Par dzemdību namiem.

Reitings 452
Reģ: 07.02.2011
Labvakar dāmas.
Runāšu ne jau par sevi,bet par māsu.
Lieta tāda, ka māsa man ir gaidībās un jau meklē dzemdību namu,kurā varētu dzemdēt.
Vēlos jautāt viņas vārdā- kādu, Jūs ieteiktu, labu, bet ne ļoti dārgu dzemdību namu Rīgā?
Uzrakstiet nosaukumu un cenas, kas un kā.
Viņa ļoti satraucās,jo izlasīja šādus komentārushttp://www.tvnet.lv/zinas/latvija/434950-dzemdibu_nams_kluvis_modernaks_un_omuligaks/comments
http://www.maminuklubs.lv/grutnieciba/20120829-kadas-atsauksmes-par-jurmalas-bulduru-dzemdibu-namu-/
Māsa man dzīvo Rīgā.
23.02.2013 19:01 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Es izvēlētos tikai Rīgas Dzn, jo ja nu kas noiet greizi, tā ir vieta ar visspēcīgāko aparatūru utt.
23.02.2013 22:57 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Piparenei ir pilnīga taisnība. Es arī tur dzmedēju. Iespēju, ka tur ārsti kaut ko sačakarēs ir visai maz, jo tur ir ārsts ārsta galā. Ja kāds kaut ko nepamanīs, pamanīs nākošais. Pie tam par aparatūru arī ir taisnība. Un vecmātes ir ļoti pieredzes bagātas, galvenais ir klausīties, ko viņas saka. Man dzemdībās klāt bija 4 cilvēki no med personāla un visi lieliski palīdzēja, nomierināja, pat ūdeni padzerties deva. Iesaku tikai RDzN.
24.02.2013 00:29 |

Reitings 342
Reģ: 21.08.2012
tās, kuras dzīvo Rīgā un domā dzemdēt kaut kur stundas, divu attālumā ir diezgan riskanti, jo visādi jau var gadīties! Mana mamma sāpes sāka just ap 5 no rīta, ap pus6 laikam viņai nogāja ūdeņi un 6:15 mamma jau bija piedzemdējusi! tā, kā neko nevar zināt :D mana mamma piedzemdēja pa ātru.. nebūtu piedzemdējusi tajā rītā, viņai jau bija norunāts tiekties tajā dienā ar ārstu un noslēgt līgumu, lai dzemdētu stradiņa slimnīcā, kurš maksāja 200 ls! Sanāca ieekonomēt tos 200 ls un mamma bija apmierināta ar Rīgas DzN :)
24.02.2013 00:50 |

Reitings 7743
Dīva, ar pirmo bērniņu mammai viss tik ātri sanāca? Parasti jau ar pirmo bērniņu esot ilgāk nekā ar nākošajiem, bet tas, protams, kā kurai.

Nez, ja ir grūtniecība ar sarežģījumiem, tad ārsti arī norīko uz iestādēm, kur spēs parūpēties par visu, ja nu kas. Bet, ja nav nekāda pamata, tiek gaidītas normālas dzemdības, tad es personīgi nesaskatu jēgu meklēt dzemdību iestādi ar ūber-super krutu aprīkojumu un 15 ārstiem klāt dzemdībās, bet tas ir tikai mans viedoklis.
24.02.2013 03:00 |

Reitings 428
Reģ: 01.12.2012
RDzN nav ne vainas! Un galvenais, ka tur ir vislabākais aprīkojums, tagad ir arī ļoti foršas pirmsdzemdību istabiņas (rudenī tika remonts veikts).
26.02.2013 13:02 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Stradiņos, Bulduros labi dzemdēt. RDzN nav ne vainas.

Runājot par studentiem - tie studenti nākotnē ārstēs jūs bez ārsta uzraudzības. Un jums pašām būs daudz labāka sajūta, ja, piemēram, Ātras palidzības ārsts zinās ko darīt, nevis izmisīgi meklēs telefonā konspektus par dzemdībām (ja tie priekšlaicīgi sāksies mašīnā).
Tapāt arī ar kateteru likšanu un parējām sfērām.
27.02.2013 11:13 |

Reitings 91
Reģ: 23.01.2013
Iesaku Stradiņus, jo pati tur dzemdēju. Pati dzemdniecība ir bez maksas, ja vien nevēlies noteiktu vecmāti vai ko citu (līgumu parakstot) arī luksusa palāta manuprāt lēta - 7Ls diennaktī, tas gan bija jāsedz pašai. Arī dzemdību zāles labas, izremontētas. Patika tas ka pirmsdzemdību un dzemdību laikā esi vienā telpā un nav visu laiku jāpārvācās. Kā ieej vienā telpā 2 in 1, tā no tās ārā tikai ar mazo uz rokām.
Protams par dokiem un atgadījumiem visos būs pozitīvi un negatīvi piemēri, pat runājot par vienu ārstu ne tikai par vienu iestādi, taču man svarīgi bija bērna veselību, jo uzskatu, ka ja kas būtu ne tā Stradiņos ir specializētāka nodaļa jaundzimušajiem nekā RDzN.
27.02.2013 11:22 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Pievienojos Piparienei.
Arī dzemdēju Rīgas DZN, ne bez smagàm komplikācijām. Lai gan grūtniecība noritēja mierīgi un veselīgi, bet normālas dzemdības nebija iespējamas.
Tāpēc esmu pateicīga Rīgas DZN personālam par savu un bērna dzīvību. Sīkāk nestāstīšu.
Protams viss ir arī atkarīgs no paša cilvēka - kā viņš visu šo procesu uztver. Manā gadījumā bija arī studenti - ļāvu viņiem piedalīties. Vispār parasti ļauju studentiem piedalīties, jo kā lai ilvēks gūst pieredzi, ja visi viņam teiks nē :)
Protams varētu jau pierakstīt pilnu netu ar šausmu stāstiem utt., bet nav ko biedēt jaunās māmiņas. Vispār jaunajām māmiņām nav jālasa šitādi stāstiņi lai nebūtu, jāšausminās un jāsadomājas tas sliktākais.
Katrai sievietei grūtniecība un dzemdības norisinās savādāk. Vienai tās ir vieglas un ātras cita dzemdību zālē var pavadīt 24 h.
27.02.2013 11:46 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es iesaku Rīgas DZN.
Šeit cenas http://www.dzemdibu-nams.lv/media/attachments/CEN_MPC_09_2012.pdf
Protams viena var par dzemdībām nemaksāt neko, bet cita var pa 3 diemām iztērēt vairākus simtus. Viss ir atkarīgs no izvēlētajiem pakalpojumiem piem. līgums ar vecmāti, privātā dzemdību zāle, luksus izstabiņa utt...
27.02.2013 11:50 |

Reitings 2494
Bulduri ir viennozīmīgi labāki ...
27.02.2013 11:54 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
es dzemdeju jelgava, aizbraucu visas tik forsas masinas/dakterites utt, bet isi pirms pasam dzemdibam nomainijaas maina un atnaca taadas raganas, ka nezinaju kur likties :D mauroja virsu, tjip ko es te atvilkos ka nevaru piedzemdet (ja, man bij sarezgijumi tadel tas vis ilga 23h)!
27.02.2013 11:59 |

Reitings 3
Pēc draudzenes pieredzes varu teikt, ka Stradiņi ir īstā vieta. Varbūt tur nav tik šiki utt., bet diez vai tas ir svarīgākais. Jo ja gribēsiet dzemdēt Bulduros, Siguldā vai vēl kādā tādā smalkā vietā, tad, ja gadījumā sāķsies kādas komplikācijas, visi ārsti būs šausmās un sūtīs jūs atpakaļ uz Rīgu. Jo viņiem nav tik lielas pieredzes komplicētās situācijās. Tā, ka labāk vajag padomāt - drošība vai smukas telpas.
27.02.2013 12:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits