Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dzīvokļa biedri

Reitings 9
Reģ: 24.02.2013
Esmu nonākusi tādā situācijā, kad pati vairs nesaprotu, vai uzvedos kā princese uz zirņa, vai arī manai neapmierinātībai ir reāls pamats. Tāpēc ļoti priecāšos par jebkādu pozitīvu vai negatīvu komentāru.

Īrēju istabu 4 istabu mājā, kopā esam 4 cilvēki. Es vienu no istabām īrēju kopā ar savu draugu, otrā istabā dzīvo meitene, trešajā puisis un ceturtā ir dzīvojamā istaba ar ēdamgaldu (virtuve ir ļoti maziņa), dīvāniem, tv.

Mana problēma īsumā ir: meitenei ir draugs, kurš uzvedas tā, it kā būtu te nevis viesis, bet pastāvīgs iedzīvotājs - viņš mēdza pat nesveicināties, līdz viena konflikta laikā to viņam pārmetām. Parasta vakara scenārijs ir: ierodas meitenes puisis, sāk gatavot ēdienu, tad viņi abi ēd viesistabā un skatās tv līdz vēlai naktij, tādējādi dzīvojamo istabu praktiski nekad nevaram izmantot. Es apsveru domu sūdzēties par to mājas saimniekam, ka reāli parakstījos uz 3 dzīvokļa biedriem, bet esmu tikusi pie 4, mājā jau tā ir šauri. Arī prakse nekad nebrīdināt par ciemiņa nākšanu man liekas nepieņemama, necieņas pilna. 6 mēneši ir pagājuši, bet nekad neesmu pat iepazīstināta ar viņu. Sakrājies liels rūgtums, bet iespēju runāt ar meiteni pašu es neredzu. Viņa kaut kā ļoti psiholoģiski pareizi prot runāt, katru reizi iestāstot man, ka tā ir mana problēma, mana vaina, ļoti provocē.

Jāpiebilst, ka esam dažādu tautību, varbūt tā ir normāla prakse balkānos - izbļaustīties un nākamajā dienā būt draugiem, bet es tā nespēju. Kopš bļaušanas negribu pat sveicināties. Viesis (viņas draugs) ir melnādainais ar ļoti asu temperamentu. Konfliktsituācijā viņš vispār neļāva izteikties, tikai bruka un bruka virsū tā, ka man bail pašai savā mājā būt.

Es pat īsti nezinu, vai drīkstu pieprasīt, ka viņš, piemēram, neizmanto virtuvi un nesēž katru vakaru dzīvojamā istabā. Tās ir koplietošanas telpas, bet vai nav tā, ka koplietošanas telpas ir īrniekiem, nevis īrniekiem+viņu draugiem. Saprotu, ka man jāpieaug, jārunā, nedrīkst uzvesties bērnišķīgi un pieprasīt putna pienu. Tomēr negribu arī tikt pazemota, apspiesta. Lūdzu, iesakiet kaut ko!
24.02.2013 19:32 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Tu dzīvo LV?
24.02.2013 19:38 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
párvácies. domáju saimniekam nevar bút iebildumi pret to, ka pie írniekiem nák cieminji. saki tai meitenei, lai iet uz savu istabu ar savu puisi
24.02.2013 19:39 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Es laikam runātu ar dzīvokļa saimniecie/saimnieku!
24.02.2013 19:41 |

10 gadi
Reitings 6263
Reģ: 01.04.2009
Nu normāli tas neizklausās...Es laikam nebojātu nervus un ietu kaut kur citur dzīvot, jo diez vai viņi mainīsies!
24.02.2013 19:41 |

Reitings 718
Reģ: 29.01.2009
Tad jau reāli būtu godīgi, ja tās meitenes draugs maksātu arī 1/5 īres un komunālo maksājumu.
24.02.2013 19:44 |

Reitings 9
Dzīvoju Nīderlandē.

Līgums ir uz gadu, tik viegli vaļā tikt es no šīs vietas nevaru, lai arī patiešām labprāt ietu dzīvot citur.
24.02.2013 19:46 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Jā, man arī jautājums - viņš vismaz maksā par sevi?
24.02.2013 19:51 |

Reitings 9
Eliasa, es pilnībā piekrītu. Uzsvaru uz izmaksām nelieku, jo daudz labprātāk redzētu viņu ejam, nekā nākam.
24.02.2013 19:53 |

Reitings 89
Reģ: 29.07.2009
nu ja tas čalis tur tik bieži uzturas, lai sāk maksāt savu daļu ( komunālie utt.) bet vispār neapskaužami.
24.02.2013 19:54 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ja Tavs draugs dzīvotu citur kaut kādu apstākļu dēļ, bet jums gribētos tikties, vai tad neaicinātu pie sevis? Koplietošanas telpām nav jāstāv tukšām- ja gribi tur sēdēt, ej un sēdi un traucē viņiem divvientulību. Problēma tevī nevis viņos.
24.02.2013 20:13 |

Reitings 9
Jā, summer, es tieši ar tādu domu šos 6 mēnešus dzīvoju - kā būtu, ja pati nedzīvotu kopā ar draugu. Tagad jau ir tā, ka enough is enough. Kaut kādai mēra sajūtai ir jābūt - katru dienu, esot ciemos, justies kā savās mājās, agresīvi izturēties pret mājas īrniekiem. Man reāli ir bail iet un sēdēt viesistabā, kad viņi tur abi ir.
24.02.2013 20:26 |

Reitings 9
Viņš nemaksā, lai arī gan pie plīts stāvēt un dušoties viņam patīk. Droši vien nekādas gigantiskas izmaksas tas nesastāda, es daudz vairāk priecātos, ja viņš negatavotu katru vakaru un nesēdētu dzīvojamā istabā.
Paldies par iedrošinājumu, meitenes, es runāšu ar saimnieku. Diez vai, ka paliks sliktāk, varbūt izdosies panākt kādus uzlabojumus.
24.02.2013 20:33 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
un ko par to saka pārējie dzīvokļabiedri?
24.02.2013 20:39 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
paga, tak ej un sédi dzívojamajá pie tv, vinjiem gan jau nepatiks párváksies uz meitenes istabu
24.02.2013 20:43 |

Reitings 9
1. biedram - pašai meitenei tas droši vien patīk :)
2. biedram - puisim. Viņš ir ļoti tolerants pret visiem, pret visiem pieklājīgs. Viesistabā viņš arī nerādās, sēž savā istabā. Viņš ir no meitenes valsts, šad tad viņi kaut ko runā savā valodā, nav ne jausmas ko. Bet viņš ir pieklājīgs pret visiem. Kad iepriekšējā īrniece vācās ārā, pajautāju, kāds ir puisis, kas te dzīvo, viņa teica, ka ļoti kautrīgs, jo nekad nerādoties dzīvojamā istabā, kad viņa te ir ar draudzeni.
Tā droši vien ir kaut kāda konspirācijas teorija, bet es domāju, ka viņš ir drīzāk meiteni atbalstošs, jo vienu vakaru pēc konflikta viņš FB ielika bildi "Some people just need a hi5. In the face. With chair." un gan meitene, gan viņas puisis "nolaikoja poustu". Tāpēc es esmu iedomājusies, ka viņš īstenībā ir maziņš, glums čūskulēns (vai arī ļoti gudrs diplomāts), smaida visiem, bet nemīl nevienu. Tajā pat laikā, domāju, ka viņam nebūtu nekas pretī, ja mājā būtu mazāk cilvēku.
3. biedram - manam draugam arī nepatīk šī prakse. Vienīgajā reizē, kad viņš vērsās pret viņa konstantu klātbūtni šeit, reakcija bija ārprātīga. Pie vārda viņš praktiski netika, oponents vienkārši verbāli appludināja viņu. Viņš eica, "ok, tu tagad izsakies un es runāšu pēc tam". Kad bija viņa kārta izteikties, vienkārši aizcirta durvis, aizgāja un pateica, ka mēs viņu nesaprotam. (un es nesaprotu, kā viņš tā var teikt, jo kāpēc gan man būtu jāsaprot cilvēks no ielas)
24.02.2013 20:59 |

Reitings 9
Mis Take, es baidos, ka uz mani sāks atkal bļaut :D Ok, tas ir ļoti stulbs arguments.
Labs ir, saņemšos un izmēģināšu to kādu vakaru, kad būs vairāk drosmes. Paņemšu draugu līdzi atbalstam un gan jau neapēdīs.
24.02.2013 21:03 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tev skauž, ka pie tās meitenes nāk draugs? Tu labāk gribētu, lai tavējam piecērt? Tev žēl, ka tas cilvēks sēž uz dīvāna?
Kāds tev labums taisīt konfliktus? Darīt nav ko?
Kāda starpība- pie plīts stāv viņas draugs vai viņa? Ja tev jāgatavo- ej un gatavo. Kāda tev starpība- sēž pie TV meitene vai viņi abi? Un kas mainītos, ja tas draugs dzīvot ar jums kopā un kopā maksātu? Tev žēl to pāris litru ūdens, ko viņš dušā izlieto (ēst gatavošana nemainās- taisa vienam vai diviem cilvēkiem ēst un elektrība TV arī)? Kas tev ar draugu traucē tusēt virtuvē, kopējā istabā? Ejat un sāciet sūkties. Gan jau tiem nebūs patīkami uz to noskatīties un aizies prom.
Tiec galā ar savām bailēm un skaudības pret tās meitenes draugu.
24.02.2013 21:09 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
parakstos zem summer vardiem
24.02.2013 21:22 |

Reitings 9
Man nav patīkami, ka mājā, kurā maksāju īri praktiski dzīvo cilvēks, kurš nezina savu ciemiņa vietu un izturas ar agresiju pret īrniekiem. Māja ir pār pilnu, pat tad, ja viņš būtu mans labākais draugs, diez vai būtu forši, ja katru vakaru viņš te ciemotos, justos kā mājās.
24.02.2013 21:23 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Problēma ir nevis Tevī vai viņos, bet situācijā kā tādā - dzīvot vienā dzīvoklī ar svešiem cilvēkiem, ar kuriem diez ko nesanāk saprasties..
Arī es kādu laiku dzīvoju ar vienu meiteni kopā citā valstī - pie viņas puisis uzturējās biežāk, kā es, piemēram, mēdzu pat uz 3 nedēļām aizbraukt uz Latviju, bet īri savu daļu, protams, maksāju, tāpat internetu, elektrību utt. Beigās vienu mēnesi meitene paziņoja, ka viņas draugs arī ievācas, īri jau biju samaksājusi un teicu, ka tādā gadījumā esmu pārmaksājusi un, ja dalām īri un komunālos pa galviņām, kas ir tikai normāli, tad gribu, lai pārrēķinam maksājumus un viņa man atdod pārmaksāto daļu (īre + komunālie tajā valstī bija tiešām dārgi). Vajadzēja jums redzēt kā viņa to uztvēra, sāka kaut ko runāt pretī, ka pēdējo mēnesi tāpat man nesanāks maksāt par elektrību, jo jau būšu atpakaļ Latvijā (tie būtu kādi 4 ls no manis), teicu, lai tad atrēķina, ja tas ir tik svarīgi, kopumā es tur vairāk nebiju, nekā biju, un viņas draugs tur "nāca ciemos" biežāk, kā es tur dzīvoju, nemaksādams ne kapeikas par īri vai komunālajiem.. Beigās tas viss beidzās ar baigo strīdu un to, ka viņa man uz galda uzmeta naudu un, aizcērtot durvis, aizgāja.
Vienkārši, ir cilvēki, kas nav radīti dzīvošanai kopā ar citiem (puslīdz svešiem) cilvēkiem, un es esmu viens no tiem, un izklausās, ka Tu, Sintija, arī.
Tāpēc vienīgais ko varu ieteikt - mēģiniet tikt vaļā no saistībām (parakstītā līguma), parunā ar saimnieku, ka situācija jūs neapmierina vai kaut kā tā - un dzīvojiet atsevišķi!
24.02.2013 21:29 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits