Es kā ar psihologa profesiju ļoti saistīts cilvēks varu teikt, ka ejot pie psihologa tā arī esi tu pati, kas pati cenšas sevi izārstēt. Psihologs nav tas, kurš tagad nosēdīsies tev priekšā, pateiks, kas un kāpēc tev vainas un ar vienu mājienu visu ''aizvāks''. Ejot pie psihologa tu paraksties uz darbu ar sevi, kur ceļš tiek parādīts, bet jāiet pa to ir pašam. Nedaudz citādāk ir ar psihoterapiju (psihoterapeits un psihologs nav viens un tas pats), kur tiek pielietotas konkrētākas metodes, lai cīnītos ar dažādām problēmām, bet arī tas tev ir jādara pašai, jo neviens cits tavā vietā to izdarīt nevar. Runājot par cilvēkiem ar lielu gribasspēku - jā, tādi ir un to problēmu, kuru viņi skaidri apzinās ,varbūt, ir iespējams samazināt (es nevienu tādu cilvēku gan nezinu, kurš pats sev būtu maģiski noņēmis, piemēram, bailes no uzturēšanās sabiedriskās vietās tiešām atbrīvojoties no visas trauksmes un stresa, ko tas kādreiz radīja), bet šis stāvoklsi nekad nav cēlies no vienas ''problēmas'' un ir jāskatās kompleksi. Tāpēc lielākoties es teiktu, ka noteikti nē - pašam ar grāmatām un internetu (kas ir PILNS ar muļķībām un dažādām pseido-lietām) to nav tā pa īstam iespējams izdarīt. Runājot par Dafnija komentāru - cilvēkiem bieži vien trūkst tieši šī gribasspēka, motivācijas un ir skaidra doma par to, ka nav vienkārši iekšējā spēka. Šajā gadījumā gan psihologs, gan psihoterapeits ir tie, kas atrod cilvēka reālos resursus (sākumā varbūt nav gribasspēka, bet ir pozitīva attieksme pret terapiju un vēlme sev palīdzēt - jau divi resursi cilvēkam) un strādā ar tiem