Konsultanti veikalos?

Reitings 177
Reģ: 19.07.2010
Kurā salonā/veikalā jūsuprāt strādā vislabākie konsultanti, kas varētu palīdzēt izvēlēties kosmētikas podukta toni utt? Make Up For Ever? Inglot? Stockmann?
22.02.2013 15:41 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Vienreiz , kad man bija 15.gadi saskāros Kolonna vienā ar dīvainu attieksmi.
Mamma bija iedevusi naudu, lai kārtigi noskatos tolaik sev smaržas, uzsvars uz " kārtīgi"
Pagāja ,kādas 40min ,kamēr tur bizenēju, lai atrastu, jo neviena konsultante nenāca man klāt, gāja pie dāmam ar biezu naudas maku , konsultēt.
Un tad man viena skraidīja pakaļ, vislaik uz rokām skatījas, šķībi, atceros, dēļ tās attieksmes, kad vislaik man sekoja un skatījas un pētīja , lai kaut ko nepaņemu, man vairs nav nekāda respekta pret konsultantiem.

Nesen t/c Spice - Kolonnā , vēlējos atrast Roche krēmu, vai ko tamlīdzīgu dabīgu, 3 reizes man biznenēja apkārt un teica, ka tomēr palīdzēs.
Skatījos tīri intereses pēc Channel krēmus, un man pienācas ceturto reizi konsultante un teica: " šie jums noteikti nederēs, tie ir pēc +40 ". Neko viņai neteicu, bet redz manliekas paskatīties un palasīt vairs ar nevaru. Tad sāka man stāstīt par vienu mirdzumkrēmu. Nāca, ahha, jaa, skaisti, padomāšu.

Mammai atkal, kā viņai smērēja smadzenes, jo mana mamma ir cilvēks, kas labi nopelna , bet nemāk būt ar savu mugurkaulu un viedokli, viņu veikala var viegli apkāst ar tekstu : " šis jums tiešam labi izskatās ". Atceros vienreiz , ka Kolonnā , viņa vēlējas tikai lūpkrāsu, pēc tam smērēja iekša Acu zīmuli no Lancome, izskatijas, ka viņa varētu iet uz Halovīnu karnevālu, pateicu savas domas, un konsultante man atteica: " Ko tās jaunas meitenes vispar saprot, drošvien man skaužot " es vienkārši nevarēju novaldīt savus smieklus :D. cik tālu cilvēks ir gatavs smēret un citu apvainot, tas ir neizmērojami :D
23.02.2013 09:09 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Pati pāris mēnešus pastrādāju kosmētikas veikalā par konsultanti, un mums LIKA visiem cilvēkiem, kas ienāk veikalā, uzreiz piedāvāt palīdzību. Teorētiski jau bija vesela shēma, kas ir jāatbild cilvēkam, ja viņš no palīdzības atsakās, pat līdz absurdam. Protams, nekad virsū nevienam nebāzos, jo apzinos, ka cilvēkiem tas krīt uz nerviem. Īsāk sakot - pārdevēja nebāžas Tev virsū tāpēc, ka viņai patīk bāzties virsū, vai tāpēc, lai sabojātu Tev dienu.

Par blenšanu virsū - jā, es arī blenzu. Uz visiem, neatkarīgi no tā, vai cilvēks izskatās vai neizskatās pēc zagļa. Jo mums zaga, un daudz. Un visu nozagto atvilka no algām. Un apsardzes nebija, jo tās taču esot liekas izmaksas vadībai.

Par nekompetenci - šādos veikalos darbs nemaz nav nekāds sapnis, meitenes mainās bieži un protams, ka jauna darbiniece gluži vnk nespēj pārzināt visu veikala sortimentu un visu izmēģināt uz savas ādas, īpaši jau preces, kuram nav testeru.

gluzi manas domas! ta ir tiraka taisniba. pati reiz stradaju lidzigu darbu un tiesam darba deveji ir stulbi, liek tiem nabaga cilvekiem uzbasties virsu. ja ta nedari, tad tevi sak pieskaittit pie slinka darbinieka, kurs neko nedara...un tadi jau nevienam nav vajadzigi.
23.02.2013 09:48 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
un vienigais, kas man riebjas ir tas, ka pret tevi dazreiz izturas ka pret noziedzinieku. t.i seko tev un uzkritosi lur virsu, ka tik ko nenozodz! tas viss uzreiz rada stresu un velmi atrak notities no veikala.
ta man bija disco veikala. ne velti tur vispar vairs neeju. ja ko vajag, tad ieeju drogas.sava nodaba rakajos un petu lietas, kuras man vajadzes(tapat kosmetiku kvantumos neperku, ne ari baigo zimolu).
23.02.2013 09:51 |

10 gadi
Reitings 1887
Reģ: 14.01.2011
Esmu bijusi Dominas kolonnā. Nav man baigi šikais stils, pēc kura var pateikt, ka labi daudz pelnu. Bet nu, šā vai tā, konsultante pie manis piegāja un laipni pajautāja vai var kā palīdzēt. Es tikpat laipni pateicu, ka nevajag, es tikai paskatīšos. Un viņa aizgāja. Un uz mani uzkrītoši arī neblenza. :)
23.02.2013 10:31 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Runājot par attieksmi pret pircēju, man šajā ziņā ļoti patīk Londonas Harrods. Lūk, tā ir jāstrādā, nevis jāšķiro klientus! Skaidrs, ka uz dažām Harrods nodaļām es aizeju kā uz muzeju. Nekad neviena pārdevēja nav uz mani skatījusies šķību aci! Arī, kad skatījos Prada somu, kuras cena bija vairāki tūkstoši, pie manis pienāca pārdevēja un paprasīja, vai viss ir kārtībā, varbūt mani interesē vēl kaut kas. Lieki piebilst, ka neizskatos gluži tāda, kas ikdienā staigā ar somām par vairākiem tūkstošiem. Bet tur tāda attieksme ir normāla. Tur cilvēkus pēc izskata nešķiro. Tur apšņurcis hipsteris var būt miljonārs, jo tikai austrumeiropā ir pieņemts savu meteriālo stāvokli maksimāli izkarināt uz sevis, lai visi to redz.
23.02.2013 10:41 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vispār mēs esam Ziemeļeiropā :)
23.02.2013 11:47 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Zīle, nestrīdēšos. Iemetu googlē, atradu daudz diskusijas par to, vai Latvija ir Austrumeiropā. Secinu, ka par šo nav konkrētas definīcijas. Bet ģeogrāfija nav mana stiprā puse, labojumu pieņemu.

"Reizēm Austrumeiropu identificē ar bijušo Austrumu militāro bloku, kas beidza eksistēt 1989. gadā, iekļaujot arī Baltijas valstis"
23.02.2013 11:53 |

Reitings 1083
Reģ: 15.04.2011
par to palīdzēšanas tekstu man arī nāk smiekli. Reiz pārdevēja man pajautāja:"kā jums palīdzēt?" Es aiz smiekla atbildēju:"iedodiet man naudu, palīdzēsiet" :D nu tik debīls jautājums..
pati strādāju apģērbu veikalā un arī mēs vienkārši nedrīkstam nepieiet klāt klientam. Bet mēs ar kolēģēm arī sapulcēs parasti izdomājam, kā atrast labāku pieeju bez jautājuma:"kā jums palīdzēt?" mēs parasti vaicājam vai ir kaut kas konkrēts ko meklē, vai interesē. tas izklausās maigāk. bet jā, ir bijuši gadījumi, ka mums zvana vadība, kura skatās kamerās un dusmīgi prasa, kapēc netika pieiets klāt tam klientam un kapēc netika piedāvāts aksesuārs klāt. tirdzniecība ir nežēlīga un visi grib nopelnīt. :)
23.02.2013 12:03 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Ne par kosmētikas tēmu,bet vakar nopirku telefonu salonā "BITE".
Bet pārdevējs vispār nepavēra vaļā savu muti,pat nepastāstija neko,par telefona priekšrocībām vai kaut ko tādu,tik pateica, "Rekur lādētājs nāk līdz!",it kā es to nezinātu.
Prasīju vai viņam atmiņas karte nāk līdz? "Nē,nenāk!" ,lai gan izrādijās,ka telefonā jau tāda ir iebūvēta. :D Gribējās pateikt, "Ko tu te sēdi,ja vispār neko nezini?" Un kronis bija visam,ka viņš teica,ka nauda pietrūkst,kad maksāju,bet beigās tomēr viss bija ok.
Pat skaitīt NEMĀCĒJA :D :D :D
23.02.2013 14:26 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Juanittaa, es Tavā vietā pajautātu vārdu/uzvārdu un uzreiz zvanītu galvenajiem. No tādiem, kuri pat nejēdz iepazīties ar to, ko pārdod, neko labu nevar sagaidīt. 3 mēnešus nācās čakarēties ar jaunu telefonu, jo meitene, kura iedeva, stulba kā zābaks un slinka bez gala, neko nejēdza normāli izdarīt.
23.02.2013 14:30 |

10 gadi
Reitings 532
Reģ: 29.01.2009
Reiz RD ELectronic gribēju nopirkt atskaņotāju - kad prasīju, ka gribu redzēt, kāds viņam ieslēdzot ir ekrāns(gribēju zināt, cik daudz info rādās vispār), viņš atbildēja - nu viņam parastais ekrāns.

(FACEPALM)
23.02.2013 14:36 |

Reitings 3966
vislabākie konsultanti veikalos ilgi nestrādā, vienam derēs konsultants citam ne, pašai jātestē kur labāk. Vēlmes ir dažādas :D
Ja pati runāsi tu pati sapratīsi, kurš ir labāks. Pārsvarā visos veikalos mēģinu prasīt konsultanta padomu un ja konsultante ir ok, tad uzdodu vēl kādu papild jautājumu.
23.02.2013 14:36 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Latvijā gjeograafiski ir Ziemeljaustrumeiropā. Lai kaa mums gribeetos piedereet pie Ziemeljeiropas, mees tur neesam ne gjeograafiski, ne ekonomiski. Atveriet atlantu un paskatieties - kur ir Latvija? pa labi no visas paareejaas Eiropas, iznjemot Krievijas Eiropas dalju. Pa labi noziimee Austrumos.
23.02.2013 14:47 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
katevate
Bet mēs ar kolēģēm arī sapulcēs parasti izdomājam, kā atrast labāku pieeju bez jautājuma:"kā jums palīdzēt?" mēs parasti vaicājam vai ir kaut kas konkrēts ko meklē, vai interesē. tas izklausās maigāk.

Tieši pretēji, šāds jautājums nepārprotami dzen klientu ārā no veikala. Lielākā daļa cilvēku veikalā ieiet ziņkārības dzīti, paskatīties, kas jauns veikalā, varbūt kaut kas iekrīt acīs. Ja pienāk klāt konsultante un pajautā vai ir kaut kas konkrēts ko meklē, klients to uztver kā atgādinājumu, ka tev taču neko konkrētu nevajag, ko tu te vispār dari?! Un pat ja aizsūta prom konsultantu, pēc šāda jautājuma ir kauns pētīt visas preces pēc kārtas, jo tad konsultants saņems atbildi uz savu jautājumu- neko nemeklēju, ienācu paskatīties :) Tāpēc jautājums "Vai varu palīdzēt?" ir daudz labāks, jo dažreiz klientiem ir vajadzīga palīdzība, piemēram, kad nav skaidrs ar ko viens produkts atšķiras no otra, kurš ražotājs labāks, vai ir cits izmērs u.tml.
23.02.2013 15:01 |

Reitings 3966
"BITE" neko vairs nepirkšu, konsultanti sūdīgi, ja pieeju klāt konsultantam, neko nevar palīzēt, jāgaida 10 min, beigās atšuj, saplīsa viena manta, zinu ka derīguma terminš ir 2 gadi vismaz pēc likuma, karoč neko neapjautājās vnk atšuva.
23.02.2013 15:02 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Summer, parādi man konsultantu, nevis konkrētās markas pārstāvi, kas spēs man nepieciešamā līmenī paskaidrot, ar ko viens produkts atšķiras no otra, parasti tas aprobežojas ar "šis ir no Chanel, bet tas no Dior". :D
23.02.2013 15:06 |

Reitings 3934
becky
Tas atkarīgs no tā, kādos veikalos ej. Ja tie ir specializētie, tev tādu lekciju nolasīs, ka varēsi kladi no somas izvilkt un pierakstīt. Ir tādi veikali pietiekami, kur konsultanti patiešām perfekti pārzina produkciju.
23.02.2013 15:09 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Summer, tā lai nolasītu lekciju, ir tikai MUFE, jo tur strādā vizāžisti, pārējais - facepalm, ja runājam tieši par kosmētikas veikaliem.
23.02.2013 15:11 |

Reitings 3934
Jā, no kosmētikas veikaliem MUFE ir labākais, bet citās preču grupās specializētajos veikalos arī ir tikpat zinoši konsultanti kā MUFE.
23.02.2013 15:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits