Konsultanti veikalos?

Reitings 177
Reģ: 19.07.2010
Kurā salonā/veikalā jūsuprāt strādā vislabākie konsultanti, kas varētu palīdzēt izvēlēties kosmētikas podukta toni utt? Make Up For Ever? Inglot? Stockmann?
22.02.2013 15:41 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Krabi, fuuuij, kāda tu! :D :D :D
22.02.2013 16:42 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Skaidrs, ka reti kurā parastā kosmētikas veikalā būs atrodama pārdevēja-vizāžiste, bet tīri elemetāri orientēties preču klāstā, nebūt pārlieku uzbāzīgai un netēlot apsargu-deketīvu nav pārāk lielas prasības šādam amatam.

Nesen iegriezos Oniks Beta pēc viena konkrēta toņa. Tātad - uz stenda neatrodu, dodos pie pārdevējas-konsultantes. Jautāju, vai laka vecrozā-brūnā tonī vēl ir pieejama no šīs konkrētās kolekcijas. Viņa tik nosmejas "Nu jūs baigo krāsu izdomājāt, meitēn!" un viss.
22.02.2013 16:46 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
krabi, labs! :D Mēs ar draudzeni arī vienreiz bijām kkādā veikalā (apģērbu) un pajautāja kā var palīdzēt - mana draudzene arī deva darbu - izpiņkerēt šalli, kura iestrēgusi rāvējslēdzējā, kurš līdz ar to netaisās ciet! Viņa arī paņēma un taisīja vaļā, kamēr pa veikalu staigājām, šķiet, tajā dienā nevienam noteikti vairs neuzbāzās :D
22.02.2013 16:46 |

Reitings 239
Reģ: 19.11.2009
Un, kad man ir pavisam slkts garastāvoklis es viņām lieku meklēt visu ko un tad viņas man stiepj kaudzēm un es saku,ka man nekas nepatīk un eju prom.
ha ha ha šis bija labs :D :D bet nu viņas jau nav vainīgas, viņām to liek darīt un ja viņas nepajautā tad noteikt atvelk no algas vai vel kkas tamlidzigs...nezinu aizkulises
22.02.2013 16:49 |

Reitings 519
Reģ: 22.07.2010
Man šķiet stulbi darīt,kā Krabis. Jo tiem cilvēkiem,tā ir jāsaka,tas ir viņu darbs. Un cik esmu runājusi,tad jau pašām arī netīk uzbāzties,bet ko liek,tas jādara,lai paliktu tādā darbā.

Tādēļ es vienmēr izturos ar sapratni,zinu ,ka viņas tikai dara savu darbu,pasaku,ka nevajag palīdzēt un miers.
22.02.2013 16:57 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Krabim ir mega pretīga attieksme. Vai tiešām te kāda domā, ka pārdevējas tik ļoti vēlas uzbāzties kādam? Daudz labprātāk ignorētu katru, kas ienāk un darītu savas lietas, bet tas ir pārdevēju pienākums!!! Un tādai kā Krabis es atbildētu pāris labus vārdus nevis apmulstu.
22.02.2013 17:56 |

Reitings 106
Reģ: 29.01.2009
Iejaukšos ne pa tēmai, bet drusku dusma uzsita.

Pati pāris mēnešus pastrādāju kosmētikas veikalā par konsultanti, un mums LIKA visiem cilvēkiem, kas ienāk veikalā, uzreiz piedāvāt palīdzību. Teorētiski jau bija vesela shēma, kas ir jāatbild cilvēkam, ja viņš no palīdzības atsakās, pat līdz absurdam. Protams, nekad virsū nevienam nebāzos, jo apzinos, ka cilvēkiem tas krīt uz nerviem. Īsāk sakot - pārdevēja nebāžas Tev virsū tāpēc, ka viņai patīk bāzties virsū, vai tāpēc, lai sabojātu Tev dienu.

Par blenšanu virsū - jā, es arī blenzu. Uz visiem, neatkarīgi no tā, vai cilvēks izskatās vai neizskatās pēc zagļa. Jo mums zaga, un daudz. Un visu nozagto atvilka no algām. Un apsardzes nebija, jo tās taču esot liekas izmaksas vadībai.

Par nekompetenci - šādos veikalos darbs nemaz nav nekāds sapnis, meitenes mainās bieži un protams, ka jauna darbiniece gluži vnk nespēj pārzināt visu veikala sortimentu un visu izmēģināt uz savas ādas, īpaši jau preces, kuram nav testeru.

No offence, tikai izteicos :)
22.02.2013 18:18 |

Reitings 106
Nu bet ja par tēmu, tad MUFE konsultantes man vienmēr pagadījušās laipnas un zinošas.
22.02.2013 18:19 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Krabim ir mega pretīga attieksme. Vai tiešām te kāda domā, ka pārdevējas tik ļoti vēlas uzbāzties kādam? Daudz labprātāk ignorētu katru, kas ienāk un darītu savas lietas, bet tas ir pārdevēju pienākums!!! Un tādai kā Krabis es atbildētu pāris labus vārdus nevis apmulstu.

+++
22.02.2013 18:23 |

Reitings 341
Reģ: 06.05.2009
Jā, krabi, dzīvē Tev vēlu pretī saņemt tādu pašu attieksmi! :)
22.02.2013 18:47 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 31.05.2011
Runājot par Stendera "uzbāzīgo" personālu - viņiem no vadības ir dotas norādes kā jāstrādā ar klientu. Viņiem ir jāuztur visu laiku saruna ar klientu kamēr vien viņš ir veikalā. Tā kā pieņemiet ka tā būs visos Stenderos un viņas visas mēģinās uzturēt kontaktu sarunai ar jums.

Vispār, par ko ir cepšanās? tās kuras ir strādājušas šādos amatos zina ko tas prasa. un man personīgi patīk, ka ja man uzreiz pajautā "vai varu kā palīdzēt". Bieži eju pēc noteiktas preces un šī palīdzība no konsultantes ļoti palīdz pirkumi izdarīt ātrāk nekā to meklēt un skraidīt pa visu veikalu.

Man ļoti patīk Spices Duglass. Tur ir darbinieces ar stāžu un mācēs pastāstīt par visiem produktiem. Vismaz līdz šim man nav bijušas nekādas problēmas.
22.02.2013 21:37 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Rupja attieksme pret konsultantē ir neaudzinātības un sekluma pazīme. Un man ir žēl, ka šajā forumā ar to lielās. Pieklājīgi ir pateikt, ka "nē, paldies." Jā, tieši tik vienkārši un nesāpīgi.
22.02.2013 21:51 |

Reitings 13
Reģ: 12.02.2013
Pieklājīgi ir pateikt, ka "nē, paldies." Jā, tieši tik vienkārši un nesāpīgi.

Nu, ar to ''nē, paldies'' ir kā ir, jo bieži vien tas uzreiz tiek tulkots kā ''es nevaru atļauties neko nopirkt'' u.tml., līdz ar to attieksme uzreiz mainās. Protams, varu runāt tikai par savu pieredzi veikalos.
22.02.2013 23:56 |

Reitings 3934
Braita

Konsultantes dienā saņem simtiem "nē, paldies". Tie ir kompleksi un aizspriedumi, ja liekas, ka to varētu iztulkot kā "es nevaru atļauties neko nopirkt". Man nekad nebija ienācis prātā, ka kāds tā varētu par mani padomāt un es tiešām nedomāju, ka kāds kaut ko tādu padomā. Galu galā ne jau katrs klients ienākot veikalā kaut ko noteikti nopērk. Bieži ienāk, apskatās un aiziet. Un tas ir tikai normāli.
23.02.2013 00:01 |

Reitings 13
Reģ: 12.02.2013
Esmu pati piedzīvojusi uz savas ādas. Kaut vai, kā mainās attieksme no tā, kādā apģērbā apmeklē attiecīgo veikalu. Un tas jau ir tikai loģiski, ņemot vērā, ka pārdevējs/konsultants ir ieinteresēts tajā, lai kāds kaut ko nopērk, nevis ienāk tikai iesmaržoties un uzkrāsoties, runājot, piemēram, par Kolonnu.
23.02.2013 00:08 |

Reitings 3934
Kādā ziņā mainās attieksme?
23.02.2013 00:15 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Kaut vai, kā mainās attieksme no tā, kādā apģērbā apmeklē attiecīgo veikalu.

Tā tiešām ir,un jāpiebilst,ka to esmu pamanījusi arī tikai LV veikalos. Manai paziņai pat konkrēti pateica,ka var nemaz neskatīties apkārt tāpat neko nevarēs atļauties. Smieklīgi,nav taču jāstaigā blingos un gucci,lai makā būtu nauda.
23.02.2013 00:17 |

Reitings 3934
Nekas ne ar ko tādu neesmu saskārusies. Pat ne pāršķiebtām grimasēm.

Šādas frāzes
pat konkrēti pateica,ka var nemaz neskatīties apkārt tāpat neko nevarēs atļauties

pieprasa no klienta atbildi. Pavisam vienkāršu- "es vēlos tūlīt pat runāt ar veikala vadītāju." Ja atsakās palīdzēt, var pašas spēkiem noskaidrot, kas ir vadītājs un patiešām ziņot vadītājai, ka šāds teksts tiek veltīts klientiem. Pāris šādi incidenti un tādi teksti vai grimases veikalos būs izskaustas.
23.02.2013 00:31 |

Reitings 7743
Es arī laipni atsakos no palīdzības un cenšos ignorēt, jo saprotu, ka tāds viņām darbs un nekrīt virsū katram klientam ar savu nepārvaramo tieksmi palīdzēt aiz neko darīt. Tas pats ir Narvesenos un visur citur, kur tiek kaut kas piedāvāts, atšķirība tāda, ka Narvītī samaksā un ej projām, bet, kamēr grozies tajā veikalā, kaut kā viņām jācenšas tomēr, jo bieži vien vadība iesūta kādu pārbaudīt, vai tiešām tiek piedāvāts un runāts ar klientu kā tas tika likts.

Un jā - reiz ar draudzeni iegājām Origo Kolonnā. Paldies. Tā bija pirmā un pēdējā reize, kad tur spēru savu kāju. Nepietiek, ka apsargs mūs hipnotizēja ar savu skatienu jau tad, kad bijām Narvesenā, ieejot, tikām no galvas līdz kājām nopētītas un pēc skatieniem sapratām, ka neesam tā vērtas, lai mums tālāk pievērstu uzmanību. Ok. Tā arī nesapratu, kādas primadonnas tur tiek gaidītas. :D
23.02.2013 00:32 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Summer, bet tā ir! Viens ir kad es ieeju veikalā trenuškās un visurgājējiem kājās. Otrs - ieeju veikalā darba laikā lietišķās drēbēs, ar dārgu somu, skaistiem apaviem un firzūru. Attieksmes praktiski vienmēr būs divas dažāds. Ar šo īpaši izceļas Mola Douglas "dāmas".
23.02.2013 08:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits