tur prieka avots, nekāds mierinātājs, nekāds laika nositējs. Un jāatrod dzīvē ir citas baudas. Lielākā problēma ir tā, ka lielākajai daļai cilvēku ēdiens ir viens no galvenajiem ikdienas prieka avotiem. Un, ja atņem šokolādi, tiek atņemts arī vienīgais tās dienas prieciņš. Tāpēc vispirms jāsāk ar to, ka jāsakārto citas lietas dzīvē. Tad ir vieglāk tikt galā ar ēdienu.
25.02.2013 14:53 |
 
Reitings 176
Reģ: 16.01.2013
Otrs, ka pieradums izveidojas 21 dienas laikā, moš mēģini pārlauzt sevi to 21 dienu un tad redzēs?

nuu jāpamēģina ir, mēgināts nav zaudēts :)

Varbūt vari pamēģināt sakopot savu ēdienkarti no lietām, kuras garšo un pievērst uzmanību daudzumam...samazināt to...

Man jau iešāvās doma, ka varētu iesākumā pamēgināt vismaz pa darba dienām ēst to labo ( paeksperimentēt tā sacīt), bet 6,7 dienās uztaisīt dienas, kad ļauju savām kārpiņām patusēt :D
25.02.2013 14:56 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es tev ļoti iesaku šo grāmatu - http://www.whitebook.lv/lv/gramatas/-tirs-un-slaids-dzivesveids-dzeimss-daigens-i9

Perfekti uzrakstīts par to, kā esam sabojāti ar konserviem un visiem s.diem, tiesa, nezinu tavas finanses, jo tur ieteiktie produkti ir organic. Man tas iet vieglāk, jo ir iespēja visus piena produktus ēst BIO u.t.t. Es ticu tam, ka mēs esam sevi piesārņojuši ar dranķiem un pat nemākam baudīt tīru ēdienu.
Vai tu domā, ka man sākumā bija viegli vai kādai citai? Es ienīdu ēdienu bez sāls u.t.t. BET PIEROD un pierod pie visa. Ir jāēd tīrs ēdiens, pēc iespējas bez miltu mērcēm un panējumiem, ne tikai novājēšanas nolūkos, bet elementāri dēļ veselības.
25.02.2013 14:56 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ieteiktu Tev savus ēšanas paradumus mainīt pakāpeniski.
Piemēram sāc ar to, kad atsakies no čipšiem vai arī ēd reizi ned. mazo paciņu.
Ja Tev negaršo biezpiens - pamēģini mājas sieru.
Garšo trekna cūkgaļa miksē to kopā ar salātiem nevis kartupeļiem utt...
Nevaig visu uzreiz - pakāpeniski, jo organisms un garšas kārpiņas Tev ir pieradušas pie pašreizējās ēdienkartes.
25.02.2013 14:58 |
 
Reitings 176
Reģ: 16.01.2013
Vai tu domā, ka man sākumā bija viegli vai kādai citai? Es ienīdu ēdienu bez sāls u.t.t. BET PIEROD un pierod pie visa. Ir jāēd tīrs ēdiens, pēc iespējas bez miltu mērcēm un panējumiem, ne tikai novājēšanas nolūkos, bet elementāri dēļ veselības.

Jau kkāda motivācija rodas, bet diemžēl bio produktus nesanāk iegādāties, nav tik lbas finansiālās iespējas.. :( No saals arii esmu atteikusies, jau kkadus meeneshus divus vispaar neko nesaalu.. :)
25.02.2013 15:00 |
 
Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Galvenais ir gatavošanā.

Labs piemērs ir vistas fileja. Nav obligāti jāēd vistas fileju. To vienkārši ir vieglāk pagatavot, bet tas nenozīmē, ka nav alternatīvu. Nopērc vistas kājiņas vai spārniņus un apcep nedaudz olīveļļā zeltaini brūnus un tad liec vārīties.

Ja par garšvielām- tad pieber katlā nedaudz Turcmenic garšvielu(spilgti dzeltena- viena no karija galvenajām sastāvdaļām) un piparu graudus. Kad vistiņa ir gandrīz uzvārījusies- turpat klāt vari likt tos pašus makaronus. Un, kamēr tie vārās- pagatavo salātus. Nav obligāti ar kŗejumu vai majonēzi(patiesībā- labāk nevajag), bet derēs kaut vai svaigi gurķi, tomāti. Starp citu- ja selerijas gabaliņus sajauc ar gurķiem, tad otrajā reizē Tu jau automātiski iedomāsies to seleriju piejaukt, jo īstenībā tā garša, atklāsi, nav tik peļama..

Nu tā tāda viena receptīte.. :P


P.S. Piparu graudu vietā vari ielikt katlā nedaudz lauru lapas. (tikai ne abus kopā, man liekas, ka tad kaut kas nav riktīgi.. )
25.02.2013 15:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits