Esmu nonākusi tādā situācijā, kad pati vairs nesaprotu, vai uzvedos kā princese uz zirņa, vai arī manai neapmierinātībai ir reāls pamats. Tāpēc ļoti priecāšos par jebkādu pozitīvu vai negatīvu komentāru.
Īrēju istabu 4 istabu mājā, kopā esam 4 cilvēki. Es vienu no istabām īrēju kopā ar savu draugu, otrā istabā dzīvo meitene, trešajā puisis un ceturtā ir dzīvojamā istaba ar ēdamgaldu (virtuve ir ļoti maziņa), dīvāniem, tv.
Mana problēma īsumā ir: meitenei ir draugs, kurš uzvedas tā, it kā būtu te nevis viesis, bet pastāvīgs iedzīvotājs - viņš mēdza pat nesveicināties, līdz viena konflikta laikā to viņam pārmetām. Parasta vakara scenārijs ir: ierodas meitenes puisis, sāk gatavot ēdienu, tad viņi abi ēd viesistabā un skatās tv līdz vēlai naktij, tādējādi dzīvojamo istabu praktiski nekad nevaram izmantot. Es apsveru domu sūdzēties par to mājas saimniekam, ka reāli parakstījos uz 3 dzīvokļa biedriem, bet esmu tikusi pie 4, mājā jau tā ir šauri. Arī prakse nekad nebrīdināt par ciemiņa nākšanu man liekas nepieņemama, necieņas pilna. 6 mēneši ir pagājuši, bet nekad neesmu pat iepazīstināta ar viņu. Sakrājies liels rūgtums, bet iespēju runāt ar meiteni pašu es neredzu. Viņa kaut kā ļoti psiholoģiski pareizi prot runāt, katru reizi iestāstot man, ka tā ir mana problēma, mana vaina, ļoti provocē.
Jāpiebilst, ka esam dažādu tautību, varbūt tā ir normāla prakse balkānos - izbļaustīties un nākamajā dienā būt draugiem, bet es tā nespēju. Kopš bļaušanas negribu pat sveicināties. Viesis (viņas draugs) ir melnādainais ar ļoti asu temperamentu. Konfliktsituācijā viņš vispār neļāva izteikties, tikai bruka un bruka virsū tā, ka man bail pašai savā mājā būt.
Es pat īsti nezinu, vai drīkstu pieprasīt, ka viņš, piemēram, neizmanto virtuvi un nesēž katru vakaru dzīvojamā istabā. Tās ir koplietošanas telpas, bet vai nav tā, ka koplietošanas telpas ir īrniekiem, nevis īrniekiem+viņu draugiem. Saprotu, ka man jāpieaug, jārunā, nedrīkst uzvesties bērnišķīgi un pieprasīt putna pienu. Tomēr negribu arī tikt pazemota, apspiesta. Lūdzu, iesakiet kaut ko!