Grūti

Reitings 23
Reģ: 08.11.2012
Sveiki!
Sāp sirds, ļoti. Jau kuru dienu pēc kārtas sastrīdos ar vīrieti. Sastrīdos par bērna audzināšanu. Šobrīd mūs nomāc diezgan smagas finansiālas problēmas, saprotams, ka viņš ir neomā. Taču man ir nepieņemami tas, kā viņš runā ar savu dēlu (1.5 gadiņi). Tiklīdz mazais pienāk, tā stumj prom un saka, lai iet prom. Paceļ balsi, ja puika sāk aiztikt datoru vai cenšas pievērst tēva uzmanību. Viņš ar mazo nespēlējas vispār, neuzņemas jebkāda veida rūpes par puiku. Strīdi parasti aiziet jau līdz tam, ka pieminu citas lietas. Viņš mājās neko nedara, pamostas 15-16 dienā, iet gulēt 5-6 no rīta. Protams, ka visi lielākie mājas darbi jau ir padarīti, neļaušu taču es savam bērnam uz netīras grīdas spēlēties. Jau divas nedēļas atpakaļ palūdzu, lai viņš ejot pīpēt, paķer paklājiņu pie ārdurvīm un izpurina to.
Vissmagākais moments ir tas, ka viņš saka, ja man kaut kas nepatīk, varu iet. Viņš ļoti labi zina, ka man nav kur aiziet, tad nu to arī izmanto. Man, protams, tas kārtīgi uzsit asinis, un tad jau arī es sāku viņu aizvainot - nu jā, tu jau esi īsts vīrietis, mačo, ne tev mājas darbi jādara, ne bērns jāaudzina, sievieti bez pajumtes arī uz ielas pohuj tev atstāt. Tagad tik ļoti uz sevi dusmojos, ka neesmu izveidojusi nekādus uzkrājumus, ka esmu pilnībā atkarīga no viņa. Man jau tas viss ir tik tālu piegriezies, ka esmu gatava aiziet viena, bez bērna. Jā, zinu, skan bezatbildīgi. Bet man vairs nav spēka. Es nezinu vai mīlu vēl viņu, kur nu var runāt par kādu cieņu. Runāts ir tik daudz reižu, a jēga ta kāda..
Nezinu, ko gribu dzirdēt no jums, vienkārsi sirdi gribēju pakratīt. Tiešām ir morāli grūti.
24.02.2013 13:01 |

Reitings 381
Reģ: 29.01.2009
Kas tad mainīsies pēc nedēļas, domā vīrietis lūgsies lai nāc atpakaļ un pēkšņi mainīsies?
24.02.2013 13:27 |

Reitings 23
Mis Take - neesam sastrīdējušies. tēva man nav, māte dzīvo privātmājā pie samniekiem, kur arī uz vietas strādā, viņai pašai nav sava dzīvokļa un pluss vēl tur galīgi nav piemēroti dzīves apstākļi mazam bērnam. Tur pat tīri fiziski nav kur palikt.

10 gadi
Reitings 532
Es vienkārši nesaprotu - kā var tā to atstāt - viss, kas ir jāizdara - ir j
aparāda tam vīrietim, ka tu neesi atkarīga no viņa- viņš tieši tā arī domā un tāpēc arī izturas - bez pienākumiem, bez nekā. Tev IR jāpaņem bērns, jāsavāc mantas un uz kādu nedēļu jāmēģina sarunāt kāda vieta, kur padzīvot.
Tad varēs redzēt - vai pēkšņi vīrietis nesāks pārdomāt savu rīcību!

Un tiešām - es tavā vietā pār visām varītēm ietu kaut pie vecākiem/draudzenes/māsas/brāļa - nu vienalga kā - jo reāli pret tevi tiek izrādīta necieņa :( Nenodari to savam bērnam.

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Ja vien tev ir vecāki un viņi nedzīvo paši kādā komunālajā dzīvoklī vai kādā citā valstī, tad es tiešām nesaprotu, kādēļ nevari sarunāt padzīvoti pie viņiem kādu laiku. Man vismaz grūti iedomāties šādu situāciju, ka vecāki atteiktu palīdzību savam bērnam (šajā gadījumā tev)

Bet nu ja nē - tam vīrietim ir nepieciešama nopietna smadzeņu izskalošana! Vai nu vismaz tavas attieksmes diamterāla maiņa pilnīgi noteikti, a to puisis labi iekārtojies, nekaunoties skandinot veco dziesmu, ka ja gribi vari iet prom!

Ja nekas nemainās, tiešām varbūt vari sākt darīt kādus mazus darbiņus, kamēr mājās auklē mazo? Nu tur jāskatās,ko proti un esi gatava darīt, bet varianti ir vienmēr :)
24.02.2013 13:28 |

Reitings 23
Kas tad mainīsies pēc nedēļas, domā vīrietis lūgsies lai nāc atpakaļ un pēkšņi mainīsies?

Par to es vispār šobrīd īsti nedomāju, man vajadzīgs miers no viņa. Varbūt padzīvojot kādu laiku atsevišķi es spēšu izdomāt, ko darīt tālāk, kur doties.
24.02.2013 13:28 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Tikai tagad izlasīju - jā, vecāki tad akrīt. Bet nu nevar taču būt, ka tev nav neviena draudzene?
24.02.2013 13:31 |

Reitings 23
Nē, draudzenes man ir, bet abas ar vienu un diviem bērniem dzīvo 2-istabu dzīvoklī, kopa ar vecākiem.
24.02.2013 13:33 |

Reitings 23
Es domāju, parunāt ar vīramāti, iespējams ir variants padzīvot pie viņas.
24.02.2013 13:36 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Jane, péc nedéljas mainísies tas, ka autore sapratís, ka vírietis ir vnk lps, un bérninjam labák augt bez téta neka ar téti idiotu!

prasi no vinja naudu bérnam, ljauj redzéties reizi nedéljá... lai párdomá savu dzívi, galvenais ir tikt prom, jo vinjsh tevi uzskata par savu ípashumu, kura tápat ká mikroviljnju krásns, nekur neaizbégs
24.02.2013 13:37 |

Reitings 906
Reģ: 18.02.2012
atrodi darbu, pameklē internetā vai kkur kur tu varētu pēc iespējas lētāk izzīrēt kaut vai vienu istabu, varbūt ir kāds labs cilvēks, kurš tev par nelielu samaksu varētu to izdarīt, aizej uz sociālajiem un pēc pirmās algas aizej.
24.02.2013 13:37 |

Reitings 23
Darbu meklēju, tāpat jau esmu skatījusies dzīvokļus, taču te nav Rīga un izvēlas iespējas ir diezgan niecīgas. It īpaši atrast darbu, kura darba laiku varētu saskaņot ar dārziņa laiku.
24.02.2013 13:43 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Cik saprotu esi mājsaimniece, vīrietis jūs pabalsta. Ir kaut kādas grūtības, nevar nopelnīt pietiekoši naudas, dēļ tā ir niknums, visdrīzāk pašam uz sevi, kas izpaužas pret tevi un bērnu + uzspied viņam vēl uz nerva. Tu neesi izdarījis to un šito, un tu man nepalīdzi. Es neattaisnoju izturēšanos pret Tevi un bērnu, bet ir vīrieši, kas alkst pēc mīlestības, pēc žēlošanas, pēc mātišķām rūpēm, ja viņš atnāk mājās un negūst šīs rūpes, viņam nāk pāri negācijas un dusmas, un patiesais iemesls ir tieši šīs mīlestības trūkums. Iespējams neesat piemēroti viens otram, jo nespējat tikt galā ar problēmu, kas agri vai vēlu skar ļoti daudzus pārus, tikai ne vienmēr iemeslu min finansiālas problēmas, atradīs citas, bet zem tās slēpsies vienkārši mīlestības trūkums, un mīlestību sniegt pārkāpjot sev ne vienmēr spēj visi.

Un kāpēc es tā saku, tas atslēgas vārds, par to bērna audzināšanu, atgrūšana man tas liek sajust, ka ir kaut kāda greizsirdība pret savu bērnu.
24.02.2013 13:45 |

Reitings 23
Gurri - paldies par komentāru. Pat asaras acīs saskrēja, jo iespēja, ka tev ir taisnība. Viņu tāpat kā mani, ir audzinājusi tikai māte, tātad priekšskats par to, kādam jābūt vīrietim ģimenē ir diezgan niecīgs. Drīzāk piekrītu, ka neesam piemēroti viens otram. Es jau ilgi esmu izrādījusi lielu gādību un rūpes pret abiem maniem vīriešiem, bet tikmēr pati jūtos mīlestības badā.
24.02.2013 13:50 |

Reitings 17
Reģ: 23.02.2013
Vismuļķīgākā kļūda būtu atstāt bērnu pie tēva. Vārds ''muļķīgi'' pat nav īstais,šai situācijai. Pirmkārt,neņem pārāk personīgi,bet Tev ir vājš raksturs,ja vēl joprojām paciet vīrieša pazemošanu. Tu taču esi sieviete, nevis trauku lupata un putekļsūcēja asistente. Kāds izaugs bērns,kuram tēvs nevelta pietiekamu uzmanību? Kādas ētikas un morāles normas būs ieaudzinātas bērnam? Grēks vien par to,ka iedomājies aiziet viena,atstājot bērnu. Silti iesaku ņemt bērnu kukaragās un prom pie draugiem,radiem,vecākiem. Sameklē pagaidu darbu,atrodi dzinējspēku un lai izdodas!
24.02.2013 13:59 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es ja mīlētu, un mums būtu bērns, es tā neatmestu visam ar roku, pie pirmām grūtībām nepaceltu buru.
Mīļie, visas laulības nav rožu ziediem kaisītas, un viss nav ideāli, tas ka uzrodas grūtības tā ir dzīve, un jāatrod tikai atslēga lai tās risinātu. Ne viņš tevi sit, ne pazemo, nav varmāka, dzērājs, nespēlē azartspēles. Iepriekš pirms bērna taču mīlēja no sirds, biji laimīga, tādēļ ir šī dzīvībiņa. Ja viņa izturēšanās būtu bijusi no sākta gala, kopš sākāt tikties, būtu cits jautājums, bet tā taču nebija?
Es vairāk sliecos kā teicu, nejūtas mīlēts, dalīta uzmanība, greizsirdība uz bērna, jūt, ka sieviete vairāk nodarbojas ar bērnu, netīra grīda, bērns nevar pa tādu, bērnam ēst jātaisa, bērns badā, bērnu nevar atstāt vienu, bērnam tas un šitais, visu dienu noņēmos ar bērnu, man nav spēka ar tevi... tulīt mani noliks visas māmiņas, bet varbūt tā neliekas, bet kur tajā visā ir vīrietis- tikai kā sagādnieks, kurš beigās nekā nedara :( nevajag aizmirst par sevi, bet esmu pārliecināta, ka ja vīrietis jūtas mīlēts, tad viņš kļūst arī dāsnāks un savu mīlestību arī nežēlo.

Protams es varu kļūdīties, jo 90% tak saka lai kravā pekeles ar visu bērnu ;)
24.02.2013 14:12 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Izskatās, ka autorei šīs nav pirmās grūtības attiecībās
http://cosmo.lv/forums/topic/128302-ka-pieklut-virietim/
No vienas puses es viņu saprotu, jo ar laiku piegriežās viss, bet ja šķiraties, tad tā, lai bērns neciestu.
24.02.2013 14:15 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
bet ja vīrietim ir slimības lapa un atrodas mājās,tad jau var palīdzēt bērnu pieskatīt, mājasdarbos. nav jau tā,kad pārrodas mājās noguris pēc darba un vairs nav spēka nekam. ja arī tā būtu,tad tas nav iemesls rupji ,agresīvi izturēties pret bērnu. protams, saprotu,kad kādu reizi sabļauj uz bērna,jo emocijas sakāpj, sakrīt uz nerva,bet ja gandrīz katru dienu bērnu atgrūž, bļauj,tad tas nav pārāk normāli. izklausās,kad viņam drīzāk apnikušas attiecības, bērns ,vai arī nav gatavs īstai atbildībai, ģimenes dzīvei.
ar draudēšanu par izmešanu viņš vienmēr var panākt,kad sieviete pakļaujas un vairs nerunā pretī, var atkratīties no dzīvokļa kārtošanas, spēlēšanos ar bērnu.
neko īsti nevarēšu ieteikt, bet ļoti rūpīgi ir jāapdomā par iešanu prom no mājām, jo ja Tev īsti nav kur iet, pie kā palikt, tad jau neiesi un nedzīvosi uz ielas, nebadosies. nav arī garantija,kad viņam neiepatiksies dzīve vienam bez bērnu raudāšanas, kliegšanas, sievietes,kura uzbāžas ar savu klātbūtni, liek kārtot mantas utt. protams, var jau arī būt ,ka viņš sāks apdomāties, novērtēt Tevi, Tavas pūlas,lai mājās vienmēr būtu labi, silts ēdiens, rūpes par mazo. ja gribi aizbraukt prom uz kādu laiku,tad varbūt neuzreiz ar nostāju-es Tevi pametu,bet gan -mīļais, aizbraukšu uz nedēļas nogali pie draudzenes ciemos , parūpējies par mazo, lai gan diez vai viņš ļaus Tev tā izdarīt. gan jau atkal sāks bļaut,spekulēt ar to,kad Tev jārūpējas par mazo un Tu nedrīksti uz pāris dienām aizbraukt prom,jo tad viņam būs jārūpējas par mazo, jātaisa sev ēst utt. gan jau draudzene atļaus palikt divas vai trīs dienas pie sevis.
24.02.2013 14:28 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es vispār neuzskatu, ka sievai jāuzņemas cietējas loma, jo redz, laulība ir jāsaglabā un dzīve nav rožu dārzs. Ikviens cilvēks vēlas būt laimīgs, bet nez kāpēc bieži vien pats sev liek šķēršļus ceļā uz laimi. Ja kāda grib būt ar tādu super vīrieti, kurš, ak dievs, nedzer, nespēlē azartspēles un pielūgt viņu par to, tad uz priekšu.
24.02.2013 14:34 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
A, kā būtu, ja Tu vienkārši aprunātos ar savu vīrieti?! Ierausies klēpī un izstāsti savu bēdu, atceraties kaut ko smieklīgu, kas kopā darīts. Nezāģē, nepārmet, vienkārši ar vēsu skatu paskaties uz situāciju. Neļaujies aizvainojumam, izvilini no viņa kas ir noticis, kādēļ viņš tā izturas utt. Neskaties caur savu prizmu - neko nedara, ar bērnu nedzīvojas uut., pamini skatupunktu!
Un galu galā PAMĪLĒJIES ar savu vīrieti ;)
24.02.2013 14:34 |

Reitings 8272
fuj, kas tu par māti ,ja vari aiziet bez bērna?!?!?!tad rodi risinājumu. ja vari aiziet viena prom, tad vari aiziet arī ar bērnu. ja nevari, tad vismaz aiznes uz bērnunamu, nevis atstāj viņu tikpat bezatbildīgam cilvēkam kā tu. izrunā šo situāciju ar draugu, avrbūt viņš tomēr uzņemsies bērna aprūpi, pirms to izdari ko pārgalvīgu,. bet nevar arī darīt kā tu - paceļ cepuri un aiziet, ne tev bērns vajadzīgs, ne kas cits. cilvēki ir izķepurojušies arī daudz trakākās situācijās. nu nedzīvo tu uz ielas, ka nevari neko. tu tā varētu mierīgu sirdi dzīvot, ka pati būtu paēdusi, bet nezinātu, vai bērns vispār dzīvs un vai viņš maz nedēļu ir normāli ēdis? priekš kam vispār vajadzēja dzemdēt, ja tu tā vnk gribi aiziet? lai cik slikti nebūtu, tad vismaz ej pie tiem vecākiem. savu augstprātību var nolaist un pieciest kko, ja nav tik labas attiecības ar vecākiem
25.02.2013 12:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits