Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

No A -Z :)

Reitings 25
Reģ: 25.02.2013
Labrīt!
Vakar uzzināju ,ka esmu stāvoklī.Esmu tiiiiiiiiiiik laimiiga,bet tajaa pashaa laikaa liekas,ka esmu mulkje ,jo neko nezinu.
Taatad,pierakstijos pie ginekologa.Tur man janjem kaadi dokumenti liidzi ? Ko noziimee staaties grutniecu uzskaitee ?
Es straadaaju,kas man vispar ir jaadara ? Japasaka darba deveejam par to vai veel nee,jo man peec 3 meneshiem bus atvaljinajums. No kura menesa iet dekreetaa ? Man bus jaraksta kaads iesniegums ? Vai arii jaanjem slimiibas lapa? Es zinu,ka jautaajumi ir tizli,bet es vispaar neko nezinu,pat nezinu kaa ruupeeties par beerninju..vai eksistee kaadi maaminju kursi ??
25.02.2013 09:51 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Pirmām kārtām - Apsveicu no visas sirds. :)
Ejot pie dakteres nekādi dokumenti nav jāņem līdzi, tik jāzin precīzs pēdējo MR dienas, lai var precīzāk noteikt mazuļa vecumu un laiku, kad vajdzēs dzimt.
Uzskaitē mani jau uzreiz ņēma, laikam 5 vai 6 nedēļa. Mātes pasi dabūju vēlāk, kad bija pirmās analīzes veiktas šis dokuments būs jāānem visur līdzi. Savai priekšniecei uzreiz paziņoju, jo esmu vienīgā darbiniece. Dekrētā parasti iet 7. mēnesī, bet es sarunāju ar priekšnieci, ka pirms dekrēta izņemšu visus atvaļinājumus un tad sanāk, ka es dekrētā iešu 6.mēnesī.
Ir, ir tādi kursi, kur sagatavo dzmedībām un apmāca kā rūpēties par mazuli. Domāju iet uz šiem kursiem ar draugu (topošo tēti), jo viņš būs klāt, kad nāks pasaulē mūsu mazais brīnums un tad viņam ar daudz ko vajadzēs zināt. :)
25.02.2013 12:04 |

Reitings 25
Reģ: 25.02.2013
Paldies liels!
Vai tad ja man otrs atvaļinājums ir noteikts,tad kad bērniņš dzimis jau būs,es to atavaļinājumu vru paņemt ātrāk ?
25.02.2013 12:23 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Es domāju, ka jā, tik jāuzraksta iesniegums par to, ka vēlies mainīt atvaļinājuma laikus. Man darbā ir pieņemts par atvaļinājumu brīdināt vismaz nedēļu pirms. :)
25.02.2013 14:46 |

Reitings 41
Reģ: 29.01.2009
Ja nemaldos, tad dekrētā ir jāiet 6. mēnesī, ja nav kādi sarežģījumi ar veselību.
Pēc likuma darba devējām var neteikt par grūtniecību līdz pat dekrēta sākuma, bet uzskatu ka tas ir necilvēcīgi,jo ir taču jāsagatavo arī jaunā darbiniece, kas strādās tavā vietā.
25.02.2013 14:55 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!